Αποστολέας Θέμα: Το αγαπημένο μας δίκυκλο  (Αναγνώστηκε 91655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: Το αγαπημένο μας δίκυκλο
« Απάντηση #390 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 08:03:43 πμ »
Ωραία ταξιδια Γρήγορη,πλέον πονάει η μέση μου μόνο που κοιτάω τις φωτο...όμως το συναίσθημα να φτάνεις καπου μακριά με τη μοτοσυκλέτα είναι μοναδικό.👍
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 14:17:09 μμ »
Ωραία ταξιδια Γρήγορη,πλέον πονάει η μέση μου μόνο που κοιτάω τις φωτο...όμως το συναίσθημα να φτάνεις καπου μακριά με τη μοτοσυκλέτα είναι μοναδικό.
Σπύρο όπως το λες είναι σκοπός δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Πάω πλέον για να δω διαδρομές χρώματα και διαφορετικες κουλτουρες. Οι εποχές πάω για να πω ότι πήγα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το θέμα μέσης είναι πονεμένη ιστορία. Έχω ήδη δύο εγχειρήσεις για δισκοκηλες τα τελευταία 20 χρονια. Πλέον για να ανταπεξέλθω τα τελευταία 5 χρόνια περπάτημα κάθε μέρα 4 φορές την εβδομάδα ασκήσεις για ενδυνάμωση των κοιλιακών και όσο αντέξω. Πέρσι έβγαλα 3 ταξίδια 19500 χλμ από Ιούνιο μέχρι και Οκτώβριο.
PS ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #392 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 15:19:30 μμ »
Μερικές φώτο με τις μηχανές μου και από εμένα.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Καππαδοκία Ιουνίος 2019 [IMG(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Τυνησία Οκτώβριος 2019

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Ανεβαίνοντας τον Καύκασο Γεωργία 2019.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Αρμενία Ιούνιος 2019(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Ιράν Ιούνιος 2019
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Γαλλικές Άλπεις 2018.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Στέλβιο pass 2017.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Ρουμανία 2017.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Μαυροβουνιο 2016.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)Αζερμπαϊτζάν Ιούνιος 2019.

Γρηγόρη, η σειρά RxxxxGS είναι ίσως η πιο διάσημη και η πιο πολυσυζητημένη μοτοσυκλέτα του κόσμου. Έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς αλλά κυρίως έχει πετύχει να έχει την αναγνώριση όλων των φίλων της μοτοσυκλέτας που δεν έχουν παρωπίδες ασχέτως των επιλογών τους. Αυτό το έχει πετύχει αποδεδειγμένα με έναν πολύ απλό τρόπο που λέγεται πωλήσεις και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου μπορούμε να μιλάμε σχεδόν για κορυφαία αποτελέσματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό είναι σπουδαίο επειδή δε μιλάμε για μοτοσυκλέτες που ανήκουν στη μεσαία γκάμα των τιμοκαταλόγων. Έχει κορυφαίο μάρκετινγκ αλλά προφανώς έχει και κορυφαία χαρακτηριστικά αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα ήταν αυτό.
Προσωπικά οι επιλογές μου στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ήταν κυρίως Ιαπωνικής προέλευσης, οι λόγοι πολλοί. Αυτό δε σημαίνει ότι έχω αντιπολιτευτικά συναισθήματα στις Ευρωπαϊκές επιλογές. Μου αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται συνεχώς πάνω στις προηγούμενες πλατφόρμες τους. Εγώ θεωρώ ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι πάντοτε οι περισσότερο ασφαλείς επιλογές. Τέτοια επιλογή είναι και τα GS. Θεωρώ μεγάλο άλμα τη μετάβαση από τον αερόψυκτο στον υδρόψυκτο κινητήρα αλλά και πάλι σαν σύνολο διατηρεί πολλά-πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα GS προηγούμενων γενιών.
Υπάρχει και μια πρόσφατη δημιουργία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που έχει δεχθεί κριτική ως "ξαναζεσταμένο φαγητό". Επειδή γενικά κάνω πολλά test-rides και μου αρέσει να κάνω παρουσιάσεις από τις εμπειρίες μου αυτές και αυτό γιατί αγαπώ τη μοτοσυκλέτα χωρίς σύνορα, μπορώ να βεβαιώσω πως πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή ακριβώς επειδή πατάει πάνω σε αυτό που την κατηγορούν, στο ξαναζεσταμένο φαγητό.

Γρηγόρη, σε ζηλεύω και σε θαυμάζω για τον αγώνα που κάνεις προκειμένου να μη σταματήσεις να καβαλάς και παράλληλα να μπορείς να ταξιδεύεις σε μεγάλες αποστάσεις. Έχεις το σεβασμό μου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 15:35:41 μμ »
Respect απλά για τα τόσα ταξίδια πάνω σε δυο τροχούς, ο ορισμός του adventurous, είδα πως έκανες το Upgrade στο r1250 το υδρόψυκτο, εντυπώσεις ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο σου αερόψυκτο ;

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 16:41:30 μμ »
Γρηγόρη, η σειρά RxxxxGS είναι ίσως η πιο διάσημη και η πιο πολυσυζητημένη μοτοσυκλέτα του κόσμου. Έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς αλλά κυρίως έχει πετύχει να έχει την αναγνώριση όλων των φίλων της μοτοσυκλέτας που δεν έχουν παρωπίδες ασχέτως των επιλογών τους. Αυτό το έχει πετύχει αποδεδειγμένα με έναν πολύ απλό τρόπο που λέγεται πωλήσεις και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου μπορούμε να μιλάμε σχεδόν για κορυφαία αποτελέσματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό είναι σπουδαίο επειδή δε μιλάμε για μοτοσυκλέτες που ανήκουν στη μεσαία γκάμα των τιμοκαταλόγων. Έχει κορυφαίο μάρκετινγκ αλλά προφανώς έχει και κορυφαία χαρακτηριστικά αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα ήταν αυτό.
Προσωπικά οι επιλογές μου στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ήταν κυρίως Ιαπωνικής προέλευσης, οι λόγοι πολλοί. Αυτό δε σημαίνει ότι έχω αντιπολιτευτικά συναισθήματα στις Ευρωπαϊκές επιλογές. Μου αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται συνεχώς πάνω στις προηγούμενες πλατφόρμες τους. Εγώ θεωρώ ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι πάντοτε οι περισσότερο ασφαλείς επιλογές. Τέτοια επιλογή είναι και τα GS. Θεωρώ μεγάλο άλμα τη μετάβαση από τον αερόψυκτο στον υδρόψυκτο κινητήρα αλλά και πάλι σαν σύνολο διατηρεί πολλά-πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα GS προηγούμενων γενιών.
Υπάρχει και μια πρόσφατη δημιουργία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που έχει δεχθεί κριτική ως "ξαναζεσταμένο φαγητό". Επειδή γενικά κάνω πολλά test-rides και μου αρέσει να κάνω παρουσιάσεις από τις εμπειρίες μου αυτές και αυτό γιατί αγαπώ τη μοτοσυκλέτα χωρίς σύνορα, μπορώ να βεβαιώσω πως πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή ακριβώς επειδή πατάει πάνω σε αυτό που την κατηγορούν, στο ξαναζεσταμένο φαγητό.

Γρηγόρη, σε ζηλεύω και σε θαυμάζω για τον αγώνα που κάνεις προκειμένου να μη σταματήσεις να καβαλάς και παράλληλα να μπορείς να ταξιδεύεις σε μεγάλες αποστάσεις. Έχεις το σεβασμό μου!
Στέφανε και PK73 σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια να σας απαντήσω όσο το δυνατόν πληρέστερα μπορώ λέγοντας τα εξής : από το 1996 που πήρα την πρώτη μου μηχανή μέχρι το 2009 όλες μου οι μηχανές ήταν από τις 4 γιαπωνέζικες εταιρείες. Το 2009 πήγα στο πρώτο μου Gs R1200 γιατί έχοντας ταλαιπωρηθεί με την μέση μου με κέρδισε εκτός από το ζύγισμα του και το ποσό πιο ευκολοδηγητο μου φάνηκε εμένα  σε σχέση με το tenere και το varadero + το γεγονός ότι φορούσε τις πρώτες ηλεκτρονικές αναρτησεις στην συγκεκριμένη κατηγορία  και ξεκίνησα και τα ταξίδια στο εξωτερικό βλέποντας σταδιακά όλους τους γνωστούς φίλους που ταξίδευαν μέχρι τότε με varadero από το 2007 και μετά να εκθειαζουν το Gs για τις ταξιδιωτικές του αρετές. Από κει και πέρα το 2011 πήγα στο επετειακό και το 2018 στο 1200 το υδροελαιοψυκτο και μετά το 2019 στο θεωρητικά νέο 1250 γιατί ο αντιπρόσωπος μου έκανε μια τρελή προσφορά που δεν μπορούσα να αγνοήσω. Γενικά έκανα από το 2009 μέχρι και σήμερα την συντήρηση πάντα στην ώρα του και στον επίσημο. Στα 4 αυτά μηχανάκια έκανα με το πρώτο 78000χλμ με το δεύτερο 73000χλμ με το τρίτο 14500 χλμ σε έναν χρόνο και με το 1250 έχω 25000χλμ σε 2 χρόνια. Η χρήση τους ήταν σε ταξίδια και βόλτες όχι αστικό περιβάλλον γιαυτό υπάρχει μικρότερη πιο ευέλικτη μηχανή.
Προβλήματα μου έβγαλε μόνο το πρώτο gs του 2009 και αυτό στην ανάρτηση που ήταν προβληματική από την ίδια την showa και μου την άλλαξαν 2 φορές μια εντός εγγύησης και μια εκτός εγγύησης χωρίς να πληρώσω μια. Σκασανε άπειρες σε πολλούς γνωστούς γιαυτό το 2010 η BMW πήγε σε αναρτήσεις White power.
Με ρώτησες για διάφορες πρώτα πρώτα ο κινητήρας που  αρπάζει από χαμηλά και δεν είναι ραθυμος. Οι ηλεκτρονικές ημιενεργητικες  αναρτήσεις που κάνουν το οδόστρωμα να μοιάζει σχεδόν τέλειο σε πολλές ανωμαλίες. Τα φώτα led  που κάνουν την  vuχτα μέρα. Το πολύ καλό cruise control που σε ξεκουράζει σε πολύωρες μονοτονες διαδρομές. Τα πολύ καλά φρένα. Στα αρνητικά τώρα η απαράδεκτη άνεμο κάλυψη σε σύγκριση με το ανεμοθωρακα του αεροψυκτου που ήταν κορυφή και η αναδιάταξη του εμπρόσθιου μέρους της σέλας που δικαβαλλος ταλαιπωρεί πολύ την περιοχή του καβαλου. Τελος στα 1250 έχει ακουστεί πολύ από βόρεια Ελλάδα πρόβλημα με σκουριασμενος άξονες σε εμάς εδώ κάτω νότια στα 14  R1250 που έχει η παρέα κανένα πρόβλημα. Από ότι καταλάβαμε υπήρξε πρόβλημα λόγω μη σωστής λίπανσης του διαφορικού από το εργοστάσιο +μικρά σκισιματα στις φούσκες που εμπασαν νερά και υγρασία. Πριν πάρω πάλι BMW τεσταρα και το KTM 1290T και το multistrada το 1260 Enduro. To KTM Αν και 5 χιλιάρικα φθηνότερο πολύ γκάζι και σκληρό πάρα τις ηλεκτρικές ημιενεργητικες αναρτήσεις του στο comfort δεν έκανε για την μέση μου και τα πολυωρα ταξίδια. Το δε ντουκατι έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά χωρίς άξονα και με τιμή +3500 ευρώ παραπάνω από το BMW. Αυτά ελπίζω να σε κάλυψα εν μέρη. Να έχουμε υγεία να βολτάρουμε όσο μπορούμε και το επιτρέπουν οι καταστάσεις και πάντα όρθιοι.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος micraSport

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 18:09:52 μμ »
Εγώ δυστυχώς μόνο Ελλάδα προς το παρόν, κάποιες πρόχειρες απο Πανελλήνια Kavasaki Z Greek Club μαζί με μοτοπαρεα Λεωνιδίου είμαστε Φωκιανό, Μονεμβασιά. Φέτος δυστυχώς δε μπόρεσα να πάω...

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 18:12:55 μμ »
Με φόντο Σπιναλόγκα. Διακοπές με τη κυρά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 18:51:02 μμ »
Μπράβο Γιώργο! Ωραία εμπειρία!
Πολύ κομψή η μπέμπα σου!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 20:30:34 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 20:57:05 μμ »
Αχα... Έχουν εδώ φωλιά οι "χοντρές".. .  :D :D

Love it or hate it Το συγκεκριμένο μοτοσακο, δεν το έχω καβαλήσει δυστυχώς ποτέ, οπότε δεν έχω άποψη.. Ένα στις Σέρρες όταν έκανα τα CSS πάντως, έστριβε τον κ@λο του, στα χέρια ενός απίθανου μεσήλικας, τότε που εγώ περνιομουν για νέος.  :D :D

Και φυσικά πρέπει να ταξιδεύει μαγικά..

Στέφανε το δικό σου, και τις αναβαθμίσεις του το παρακολουθώ και στο άλλο φόρουμ.

Να τα χαίρεστε όλοι, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι! Δέκα χρόνια "αμήχανος" πλέον και ακόμη με τρώει το σαράκι..  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 21:09:40 μμ »
Δέκα χρόνια "αμήχανος" πλέον και ακόμη με τρώει το σαράκι..  :(

Ολους, όλους. Τι να κάνουμε ? Γεράσαμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 21:16:39 μμ »
Υποχρεώσεις δυστυχώς... Εμένα πάντως μου λείπει αρκετά. Προ υποχρεώσεων ανέβαινα κάθε Σκ Άγιο Ιωάννη Ρωσσο για..... λουκουμάδες (για όποιον ξέρει...). Τα τελευταία χρόνια άντε να έχω ανέβει 3-4 φορές το χρόνο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 22:54:55 μμ »
Αχα... Έχουν εδώ φωλιά οι "χοντρές".. .  :D :D

Love it or hate it Το συγκεκριμένο μοτοσακο, δεν το έχω καβαλήσει δυστυχώς ποτέ, οπότε δεν έχω άποψη.. Ένα στις Σέρρες όταν έκανα τα CSS πάντως, έστριβε τον κ@λο του, στα χέρια ενός απίθανου μεσήλικας, τότε που εγώ περνιομουν για νέος.  :D :D

Και φυσικά πρέπει να ταξιδεύει μαγικά..

Στέφανε το δικό σου, και τις αναβαθμίσεις του το παρακολουθώ και στο άλλο φόρουμ.

Να τα χαίρεστε όλοι, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι! Δέκα χρόνια "αμήχανος" πλέον και ακόμη με τρώει το σαράκι..  :(

Σε έχω πάρει χαμπάρι μη νομίζεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 23:13:43 μμ »

...... Προ υποχρεώσεων ανέβαινα κάθε Σκ Άγιο Ιωάννη Ρωσσο για..... λουκουμάδες (για όποιον ξέρει...).

;D

Η καμπάνα  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 23:32:32 μμ »
...στην Πάρο, αγνώστου ιδιοκτήτη

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.