(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Δηλαδή δεν πειράζουμε το σημειωμένο με κόκκινο για να γυρίσει το πράσινο προς το + ή το - ;
Δεν μπορώ να εξηγήσω πιο απλά τι βλέπω. Πραγματικά δεν ξέρω τι έχω καταλάβει λάθος. Και προς Θεού δε θέλω κατεβατό σεντόνι εξηγώντας την έννοια της εκκεντρότητας ή τη σημαίνει ταλάντωση. Ένα απλό ναι ή όχι για να το ψάξω σε περίπτωση που κάνω λάθος.
Sent from my iPhone using Tapatalk
@Saega ....και ......φωνάξαμε την καμαριέρα, να ............φέρει το σεντόνι.

Επειδής να 'ούμ, και εγώ σε έβαλα στην αμφιβολία, εξηγώ.

Στην κόκκινη βούλα, το ελατήριο ( τρίχα ) είναι σταθερά συνδεδεμένο, και δεν το πειράζουμε ποτές. Από εκεί ρυθμίζεται το ολικό μήκος της.
Στην κίτρινη βούλα, το ελατήριο ( τρίχα ), όπου η χρυσή βίδα, έχουμε
μη σταθερή σύνδεση, αλλά ολισθαίνουσα. Με την μετακίνηση αυτής, μεταβαλλεται το μήκος της και το εύρος ταλάντωσης, αρα η συχνότητα. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ.
Στο πράσινο βέλος, έχει μια εγκοπή, και από εκεί με το ειδικό εργαλείο, μετακινουμε δεξια - αριστερά, με κόντρα την απέναντι εγκοπή, ή με σταθερό χέρι, τον δίσκο που έχει επάνω του την χρυσή βίδα. Το πόσο πάμε δεξιά - αριστερά, σημειώνεται από την προεξοχή - δείκτη του δίσκου, που δείχνει τα +/- . Εδώ, η προεξοχή δείχνει κέντρο. Με την μετακίνηση αυτή, η θέση της χρυσής βίδας ορίζει το ολικό ΕΛΕΥΘΕΡΟ μήκος της τρίχας, οπότε ρυθμίζουμε την συχνότητα.
Οταν το ρολόι μαγνητιστεί, οι σπείρες της τρίχας κολλάνε, με αποτέλεσμα να αλλοιώνουν το ελεύθερο μήκος ταλάντωσης οπότε και την ακρίβεια.
Οι ρυθμίσεις γίνονται βασικά πάνω στο ειδικό όργανο, ή με συνεχή παρατήρηση και trial & error.
Δώστου τώρα στο ψαχνό