Αποστολέας Θέμα: SEIKO SKX 007 COSC ???  (Αναγνώστηκε 3262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
SEIKO SKX 007 COSC ???
« στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:13:59 πμ »
Απόκτησα το ρολογάκι αυτό το καλοκαίρι,από φίλο του φόρουμ,σε αρίστη κατάσταση. Το συμπάθησα από την πρώτη στιγμή και σχεδόν δεν φοράω άλλο ρολόι μου πλέον κι ας έχω μπόλικα. Όλο το καλοκαίρι βουτούσε μαζί μου στα γαλανά νερά της Κρήτης και συνεχίζει να με συντροφεύει και τώρα. Οι χρόνοι όμως που κρατούσε ήταν στο περίπου... Είναι γνωστό στα φόρουμ ότι αυτή η μηχανή δεν φημίζεται για την ακρίβειά της. Στην αρχή λοιπόν έχανε από 20-40 δευτ. την ημέρα. Μετά από λίγο καιρό,το πήρε αλλοιώς που λέμε και άρχισε πλέον να κερδίζει από 20-40 την ημέρα. Ε,εντάξει θα μου πείτε,μέσα στους χρόνους που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είσαι. Σωστά,γι αυτό κι εγώ δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία μέχρις ότου το ρολογάκι εντελώς αιφνιδίως άρχισε πλέον να πηγαίνει δύο με τρία λεπτά μπροστά την ημέρα! Αυτό το παρουσίασε μετά από συνεχές μαστόρεμα δύο ημερών με ηλεκτρικό τρυπάνι,που το φορούσα το καημένο αδιαλείπτως. Στην αρχή σκέφτηκα το ενδεχόμενο να έχει μαγνητιστεί. Τα μαγνητισμένα όμως μπορεί να πηγαίνουν μπροστά ακόμα και ώρες. Επίσης δεν ακούγονται πλέον σωστά,δεν κάνουν υγιές τικ-τακ. Το πλησίασα και σε μια πυξίδα αλλά αυτή έμεινε ατάραχη,ενώ αν ήταν μαγνητισμένο θα κουνούσε η βελόνα της όπως διάβασα. Αποφάσισα λοιπόν να το ανοίξω...  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: SEIKO SKX 007 COSC ???
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:16:34 πμ »
Παρατηρώντας προσεκτικά με φακό στο μάτι την κίνηση της τρίχας του μπαλάνς,είδα ότι έτσι όπως βλέπουμε το μπαλάνς από πάνω,στην απέναντι πλευρά από το τιμόνι,δηλαδή αριστερά,η εξωτερική σπείρα της τρίχας ήταν πολύ κοντά με την αμέσως επόμενη και ψιλοακουμπούσαν. Αυτό συμβαίνει βασικά και με τον μαγνητισμό,όμως εκεί το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο,οι τρίχες ακουμπούν συνεχώς,επηρεάζεται τελείως η κίνηση του μπαλάνς,το ρολόι δεν ακούγεται καθόλου καλά και πάει πάρα πολύ μπροστά. Βγάζω λοιπόν το μπαλάνς,το τοποθετώ ανάποδα και βάζω τον άξονα κίνησης στο κέντρο,δηλαδή μέσα στο ρουμπίνι της γέφυρας του μπαλάνς και βλέπω πλέον ακόμα πιο καθαρά ότι η τρίχα είναι παράκεντρη,δηλαδή από την μια μεριά τα διαστήματα ανάμεσα στην τρίχα είναι πολύ στενότερα απ' ό,τι στην άλλη. Ρίχνω μια ματιά στο net και βρίσκω ότι δεν είμαι ο πρώτος φυσικά που έχει κάνει αυτή την παρατήρηση και μάλιστα την μεγάλη ευαισθησία στην τρίχα την έχει η 7s26b και πάνω,γιατί έχουν κάνει αλλαγές στο τιμόνι,κάτι σαν το etachron της eta.Παίρνω λοιπόν την μεγάλη απόφαση και λέω,εδώ είμαστε θα ισιώσω την τρίχα,ή αν δεν μου βγει θα αγοράσω μπαλάνς κομπλέ. Παίρνω τηλέφωνο στην Αθήνα,το ανταλλακτικό υπάρχει,5 Ευρώ για 7s26a και 10 Ευρώ για 7s26b και το παραγγέλνω. Εντάξει λέω,μας παίρνει,προχώρα. Παίρνω μια λεπτή λαβίδα 3c,φακό στο μάτι 3 1/2,οπλίζομαι με θάρρος και στο σημείο της εξωτερικής τρίχας,μετά τον ρεγουλατόρο,εκεί που κάνει μια κάμψη,τονίζω πολύ ελαφρά με την λαβίδα αυτή την κάμψη. Και ω,ως δια μαγείας,οι αποστάσεις πλέον έγιναν απολύτως ίσες και η τρίχα ολοστρόγγυλη. Πρέπει να είναι η τυχερή μου μέρα λέω! Ξαναβάζω το μπαλάνς στη θέση του και η κίνηση του ήταν πια τελείως υγιής. Παρακολουθώ το ρολόι μια μέρα και βλέπω ότι επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς,πηγαίνοντας μπροστά δευτερόλεπτα κι όχι λεπτά. Το παρακολουθώ άλλη μια μέρα και ρύθμισα το ρεγουλατόρο τρεις φορές. Ε λοιπόν από την τελευταία ρύθμιση,το ρολόι έχει μείνει στο απίστευτο 0-1 τέσσερις μέρες τώρα. Αυτή την στιγμή είναι στο 0 !!! Το ξέρω ότι απλά μου 'κατσε,δεν είμαι ωρολογοποιός,οδοντίατρος είμαι και απλά ασχολούμαι ερασιτεχνικά,χαλώντας τα δικά μου ρολόγια και μόνο!  :)  Πάντως το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστο είναι ότι η μηχανή αυτή βγαίνει μάλλον αρρύθμιστη από το εργοστάσιο και ένας επαγγελματίας που φυσικά έχει και ηλεκτρονικό όργανο ελέγχου,μπορεί να κάνει θαύματα.

Μιχάλης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 30, 2016, 00:24:47 πμ από mic »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:29:51 πμ »
Ωραίο ποστ μπραβο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:32:15 πμ »
Μπράβο,για το θάρρος που επέδειξες,και δικαιώθηκες ...
Βοήθησε και λίγο κι η τύχη,και όλα καλά....
και τα δύο skx που έχω,ξεκίνησαν περίπου στα -20'' ,και μετά από ρύθμιση τα έχω φέρει περίπου στα 5'' νομίζω....
Εσύ το έκανες quartz  .... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:37:11 πμ »
Το ξέρω παιδιά ότι στάθηκα πολύ τυχερός!!! Πάντως βοήθησε πολύ στο θάρρος και το ότι τα ανταλλακτικά του είναι φτηνά και τα παράγγειλα πριν την επιχείρηση,χαχαχα.  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 00:41:42 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:19:45 πμ »
Λοιπον, σε μερικες μερες παραλαμβανω το δικο μου 009 και μολις δω αποκλισεις μου στελνεις δ/νση και στο στελνω πακετο για ρυθμιση!!! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:50:20 πμ »
Μιχάλη μπράβο σου!!!!
Φοβερός!!!
Δεν θα μπορούσα με τίποτα να το κάνω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:59:42 πμ »
Λοιπον, σε μερικες μερες παραλαμβανω το δικο μου 009 και μολις δω αποκλισεις μου στελνεις δ/νση και στο στελνω πακετο για ρυθμιση!!! ;D

Χαχα τι μου θύμισες τώρα! Μια φορά πριν από χρόνια ένας συνάδελφος μου,μου έδωσε το ρολόι του πατέρα του για να του κάνω service. Το ξέρω η λέξη αυτή είναι μεγάλη κουβέντα,εγώ ερασιτέχνης είμαι,αλλά ήταν τόση η κάψα μου για τα ρολόγια,που θα μπορούσα να πλήρωνα για να κάνω <<service>>. Δέχτηκα λοιπόν ο χαζός...Το ρολόι ένα zenith sporto με μηχανή zenith 120. Δούλευε όταν μου το έδωσε... Το έλυσα τελείως,το καθάρισα,το έδεσα,το λάδωσα και δούλευε μια χαρά. Το είχα λοιπόν να δουλεύει,για να ρυθμίσω,όσο μπορώ τους χρόνους του. Και ξαφνικά τα έπαιξε η ρόδα κέντρου...το ρολόι μην το ξεχνάμε ήταν πολύ παλιό και είχε τις φθορές του. Περίμενα μήνες μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό από την Ελβετία και αυτός να μου τηλεφωνεί και να με ρωτά τι έγινε με το ρολόι του μπαμπά του...Από τότε είπα ότι από εδώ και εμπρός θα χαλάω μόνο τα δικά μου ρολόγια... :) Τι μου θύμισες!

Απάντηση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:03:49 πμ »
Μιχάλη μπράβο σου!!!!
Φοβερός!!!
Δεν θα μπορούσα με τίποτα να το κάνω.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ε λοιπόν εγώ σου συνιστώ να το κάνεις!! Τα ανταλλακτικά στα seiko είναι φτηνά. Ε,κάποια θα χαλάσεις στην αρχή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ψυχοχαλαρωτικό είναι να αποσυναρμολογείς και να συναρμολογείς ρολόγια!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:09:06 πμ »

Χαχα τι μου θύμισες τώρα! Μια φορά πριν από χρόνια ένας συνάδελφος μου,μου έδωσε το ρολόι του πατέρα του για να του κάνω service. Το ξέρω η λέξη αυτή είναι μεγάλη κουβέντα,εγώ ερασιτέχνης είμαι,αλλά ήταν τόση η κάψα μου για τα ρολόγια,που θα μπορούσα να πλήρωνα για να κάνω <<service>>. Δέχτηκα λοιπόν ο χαζός...Το ρολόι ένα zenith sporto με μηχανή zenith 120. Δούλευε όταν μου το έδωσε... Το έλυσα τελείως,το καθάρισα,το έδεσα,το λάδωσα και δούλευε μια χαρά. Το είχα λοιπόν να δουλεύει,για να ρυθμίσω,όσο μπορώ τους χρόνους του. Και ξαφνικά τα έπαιξε η ρόδα κέντρου...το ρολόι μην το ξεχνάμε ήταν πολύ παλιό και είχε τις φθορές του. Περίμενα μήνες μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό από την Ελβετία και αυτός να μου τηλεφωνεί και να με ρωτά τι έγινε με το ρολόι του μπαμπά του...Από τότε είπα ότι από εδώ και εμπρός θα χαλάω μόνο τα δικά μου ρολόγια... :) Τι μου θύμισες!

Απάντηση

Ετσι ειναι, το ξενο πραγμα παντα εχει ενα αγχος και μια φορα να την πατησεις μετα δεν..
Μακαρι να μου βγει "ρυθμισμενο" εξαρχης κ να μην χρειασθει να τρεχω αριστερα-δεξια.. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:17:58 πμ »
Ετσι ειναι, το ξενο πραγμα παντα εχει ενα αγχος και μια φορα να την πατησεις μετα δεν..
Μακαρι να μου βγει "ρυθμισμενο" εξαρχης κ να μην χρειασθει να τρεχω αριστερα-δεξια.. :)

Ούτως ή άλλως θέλει λίγο καιρό στρώσιμο στην αρχή. Θα το φοράς δηλαδή μερικούς μήνες και μετά θα το πας για ρύθμιση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:53:46 πμ »
Μπραβο σου,πολυτεχνιτης κ μερακλης!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 08:30:56 πμ »
Φοβερός, μπράβο. Θα το ήθελα να ασχολιομουν και εγώ έτσι γιατί μου αρέσουν οι λεπτοδουλειες, άρχισα να μαζεύω και κάτι εργαλεία από ebay αλλά χρόνος γιοκ δυστυχώς

Sent from Crapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 13:57:15 μμ »
Φοβερός, μπράβο. Θα το ήθελα να ασχολιομουν και εγώ έτσι γιατί μου αρέσουν οι λεπτοδουλειες, άρχισα να μαζεύω και κάτι εργαλεία από ebay αλλά χρόνος γιοκ δυστυχώς

Sent from Crapatalk

Αν βρεις τελικά τον χρόνο,θα δεις πόσο θαυμάσια και ψυχοχαλαρωτική απασχόληση είναι το να μαστορεύεις ρολογάκια. Υπάρχουν δε άπειρα βιντεάκια στο youtube. Να ένα ωραίο και κατατοπιστικό με μεγάλη μηχανή unitas τσέπης.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions