Αποστολέας Θέμα: Watchsnob  (Αναγνώστηκε 34019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« στις: Ιανουάριος 06, 2015, 18:54:12 μμ »
Ανοιγω αυτο το θεματακι γιατι το θεωρω καλη βαση συζητησης.

Θεωρειτε οτι ειστε watchsnob? Και μην το παρεξηγειτε και πειτε οχι δεν ειμαι αμεσως. Θεωρειτε οτι προτιματε να παρετε ενα Seiko των 100ευρω γιατι ειναι SEIKO παρα ενα αλλο "no name" ρολοι στα ιδια λεφτα(και να προσπαθειτε πεισθειτε οτι ειναι πιο ασχημο απο το Seiko)?

Εγω για παραδειγμα θα παρω οτιδηποτε μου αρεσει. Δεν με νοιαζει εαν ειναι κινεζικο, κορεατικο, ελβετικο η δεν εχει καν "pedigree". Σιγουρα θα θελω καποια καλα κομματια στην συλλογη μου αλλα μου αρεσει η αισθητικη των ρολογιων περα απο την ποιοτητα και την τεχνολογια τους. Καθε ρολοι υπαρχει για καθε περισταση στην καθημερινοτητα μας. Θα φορεσω το Ελβετικο μου για μια βολτα καπου ωραια ή σε καμια επισκεψη αλλα σαν ανθρωπος που θα βαλει ρολοι ακομα και για να παει στο περιπτερο, εχω και τον κινεζο που πηρα απλα επειδη μου αρεσε στο ματι.

Ενας ανθρωπος βεβαια που εχει σαν hobby τα ρολογια πρεπει να εχει και το καλο του αλλα μπορει να εχει και πρεπει να εχει κομματια ειτε καλα ειτε οχι. Ετσι αποκτα και εμπειριες.

Τελος να πω οτι εαν ειχα παρα πολλα λεφτα να διαθεσω και θα μπορουσα να παρω οσα και οτι ρολοι ηθελα και παλι πολυ πιθανο θα επαιρνα και αρκετα φθηνα, ετσι γιατι απλα μου αρεσαν αισθητικα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 06, 2015, 19:00:01 μμ από Stelios.T »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Watchsnob
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 18:55:00 μμ »
 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 20:18:04 μμ »
Ειμαι watchsnob με την εννοια οτι δεν αγοραζω homage-κινεζικα-ρωσσικα κλπ.Εχω καποια κολληματα και προκαταληψεις.

Δεν ειμαι watchsnob με την εννοια οτι αν ειχα διαθεσιμα σημερα τα $ θα αγοραζα ενα GrandSeiko παρα ενα πολυτελες και πρεστιζατο Rolex.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 20:37:58 μμ »
Σωστα το θετεις.

Να ρωτησω ομως, τι σε ενοχλει στα homage, κινεζικα κτλ? η ποιοτητα(καποια ειναι πολυ)? το γεγονος οτι αντιγραφουν κατι αλλο( και πολλες Ελβετικες κανουν το ιδιο)? η απλα οτι "δεν εχουν καλο ονομα στην πιατσα"? Βεβαια μπορει απλα να το πεις κολλημα που δεν δικαιολογειται οποτε σιγουρα ειναι δεκτον.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:20:13 μμ »
Ανοιγω αυτο το θεματακι γιατι το θεωρω καλη βαση συζητησης.

Θεωρειτε οτι ειστε watchsnob? Και μην το παρεξηγειτε και πειτε οχι δεν ειμαι αμεσως. Θεωρειτε οτι προτιματε να παρετε ενα Seiko των 100ευρω γιατι ειναι SEIKO παρα ενα αλλο "no name" ρολοι στα ιδια λεφτα(και να προσπαθειτε πεισθειτε οτι ειναι πιο ασχημο απο το Seiko)?

Εγω για παραδειγμα θα παρω οτιδηποτε μου αρεσει. Δεν με νοιαζει εαν ειναι κινεζικο, κορεατικο, ελβετικο η δεν εχει καν "pedigree". Σιγουρα θα θελω καποια καλα κομματια στην συλλογη μου αλλα μου αρεσει η αισθητικη των ρολογιων περα απο την ποιοτητα και την τεχνολογια τους. Καθε ρολοι υπαρχει για καθε περισταση στην καθημερινοτητα μας. Θα φορεσω το Ελβετικο μου για μια βολτα καπου ωραια ή σε καμια επισκεψη αλλα σαν ανθρωπος που θα βαλει ρολοι ακομα και για να παει στο περιπτερο, εχω και τον κινεζο που πηρα απλα επειδη μου αρεσε στο ματι.

Ενας ανθρωπος βεβαια που εχει σαν hobby τα ρολογια πρεπει να εχει και το καλο του αλλα μπορει να εχει και πρεπει να εχει κομματια ειτε καλα ειτε οχι. Ετσι αποκτα και εμπειριες.

Τελος να πω οτι εαν ειχα παρα πολλα λεφτα να διαθεσω και θα μπορουσα να παρω οσα και οτι ρολοι ηθελα και παλι πολυ πιθανο θα επαιρνα και αρκετα φθηνα, ετσι γιατι απλα μου αρεσαν αισθητικα.

Πολύ καλό θέμα Στέλιο!!
Εγώ έχω τις ίδιες απόψεις μ᾽εσένα! Δε βλέπω να διαφωνώ πουθενά σε ό,τι γράφεις!
Άλλωστε το αποδεικνύει και η συλλογή μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:25:01 μμ »

Να ρωτησω ομως, τι σε ενοχλει στα homage, κινεζικα κτλ?

Τα παντα.

Μαλλον ειναι κολλημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:38:40 μμ »
Και μένα δε μου αρέσει η φιλοσοφία του homage ρολογιού.
Δε θα έπαιρνα για παράδειγμα κάποια από τις πολλές αντγραφές του submariner.
Επίσης δε θα έπαιρνα fashion ρολόι.
Προτιμώ να μη φοράω τίποτα παρά Oozoo πχ.

Τέλος είναι κάποιες εταιρείες που δε μου έχουν κάτσει καλά (κόλλημα, προκατάληψη, έχω διαβάσει τα χειρότερα, όπως θες πες το) και δε θα έπαιρνα ποτέ ρολόι τους ακόμα και αν μου το χαρίζανε.

Ακόμα και στα quartz έχω κόλλημα, με το δευτερολεπτοδείκτη "ακρίδα", και γι'αυτό δεν έχω πάρει ακόμα (αν και πολλές φορές βρέθηκα ένα κλικ μακριά...).

Επίσης θα συμφωνήσω με τον eis, αν είχα τα € δε θα έπαιρνα Rolex θα προτιμούσα κάτι άλλο στα λεφτά του.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:49:04 μμ »
Δε θα έπαιρνα για παράδειγμα κάποια από τις πολλές αντγραφές του submariner.

Να φανταστω οτι αυτο περιλαμβανει Tudor, Steinhart, Christopher Ward και οποια αλλη Swiss Made εταιρια βγαζει σχεδον αντιγραφη του Sub??
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:54:10 μμ »
Δε θα έπαιρνα για παράδειγμα κάποια από τις πολλές αντιγραφές του submariner.

Να φανταστω οτι αυτο περιλαμβανει Tudor, Steinhart, Christopher Ward και οποια αλλη Swiss Made εταιρια βγαζει σχεδον αντιγραφη του Sub??
Ναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:56:07 μμ »
Δε θα έπαιρνα για παράδειγμα κάποια από τις πολλές αντιγραφές του submariner.

Ναι.

οι απόψεις του Βαγγέλη σ᾽ εμάς τους...παλαιότερους είναι γνωστές! Και φυσικά σεβαστές!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 21:59:44 μμ »
Και απο εμενα απολυτα σεβαστη. Και παραπανω απο σεβαστη σε σχεση αλλους που θα κραξουν τα invicta και τα parnis sub και γενικα τα homage αλλα μετα απο λιγο καιρο τους βλεπεις να φορανε Steinhart sub!

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:02:47 μμ »
Και απο εμενα απολυτα σεβαστη. Και παραπανω απο σεβαστη σε σχεση αλλους που θα κραξουν τα invicta και τα parnis sub και γενικα τα homage αλλα μετα απο λιγο καιρο τους βλεπεις να φορανε Steinhart sub!

οι Κινέζοι ανεβαίνουν συνεχώς!! Ας μην τους υποτιμά κανείς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:04:37 μμ »
Ειμαι watchsnob με την εννοια οτι δεν αγοραζω homage-κινεζικα-ρωσσικα κλπ.Εχω καποια κολληματα και προκαταληψεις.

Δεν ειμαι watchsnob με την εννοια οτι αν ειχα διαθεσιμα σημερα τα $ θα αγοραζα ενα GrandSeiko παρα ενα πολυτελες και πρεστιζατο Rolex.

... Που το βρίσκουμε το GS Θοδωρή... Είναι ένα θέμα αυτό!!! Εκτός από τα χρήματα ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:05:01 μμ »
Καλά μην την ψάχνεις, Χάρη, έχω αλλάξει άποψη, από τότε που μπήκα εδώ, μέσα περίπου 12.128 φορές.
Και αύριο μπορεί να με δεις με Breeze και Rolex quartz (καλά δεν παίζει με τίποτα όμως!).  :D

Αυτό ακριβώς εννοώ!
Ποτέ δεν ξέρεις τί και πότε και γιατί θα σου κάνει κλικ.
Για παράδειγμα τα κινέζικα Panerai του Χάρη μου αρέσουν και ίσως κάποτε να έπαιρνα ένα (αρκεί να ήταν sterile dial)...

Invicta, Parnis κτλ τα απεχθάνομαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 06, 2015, 22:09:44 μμ »
Το Parnis sub που ειναι και sterile γιατι το απεχθανεσαι και δεν απεχθανεσαι το "Panerai" (τo οποιo ειναι parnis) αν ηταν sterile?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions