Αποστολέας Θέμα: Το πιο καλο diver που ειχα/εχω?  (Αναγνώστηκε 14068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Το πιο καλο diver που ειχα/εχω?
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 19:12:52 μμ »
Όσο για τη λουμινόβα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο απαραίτητη.

Μα είναι απλό...γιατί πουλάει... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 02, 2011, 23:55:53 μμ »
Όσο για τη λουμινόβα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο απαραίτητη.

Μα είναι απλό...γιατί πουλάει... ;D
Για εξηγείστε το αυτό βρε παιδιά, σε εμάς τους ....desk divers! ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 01:53:33 πμ »
Δεν νομίζω να είναι μαρκετινιστικο το όλο θέμα.
Λουμινοβα βάζουν για να είναι ορατή η ώρα σε χαμηλές συνθήκες φωτός, και στον δεκτή των δευτερολέπτων που υποδηλώνει πως το ρολόι λειτουργεί. Όπως και στο bezel.Γιατί τα πανερια και το πρώτο sub είχαν και αυτα απ'αρχης λουμινες;

Ο Μαυροπουλης που βουταει θα μας πει πιο πολλα αλλα πιστεύω ότι όλα τα νερά δεν έχουν την ορατότητα της Χαλκιδικής....

Με την ίδια λογική γιατί οι πιλότοι έχουν λουμινοβα; Μαρκετινιστικο και αυτο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 09:34:52 πμ »
Μέχρι τα 25-30m βάθος βλέπεις άνετα τις ενδείξεις και χωρίς Superluminova.Από αυτό το βάθος και πιό κάτω δυσκολεύουν τα πράγματα,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να κάνει κάποιος καταδυση σ'αυτά τα βάθη και να μην έχει τουλάχιστον φακό μαζί του(τις περισσότερες φορές δε,υπάρχουν και προβολείς).Άρα όλες αυτές οι Superluminova που άνετα θα φώτιζαν γηπεδάκι 5Χ5 δεν είναι απαραίτητες.
Αναφέρονται σε desk-divers στον ίδιο βαθμό που αναφέρονται και οι "εργάτες" στα τζιπ της πλατείας.
Τώρα σχετικά με τα pilot μάλλον πρόκειται για επίκτητη ιδιότητα από παλαιότερα μοντέλα ρολογιών που φοράγανε πιλότοι παλαιότερων αεροπλάνων.
Εκτός ότι τώρα πιά οι περισσότεροι πιλότοι μαχητικών φορούν ψηφιακά ρολόγια,οι πιλότοι των επιβατικών δεν τα χρειάζονται καν(μα αλήθεια πιστεύετε ότι χρησιμοποιούν το flyback για την ναυσιπλοία τους?) και αν φορούν κάποιο Pilot μοντέλο είναι μόνο και μόνο για τέρψη.
Μαρκετίστικα κόλπα των εταιρειών για να πουλάνε ρολογάκια "περιπέτειας" σε υπετροφικούς "χαρτογιακάδες" οι οποίοι ζούν την περιπέτεια το Σ/Κ.

Υ.Γ. Συγγνώμη από τα μέλη του φόρουμ για το καυστικό ύφος,αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως τα αισθανόμαστε αλλιώς χάνουν το νόημα τους.
Φιλικά,Χάρης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 10:10:38 πμ »
Τα λουμινοβα και ολα αυτα τα πραγματακια που εχει καθε ρολοι εχουν διατηρηθει απο μια αλλη εποχη που ηταν χρησιμα. Απο μια αλλη εποχη που στα ΜΕ-109 επρεπε να βλεπουν ευαναγνωστα την ωρα και που οι δυτες χρειαζονταν λουμινες.

Με την παροδο της τεχνολογιας αυτα δεν χρειαζονται ποια. Οι εταιρειες απλα τα διατηρουν εκει λογω παραδοσης και σαν Selling point.
Το οτι επειδη δεν χρειαζονται ποια δεν σημαινει οτι δεν πρεπει οι εταιρειες ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ρολογια με τετοια χαρακτηριστικα.
Δεν θα το ελεγα και μαρκετινιστικο τουλαχιστον στον βαθμο που εσυ πιστευεις.

Οσον αφορα το σχολιο σου για χαρτογιακαδες κτλ εχεις απολυτο δικιο.....ομως οι περισσοτεροι φιλε χαρη ετσι ειναι παγκοσμιως. απλα δεν το βλεπουν. Αν ηταν για να παρει καποιος δυτη να επρεπε να ειναι ο μαβροστομος τοτε βρασε ορυζα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:32:50 πμ »
όλα αυτά τα στοιχεία οριοθετούν κατηγορίες ρολογιών
δείνουν κ σε αυτές κ στο πελάτη "βάση" κ "κατεύθυνση"

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:42:15 πμ από DragonAce »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:44:59 πμ »
Επειδη καποιος δυτης πρεπει να αφιερωσει το λιγοτερο δυνατο χρονο του για να κοιταξει το ρολοι και να αντιληφθει τι ωρα ειναι ολα τα επικτητα χαρακτηριστικα τον βοηθουν σε αυτο. Ενας ελευθερος δυτης που εχει 2.30" απνοια και κατεβαινει στα 23-25μ και παιζει με τα δευτερολεπτα δεν πρεπει να ξερει ανα πασα στιγμη που ειναι και ποσα δευτερολεπτα περασαν? Δεν πρεπει να το κανει αυτο με το λιγοτερο δυνατο 'κοστος' σε συγκεντρωση, χρονο κλπ?

Σκεφτειτε επισης ενα χαρακτηριστικο που εχουν πολλα diver, οπως αρκετα Citizen και πχ το Fortis μαρινμαστερ....Τα πορτοκαλι στοιχεια με φθοριζουσα φαση υψηλης ορατοτητας. Αυτοι οι δεικτες κατω απο το νερο και τις ωρες που πεφτει ή βγαινει ο ηλιος φωτιζουν αρκετα και ειναι εξαιρετικα ευδιακριτοι για καποιον που θελει με μια ματια να παρει την πληροφορια που χρειαζεται.

Ας μην ειμαστε λοιπον μηδενιστες και ας μην σκεφτομαστε μονο τη μια πλευρα ενος προβληματος. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 11:49:50 πμ »
Ε ναι ρε Δημητρη.... μην τα μηδενιζουμε ολα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 03, 2011, 12:31:43 μμ »
Επειδη καποιος δυτης πρεπει να αφιερωσει το λιγοτερο δυνατο χρονο του για να κοιταξει το ρολοι και να αντιληφθει τι ωρα ειναι ολα τα επικτητα χαρακτηριστικα τον βοηθουν σε αυτο. Ενας ελευθερος δυτης που εχει 2.30" απνοια και κατεβαινει στα 23-25μ και παιζει με τα δευτερολεπτα δεν πρεπει να ξερει ανα πασα στιγμη που ειναι και ποσα δευτερολεπτα περασαν? Δεν πρεπει να το κανει αυτο με το λιγοτερο δυνατο 'κοστος' σε συγκεντρωση, χρονο κλπ?

Σκεφτειτε επισης ενα χαρακτηριστικο που εχουν πολλα diver, οπως αρκετα Citizen και πχ το Fortis μαρινμαστερ....Τα πορτοκαλι στοιχεια με φθοριζουσα φαση υψηλης ορατοτητας. Αυτοι οι δεικτες κατω απο το νερο και τις ωρες που πεφτει ή βγαινει ο ηλιος φωτιζουν αρκετα και ειναι εξαιρετικα ευδιακριτοι για καποιον που θελει με μια ματια να παρει την πληροφορια που χρειαζεται.

Ας μην ειμαστε λοιπον μηδενιστες και ας μην σκεφτομαστε μονο τη μια πλευρα ενος προβληματος. ;)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

πολυ σωστα τα λες δημητρη!
επισης θελω να θυμισω οτι για αρκετες εργασιες (εκτος θαλασσης) απαιτειται προσκαιρη συσκοτιση,
αρα και ενα ρολοι με φωτεινες ενδειξεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 05, 2011, 09:05:03 πμ »
εγω βαζω στοιχημα οτι σε μερικα χρονια τα diver ρολογια θα ειναι τυπου suunto και g shock και θα ειναι αυτοφωτιζομενα. δηλαδη με το που ξεκινα το dive mode θα αναβει το φωτακι τους.
και κατι για να κλεισουμε, δεν ειναι καλυτερο καποιος να ειναι desk diver η desk pilot, παρα να αγοραζει fashion ρολογια και να νομιζει οτι επιασε τον παπα απο τα @R%!D!@ ?
φιλικα παντα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions