Αποστολέας Θέμα: Το αγαπημένο μας δίκυκλο  (Αναγνώστηκε 91757 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Το αγαπημένο μας δίκυκλο
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 15, 2015, 22:50:21 μμ »
Μαζευόμαστε σιγά-σιγά οι μοτοκάτοχοι!  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 16, 2015, 09:21:19 πμ »
Φυσικα σωστα αναφερεις το "μεγαλο" ειναι 1200 και οχι 1000 οπως εγραψα εκ παραδρομης.

μελος του greekwatchforum εδω και καιρο αλλα και του moto.gr απο το 2007, αποτελουν σταθερη αξια στην καθημερινοτητα μου.

Εχω ενα ταπεινο GSR 600 απο το 2006 την πρωτη χρονια παραγωγης του. Δυστυχως σκονιζεται εδω και χρονια στην Ελλαδα.

Ημουν και ειμαι αρρωστος με τους 2 τροχους. Αλλα εχω πλεον να καβαλησω σχεδον 4 χρονια.

Τι πληγες ανοιγεις..  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 16, 2015, 10:39:08 πμ »
KTM δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι ,φαινεται απο την μποτα του πηρουνιου οτι φοραει συμβατικο μπροστινο ,κανενα συγχρονο ΚΤΜ  δεν φοραει συμβατικο πηρουνι .ολα φορανε ανεστραμενα .Πολυ ομορφο το μικρο τενερέ ,ειναι απο τα μηχανακια που ειναι πανεμορφα μεσα στην ασκημια τους ,οπως τα μεγαλα gs της BMW ,ειναι δυσκολο να το εξηγησεις .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 16, 2015, 10:44:45 πμ »
βιαστηκες τωρα το ανακαλυψα το θεμα! φυσικα και εχει λατρεις των 2 τροχων το φορουμ!
εγω ειμαι νεος στο σπορ και προς το παρων εχω ενα cbr 125 αλλα οσονούπω (τι ειπα ο φουστης) θα παρω κατι μεγαλυτερο γιατι το βαρεθηκα. να και μια φωτο απο προχθεσινη βολτα (προσπαθω να το στριψω το καημενο)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 16, 2015, 10:48:19 πμ »
ισως γραφει καποιος απο σας και στο mybike γραφω κανα 3 χρονια εκει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 16, 2015, 11:39:25 πμ »
Φυσικα σωστα αναφερεις το "μεγαλο" ειναι 1200 και οχι 1000 οπως εγραψα εκ παραδρομης.

μελος του greekwatchforum εδω και καιρο αλλα και του moto.gr απο το 2007, αποτελουν σταθερη αξια στην καθημερινοτητα μου.

Εχω ενα ταπεινο GSR 600 απο το 2006 την πρωτη χρονια παραγωγης του. Δυστυχως σκονιζεται εδω και χρονια στην Ελλαδα.

Ημουν και ειμαι αρρωστος με τους 2 τροχους. Αλλα εχω πλεον να καβαλησω σχεδον 4 χρονια.

Τι πληγες ανοιγεις..  :)

Πολύ μουράτο και πολύ τίμιο το GSR600, εύχομαι να βρεθεί ο τρόπος και να το καβαλήσεις πάλι (μάλλον είσαι εξωτερικό πια, καταλαβαίνω).

Εγώ διαβάζω το moto.gr και γράφω εκεί που και που. Διαβάζω λίγο περισσότερο στο mototrail.net και γράφω εκεί λίγο παραπάνω!

Το CBR125 (αν είναι το πρώτο σου) λες πως το βαρέθηκες αλλά είναι αυτό που θα θυμάσαι για πάντα.

Το δικό μου πρώτο ήταν το DT200R (1989) και έχω πολλές-πολλές αναμνήσεις από αυτό:

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2015, 11:47:25 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 16, 2015, 11:46:34 πμ »
KTM δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι ,φαινεται απο την μποτα του πηρουνιου οτι φοραει συμβατικο μπροστινο ,κανενα συγχρονο ΚΤΜ  δεν φοραει συμβατικο πηρουνι .ολα φορανε ανεστραμενα .Πολυ ομορφο το μικρο τενερέ ,ειναι απο τα μηχανακια που ειναι πανεμορφα μεσα στην ασκημια τους ,οπως τα μεγαλα gs της BMW ,ειναι δυσκολο να το εξηγησεις .

Ακριβώς αλλά πίστευα πως λόγω του ψηλού φτερού θα "δυσκόλευα" τη μαντεψιά, για KTM δε περίμενα πως θα το περάσουν.

Φυσικά θα ήταν τέλειο ένα "ανάποδο" αλλά δε θυσιάζω τα διπλά δισκόφρενα. Δυστυχώς ότι μπορούσα να ταιριάξω έχει μονό δισκόφρενο και το Tenere ζυγίζει αρκετά περισσότερα από ένα KTM για να το περιορίσω στα φρένα. Για τη χωμάτινη χρήση που κάνω εγώ μια χαρά έχει ανταποκριθεί με τα νέα ελατήρια της "χρυσής εταιρείας", σε συνδυασμό με το εκπληκτικό πίσω κομπλέ αμορτεσέρ έχω "εξαφανίσει" αρκετά από τα παραπανίσια κιλά τη μηχανής, φυσικά αγωνιστικό δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ αλλά τα γούστα μου τα κάνω με περίσσια αξιοπιστία!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 16, 2015, 12:38:50 μμ »
Το πηρουνι του για την δουλεια που ειναι φτιαγμενο ειναι μια χαρα ,εαν εισαι μερακλης κανεις απλα ενα revalving ,αλλα ελατηρια ,καινουργια ψαγμενα για το βαρος και τις προτιμησεις σου λαδακια και εισαι ετοιμος ,το ohlins πισω ειναι πολυ καλυτερο απο το OEM ? Εγω μια φορα ειχα αντικαταστησει ενα showa σε ducati με ohlins και δεν μπορω να πω οτι αξιζε το εξοδο .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 16, 2015, 15:47:18 μμ »
Εκεί με τι τρολάρετε?
Rolex....έχετε?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:36:18 μμ »
Εκεί με τι τρολάρετε?
Rolex....έχετε?
εκει δεν τρολλαρω δεν εχει πλακα.το αντιστοιχο του ρολεξ εκει ειναι τα ducati
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 16, 2015, 17:04:59 μμ »
Το πηρουνι του για την δουλεια που ειναι φτιαγμενο ειναι μια χαρα ,εαν εισαι μερακλης κανεις απλα ενα revalving ,αλλα ελατηρια ,καινουργια ψαγμενα για το βαρος και τις προτιμησεις σου λαδακια και εισαι ετοιμος ,το ohlins πισω ειναι πολυ καλυτερο απο το OEM ? Εγω μια φορα ειχα αντικαταστησει ενα showa σε ducati με ohlins και δεν μπορω να πω οτι αξιζε το εξοδο .

Τα μπροστινά ελατήρια της Ohlins παραγγέλθηκαν από το Andreani GROUP (βελτιωτικός οίκος) με οδηγίες για ποιότητα και ποσότητα σε λάδι σύμφωνα με το βάρος και τη χρήση μου. Η παραγγελία και τοποθέτηση έγινε από γνωστό κατάστημα στο Ν. Ψυχικό που ασχολείται εξειδικευμένα με αναρτήσεις, κυρίως σε χωμάτινα.

Το πίσω αμορτεσέρ της Ohlins το παρήγγειλα από Γερμανία και ήρθε με προ-ρυθμισμένη την απόσβεση και επαναφορά για τη μηχανή μου και το βάρος μου από το εργοστάσιο της Ohlins. Η παραγγελία έγινε από ηλεκτρονικό κατάστημα που φτιάχνει και εμπορεύεται δικά του και after Market προϊόντα για όλα τη σειρά xt της Yamaha, από TT250 μέχρι XT1200Z και προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, επίσης υποστηρίζει κάθε μελλοντικό σέρβις ή επισκευή του αμορτεσέρ..
Το τοποθέτησα μόνος μου και με μια μικρή πατέντα έχω τη δυνατότητα και ανεβοκατεβάζω την ανάρτηση εύκολα μέσα σε 10 λεπτά.

Δε ξέρω πως δουλεύουν οι Ohlins σε άλλες μηχανές αλλά εγώ στo Tenere και σε μια TDM900 παλαιότερα θεωρώ πως είναι η καλύτερη βελτίωση που μπορείς να κάνεις. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για κορυφαία εταιρεία!

Το συγκεκριμένο πίσω Ohlins φορούσε και η Jennh Mo στο Paris-Dakar 2009, με ένα τροποποιημένο Tenere (ο κινητήρας ουσιαστικά απείραχτος όμως, με 48 άλογα πήγε), φυσικά το μπροστινό ήταν ένα ανάποδο WP αλλά με μονό δίσκο πάλι, στο χώμα αντέχεται, στην άσφαλτο όχι.

Αυτή είναι η Jenny Mo στο Paris-Dakar του 2009:

http://www.jennydakar.com/Past_events/Pages/Heroes-Legend_2009.html

Το OEM αμορτεσέρ που φοράει το Τenere από τη μάνα του είναι ένα Sachs που αρχικά δουλεύει αρκετά καλά αλλά πολύ σύντομα υπερθερμαίνεται και σταματάει να δουλεύει. Προσπάθησα να δω μήπως σηκώνει βελτίωση αλλά είναι πολύ φθηνή σειρά και δε σηκώνει τίποτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2015, 17:10:14 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 16, 2015, 17:19:33 μμ »
Εκεί με τι τρολάρετε?
Rolex....έχετε?
Χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα από μηχανές, μ'αρέσει οπτικά, να βλέπω τις ducatti και τις bmw.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 16, 2015, 17:20:54 μμ »
Εκεί με τι τρολάρετε?
Rolex....έχετε?
Χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα από μηχανές, μ'αρέσει οπτικά, να βλέπω τις ducatti και τις bmw.

λογικο φιλτατε!

βεβαια υπαρχουν και ασχημα ντουκατια και ασχημες bmw! αλλα  τα ντουκατια ειναι ωραια γενικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 16, 2015, 18:03:52 μμ »
Νομίζω πως γενικά οι Ιταλοί το 'χουν στο σχεδιασμό, όχι μόνο στις μηχανές! Κι εμένα μου αρέσουν οι Ducati!

Παρεμπιπτόντως και το σύγχρονο Tenere Ιταλοί το σχεδίασαν  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions