Αποστολέας Θέμα: Επιλογή quartz ρολογιού  (Αναγνώστηκε 12133 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή quartz ρολογιού
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:24:14 πμ »

Από Αμερική δεν είναι καλή ιδέα να αγοράζεις εκτός και αν το πάρεις με το πρόγραμμα εκτελωνισμού του eBay οπότε τουλάχιστο ξέρεις τι θα πληρώσεις.
Και για να προλάβω, ναι μπορείς να παραγγείλεις με απλό USPS αλλά κανείς δεν σου εγγυάται παραλαβή στο Γιουνανιστάν. Μπορεί ο ταχυδρόμος να το αφήσει χύμα μέσα στην οικοδομή και να σου το πάρει ο πρώτος τυχερός που θα μοιράσει φυλλάδιο. Ευτυχώς εμένα μου τα αφήνουν τα απλά πακέτα στο φαρμακείο που έχει κάτω από το σπίτι μου. Αλλά με απλό ταχυδρομείο παίρνω μόνο ψιλοπράγματα από Κίνα.

Περιμένω τώρα κάτι από Βιετ Ναμ. Για να δούμε.

Πολύ σωστός!
Και για να απαντήσω και σε άλλους φίλους, αυτό σημαίνει πως δεν είναι ανεύθυνος ο ταχυδρόμος που αφήνει ένα δέμα -που έχει έρθει με ΑΠΛΗ αποστολή- σε εκτεθειμένο σημείο.
Αυτό είναι το ρίσκο της υπόθεσης, παίρνεις με απλό ταχυδρομείο (για USA αυτό σημαίνει USPS που είναι το εκεί κρατικό ταχυδρομείο) και γλυτώνεις των εκτελωνισμό ή... τα παίρνεις με Courier και εκτελωνίζεις κανονικότατα και μάλιστα στη τιμή εκτελωνισμού υπολογίζεται ΚΑΙ το κόστος αποστολής. Οι ακριβότερες και που εκμεταλεύνται τη κατάσταση είναι οι FEDEX & UPS.

*Όχι δεν είμαι ταχυδρόμος στο επάγγελμα.

Δε μας φταίει ο ταχυδρόμος αλλά η δική μας επιλογή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:27:25 πμ »
Δηλαδή για να καταλάβω....παραγγέλνω ένα πακέτο 1Χ1m από κάπου εκτός Ευρώπης και λες ότι θα μου το φέρει ο ταχυδρόμος στο σπιίτι  επειδή είναι απλό και όχι συστημένο;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:38:07 πμ »
Δηλαδή για να καταλάβω....παραγγέλνω ένα πακέτο 1Χ1m από κάπου εκτός Ευρώπης και λες ότι θα μου το φέρει ο ταχυδρόμος στο σπιίτι  επειδή είναι απλό και όχι συστημένο;;

1Χ1m τι παράγγειλες Χάρη; εκκρεμές;  ;D

Ο ταχυδρόμος τα δέματα μικρού μεγέθους τα έχει μαζί του, αν το μέγεθος είναι μεγάλο για ένα πακέτο συνήθως σε βάζουν να πληρώσεις συστημένο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:43:24 πμ »
εμένα δε μου παραδόθηκε ποτέ κανένα πακέτο ρολογιού στο σπίτι , ακόμα και όταν ήταν απλό!
Μου έδιναν ειδοποίηση! Επαναλαμβάνω: Για απλό μιλάω!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:56:23 πμ »

Χάρη, δεν ξέρω τι εμπειρία έχει ο STF απο παραλαβή μεγάλων δεμάτων.

Θα μιλήσω για την δικιά μου εμπειρία.  Λόγο ενασχόλησης με άλλο hobbie παραλαμβάνω συχνά από USPS.  Στην περίπτωση μεγάλων δεμάτων που χαρακτηρίζονται "ογκώδες" τότε το μόνο που έρχεται με τον ταχυδρόμο είναι μια ειδοποίηση δέματος. Αν υπάρχει φόρος/έξοδα διεκπεραίωσης, τότε η ειδοποίηση που θα λάβεις δεν θα είναι σαν την απλή που έχεις συνηθίσεις να βλέπεις, αλλά ένα έγγραφο σε διάσταση Α4 που αναγράφει "Άφιξη δέματος εξωτερικού" και αναφέρει το ακριβές χρηματικό ποσό (αναλυτικά) που πρέπει να πληρωθεί στο ταχυδρομείο.  Η ειδοποίηση αυτή είναι πάντα "συστημένη".

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 00:56:42 πμ »
Μπορεί ο ταχυδρόμος σου να εξυπηρετεί πολλά σπίτια και να μην παίρνει μαζί του δέματα. Εμένα μου έχει αφήσει 2 ρολόγια, 1 μπρασελέ και άπειρα μικροπράγματα, ευτυχώς στο φαρμακείο.
Αυτό το θέμα συζητούσαμε και με ένα φίλο που κάθεται σε άλλο τομέα και του είχε σουφρώσει κάποιος από κάτω από την είσοδο ένα πακέτο που περίμενε από Γερμανία και ο ταχυδρόμος απλά το άφησε εκεί...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2015, 00:58:56 πμ από george_fl74 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:02:15 πμ »
Μπορεί ο ταχυδρόμος σου να εξυπηρετεί πολλά σπίτια και να μην παίρνει μαζί του δέματα. Εμένα μου έχει αφήσει 2 ρολόγια, 1 μπρασελέ και άπειρα μικροπράγματα, ευτυχώς στο φαρμακείο.
Αυτό το θέμα συζητούσαμε και με ένα φίλο που κάθεται σε άλλο τομέα και του είχε σουφρώσει κάποιος από κάτω από την είσοδο ένα πακέτο που περίμενε από Γερμανία και ο ταχυδρόμος απλά το άφησε εκεί...
Άρα θεωρήτικά μπορεί να το σουφρώσει και ο ταχυδρόμος και απλά να πεί ότι το άφησε... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:11:10 πμ »

Για τα μικρού μεγέθους πράγματα που έχουν σημανθεί ως "απλό" και όχι "συστημένο"... δυστυχώς υπάρχει πιθανότητα να το φέρει ο ταχυδρόμος. Το παράδειγμα που αναφέρεις έχει συμβεί και σε εμένα με γυαλιά ηλίου και με πολλά άλλα. Επίσης εχω χάσει άπειρα nato strap που έχουν έρθει σαν "απλά" σε μικρό φάκελο αλληλογραφίας και που τα βρήκα ανοιγμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η μόνη λύση είναι ταχυδρομική θυρίδα με ετήσιο κόστος στα 50euro ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:17:49 πμ »

Για τα μικρού μεγέθους πράγματα που έχουν σημανθεί ως "απλό" και όχι "συστημένο"... δυστυχώς υπάρχει πιθανότητα να το φέρει ο ταχυδρόμος. Το παράδειγμα που αναφέρεις έχει συμβεί και σε εμένα με γυαλιά ηλίου και με πολλά άλλα. Επίσης εχω χάσει άπειρα nato strap που έχουν έρθει σαν "απλά" σε μικρό φάκελο αλληλογραφίας και που τα βρήκα ανοιγμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Αν μένεις σε γειτονιά που υπάρχει κίνδυνος να σου ανοίξουν ό,τι φέρει ο ταχυδρόμος, η ΤΘ είναι λύση.
Γιατί όμως δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πωλητές δε στέλνουν σε θυρίδες:
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:20:16 πμ »

Ακριβώς αυτό έκανε και ο γνωστός μου. Για την ιστορία και για να έχουν γνώση οι Θεσσαλονικείς, κάθεται περιοχή ΧΑΝΘ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:21:43 πμ »

Αν μένεις σε γειτονιά που υπάρχει κίνδυνος να σου ανοίξουν ό,τι φέρει ο ταχυδρόμος, η ΤΘ είναι λύση.
Πολλοί στέλνουν μόνο στη διεύθυνση που είναι δηλωμένη στο PayPal και έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να δηλώσεις Τ.Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:25:04 πμ »

Δεν έχει να κάνει με τον πωλητή είναι υπηρεσία του ταχυδρομείου. Ότι αλληλογραφία/μικροί φάκελοι σου έρθουν πηγαίνουν αυτόματα στη θυρίδα. Αυτό το κάνει το τοπικό ταχυδρομείο.
Και μετά εσύ με την ησυχία σου όποτε θέλεις περνάς από το ταχυδρομείο και με το κλειδί σου ελέγχεις αν έχει έρθει κάτι στην θυρίδα σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:30:47 πμ »

Ακριβώς! Θεωρητικά αν ο ταχυδρόμος έχει κέφι, χρόνο, χώρο και διάθεση θα μπορούσε κάθε απλό δέμα να σας το αφήνει στην είσοδο του σπιτιού, ασχέτως μεγέθους, δεν είναι υποχρεωμένος να αφήσει ειδοποιητήριο, αυτό συμβαίνει για πρακτικούς λόγους, δε μπορεί να κουβαλήσει 10 δεματάκια και 200 φακέλους. Επίσης τα δέματα έως κάποιο μέγεθος μπορούν να παραληφθούν από τα ταχυδρομεία για απλή αποστολή, από ένα μέγεθος και πάνω παραλαμβάνονται ως συστημένα ή ασφαλισμένα. Ουσιαστικά τα μικρά -και απλά- δέματα στέλνονται με τη ρήτρα της αλληλογραφίας και όχι της αποστολής δεμάτων, για αυτό αποφεύγετε και τα τελωνεία. Πάντως αν εκείνη τη ωραία μέρα έχει μόνο 1-2 μικρά δεματάκια (κουτάκια όσο των ρολογιών), το πιθανότερο είναι να στο φέρει και να στο αφήσει. Σε γενικές γραμμές οι ταχυδρόμοι συνήθως φέρνουν αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε φακέλους π.χ. φυσαλιδωτούς, το ότι δεν αφήνουν ή αφήνουν κουτάκια έχει να κάνει με πρακτικές αδυναμίες και όχι γιατί έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα. Απλό στο στείλανε ως απλό θα το παραλάβεις, εκτός αν σας χτυπάν το κουδούνι και σας δίνουν στο χέρι τον φάκελο κάθε φορά που σας έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ.
Ο ταχυδρόμος δε κλέβει, κάποια μέρα θα χάσει τη δουλειά του, αν το κάνει μια φορά θα το κάνει και άλλη και άλλη... Τώρα αν κάποιος παραγγείλει Rolex 8000€ με απλή ταχυδρομική αποστολή και το καταλάβει ο ταχυδρόμος, ε είναι πειρασμός (αλλά πως να το καταλάβει;).

Μήπως είμαστε ολίγον εκτός θέματος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2015, 01:34:48 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:34:33 πμ »
Πολλοί στέλνουν μόνο στη διεύθυνση που είναι δηλωμένη στο PayPal και έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να δηλώσεις Τ.Θ.

George, Στην διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο τέλος αυτης, ανοίγεις παρενθέσεις και αν θέλεις αναγράφεις το "Τ8" επίτηδες για να βοηθήσεις το ταχυδρομείο στην ταξινόμηση. Ο πωλητής ούτε που θα καταλάβει τι είναι αυτό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 12, 2015, 01:35:59 πμ »

George, Στην διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο τέλος αυτης, ανοίγεις παρενθέσεις και αν θέλεις αναγράφεις το "Τ8" επίτηδες για να βοηθήσεις το ταχυδρομείο στην ταξινόμηση. Ο πωλητής ούτε που θα καταλάβει τι είναι αυτό!

Επίσης μπορείς να κάνεις αίτηση στο Ταχυδρομικό σου γραφείο ότι έρχεται στη διεύθυνση σου να τοποθετείται από το γραφείο στη θυρίδα σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions