Στις 29 Ιουνίου του 2015,(ανήμερα της ονομαστικής μου εορτής)μετά από ότι προηγήθηκε στην πατρίδα μας,επεβλήθη το γνωστό μας πλέον Capital Control με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.
Η ειρωνία είναι ότι εκείνες τις ημέρες υπολόγιζα να αγοράσω κάποιο divers τύπου ρολόι,όχι ακριβό,για αποκλειστικά καλοκαιρινή χρήση, παραλία –μπανάκια κλπ…Παλιότερα βέβαια,(τις καλές εποχές)όταν έλεγα «όχι ακριβό» εννοούσα 500-800 ευρώ.Μ αυτά και μ αυτά όμως,(λέγε με μνημόνιο)πλέον εννοούσα 100-200 max.Μέχρι τις 29 αυτά…Γιατί μετά……ήρθαν τα 60 ευρώ τη μέρα,και τέζα ο καμπούρης.
Το θέμα αγορά ρολογιού έφυγε απ το μυαλό μου.Τι να πρωτοκάνεις με 60 την ημέρα?…πάμε γι άλλα.
Και κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία:
Περπατώ στην Αθήνα.Ζέστη,θόρυβος,τα γνωστά…Περνώ έξω από μαγαζί με ηλεκτρονικά ήδη ,μεταξύ αυτών και ρολόγια Cazio ή τύπου Cazio,σε μεγάλη ποικιλία…Αξιοπρεπές μαγαζί γενικά,μην πάει ο νους σας στο κακό.
Το 99% των ρολογιών στη βιτρίνα, δεν θα το φόραγα με τίποτα.Το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα συγκεκριμένο.- Κοίτα να δεις λέω,αυτό ωραίο θα ήταν για να το λιώσω το καλοκαιράκι,κι από χειμώνα ξαναφοράμε πάλι τα ''καλά μας''….- Μπαίνω μέσα το δείχνω στον πωλητή,μου το δίνει να το φορέσω,μ αρέσει στο χέρι μου,ρωτάω τιμή,μου τη λέει,το παίρνω –του λέω-τον πληρώνω,παίρνω το ρολόι και φεύγω……………..
REVIEW :Πρόκειται για ένα Quartz μοντέλο της εταιρίας μύθος,του γίγαντα της παγκόσμιας ωρολογοποιίας που ακούει στο όνομα
XONIX !!!
Και συγκεκριμένα αυτό με τον κωδικό Q-005,ή κάπως έτσι …
Ποιος δεν έχει όνειρο να δει στον καρπό του ένα τέτοιο ρολόι…?Εγώ τουλάχιστον μετά τα διάφορα κοινώς θνητά Omega,Rolex ,Panerai, Iwc κτλ. που πέρασαν και δεν στάθηκαν στον καρπό μου μόνο τώρα ένοιωσα ότι έκλεισα τον κύκλο μου σ αυτό το σπορ.
(Οι WatchSnob κάπου εδώ μάλλον εγκαταλείπουν την ανάγνωση του παρόντος Review…)
Οι υπόλοιποι μην περιμένετε unboxing photos κλπ.(Στο τέλος που θα αναφερθώ στην τιμή του θα καταλάβετε…)
Το ρολόι – αντικείμενο του πόθου λοιπόν είναι αυτό:
DIAL
upload an imageΚαταδυτικό look με μοντέρνο σχεδιασμό,καθόλου Vintage αναφορές,και δική του προσωπικότητα.(Κι εδώ μιλάω σοβαρά.)
Το κυρίως dial είναι –ας πούμε-κυψελωτό,θα δείτε αργότερα το γιατί…
Οι ενδείξεις 12,3,6,9 σε σκούρο κόκκινο χρώμα, προεξέχουν και δίνουν μια 3D αίσθηση.Η στεφάνη με τις ενδείξεις συμπληρώνει την πρόσοψη,και όχι,δεν περιστρέφεται…
Θα προσέξει κανείς ότι ξεχωρίζει η ένδειξη 100Μ.Βέβαια για τόσα πολλά δεν ξέρω,αλλά είναι γεγονός ότι στο νερό τα καταφέρνει μια χαρά όπως θα δούμε παρακάτω.
Το πιο φοβερό όμως είναι η
ΚΑΣΑ
free photo hostingΌπου με γυμνό μάτι θα μπορούσα να πάρω όρκο ότι είναι ατσάλι,παρ όλα αυτά είναι πλαστική.Όπως και συνολικά το ρολόι είναι All Plastic.Αυτό βέβαια το καθιστά πανάλαφρο,σαν ένα πλαστικό Swatch,αλλά πιο στιβαρό στο μάτι.
Καθώς και το κρύσταλλο,που μάλιστα έχει και ένα ελαφρώς μπομπέ σχήμα…
upload image onlineΗ κορώνα βρίσκεται στο 9…
imguploadΚαι στο 3?...Στο 3 βρίσκεται αυτό το μικρό led…Θα δούμε μετά τι κάνει
image hostingΣτο πίσω μέρος ένα βιδωτό καπάκι,που φροντίζει να μας υπενθυμίζει τις αντοχές στα 100 μέτρα βάθος,(ποτέ δεν θα μου δωθεί η ευκαιρία να το διαπιστώσω αυτό)καθώς και ότι το ρολόι φοράει μπαταρία λιθίου,που όπως με βεβαίωσε ο πωλητής έχει διάρκεια ζωής 10(!!!) χρόνια….''Ε,κι αν δεν είναι δέκα,οκτώ θα είναι σίγουρα'' - μου είπε χαρακτηριστικά…
upload a gifΕκεί όμως που το Holy Grail της παγκόσμιας ωρολογοποιίας τα σπάει κυριολεκτικά,το πιο δυνατό του όπλο και ο λόγος που το ερωτεύτηκα by first look είναι το καουτσουκένιο του
STRAP
upload imagem
image hosting over 10mbΣτο δέσιμό του με την κάσα μου θύμισε έντονα(χωρίς πλάκα) ένα IWC divers που έχει περάσει από τα χέρια μου.Αξίζουν πιστεύω μερικές καρπίσιες photos ακόμα:
upload png
image hosting
how to use print screenΣτη θάλασσα τα κατάφερε μια χαρά,χωρίς κανένα πρόβλημα…γιατί όχι άλλωστε,divers ρολόι δεν είναι…?
image hosting websitesΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
image hosting sitesΤο ρολόι είναι τόσο ελαφρύ που κυριολεκτικά ξεχνάς ότι το φοράς,ακόμα και να κοιμηθείς μαζί του μπορείς,χωρίς να το καταλάβεις.…Ότι πιο άνετο έχω φορέσει.Εδώ το έχω βγάλει να λιαστεί.(Μα δεν είναι φοβερός ο σχεδιασμός του strap??)
Μετά από μια βόλτα στον ήλιο
upload imagesΚαι πάμε τώρα στα
EXTRA SKILLSΣας είπα ότι υπάρχει ένα button στο 2??Όχι.
Πατώντας το λοιπόν να τι γίνεται αυτό...(κρατάει 3 sec,αλλά είναι όλα τα λεφτά!!!)
image hosting 10mb limitΕπίσης,πατώντας το άλλο button που υπάρχει στο 8,έχουμε έναν ωραιότατο led φακό για επίσης 3 sec ο οποίος μάλιστα σβήνει με fade out!!!
windows 7 screenshot
image hosting freeΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥΜΑΤελικά το Capital Control μου βγήκε σε καλό όσον αναφορά το θέμα “καλοκαιρινό ρολόι που να το λιώσω στις θάλασσες και παντού και να μην με νοιάζει κι αν πάθει τίποτα¨...
Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Άλλωστε τι άλλο να ζητούσα σ αυτά τα λεφτά...Μ αρέσει οπτικά,είναι ξεχωριστό,κολυμπιέται άφοβα,και είναι και πανάλαφρο.
Γιατί ,σας είπα ποια ήταν η τιμούλα του,μαζί με ΦΠΑ???
20 Ευρώ!!!!

Εδώ την έννοια Value for Money την τερμάτισα πιστεύω...
Άσε που με 60 ευρώ τη μέρα απ την τράπεζα,μου μείνανε και τα 40 να τα φάω σουβλάκια και μπύρες.Άντε και καλό μας καλοκαίρι!
ΥΓ: Όπως μου είπε κι ένας φίλος -άρρωστος ρολογάκιας- όταν το είδε:''Δεν πιστεύω να κάνεις τη μ@λ@κία να το λες
Ξόνιξ!!!...
Ζόνιξ προφέρεται .....''

image upload no compression