Παιδιά, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, ούτε θέμα καυγά.
Όλοι εκτιμούν το τρέξιμο του Χρήστου και δε νομίζω ότι η χαζομάρα που έκανε με τις ζελατίνες και το μπρασελέ, γιατί για 'μένα χαζομάρα ήταν, μειώνει αυτή του την προσπάθεια.
Απλά αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το "κατάσταση βιτρίνας" που συνηθίζουμε να λέμε. Αυτό είναι όλο.
Για παράδειγμα, κανείς δεν εστίασε στη θεόστραβη ημερομηνία που είχε το ρολόι. Σε όλους φάνηκε φυσιολογικό. Εμένα πάλι, μόλις είδα τη φωτογραφία, το μάτι πήγε κατευθείαν εκέι και κόνταψα να πάθω εγκεφαλικό.

Χρειάστηκε να μιλήσω με το Χρήστο στο τηλέφωνο και να μου πει ότι έχει ρυθμίσει λάθος την ώρα, για να πάει η καρδιά μου στη θέση της. (κόντευε μεσάνυχτα και όχι μεσημέρι)
Στα τόσα ρολόγια που έχω αγοράσει, ποτέ δεν έχω πάρει ρολόι βιτρίνας που το έχουν δοκιμάσει 100άδες χέρια. Πάντα ζητάω σφαγισμένο και ζελατινάτο.
Σε μια περίπτωση μάλιστα, προτίμησα να περιμένω έναν ολόκληρο μήνα, παρά να πάρω το ετοιμοπαράδοτο της βιτρίνας.
Πες το μαλακία, κόλλημα, αντίληψη ή όπως αλλιώς θες. Σε καμία περιπτωση όμως δεν το είπα για να δημιουργήσω ένταση.
Ίσα ίσα που θεωρώ ότι η όλη διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και πολύ γρήγορα. Μαζευτήκαμε 50+ νοματαίοι και χωρίς πολλά παρατράγουδα, καταλήξαμε σε ένα ρολόι αξιόλογο που ικανοποιέι τα περισσότερα γούστα.
Όλοι ευχαριστημένοι, δε γίνεται να είναι. Αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή άλλωστε. Όλοι όμως κάνουμε τις υποχωρήσεις μας για το κοινό καλό.
Εγώ, για παράδειγμα, θεωρώ απιστευτη μαλακία το θέμα της χάραξης. Έκανα πίσω όμως γιατί είδα ότι οι περισσότεροι το γουστάρετε και το κάνετε κέφι.
Τέλος καλό λοιπόν κι ας ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε άλλες εκπλήξεις.
Ραντεβού στην κλήρωση.

Υ.Γ. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι να μάθουμε ότι τελικά το ρολόι ανοίχτηκε, προκειμένου να κάνει ο μάστορας τη χάραση στο καπάκι.