Αποστολέας Θέμα: Audemars Piguet  (Αναγνώστηκε 107279 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Audemars Piguet
« Απάντηση #450 στις: Νοέμβριος 21, 2021, 20:19:32 μμ »
Ξεδιάντροπος, άσχετος, κλακαδώρος. Αίσχος.

Για να μη γίνομαι υπερβολικός, να πω ότι ίσως δεν έχει άλλο, οπότε αναγκαστικά...

He’s also a low-key watch aficionado. The 44-year-old Englishman has one of the most diverse watch collections in Hollywood: he’s owned everything from vintage Rolexes and Breitlings to more modern fare from the likes of Panerai and Patek Philippe.

Ξεδιάντροπος και άσχετος όπως το λες. Το μαύρο σμόκιν θέλει μαύρο ρολόι.  8)
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
P.I.T.,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Νοέμβριος 22, 2021, 08:50:19 πμ »
Τα 'collections' τους μάραναν.
Γίνανε όλοι 'aficionados'.
Τί άλλο να πει κανείς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Νοέμβριος 22, 2021, 08:58:25 πμ »
Καλά είναι, αρκεί να μην ενοχλεί εσενα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Νοέμβριος 22, 2021, 10:46:42 πμ »
Μόνο και μόνο αυτό φτάνει για να έχει το σεβασμό μου .

Το δε perpetual royal oak...Τι να λέμε! Masterpiece !!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 03:04:02 πμ »
Η ΑΡ παρουσίασε σήμερα 42 (ναι!) καινούρια μοντέλα Royal Oak για την 50ή επέτειο του μοντέλου. Πολύ κλάμα... Καινούριες μηχανές (in house) σε όλη τη γκάμα (εκτός από τον 38άρι χρονογράφο), συμπεριλαμβανομένου του Jumbo, ανανεωμένες κάσες και μπρασελέ και καινούρια dials:

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,Thodorisklm,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 07:17:19 πμ »
Ακούστηκε και μία ριζοσπαστική ιδέα που έχει εδώ και καιρό εξετάσει εσωτερικά η Α.Ρ., αναφορικά με τη διάθεση μοντέλων μέσω των ιδιόκτητων μπουτίκ ανά τον κόσμο: να υπάρχουν 'προτεινόμενες' τιμές λιανικής, αλλά η τελική τιμή σε κάθε μπουτίκ να καθορίζεται ελεύθερα από τη μπουτίκ, χωρίς 'άνω' όριο....

Όπερ σημαίνει πως κατ'ουσίαν πάνε να το κάνουν σαν δημοπρασία, με σκοπό βέβαια να βγάλουν από τη μέση αυτό το (ομολογουμένως) ληστρικό σύστημα όπου τώρα όλα σχεδόν τα κομμάτια καταλήγουν με διπλές και τριπλές τιμές σε ανεξάρτητους dealers.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 08:02:43 πμ »
Μακαρι να κάνει την αρχή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 14:28:29 μμ »
sleek ήθελα να πώ...
Τα αποτελέσματα της μόνιμης και συνεχούς παραμονής επί 5 1/2 έτη στην Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια στο εξωτερικό.
Ξεχνάς κι αυτά που ήξερες.
Το αμέσως χειρότερο που περνάς είναι η αναγκαστική προσαρμογή σε νοοτροπίες και ανοχές που σε άλλες χώρες είναι ανύπαρκτες.
Συζητήσεις για άλλα νήματα, όταν έλθει επιτέλους η κατάλληλη στιγμή.

Μόλις ανοίξει το νήμα να μαζευτούμε να τα πούμε..  :D :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 14:31:13 μμ »
Ακούστηκε και μία ριζοσπαστική ιδέα που έχει εδώ και καιρό εξετάσει εσωτερικά η Α.Ρ., αναφορικά με τη διάθεση μοντέλων μέσω των ιδιόκτητων μπουτίκ ανά τον κόσμο: να υπάρχουν 'προτεινόμενες' τιμές λιανικής, αλλά η τελική τιμή σε κάθε μπουτίκ να καθορίζεται ελεύθερα από τη μπουτίκ, χωρίς 'άνω' όριο....

Όπερ σημαίνει πως κατ'ουσίαν πάνε να το κάνουν σαν δημοπρασία, με σκοπό βέβαια να βγάλουν από τη μέση αυτό το (ομολογουμένως) ληστρικό σύστημα όπου τώρα όλα σχεδόν τα κομμάτια καταλήγουν με διπλές και τριπλές τιμές σε ανεξάρτητους dealers.

Δεν ξέρω πως ακριβώς θα δουλέψει βέβαια στην πράξη κάτι τέτοιο. Εννοώ θα γίνουν οι AD μικρά γραφεία δημοπρασιών?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 14:44:45 μμ »
Είναι ομολογουμένως δύσκολο.

Το παρών μοντέλο λιανικής πώλησης δεν νομίζω πως είναι συμβατό με τόσο ριζοσπαστικές ιδέες.

Αλλά σε τέτοιες εποχές που ζούμε, όλα έρχονται στο μυαλό ως ιδέα.

Οι εταιρείες δεν είναι ούτε αυτές απόλυτα ευχαριστημένες με αυτή την κατάσταση, διότι ναι μεν βλέπουν τους τζίρους να ανεβαίνουν εν μέσω πανδημίας αλλά απ'την άλλη καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτών δημιουργείται και ζημιά για το όνομα της εταιρείας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 14:53:51 μμ »

Εγώ από αυτό γιατί καταλαβαίνω πως απλά δίνουν το δικαίωμα και στις μπουτίκ να πουλάνε over retail, με καπέλο δλδ.
Σε σχέση με τους γκρι δλδ τι ;Απλά να μη μπορουν να έχουν ούτε οι γκρι πρόσβαση σε αυτά σε retail ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #461 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 15:10:31 μμ »
Εγώ από αυτό γιατί καταλαβαίνω πως απλά δίνουν το δικαίωμα και στις μπουτίκ να πουλάνε over retail, με καπέλο δλδ.
Σε σχέση με τους γκρι δλδ τι ;Απλά να μη μπορουν να έχουν ούτε οι γκρι πρόσβαση σε αυτά σε retail ;

Το έξτρα χρήμα απο το καπέλο παραμένει σε στενό κύκλο. Σε βάθος χρόνου καλό για την εταιρεία θα είναι, αφού ο AD θα το "επιστρέφει" μέσω αυξημένων παραγγελιών. Κάπως έτσι το σκέφτομαι εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #462 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 15:23:00 μμ »

Ναι, σωστά κατάλαβες.
Σου λέει ότι "...κοίταξε, αντί να το πάρεις έξω από μαυραγορίτη έλα εδώ κι εμείς θα στο χρυσώσουμε το χάπι καλύτερα..."

Είναι ένα παρακινδυνευμένο μοντέλο πώλησης, κατ'ουσίαν είναι μία τραβηγμένη έκδοση του μοντέλου που υπήρχε πριν το 2015.

Τότε πηγαίναμε στη μπουτίκ της Lange που μετά βίας έκανε σε συγκεκριμένα μοντέλα μονοψήφια έκπτωση, και φυσικά δεν τους παίρναμε στα σοβαρά. Ήταν κατ'ουσίαν (αυτές οι μπουτίκ) brand ambassadors, κι εκεί πήγαινες για να δοκιμάσεις και να ενημερωθείς. Το ρολόϊ που ήθελες το έβρισκες έξω σε AD με έκπτωση 15-30% στην τιμή λιανικής (μπουτίκ), ανάλογα με το μοντέλο αλλά και με το τί σχέση είχες με τον συγκεκριμένο AD.

Σε αυτό το μοντέλο λοιπόν τώρα τη θέση της μπουτίκ έχουν πάρει οι grey dealers, οι οποίοι παίζουν φουλ market price (όσο τους παίρνει), και μπροστά σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων η επίσημη μπουτίκ της κάθε εταιρείας τώρα έχει πάρει τη θέση που στο παλιό μοντέλο είχε ο AD. Με μόνη διαφορά βέβαια την πλήρη έλλειψη διαθεσιμότητας.

Δεν το έχω σκεφθεί πολύ, αλλά κάπως έτσι το βλέπω προς το παρόν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 15:45:49 μμ »
Κωνσταντίνε σε κάποια με μπέρδεψες. Στην ουσία καταλαβαίνω πως εκεί πχ που δε βρίσκεις πουθενα 15500 κάτω από 50k δίνουν και επίσημα το ok να το πουλάει και η μπουτίκ τόσο ή εκεί κοντά .
Σε σχέση με αυτό που ειπες για τις μπουτίκ και ότι στην ουσία είναι brand ambassadors όπου πας μόνο να δοκιμάσεις κτλπ .Καμία μπουτίκ δεν κάνει εκπτώσεις .Είχα συζήτηση περσυ στη Ζυριχη με τον Fred παρουσία του Κερν ,με αφορμή τις τόσες πολλές μπουτίκ που ανοίγουν στους πιο ακριβούς δρόμους παγκοσμίως ,αν αυτές λειτουργούν μόνο για το πρεστίζ γιατί λέω ποιος αγοράζει από μπουτίκ φουλ retail ; Και μου είπε πως πουλάνε και πουλάνε τρελά κι όλας .Ότι πολλοί που μπαίνουν στο χώρο του luxury θέλουν να ζήσουν το φουλ πακέτο της εμπειρίας του luxury .Δε τους πειράζει να δώσουν κάτι παραπάνω προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία της μπουτίκ .Οποτε δεν είναι μόνο για να δοκιμάσεις και να ενημερωθείς,πουλάνε κι όλας όπου κι εμένα μου έκανε εντύπωση .
Από εκεί και πέρα ο σκοπός όλων είναι να καταφέρουν να μειωθούν όσο το περισσότερο γίνονται οι εκπτώσεις από παντού .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Ιανουάριος 27, 2022, 17:25:23 μμ »
Ναι, δεν διαφωνώ στο θέμα των boutiques.
Ό,τι έγραψα ήταν από προσωπική εμπειρία κι επιλογή, κι αυτό τότε, δηλαδή για εκείνες τις εποχές (περίπου ως τα μέσα του '15).

Στη Σιγκαπούρη και Hong Kong όλοι οι φίλοι που κάναμε τα meetups κι είχαν απίθανα κομμάτια, στην πλειοψηφία τους κανείς δεν ψώνιζε από boutique (με κάποιες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαίωναν τον κανόνα). Όλοι καινούργιο από AD (ή pre-owned από trusted dealer), με όσο καλύτερη έκπτωση μπορούσαν να το βρουν.

Στις μπουτίκ οι επισκέψεις ήταν για κουράρισμα, και ειδικά με την ΑΡ από την αγάπη για την εταιρεία (εμένα με βγάζετε έξω από αυτό). Επίσης, πάλι για την ΑΡ, εκεί οι φίλοι είχαν πολλά πάρε-δώσε με το service της εταιρείας. Πήγαιναν ένα από τα κομμάτια τους για service, να τα ποσταρίσματα στο IG, να οι φωτό από παρκάρισμα της BMW στην ΑΡ, καφέ στην ΑΡ, όλες αυτές οι χαζομάρες.

Μίλησα για εξαιρέσεις νωρίτερα, και θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Φίλος Σιγκαπουριάνος που αγόραζε απ'όλα (ΑΡ, ΡΡ κυρίως) σε ένα από τα επαγγελματικά του ταξίδια βρέθηκε στο Tokyo για λίγες μέρες. Πέρασε από τη boutique της ΑΡ στη Ginza και τσίμπησε ένα 44-άρι ROO RG. Όμως ήταν η ισοτιμία ¥:S$ τότε, συν το tax-free κομμάτι της ιστορίας, που του έδωσαν ικανό χώρο να το πάρει το ρολόϊ ικανοποιητικα πιό φθηνά απ'όσο θα του κόστιζε στη Σιγκαπούρη.

Ο ίδιος φίλος σκεπτόταν προγενέστερα εκείνη την εποχή την αγορά ενός Day-Date. Βγαίνουμε έξω ένα Σάββατο για ρολογότσαρκα. Πάμε σ'έναν AD στο ισόγειο του Hilton Σιγκαπούρης (στον Emperor Watch, που είναι αλυσίδα από το Hong Kong). Δοκιμάζει ο φίλος μου το DD II Platinum, με το ice blue dial. Τότε ακόμη δεν είχε βγει το DD40. Τέλος πάντων μας λένε μιά καλή τιμή, αλλά ο δικός μου μάλλον δεν ήταν 100% ζεστός για το ρολόϊ. Έβγαλε loupe κι άρχιζε να το κοιτά εξονυχιστικά, στο dial, στην κάσα. Το άφησε στο τέλος, δεν του κόλλαγε, είχε κι άλλα κομμάτια στο νου του. Για τέτοιου τύπο αγοραστή, όλα λοιπόν είναι σχετικά.

Στη boutique της Lange στη Σιγκαπούρη, η sales associate που είχα μου ανέφερε 2-3 φορές για τύπους που έμπαιναν μέσα και στο τσακ-μπαμ τσίμπαγαν κομμάτια hi-end (μιλάμε για €200k τιμή λιανικής). Ήταν όμως συλλέκτες (με την ουσιαστική έννοια του όρου).

Θυμάμαι όταν έπιασα στα χέρια μου το 1815 Rattrapante Perpetual Chrono, έτυχε να περάσω πάλι από τη boutique της Lange λίγες εβδομάδες μετά και μου είπαν ότι 4 μέρες (!!) αφ'ότου το είχα δει είχε περάσει ένας συλλέκτης από Ινδονησία και το είχε αγοράσει. Ήταν ο αντιπρόσωπος της L'Occitane στην Ινδονησία ο οποίος είχε τότε συλλογή περί τα 40 κομμάτια Lange...

Δηλαδή θέλω να πω, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτοί που είναι cost-conscious (για τους δικούς τους λόγους ο καθένας) δεν πάνε στη boutique να τα σκάσουν έτσι εύκολα. Το θέμα είναι ότι τώρα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε (που λέει ο λόγος). Εγώ αν τώρα είχα το οικονομικό περιθώριο και τη διάθεση για τέτοια αγορά, θα πήγαινα άνετα να ψωνίσω από boutique. Παλιά όμως ήταν διαφορετικά, το boutique experience ήταν για να νιώσουμε τα ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,