Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για 2 omega  (Αναγνώστηκε 7338 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nerwnas

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Βοήθεια για 2 omega
« στις: Μάρτιος 08, 2015, 12:05:18 μμ »
Γειά σας

Πρόσφατα περιήλθαν στη κατοχή μου 2 παλιά omega από τον αδερφό της γιαγιάς μου.Θέλω να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει τι μοντέλα είναι και ποιάς χρονιάς ώστε να έχω μια ιδέα για το αν έχουν κάποια αξία.Οι κωδικοί είναι md 1660187 και hd 1960023

Ευχαριστώ

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

jakekater

• Επισκέπτης
Απ: Βοήθεια για 2 omega
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 15, 2015, 22:19:10 μμ »
Καλησπέρα,

Το ρολόι σας 1660187 με serial number 37844910 είναι του έτους 1973. Στα omega ο σειριακός αριθμός παραπέμπει στη χρονολογία κατασκευής. Δείτε έδω για παράδειγμα: http://www.pocketwatchrepair.com/histories/omega.html.

Επίσης θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να πουληθεί γύρω στα 550-650 σε ιδιώτη αν γίνει και ένα γυάλισμα-service πρώτα. Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν χαρτιά και το ρολόι είναι πλήρες. Ίσως μπορεί να πιάσει καλύτερη τιμή με αυτά τα στοιχεία. Μια αγγελία λίγο μεταγενέστερου μοντέλου είναι  αυτή: http://www.chrono24.com.gr/omega/vintage-geneve-seventies-auto-day-date-jumbo-size-case-1660188-caliber-1022--id2748619.htm dosearch=true&goal_didYouMean=1&picnum=3&query=omega+166.0188&tab=details&urlSubpath=%2Fsearch%2Findex.htm
Για το άλλο σας ρολόι δείτε τη χρονολογία βάσει serial number.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nerwnas

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 16, 2015, 00:22:26 πμ »

Καλησπέρα,

Το ρολόι σας 1660187 με serial number 37844910 είναι του έτους 1973. Στα omega ο σειριακός αριθμός παραπέμπει στη χρονολογία κατασκευής. Δείτε έδω για παράδειγμα: http://www.pocketwatchrepair.com/histories/omega.html.

Επίσης θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να πουληθεί γύρω στα 550-650 σε ιδιώτη αν γίνει και ένα γυάλισμα-service πρώτα. Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν χαρτιά και το ρολόι είναι πλήρες. Ίσως μπορεί να πιάσει καλύτερη τιμή με αυτά τα στοιχεία. Μια αγγελία λίγο μεταγενέστερου μοντέλου είναι  αυτή: http://www.chrono24.com.gr/omega/vintage-geneve-seventies-auto-day-date-jumbo-size-case-1660188-caliber-1022--id2748619.htm dosearch=true&goal_didYouMean=1&picnum=3&query=omega+166.0188&tab=details&urlSubpath=%2Fsearch%2Findex.htm
Για το άλλο σας ρολόι δείτε τη χρονολογία βάσει serial number.
Ευχαριστώ πολύ ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 16, 2015, 10:25:56 πμ »
εχω κλαψει με αυτο το νημα,μην κανεις δυο λογαριασμους απαντα στον ευατο σου μονος σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2015, 11:53:40 πμ »
εχω κλαψει με αυτο το νημα,μην κανεις δυο λογαριασμους απαντα στον ευατο σου μονος σου

Τώρα τυχαία μου πέρασε ακριβώς το ίδιο από το μυαλό;
Ακόμη κι έτσι να μην είναι θεωρώ πως είναι λίγο καταχρηστική αυτή η συμπεριφορά (τα μέχρι σήμερα λιγοστά μηνύματα) σε ένα forum που μας φιλοξενεί για να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα ρολόγια.

Με κάθε σεβασμό προς τους συντονιστές του forum, θεωρώ σωστό ορισμένες φορές να διατυπώνουμε όσο πιο ευγενικά γίνεται την άποψη μας για να προστατεύονται κάποιοι συνάδελφοι μας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 16, 2015, 11:58:06 πμ »
το παλικαρι προφανως μας θεωρει χαζουληδες δεν πειραζει ας ειναι

ολη η συμπεριφορα του εχει γελιο ενα 12 χρονων παιδακι αν ηθελα να πουλησει ρολοι ετσι θα εκανε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nerwnas

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Βοήθεια για 2 omega
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 16, 2015, 14:44:01 μμ »
Χαζούληδες δεν σας θεωρώ αλλά αν θέλετε να αυτοπροσδιοριστείτε έτσι καλά κάνετε γιατί αν νομίζετε οτί θα έκανα 2 λογαριασμούς για να απαντώ στον εαυτό μου,προφανώς στερείστε κοινής λογικής.Το να μου επιτίθεστε αναίτια, δεν συνάδει ούτε η αλλέως με την κοινή λογική.Δεν προσέβαλλα κανένα εξάλλου.Τώρα αν θεωρείτε οτι θιχτήκατε,κακώς!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2015, 14:48:19 μμ από nerwnas »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 16, 2015, 15:49:15 μμ »

Με κάθε σεβασμό προς τους συντονιστές του forum, θεωρώ σωστό ορισμένες φορές να διατυπώνουμε όσο πιο ευγενικά γίνεται την άποψη μας για να προστατεύονται κάποιοι συνάδελφοι μας.
Στέφανε δεν κατάλαβα τι εννοείς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:33:56 μμ »
Χαζούληδες δεν σας θεωρώ αλλά αν θέλετε να αυτοπροσδιοριστείτε έτσι καλά κάνετε γιατί αν νομίζετε οτί θα έκανα 2 λογαριασμούς για να απαντώ στον εαυτό μου,προφανώς στερείστε κοινής λογικής.Το να μου επιτίθεστε αναίτια, δεν συνάδει ούτε η αλλέως με την κοινή λογική.Δεν προσέβαλλα κανένα εξάλλου.Τώρα αν θεωρείτε οτι θιχτήκατε,κακώς!!
αντε καλα,μπηκε νεο μελος εδω και το δευτερο ποστ του ηταν να εξηγησει για τα δικα σου ομεγα τα οποια κατα τυχει πουλας κιολας και λεει και ποσο πρεπει να πουληθουν,πουλα του τα και γραψε και feedback μετα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος typos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:36:47 μμ »

αντε καλα,μπηκε νεο μελος εδω και το δευτερο ποστ του ηταν να εξηγησει για τα δικα σου ομεγα τα οποια κατα τυχει πουλας κιολας και λεει και ποσο πρεπει να πουληθουν,πουλα του τα και γραψε και feedback μετα
Πολλα +

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nerwnas

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:39:07 μμ »

Παραείσαι καχύποπτός φίλε.Και μόνο με ενδείξεις δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κανένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:40:50 μμ »

Πολλα +

παω να κανω νεο λογαριασμο να γραψω οτι το σιτιζεν που πουλαω αξιζει τουλαχιστον 250 ευρω  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 16, 2015, 16:42:12 μμ »

Παραείσαι καχύποπτός φίλε.Και μόνο με ενδείξεις δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κανένα.
δικαιωμα να κανω οτι θελω εχω,οπως εχεις και εσυ αν εχω αδικο ή οχι ειναι αλλη ιστορια που μαλλον  δεν θα μαθουμε ποτε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 16, 2015, 17:28:46 μμ »

Όπως έγραψα και να ΜΗΝ συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο stelakos και που πέρασε παρ'όλα αυτά και από το δικό ΜΟΥ μυαλό, το να μπαίνει κάποιος σε ένα forum να συμπληρώνει 8 post για να εξυπηρετήσει ΜΟΝΟ τον εαυτό του με πληροφορίες για κάποια ρολόγια που περιήλθαν στα χέρια του με σκοπό τελικά να τα ανεβάσει στις αγγελίες προς πώληση είναι λίγο αθέμιτο, κατά τη γνώμη μου πάντα. Άρα δεν έχουμε απλώς ενδείξεις, έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Όταν αυτός που υποτίθεται δε έχει γνώσεις και ρωτάει να μάθει πόσο κάνουν τα ρολόγια που βρέθηκαν στα χέρια του τελικά τα πουλάει για 600€, ποιος μου λέει εμένα πως κάποιο άλλο παλικάρι -επίσης νέο μέλος του forum- στον ενθουσιασμό του δεν θα την πατήσει και μέσω pm θα προβεί στη αγορά και κανείς δε θα πάρει χαμπάρι τίποτα...

Σχεδόν όλα τα post του nerwnas είναι να μάθει πληροφορίες για τα ρολόγια του, όχι γιατί έχει ωρολογιακό ενδιαφέρον (για παράδειγμα για τους μηχανισμούς τους), αλλά για να αξιολογήσει τη τιμή που θα τα πουλήσει. Δείτε τα ένα-ένα...

Εμένα που είμαι άπειρος στα ρολόγια, αλλά που μπήκα εδώ μέσα για να μάθω 5 πράγματα και έβαλα το κw!ο μου κάτω για να προσφέρω το κατιτίς από τη πλευρά μου στους συναδέλφους μου, με ενοχλεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Θεωρώ δε τα 8 post πολύ μικρό αριθμό για να έχει δικαίωμα κάποιος να χρησιμοποιεί τις αγγελίες, θεωρώ τον αριθμό 50 ως ένα μίνιμουμ λογικό αριθμό.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2015, 17:38:39 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 16, 2015, 17:36:44 μμ »

Όπως έγραψα και να ΜΗΝ συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο stelakos και που πέρασε παρ'όλα αυτά και από το δικό ΜΟΥ μυαλό, το να μπαίνει κάποιος σε ένα forum να συμπληρώνει 8 post για να εξυπηρετήσει ΜΟΝΟ τον εαυτό του με πληροφορίες για κάποια ρολόγια που περιήλθαν στα χέρια του με σκοπό τελικά να τα ανεβάσει στις αγγελίες προς πώληση είναι λίγο αθέμιτο, κατά τη γνώμη μου πάντα. Άρα δεν έχουμε απλώς ενδείξεις, έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Όταν αυτός που υποτίθεται δε έχει γνώσεις και ρωτάει να μάθει πόσο κάνουν τα ρολόγια που βρέθηκαν στα χέρια του τελικά τα πουλάει για 600€, ποιος μου λέει εμένα πως κάποιο άλλο παλικάρι -επίσης νέο μέλος του forum- στον ενθουσιασμό του δεν θα την πατήσει και μέσω pm θα προβεί στη αγορά και κανείς δε θα πάρει χαμπάρι τίποτα...

Σχεδόν όλα τα post του nerwnas είναι να μάθει πληροφορίες για τα ρολόγια του, όχι γιατί έχει ωρολογιακό ενδιαφέρον (για παράδειγμα για τους μηχανισμούς τους), αλλά για να αξιολογήσει τη τιμή που θα τα πουλήσει. Δείτε τα ένα-ένα...

Εμένα που είμαι άπειρος στα ρολόγια, αλλά που μπήκα εδώ μέσα για να μάθω 5 πράγματα και έβαλα το κw!ο μου κάτω για να προσφέρω το κατιτίς από τη πλευρά μου στους συναδέλφους μου, με ενοχλεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Θεωρώ δε τα 8 post πολύ μικρό αριθμό για να έχει δικαίωμα κάποιος να χρησιμοποιεί τις αγγελίες, θεωρώ τον αριθμό 50 ως ένα μίνιμουμ λογικό αριθμό.
και τα 50 δεν ειναι τπτ γενικα αυτο με τις αγγελειες δεν νομιζω οτι ελενχεται
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions