Καλημερα και απο εμενα παιδες. Πολυ ωραιο το αρθρο σου οπως παντα....... απολαυστικο και στο διαβασμα!
Θα θελα να ρωτησω κατι, αν ξερετε ....... Ειχα κανει αναζητηση και παλια (πριν απο 1-2 χρονια) αλλα και τωρα, για παλια 5αρια (απο εκεινη την παλια εποχη του '60-'70) και ειδα πως δεν εχουν ανεβασμενες τιμες (300-400Ε)!!! Τετοιο ρολοι με τετοια ιστορια 50 ετων και να μην εχει καποια..... λεφτα??? Κριμα δεν ειναι??? Εκτος και αν οσα υπαρχουν στην αγορα δεν ειναι αυθεντικα................
Καταρχήν, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σε απάντηση στο ερώτημα σου, οι τιμές των πενταριών έχουν κρατηθεί σχετικά χαμηλά για διάφορους λόγους:
- Είναι ρολόγια (τα ιαπωνικά τουλάχιστον) άγνωστα στο ευρύ κοινό. Όπως αναφέρω και στο άρθρο, εμείς οι δυτικοί γνωρίσαμε κυρίως τα "ασιατικά" μοντέλα. Αυτά -όπως έχω ξαναπεί- δεν έχουν καμία σχέση (ποιοτικά) με τα γιαπωνέζικα. Αυτή η αντίληψη σίγουρα κρατάει τις τιμές χαμηλά.
- Τα πεντάρια είναι ρολόγια που φορέθηκαν πολύ από τους κατόχους τους και γνώρισαν κάθε "κακουχία". Τα περισσότερα λοιπόν που κυκλοφορούν στην αγορά των vintage είναι αρκετά "ταλαιπωρημένα" και συνήθως χωρίς το γνήσιο μπρασελέ τους.
- Οι "συλλέκτες" δεν ασχολούνται με ταπεινά ρολογάκια από την Seiko...
Βέβαια, για όσους ψάχνουν τέτοια μοντέλα, είναι καλό που οι τιμές τους κρατιούνται ακόμα σε νορμάλ επίπεδα....
Ήμουν αρκετά "τυχερός" με το δικό μου Daini DX, να το βρω σε άριστη κατάσταση. Ένα "ρολογάκι" 54 ετών, με ένα καλό καθάρισμα στην μηχανή του, κρατάει χρονομετρία που θα ζήλευαν πολλά σύγχρονα! ( +5spd)