Αποστολέας Θέμα: αγορα με paypal  (Αναγνώστηκε 62410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
Απ: αγορα με paypal
« Απάντηση #240 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 00:53:21 πμ »

Φίλε, απο ebay αγόρασες ή από e-shop...;
Το ρολόι που πήρες μπορεις να το βρεις και αλλού ή είναι κάποιο σπάνιο, καταργημένο κλπ....;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 00:55:12 πμ »
Αν η αγορά δεν έχει γίνει μέσα από το ebay τότε θα κάνεις dispute από την paypal. Όσο ποιο γρήγορα το κάνεις τόσο το καλύτερο.
Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις την διαδικασία, θα χρειαστούν μόνο 5-9 ημέρες για να γίνει η εξέταση της περίπτωσης από την paypal και φυσικά θα πρέπει να επιστρέψεις το ρολόι στον πωλητή (εννοείται ότι στο ταχυδρομείο σου θα ζητήσεις το δέμα να έχει tracking number).

Σε δικιά μου περίπτωση... για ένα ρολόι από creation που δεν ήρθε ποτέ, έκανα dispute στις 35ημερες από την ημερομηνία αγοράς και πήρα τα χρήματά μου πίσω σε 8 ημέρες από την στιγμή που ξεκίνησα το dispute.

Στην δικια μου περιπτωση δεν ειναι κατι που εχει αργησει να ερθει, αλλα κατι που ηρθε ελλατωματικο. Ο πωλητης ουσιαστικα λεει στειλτο πισω και βλεπουμε. Εγω το στελνω πισω και περιμενω να δω την αντιδραση του ή κανω πρωτα dispute και μετα το στελνω πισω?
Θελω να πω ακομη και αν το στειλω πισω και κατι στραβωσει μπορω να κανω μετα dispute?

Από ότι έχω καταλάβει ο πωλητης δεν είναι λογικός/συνεργάσιμος μιας που το "στείλτο και βλέπουμε" δεν σε καλύπτει. Για αυτό δεν έχει νόημα να το στείλεις χωρίς να έχεις κάνει πρώτα dispute!

θα σε συμβούλευα να κάνεις πρώτα dispute και από εκεί και πέρα θα αναλάβει η paypal. Εκείνη είναι που θα έρθει πρώτα σε επαφή μαζί του και μαζί σου.
Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εξηγήσεις στην paypal τι συμβαίνει. Από εκεί και πέρα η paypal θα σου πει τι θα γίνει και με ποια σειρά.

ΥΓ. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαθα το ίδιο με εσενα με την διαφορά ότι ο πωλητής ήταν από ebay. Στη δικιά μου περίπτωση τα πράγματα ήταν πολύ ποιο εύκολα!  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:00:52 πμ »

Το ρολόι που πήρες μπορεις να το βρεις και αλλού ή είναι κάποιο σπάνιο, καταργημένο κλπ....;

Απο e-shop εντος ΕΕ. Η αληθεια ειναι οτι μου ζητησε να του το επιστρεψω, αλλα μου πεταξε και κατι τρελα οτι δεν φταιει, για σερβις στην αντιπροσωπεια και τετοια. Γενικα δεν ξερω τι θα κανει στο τελος. Μπορω να δω πρωτα τις προθεσεις του αφου του το στειλω και μετα να κανω dispute?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:07:18 πμ »

:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:09:21 πμ »

:)

Πως? Δεν ακουσα  :P
Και αλλου το βρισκεις ευκολα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:29:32 πμ »

Λοιπόν. Θα στείλεις το ρολόι πίσω και θα του ζητήσεις refund. Μετά, αγοράζεις το ρολόι από αλλού.
Διάβασε και τους ορους στο site του για επιστροφές κλπ. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, ο καταναλωτής
έχει κάποιες μέρες προθεσμία να επιστρέψει το προϊόν χωρίς κανένα λόγο, πόσο μάλλον αν είναι ελαττωματικό.

Καλό είναι τις επικοινωνίες μαζί του να τις κάνεις από το ίδιο mail με αυτό του paypal.

Το ρολόι θα το στείλεις συστημένο και με tracking number  ώστε να βλέπεις (και να μπορείς να αποδείξεις) την πορεία του.
Με EMS (Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ) είναι περίπου 30€ αλλά είναι ό,τι πιο σίγουρο. Φυσικά κρατάς την απόδειξη.

Αν έχεις ενεργοποιήσει και την αποζημίωση επιστροφής αγορών, θα πάρεις πίσω και αυτά τα 30€.

O PayPal μου ανακοίνωσε (φαντάζομαι και σε όλους σας) ένα πρόγραμμα αποζημίωσης επιστροφής αγορών.
Θα πληρώνει δηλαδή τα ταχυδρομικά έξοδα της επιστροφής μιας αγοράς που δεν μας ικανοποίησε (υπο κάποιες προϋποθέσεις).
Αχρείαστο να'ναι, αλλά εγώ το ενεργοποίησα.
george_ να το κάνεις κι εσύ οπωσδήποτε...  (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

https://www.paypal.eu/returns/

Δε θα ζητήσεις επισκευή κλπ., αλλά refund, νέτα σκέτα. Αν ο πωλητής αρνηθεί ή αργει χαρακτηριστικά να κάνει refund, τότε θα ανοίξεις dispute.
Μην αγχώνεσαι, αργά ή γρήγορα θα αποζημιωθείς. Its just bad luck... Απλά είναι όλο το σπάσιμο και το χασομέρι...
Ό,τι άλλο θες, εδώ είμαστε. -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:39:44 πμ »
Να σε ρωτησω τοτε: εστω οτι το στελνω και αυτος λεει οτι θα το στειλει αντιπροσωπεια για φτιαξιμο και δεν μου κανει refund. Εγω μπορω να κανω εκεινη την χρονικη στιγμη dispute χωρις ουσιαστικα να εχω τιποτα στα χερια μου? Δεν θα μου πει η paypal γιατι δεν μας ενημερωσες απο την αρχη?
Και κατι ακομα: τα 30 Ευρω που λες τα παιρνεις πισω μονο με dispute ή σε καθε περιπτωση? Γιατι στην ιστοσελιδα του αυτος λεει ρητα οτι καλυπτει εξοδα αποστολης (επιστροφης) μεχρι 12 Ευρω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 01:57:22 πμ »

Ο paypal προτρέπει τους πελάτες του πρώτα "να τα βρουν μεταξύ τους" και σαν τελευταία επιλογή, να κάνουν dispute.
Η διαδικασία που σου προτείνω είναι η σωστή, τυπικά και χρονικά:
Πήρα κάτι, ήταν ελαττωματικό, το έστειλα πίσω, ζήτησα επιστροφή χρημάτων, δεν το κάνει, έχω παράπονα, ανοίγω dispute.

Στον πωλητή θα πεις: Σου επέστρεψα το ελαττωματικό ρολόι, θέλω τα λεφτά μου πίσω. Τι θα το κάνεις το ρολόι, ούτε που με νοιάζει.
Στείλ 'το στην αντιπροσωπεία, στείλ' το στο Διάστημα, καν 'το σταχτοδοχείο. Εγώ θέλω την αποζημίωσή μου. (μην του το πεις έτσι ακριβώς...)

Φυσικά και έχεις στα χέρια σου: την αγορά που έκανες και είναι καταγεγραμμένη...

Δεν ξέρω. Σίγουρα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Αν το κάνεις τώρα, μάλλον δεν μπορείς, γιατί η αγορά έγινε νωρίτερα.
Δες για λεπτομέρειες στο link που παρέθεσα.

PS.: Αν το ελάττωμα είναι εξωτερικό, πχ. κάποια γρατσουνιά κλπ., βγάλε και 2-3 φωτογραφίες να υπάρχουν...
Όσο πιο νωρίς το επιστρέψεις, τόσο δυσκολότερα θα μπορεί να ισχυριστεί ο πωλητής ότι εσύ "το χάλασες".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 03:02:52 πμ »

Απο e-shop εντος ΕΕ. Η αληθεια ειναι οτι μου ζητησε να του το επιστρεψω, αλλα μου πεταξε και κατι τρελα οτι δεν φταιει, για σερβις στην αντιπροσωπεια και τετοια. Γενικα δεν ξερω τι θα κανει στο τελος. Μπορω να δω πρωτα τις προθεσεις του αφου του το στειλω και μετα να κανω dispute?

Εεεεε... πες το μας από την αρχή!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιανουάριος 28, 2016, 10:12:06 πμ »

Ο paypal προτρέπει τους πελάτες του πρώτα "να τα βρουν μεταξύ τους" και σαν τελευταία επιλογή, να κάνουν dispute.
Η διαδικασία που σου προτείνω είναι η σωστή, τυπικά και χρονικά:
Πήρα κάτι, ήταν ελαττωματικό, το έστειλα πίσω, ζήτησα επιστροφή χρημάτων, δεν το κάνει, έχω παράπονα, ανοίγω dispute.

Παντως φιλε Θοδωρη η σειρα που προτεινει το paypal δεν ειναι αυτη: πρωτα κανεις dispute και μετα προσπαθεις να τα βρεις με τον μαγαζατορα. Αν δεν τα βρεις μαζι του μεσα σε 20 ημερες απο το dispute, τοτε προχωρας σε claim και αναλαμβανει το paypal.
Γι' αυτο και εχω ολους αυτους τους προβληματισμους μου περι αποστολης ή dispute...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιανουάριος 29, 2016, 04:57:02 πμ »

ΟΚ, το βλέπουμε λίγο διαφορετικά.

Το dispute δεν αφορά το ελαττωματικό ρολόι. Αυτό είναι μια συνήθης κατάσταση και ξεκαθαρίζεται εύκολα με 1-2 mail.
Αλίμονο αν κάναμε dispute κάθε φορά που το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο Paypal δε θα ασχολιόταν με τίποτ' άλλο...
Αφορά (το λέει και η λέξη) μια διένεξη - διαφωνία για το πώς θα διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, πχ. αρνείται να σου κάνει refund.
Το ότι αυτός "σου τα μασάει" δε σημαίνει πως εσύ πρέπει να κρατάς το ρολόι, γιατί τότε είσαι το ίδιο εκτεθειμένος. Άλλωστε, σου είπε να το επιστρέψεις.
Εσύ, τί θα λες στο dispute; Ότι "πήρα κάτι ελαττωματικό και δεν το θέλω, αλλά δεν το επιστρέφω για να είμαι εξασφαλισμένος"...;
Και θα κάτσεις 20 μέρες (ή όσο χρειαστεί για να σου απαντήσει), κρατώντας "ενέχυρο" το ρολόι...; Θα σε κάνουν ρόμπα:
...και ο πωλητής "του είπα να το στείλει πίσω. Τι άλλο να κάνω; Πώς να τον αποζημιώσω αν δε δω το ρολόι...;"...
...και ο Paypal "γιατί δεν το επιστρέφεις; τελικά το θέλεις ή δεν το θέλεις...;" και θα σε κάνουν να φαίνεσαι σαν κακομαθημένο παιδί.
Φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι το ότι για να σου κάνει refund o πωλητής, πρέπει πρώτα να πάρει το ρολόι και να το δεί (έχει κι αυτός μια "καχυποψία" όπως κι εσύ...)
Αυτό που θα έκανα (και έχω κάνει) εγώ, θα ήταν να δείξω όσο γίνεται πιο ξεκάθαρος: Έχει ελάττωμα, δεν το θέλω, το έχω ήδη ταχυδρομήσει πίσω.
Βλέπω κιόλας (Tracking No.) ότι το έχεις παραλάβει. Εγώ έκανα το σωστό. Eσύ γιατί δεν με αποζημιώνεις; Dispute.

Όσο κρατάς το ρολόι, τόσο "θολώνεις" τη σαφήνεια της δικής σου πλευράς... Καπως έτσι το βλέπω.

Κοίτα, κουβέντα κάνουμε, και σου εξηγώ τη δική μου οπτική γωνία. Εσύ, θα κάνεις αυτό που νομίζεις σωστό. Κράτα μας ενήμερους. -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιανουάριος 29, 2016, 10:47:04 πμ »

ΟΚ, το βλέπουμε λίγο διαφορετικά.

Το dispute δεν αφορά το ελαττωματικό ρολόι. Αυτό είναι μια συνήθης κατάσταση και ξεκαθαρίζεται εύκολα με 1-2 mail.
Αλίμονο αν κάναμε dispute κάθε φορά που το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο Paypal δε θα ασχολιόταν με τίποτ' άλλο...
Αφορά (το λέει και η λέξη) μια διένεξη - διαφωνία για το πώς θα διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, πχ. αρνείται να σου κάνει refund.
Το ότι αυτός "σου τα μασάει" δε σημαίνει πως εσύ πρέπει να κρατάς το ρολόι, γιατί τότε είσαι το ίδιο εκτεθειμένος. Άλλωστε, σου είπε να το επιστρέψεις.
Εσύ, τί θα λες στο dispute; Ότι "πήρα κάτι ελαττωματικό και δεν το θέλω, αλλά δεν το επιστρέφω για να είμαι εξασφαλισμένος"...;
Και θα κάτσεις 20 μέρες (ή όσο χρειαστεί για να σου απαντήσει), κρατώντας "ενέχυρο" το ρολόι...; Θα σε κάνουν ρόμπα:
...και ο πωλητής "του είπα να το στείλει πίσω. Τι άλλο να κάνω; Πώς να τον αποζημιώσω αν δε δω το ρολόι...;"...
...και ο Paypal "γιατί δεν το επιστρέφεις; τελικά το θέλεις ή δεν το θέλεις...;" και θα σε κάνουν να φαίνεσαι σαν κακομαθημένο παιδί.
Φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι το ότι για να σου κάνει refund o πωλητής, πρέπει πρώτα να πάρει το ρολόι και να το δεί (έχει κι αυτός μια "καχυποψία" όπως κι εσύ...)
Αυτό που θα έκανα (και έχω κάνει) εγώ, θα ήταν να δείξω όσο γίνεται πιο ξεκάθαρος: Έχει ελάττωμα, δεν το θέλω, το έχω ήδη ταχυδρομήσει πίσω.
Βλέπω κιόλας (Tracking No.) ότι το έχεις παραλάβει. Εγώ έκανα το σωστό. Eσύ γιατί δεν με αποζημιώνεις; Dispute.

Όσο κρατάς το ρολόι, τόσο "θολώνεις" τη σαφήνεια της δικής σου πλευράς... Καπως έτσι το βλέπω.

Κοίτα, κουβέντα κάνουμε, και σου εξηγώ τη δική μου οπτική γωνία. Εσύ, θα κάνεις αυτό που νομίζεις σωστό. Κράτα μας ενήμερους. -Θ.

Το ελλατωματικο ρολοϊ δεν ειναι καθολου συνηθισμενη κατασταση οταν ο πωλητης ειναι λαμογιο και υποστηριζει οτι το εστειλε αυτος μια χαρα και οτι καπως αλλιως χαλασε (= στην διαδρομη ή το χαλασε ο παραληπτης και προσπαθει να τα μπαλωσει τωρα)
Κατα τα αλλα οσα λες παραπανω ειναι σωστοτατα και συμφωνω 100%
Οι ενεργειες ειναι ετσι οπως τις περιγραφεις και ετσι εχουν αρχισει ηδη να γινονται.
Το μονο που σκεφτομαι ειναι αν για ολα αυτα που λες θα ηταν καλυτερο να ενημερωθει παραλληλα και το paypal μεσω ενος dispute. Δηλαδη: Κανω dispute, ενημερωνω για το προβλημα μου το paypal και προχωρω στις υπολοιπες ενεργειες εν γνωση του paypal. Τα λεω ολα αυτα γιατι κανονικα θα πρεπει να επικοινωνεις με τον πωλητη με mail μεσω του paypal και οχι απ' οπου θες.
Π.χ. εχουμε ανταλλαξει mail με τον μ@λ@κ@ πωλητη εκτος φορμας paypal. Οταν κανεις dispute σε βαζει απευθειας να επικοινωνησεις με τον πωλητη (μεσω paypal) προκειμενου να βρεθει λυση. Ετσι ισως ειναι ενημερωμενο το paypal οτι κατι τρεχει και μπορει να δει απευθειας και τα μηνυματα που ανταλλασονται (οποτε το "μασημα" στα λογια που λες φαινεται απευθειας μεσα στο paypal και σε περιπτωση μετα που γινει claim θα φαινονται ολα αναλυτικα)
O.k ειναι μπερδεμενη και πρωτογνωρη κατασταση για μενα. Θα ενημερωσω σχετικα. Προχωραμε βημα-βημα προσεκτικα και ο,τι γινει.Τον παλιομ@λ@κ@ θα μου χαλασει τις μερες μου
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 29, 2016, 10:51:40 πμ από stefen »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Ιανουάριος 29, 2016, 17:03:46 μμ »
Πολυ επιμορφώτικο το "σκηνικο" για εμας τους αδαεις...Κρατησε μας ενημερους κ ευχομαι ολα να πανε καλα!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions