Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια για θάλασσα ή ρολόγια ενυδρείο  (Αναγνώστηκε 10924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chronis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Ανόιγω αυτό το νήμα για να αναφέρουμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας πάνω σε αυτόν τον τίτλο. Όπως επίσης να αναφέρουμε γιατί σε πολλές αγγελίες που βλεπω και εδώ αλλά και αλλού λέμε ότι "το ρολόι δεν έχει μπει σε νερο"
Προσωπικά εγώ όλα μου τα καταδυτικά (εκτός από κάποια vintage που έχω) τα φοράω κανονικά στη θάλασσα. Το μοναδικό που θα χρειαστεί να αλλαχτεί μετά από κάποιο καιρό είναι το λουράκι και οι μπαρέτες. Αυτή βεβαια είναι η άποψη μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
Απ: Ρολόγια για θάλασσα ή ρολόγια ενυδρείο
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 02, 2015, 14:11:46 μμ »
Δεν μπορώ να καταλάβω το δεύτερο σκέλος της φράσης...εννοείς ίσως ότι ενώ είναι καταδυτικά, δεν τα έχουμε βουτήξει καθόλου;

Γενικά τα καταδυτικά -το λέει η λέξη- είναι για να τα βουτάμε! Γι' αυτόν τον λόγο παρασκευάστηκαν κιόλας! ;)

Στις αγγελίες αν δω ποτέ σε καταδυτικό ρολόι τη φράση ''δεν έχει μπει ποτέ σε νερό'', πιστεύω θα γελάσω! Αν το δω σε ένα dress με 10,20,50,100 μέτρα αδιαβροχοποίηση, θα το θεωρήσω σωστή χρήση όμως! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
''Κατοικούμε σ’ αυτήν τη χώρα χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους...ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων...διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας...είμαστε αυτόχθονες''
Ισοκράτους Πανηγυρικός

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 02, 2015, 14:17:34 μμ »
υπαρχουν αυτοι που τα βουτανε και πολυ(το φωναζουν αλλωστε)
υπαρχουν αυτοι που το βουτανε λιγο και ειναι συνηθως ρολογια μικρης αξιας
και φυσικα αυτοι που δεν τα βουτανε καθολου και ειναι μαλλον ακριβα ρολογια

γιατι?
το κοστος του σερβις,ειδικα σε ακριβα ρολογια ($$$) και η πωληση των ρολογιων,που πρεπει να ειναι σαν καινουρια
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2015, 14:19:45 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chronis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 02, 2015, 14:49:55 μμ »
Δεν μπορώ να καταλάβω το δεύτερο σκέλος της φράσης...εννοείς ίσως ότι ενώ είναι καταδυτικά, δεν τα έχουμε βουτήξει καθόλου;

Γενικά τα καταδυτικά -το λέει η λέξη- είναι για να τα βουτάμε! Γι' αυτόν τον λόγο παρασκευάστηκαν κιόλας! ;)

Στις αγγελίες αν δω ποτέ σε καταδυτικό ρολόι τη φράση ''δεν έχει μπει ποτέ σε νερό'', πιστεύω θα γελάσω! Αν το δω σε ένα dress με 10,20,50,100 μέτρα αδιαβροχοποίηση, θα το θεωρήσω σωστή χρήση όμως! :)
Το δευτερο σκελος αφορα ναι μεν καταδυτικα αλλα σε επαφη ή με θαλασσα ή στο μπανιο που κανουμε ενω τα φοραμε εχουν παρει νερο. Το αλλο κομματι νομιζω οτι ημουν σαφης. Γιατι σε πολλες αγγελιες που εχουν να κανουν με ρολογια τα οποια ειναι diver οι πωλητες αναφερουν οτι δεν εχουν ερθει ποτε σε επαφη με το νερο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chronis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 02, 2015, 14:54:16 μμ »

γιατι?
το κοστος του σερβις,ειδικα σε ακριβα ρολογια ($$$) και η πωληση των ρολογιων,που πρεπει να ειναι σαν καινουρια

