Το μπρασελέ, όταν είχα ρωτησει εγώ είχε 1,2Κ. Έκπτωση καπούτ. Αυτό πριν 1,5 χρόνο περίπου. Σιγουρέψου ποια είναι η τιμή του μπρασελέ αν σκοπεύεις να το αγοράσεις με το ρολόι. Όχι τιμές στο περίπου! Όχι τίποτα άλλο, απλά να μην σου πούνε άλλη τιμή στη συνέχεια.
Σχετικά με τις τιμές, τόσο των ζενίθ όσο και των ταγκ, είχα διαβάσει κάτι καλό (και πολύ σωστό) στο WUS. Έλεγε λοιπόν ένας τύπος ότι οι τιμές που πιάνουν στην αγορά μεταχιερισμένων αυτές οι δύο μάρκες, δείχνουν και την τιμή που θα έπρεπε να πουλιούνταν κανονικά, δηλ ως καινούργια λίγο πιο πάνω από τα μεταχειρισμένα (και όχι πολύ πιο πάνω). Γι αυτό και κατρακυλούν οι τιμές τους μετά στα μεταχειρισμένα. Η ζενίθ κατά την γνώμη μου κάνει βασικά λάθη στρατηγικής. Παράδειγμα: η ενσωμάτωση της σελίτα στο extra pilot αποσκοπούσε στην απελευθέρωση πόρων που θα διατίθεντο για την κατασκευή περισσότερων μηχανών ελ πριμερο (έτσι έλεγε ο τότε CEO). Με αυτές τις μηχανές όμως ήθελε να προμηθεύσει άλλες εταιρείες (βλ ταγκ) κι όχι να καλύψει τη ζήτηση για ζενίθ, γιατί πολύ απλά η ζήτηση για ζενίθ δεν είναι μεγάλη. Από αυτή την κίνηση έφαγε μεγάλο κράξιμο και τελικά, στην πορεία αναγκάστηκε να το πάρει πίσω (ήταν αίσχος και μόνο που το σκέφτηκαν, πόσο μάλλον που το υλοποίησαν). Ιεροσυλία σκέτη για την εταιρεία και την ιστορία της η ιδέα της σελίτα. Το γκρουπ ομπρέλα των δύο αυτών εταιρειών σχεδίαζε την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου (για να καλύψουν και τους περισσότερους ελ πριμερο). Τα σχέδια ναυάγησαν. Προφανώς γιατί η ζήτηση δεν είναι όπως περιμένανε. Το να δίνει η ζενίθ μηχανές στην ταγκ για να κατασκευάζονται περισσότερα ταγκ με τον χαρακτηρισμό 36, όχι απλά έκανε τα ταγκ πιο ακριβά, επιπλέον οδηγούσε και σε αύξηση των τιμών των ζενιθ ελ πριμερο αφού θα έπρεπε τα ζενίθ ως πιο ελιτ κατασκευή να είναι και πιο ακριβά από τα τάγκ. Πού θα φθάνανε όμως; μήπως θεωρεί κανείς ότι τώρα είναι φθηνά; Το γκρουπ προσπάθησε να επανα-τοποθετήσει τιμολογιακά της δύο αυτές εταιρείες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Γι αυτό σε κάποια στιγμή οι τιμές των ταγκ μειώθηκαν (πχ στο aquaracer). Σκοπός του γκρουπ πλέον είναι η ταγκ να γίνει πιο προσιτή. Πέρα από τα εξωτικά μοντέλα της (που θα είναι λίγα) οι τιμές των υπολοίπων θα γίνουν πιο προσιτές με κορυφή, στα “προσιτά” πάντα, το μονακό. Απόδειξη αυτού είναι και η επικείμενη κυκλοφορία του νέου μονακο που μοιάζει πολύ τόσο με την αρχική μπλε-άσπρο έκδοση όσο και με αυτή την επετειακή επανέκδοση που είχε κυκλοφορήσει το 2009 (οι κάτοχοι αυτής της έκδοσης δεν νομίζω να αισθάνονται και ιδιαίτερα χαρούμενοι). Η αρχική τιμή αυτού του μοντέλου θα είναι περίπου 5Κ. Κατά την γνώμη μου η ταγκ είναι μια εταιρεία που θα πουλούσε αρκετά καλά με αρχικές τιμές (στα μεσαία της μοντέλα) -1Κ ή -1,5Κ (και επιπλέον την έκπτωση) και τα πριμερο με τιμές τελικές στα 4-4,5Κ (και το μπρασελέ όχι 1,5Κ). Από τα 2580 που είχε ένα aquaracer, μου κάνανε έκπτωση 20%. Του λέω: και με 30% πάλι δεν θα το αγόραζα γιατί δεν αξίζει τόσα. Στα 1200-1300, ναι θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Από τον γκρίζο τζομα από την αμερική που μου στέλνει κάποιες φορές μειλ με προσφορές, έβλεπα τριχρωμία 42χιλ με 4,2-4,5 Κ $ και ζήλευα που δεν ζούσα στην αμερική για να το αγοράσω. Εδώ απλά το κοιτάμε....
@ΟΡ
σε καμία περίπτωση δεν θέλω να #$@%%$ το νήμα σου, απλά δίνω μερικές πληροφορίες που νομίζω καλό είναι να τις έχεις υπόψη σου για την όποια αγορά αποφασίσεις. Βάλε φωτογραφιούλες να δούμε όταν το πάρεις, όποιο κι αν είναι.
@Γιώργο
για μένα χρονογράφοι είναι δύο, ένας ο el primero και ένας αυτός στο μουν (οκ, όποια έκδοση λεμάνια κι αν πρόκειται, είναι καλοδεχούμενη. Ακόμη και η πιο πρόσφατη). Παρόλα αυτά, εγώ θα ήθελα να συμβιώσω ένα διάστημα με τον 9300 της Ω. Δεν ξέρω πώς θα είναι αυτή η συμβίωση, αλλά είμαι γενικά περίεργος. Και δεν ξέρω και πιο από όλα αυτά με την 9300 θα διάλεγα. Μάλλον αυτό που έδειξα παραπάνω. Μπρασελέ+καλό μέγεθος, πλένω τα χέρια μου άφοβα και εξερευνώ την μηχανή (αν σε καποια στιγμή το πάρω κι αν δεν πάρω κάτι άλλο). Διευκρινίζω ότι τέτοια ρολόγια είναι το ταβάνι για τα οικονομικά μου. Ένα κι αν....
@eis
εντάξει θέμα γούστου, αλλά η πολύ γυαλάδα και κάποιες από τις γραμματοσειρές που χρησιμποιεί νομίζω ότι συνηγορούν στην εδραίωση του ισχυρισμού μου. Αν αγόραζα ένα breitling αυτό θα ήταν το SOH. Πολύ ωραίο ρολόι....42χιλ. Κι όσον αφορά τη ζενίθ, βγάζει κάτι χαζομάρες, άστα να πάνε. Γι αυτό έχω μια σχέση πάθους και μίσους με αυτή την εταιρεία.....