Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Πρίν σας πώ εγώ για το δικό μου καταδυτικό(σαν πρώην δύτης),να διατυπώσω μία απορία.
Γιατί όλοι αναφέρεσθε(όχι μόνο σ'αυτό το θέμα αλλά σε όλα που σχετίζονται σχετικά)σε διάφορα αδιάβροχα ρολόγια σαν καταδυτικά?
Και τι εννοώ με αυτό...
Το Rolex SubMariner για παράδειγμα μπορεί να έχει μία ονομασία η οποία υιοθετήθηκε αρκετές δεκαετίες πρίν και να περιέγραφε την κατάσταση του "τότε" αλλά δεν νομίζω ότι τώρα πιά οποιοδήποτε ρολόι το οποίο τυγχάνει να είναι αδιάβροχο στα +300m και η εκάστοτε εταιρεία το βαφτίζει "diver" "ocean" ή οτιδήποτε άλλο προκειμένου να χαρακτηρίζεται καταδυτικό σημαίνει ότι είναι κι'όλας.
Για μένα όλα τα ρολόγια τα οποία είναι αδιάβροχα πάνω από τα 300m μπορεί να είναι κατάλληλα για καταδύσεις,αλλά απέχουν από τον όρο καταδυτικό αν δεν προσφέρουν κάποια συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά,όπως βαθύμετρο,χρονογράφο,log καταδύσεων,θερμόμετρο κ.α.
Ως εκ τούτου για μένα το καταδυτικό είναι εργαλείο και όχι απλά ένα ρολόι και γι'αυτό ένα από τα κορυφαία καταδυτικά τα οποία είχα ήταν το Citizen Aqualand Promaster.
Δεν με πρόδωσε ποτέ και είχε και όλα τα απαραίτητα για να χαρακτηρίζεται καταδυτικό.
Φιλικά,Χάρης.