Σιγουρα εαν εχω ενα VC η ενα PATEKI σιγουρα ασχετως εαν λεει 50-200μετρα WR δεν θα το βουτηξω στη θαλασσα. Αλλα εδω μιλαμε για εξαιρεσεις και οχι για τον κανονα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 02, 2015, 15:00:03 μμ »
Τα ρολόγια που είναι φτιαγμένα για κολύμβηση δεν είναι φτιαγμένα για το μπάνιο μας...
Οι τσιμουχες καταστρέφονται με τους υδρατμους και το πολύ ζεστό νερό.
Οπότε καλό είναι ακόμα κι αυτά να μη φοριουνται κατά τη διάρκεια του μπάνιου στη μπανιέρα... 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 02, 2015, 15:00:19 μμ »

γιατι?

Σιγουρα εαν εχω ενα VC η ενα PATEKI σιγουρα ασχετως εαν λεει 50-200μετρα WR δεν θα το βουτηξω στη θαλασσα. Αλλα εδω μιλαμε για εξαιρεσεις και οχι για τον κανονα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Chronis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 02, 2015, 15:04:37 μμ »
Τα ρολόγια που είναι φτιαγμένα για κολύμβηση δεν είναι φτιαγμένα για το μπάνιο μας...
Οπότε καλό είναι ακόμα κι αυτά να μη φοριουνται κατά τη διάρκεια του μπάνιου στη μπανιέρα...
Σε αυτο εχεις δικιο Βαγγελη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 02, 2015, 21:41:32 μμ »
Ανόιγω αυτό το νήμα για να αναφέρουμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας πάνω σε αυτόν τον τίτλο. Όπως επίσης να αναφέρουμε γιατί σε πολλές αγγελίες που βλεπω και εδώ αλλά και αλλού λέμε ότι "το ρολόι δεν έχει μπει σε νερο"

Και αυτό δεν ειναι τίποτα...το πιο ωραίο είναι όταν βλέπεις ρολόγια που ποστάρονται καθημερινά στο σήμερα φόρεσα και μετά βγαίνουν προς πώληση με το χαρακτηρισμό αφόρετα ή ότι έχουν φορεθεί ελάχιστα κτλπ... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 02, 2015, 23:17:17 μμ »

Και αυτό δεν ειναι τίποτα...το πιο ωραίο είναι όταν βλέπεις ρολόγια που ποστάρονται καθημερινά στο σήμερα φόρεσα και μετά βγαίνουν προς πώληση με το χαρακτηρισμό αφόρετα ή ότι έχουν φορεθεί ελάχιστα κτλπ... :)

??? ??? ??? ??? ??? ???
Μερακλήδες δηλαδή... :D :D :D :D
Σε αυτό νομίζω παίζει ρόλο το άτομο που το πουλάει κι αν δεν το ξέρεις καθόλου, τότε απλά εμπιστεύεσαι μόνο τα μάτια σου, δηλαδή το βλέπεις από κοντά!!! 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
''Κατοικούμε σ’ αυτήν τη χώρα χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους...ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων...διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας...είμαστε αυτόχθονες''
Ισοκράτους Πανηγυρικός

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 02, 2015, 23:20:15 μμ »
Το ακριβο, καλο μας ρολοι, που πιθανα να αξιζει και πολλα, δεν πρεπει να μπαινει στην θαλασσα.
Κατι μπορει να παει στραβα.
Κοντεψα να χασω, ενα Ωμεγα που εχω. Ο λογος? Η κακη συνδεση του μπρασελε.
Το εδωσα σε τεχνιτη, για κοντημα. Εκτος απο τις γρατζουνιες που αποκτησε η κασα, δεν εδωσε την πρεπουσα σημασια, στις μπαρετες.
Αποτελεσμα, μου επεσε μεσα στο αυτοκινητο. Τυχη πολυ ειχα, αυτο ειναι σιγουρο.
Με τα σημερινα οικονομικα μου δεδομενα, δεν θα μπορουσα να το ξαναπαρω. Οποτε, το προσεχω περισοτερο.
Το φορουσα ομως στο κολυμπι, και σε αλλες θαλασσιες δραστηριοτητες.  Δεν το απεφευγα.
300μετρα λεω εχει στεγανοτητα, τι μπορει να παθει?
Σιγουρα δεν σκουριαζει εξωτερικα, γιατι να μην το φορεσω.  Με αυτην την λογικη, θα βουτηξω μαζι του.
Μου ειναι αδιαφορο λοιπον, αν δεν εχει πεσει στο νερο. Δεν ανεβαζει την αξια του στα ματια μου.
Αν δεν εχει γρατζουνιες, η χτυπηματα εμφανη, δεν θα απεφευγα πιθανη αγορα.  Αρκει να μου αρεσει.
Κοντολογις, ενα ρολοι 10 bar, οπως ενα seiko 5 πχ, θα το λειωσω στο νερο.
(το Ωμεγα ομως, οχι) :D :D
Καλο ξεπλυμμα, σκουπισμα, το σωστο service οταν πρεπει, και θα ειναι μια χαρα.
Αν το δουμε σαν μελλοντικη επενδυση, η δεν το φοραμε καθολου, :( η το παμε σε θυριδα. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 02, 2015, 23:32:33 μμ »
Διαφωνώ με την πρώτη πρότασή σου εάν αναφέρεσαι σε καταδυτικό βέβαια. ;)

Είναι δυνατόν να πάρεις πχ ένα DSSD και να μην το βουτήξεις;;; Μου φαίνεται αδιανόητο! ::)

Επιπλέον, άμα ανησυχείς τόσο μη σου πέσει, φόρα το με νάτο...είναι με διαφορά ότι πιο ασφαλέστερο υπάρχει! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ισοκράτους Πανηγυρικός

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 03, 2015, 01:27:40 πμ »

Βαγγέλη μετά από τόσα χρόνια στο φόρουμ τα λες σοβαρά ή κάνεις πλάκα;
Κανένα καταδυτικό μου, περίπου 30 ρολόγια, δεν έπαθε ποτέ, εδώ και 20+ χρόνια, κάτι από βουτιές, τούρκικα χαμάμ, καταδύσεις, σάουνες, ντουζ, πλύσιμο πιάτων, τζακούζι, υδρατμούς, πισίνες κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 03, 2015, 10:18:42 πμ »
Μάλλον είναι σαν το σέρβις...
Οι απόψεις διίστανται...
Έχω διαβάσει στα φόρουμ μας παλιότερα ότι πρέπει να αποφεύγονται υδρατμους κτλ., και απλά μου έχει μείνει.
Αν θες θα σου στείλω και τις αντίστοιχες συζητήσεις (σε πολλές έχεις πάρει και μέρος, αν θυμάμαι καλά...).
Δεν σε αμφισβητω ότι δεν παθαίνουν τίποτα. Από την άλλη,  μου φαίνεται λογικό να πρέπει να προστατευονται από τέτοιες χρήσεις.
Γενικά η πίεση και η θερμοκρασία του νερού που αντέχει ένα ρολόι στο μπάνιο είναι θέμα αμφιλεγόμενο.

Τωρα το "τα λες σοβαρά ή κάνεις πλακα" προτιμώ να μην το σχολιάσω...  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 03, 2015, 10:59:04 πμ »
... ανεξαρτήτου αξίας ορισμένοι τα προσέχουν λίγο παραπάνω τα ρολόγια τους... σε βαθμό ψυχαναγκασμου! !! Δεν
 Είναι απαραίτητα κακό αυτό, αντιθέτως είναι μέρος της ενασχόλησης αυτής του χόμπι μας.

Από την άλλη μεριά, αλλά μέλη  τα ρολόγια τους τα φοράνε παντού και σε όλες τις καταστάσεις,  περιστάσεις. .. χωρίς  να τα προσέχουν ιδιαίτερα!

Παίζει ρόλο πολλές φορές με τι κόπο και αγώνα αποκτήσαμε τα ρολόγια μας ο καθένας. .. άμα  πχ μαζεύεις τις οικονομίες σου με μεγάλη δυσκολία  για 5 χρόνια για να πάρεις ένα πανέρι. ... το σκέφτεσαι να πας στα λιμανακια  της Βουλιαγμένης και να κάνεις βουτιές από τα βράχια ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions