Αποστολέας Θέμα: Citizen 21 jewels (automatic)  (Αναγνώστηκε 3061 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CostasP

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Citizen 21 jewels (automatic)
« στις: Δεκέμβριος 22, 2015, 17:06:55 μμ »
καλησπέρα σε όλους και χρονια πολλά.
Καθώς έψαχνα παλιά πράγματα στο πατάρι, βρήκα κάτι με τρομερή ιστορία πίσω του (για εμενα τουλάχιστον)
Βρήκα ένα Citizen 21 jewels automatic που είχε δώσει ο παππούς μου στον πατέρα μου, ήταν χωρίς μπρασελέ, άμεσος μου κίνησε την περιέργεια και πήγα σε ένα κατάστημα να δω τι χρειάζεται για να αναζωγονηθεί.
Το παλικάρι στο κατάστημα είδε ότι το ρολοι τελευταία φορα ανοίχτηκε για service το 51, μόλις το άκουσα μου πετάχτηκαν τα ματια. Όταν προσπάθησα να μάθω την ιστορία του, ο πατέρας μου, μου είπε πως το ρολοι αγοράστηκε στην ελβετία από τον ίδιο τον παππου μου. Και ότι ο ίδιος ο παππούς μου αργότερα το έδωσε στον πατέρα μου.Όταν χάσαμε τον παππου μου και ο πατέρας μου ήταν στην κηδεία (εγώ ότι είχα γεννηθεί) μου είπε πως του έπεσε πάνω στον τάφο από την τσέπη του και από τότε το έκρυψε στο πατάρι και δεν το ξαναφόρεσε. Όταν το έμαθα ανατρίχιασα γι'αυτο και το έφτιαξα. Από τότε δεν μπορώ να το βγάλω από το χέρι μου. Ο άνθρωπος που το είδε μου είπε παρα πολύ καλά νέα, ότι το ρολοι δεν χρειάζεται το παραμικρό από service, του έβαλα έναν απλό μπρασελέ και έτοιμο!
δεν μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες δυστυχώς για το συγκεκριμένο ρολοι, γιατί είναι με μπλε καντράν και χρυσούς δείχτες.
Ευχαριστώ πολύ που ακούσατε την ιστορία μου,
Καλές γιορτές.
Costas
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
Απ: Citizen 21 jewels (automatic)
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 22, 2015, 17:40:37 μμ »
Φίλε να ζήσεις να χαίρεσαι το ρολόι σου με υγεία.
Έτσι είναι. Τα ρολογια ειναι κομματια αναμνήσεων αρα και της ζωής μας.

Λοιπόν το ρολόι σου είναι αυτό:
http://www.worthpoint.com/worthopedia/vintage-citizen-automatic-wind-512190519

Μοντέλο 61-0836 της 6501 σειρας/μηχανής. Εξαιρετικό vintage κομμάτι.

Όχι από πλευράς οικονομικής αξίας αλλά τεράστιας αισθητικής και προφανώς συναισθηματικής.
Σ ευχαριστούμε για τις φωτό!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2015, 17:44:30 μμ από AntonisCh »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CostasP

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 22, 2015, 17:46:26 μμ »
Ευχαριστώ παρα πολύ Αντώνη για τα καλά σου λόγια και για τις πληροφορίες.
Να είσαι πάντα καλά.

Costas.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 22, 2015, 18:23:43 μμ »
καλησπέρα σε όλους και χρονια πολλά.
Καθώς έψαχνα παλιά πράγματα στο πατάρι, βρήκα κάτι με τρομερή ιστορία πίσω του (για εμενα τουλάχιστον)
Βρήκα ένα Citizen 21 jewels automatic που είχε δώσει ο παππούς μου στον πατέρα μου, ήταν χωρίς μπρασελέ, άμεσος μου κίνησε την περιέργεια και πήγα σε ένα κατάστημα να δω τι χρειάζεται για να αναζωγονηθεί.
Το παλικάρι στο κατάστημα είδε ότι το ρολοι τελευταία φορα ανοίχτηκε για service το 51, μόλις το άκουσα μου πετάχτηκαν τα ματια. Όταν προσπάθησα να μάθω την ιστορία του, ο πατέρας μου, μου είπε πως το ρολοι αγοράστηκε στην ελβετία από τον ίδιο τον παππου μου. Και ότι ο ίδιος ο παππούς μου αργότερα το έδωσε στον πατέρα μου.Όταν χάσαμε τον παππου μου και ο πατέρας μου ήταν στην κηδεία (εγώ ότι είχα γεννηθεί) μου είπε πως του έπεσε πάνω στον τάφο από την τσέπη του και από τότε το έκρυψε στο πατάρι και δεν το ξαναφόρεσε. Όταν το έμαθα ανατρίχιασα γι'αυτο και το έφτιαξα. Από τότε δεν μπορώ να το βγάλω από το χέρι μου. Ο άνθρωπος που το είδε μου είπε παρα πολύ καλά νέα, ότι το ρολοι δεν χρειάζεται το παραμικρό από service, του έβαλα έναν απλό μπρασελέ και έτοιμο!
δεν μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες δυστυχώς για το συγκεκριμένο ρολοι, γιατί είναι με μπλε καντράν και χρυσούς δείχτες.
Ευχαριστώ πολύ που ακούσατε την ιστορία μου,
Καλές γιορτές.
Costas

καλως ηρθες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CostasP

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 22, 2015, 18:25:16 μμ »
καλός σας βρήκα! ευχαριστώ πολύ. ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 23, 2015, 02:03:54 πμ »
Μπράβο Κώστα. Τα προσωπικά αντικείμενα των δικών μας ανθρώπων αποτελούν κειμήλια ανεκτίμητης αξίας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος soprano

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 12, 2016, 12:39:27 μμ »
Ιστορία πραγματικά

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 31, 2016, 19:39:13 μμ »
Πολυ ωραιο.
Να το ευχαριστιεσαι στο χερι σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 25, 2016, 16:24:58 μμ »
Eπεμβαινω μετα απο καιρο στο θεμα, γιατι με τα citizen το εξω ψαξει αρκετα, για μερικες ακομα πληροφοριες

Καποιο λαθος θα εκανε ο ρολογας που ειπε το '51 ... το caliber 6501, με υποστηριξη date/day, στα 21 jewels και μαλλον στις 21.500 στροφες...
που δειχνει οτι φοραει το ρολοι ... εχει φτιαχτει πρωτη φορα αυτος ο μηχανισμος το 1971
Απο τα πρωτα νουμερα του serial number 40331503 πρεπει αν εχει κατασκευατει η το 1974, η το 1984 (απο το αρχικο 4) μαλλον το '74 ... και τον μηνα Μαρτιο (το επομενο 03)
Δηλαδη βρισκουμε το μηχανισμο ποτε πρωτοβγηκε και μετα υπολογιζουμε χρονολογιες (πχ στην περιπτωση σου η το '74, '84, '94) απο το πρωτο νουμερο ...  και το δευτερο με τριτο νουμερο, τον μηνα
Το δικο σου σιγουρα ειναι δεκατιας 70 ...

Εχω και εγω ενα citizen 18 χρονια ως τωρα (απο το 1998) ... ελεγα να παω σε seiko για αλλαγη και ακομα ψαχνομαι για καμια προσφορα ... αλλα τελικα οταν βλεπω τετοια post, λεω να μεινω στα πιστα citizen αυτοματα που πανε χρονια χωρις να πειραχτουν (βαλε και τις κακουχιες που εχουν περασει τοσα χρονια ειδικα χτυπηματα που παιζει ρολο στα αυτοματα) και ειδικα χωρις συντηρηση

Και εγω απο οταν το εγβαλα απο την αποθηκη πριν λιγο καιρο, το ανοιξα μετα απο τοσα χρονια, το εκανα regulate, και ειναι πλεον ακομα στο χερι κοντα 4 βδομαδες τωρα ... εφυγε (για χαρη του) στην ακρη 200 ευρω casio με αλτιμετρα, θερμομετρα, βαρομετρικα (λες και ειμαι ολη μερα με τα καιρικα φαινομενα) ... καποιες φορες και τα απλα εχουν αλλη χαρη

Ειμαι σιγουρος οτι εχει αρκετο καιρο ακομα, αφου κρατησε μεχρι τωρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions