Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 2001206 φορές)

Wolf- και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #18060 στις: Δεκέμβριος 01, 2022, 23:34:15 μμ »
Στη Seiko πίνουν το σακε της επιτυχίας! Ωραιότατο και νομίζω θα πουλήσει κανονικά ΚΑΙ λόγω τιμής! Όσο για το misalignment νομίζω ότι έχει γίνει πλέον πολύ κουβέντα για κάτι το οποίο στην τελική ανάλυση είναι ευθύνη του αγοραστή να το ελέγξει και να μην το αγοράσει αν έχει τέτοιο θέμα, άσχετα αν κάποιοι θα πουν ότι είτε δεν τους ενδιαφέρει είτε ότι διορθώνεται πανευκολα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Gnl1977,
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18061 στις: Δεκέμβριος 01, 2022, 23:44:29 μμ »
Στη Seiko πίνουν το σακε της επιτυχίας! Ωραιότατο και νομίζω θα πουλήσει κανονικά ΚΑΙ λόγω τιμής! Όσο για το misalignment νομίζω ότι έχει γίνει πλέον πολύ κουβέντα για κάτι το οποίο στην τελική ανάλυση είναι ευθύνη του αγοραστή να το ελέγξει και να μην το αγοράσει αν έχει τέτοιο θέμα, άσχετα αν κάποιοι θα πουν ότι είτε δεν τους ενδιαφέρει είτε ότι διορθώνεται πανευκολα.
Το misalignment, dial με chapter ring πως διορθώνεται? Δεν πρέπει να βγουν τα πάντα όλα? + ευθυγράμμιση μετά δεικτών?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18062 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 08:32:47 πμ »
Το misalignment, dial με chapter ring πως διορθώνεται? Δεν πρέπει να βγουν τα πάντα όλα? + ευθυγράμμιση μετά δεικτών?
Misallinged είναι συνήθως η στεφάνη, όχι το dial. Αυτή διορθώνεται σχετικά εύκολα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18063 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:10:20 πμ »
Στη χελώνα μου που είχα τέτοιο θέμα και ήθελα να το διορθώσω, ανοίχτηκε αναγκαστικά το κρύσταλλο και μετακινήθηκε το chapter ring.
Οπότε, όπως καταλαβαίνεις χρειάζεσαι καλό και έμπιστο τεχνικό!
Το έκανα όμως με την ευκαιρία που ήθελα να αλλάξω και το κρύσταλλο.
Οι δείκτες δεν χρειάστηκε φυσικά να αφαιρεθούν ούτε πειράχτηκε η μηχανή, πέραν του ότι αφαιρέθηκε και επανατοποθετήθηκε ολόκληρη και με την ευκαιρία έγινε και ένας καλός έλεγχος και ρύθμιση.
Παραθέτω εικόνες από το πριν και το μετά…

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #18064 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:12:14 πμ »
Misallinged είναι συνήθως η στεφάνη, όχι το dial. Αυτή διορθώνεται σχετικά εύκολα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
στα σεικο το πρόβλημα είναι στο chapter ring ,είναι ξεχωριστό απ το dial
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #18065 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:14:00 πμ »
Στη χελώνα μου που είχα τέτοιο θέμα και ήθελα να το διορθώσω, ανοίχτηκε αναγκαστικά το κρύσταλλο και μετακινήθηκε το chapter ring.
Το έκανα όμως με την ευκαιρία που ήθελα να αλλάξω και το κρύσταλλο.
Οι δείκτες δεν χρειάστηκε φυσικά να αφαιρεθούν ούτε πειράχτηκε η μηχανή, πέραν του ότι αφαιρέθηκε και επανατοποθετήθηκε ολόκληρη και με την ευκαιρία έγινε και ένας καλός έλεγχος και ρύθμιση.
Παραθέτω εικόνες από το πριν και το μετά…

αν βγάλεις caseback  k όλη την μηχανή δεν έχεις πρόσβαση στο ch.ring?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18066 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:14:49 πμ »
αν βγάλεις caseback  k όλη την μηχανή δεν έχεις πρόσβαση στο ch.ring?
Απ' όσο γνωρίζω όχι. Πρέπει να αφαιρεθεί το κρύσταλλο δυστυχώς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18067 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:17:47 πμ »
Γι' αυτό κι εγώ με την ευκαιρία άλλαξα και το κρύσταλλο με domed ζαφείρι... και μετά άλλαξα και το bezel και το insert...

Οπότε, μου κόστισε πολύ το misalignment  :D
friendly
0
funny
0
like
5
wow
2
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Badass Gentleman,pablo,Ευρυάναξ,sea_dweller,pugman,
Members reacted wow:
Ευρυάναξ,pugman,
My way...

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #18068 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:20:50 πμ »
ναι, το τσέκαρα για να γίνει σωστή δουλειά θες πρεσα.εγω όλα τα σεικο που είχα,  τα είχα δει από κοντά για αυτόν τον λόγο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18069 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:28:25 πμ »
Αν θέλετε να μελαγχολήσετε μπορείτε να πάρετε μια λούπα 12x και να αρχίσετε να ελέγχετε το dial των ρολογιών σας ... Σε όλα σχεδόν θα βρείτε κάτι που μπορεί να σας ενοχλεί. Τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία, η ευθύνη ελέγχου και αποδοχής των όποιων "ελαττωμάτων" ανήκει σε αυτόν που πληρώνει. Έτσι γίνεται σαφές ότι η δια ζώσης αγορά αποκτά κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα! Νομίζω!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vlkr,
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18070 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:36:49 πμ »
Αν θέλετε να μελαγχολήσετε μπορείτε να πάρετε μια λούπα 12x και να αρχίσετε να ελέγχετε το dial των ρολογιών σας ... Σε όλα σχεδόν θα βρείτε κάτι που μπορεί να σας ενοχλεί. Τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία, η ευθύνη ελέγχου και αποδοχής των όποιων "ελαττωμάτων" ανήκει σε αυτόν που πληρώνει. Έτσι γίνεται σαφές ότι η δια ζώσης αγορά αποκτά κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα! Νομίζω!
Ισχύει Νίκο! Και μάλιστα πολύ ακριβότερα ρολόγια έχουν θέματα και η απάντηση από τις εταιρίες είναι ότι είναι στα όρια του αποδεκτού. :o
Ωστόσο, εδώ δεν κατηγορεί κάποιος τη Seiko. Τέθηκε μια ερώτηση τεχνικού ενδιαφέροντος και σε αυτό επάνω συζητάμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε.
Σε ό,τι αφορά τη δικιά μου χελώνα, την είχα παραγγείλει κι εγώ από εξωτερικό σε πολύ καλή τιμή όντως (λίγο κάτω από 300 για τη J έκδοση) και έδωσα ίσως άλλα τόσα για να την κάνω όπως θέλω... και δεν έχω μετανιώση ούτε για ένα ευρώ από αυτά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #18071 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:40:06 πμ »
Ισχύει Νίκο! Και μάλιστα πολύ ακριβότερα ρολόγια έχουν θέματα και η απάντηση από τις εταιρίες είναι ότι είναι στα όρια του αποδεκτού. :o
Ωστόσο, εδώ δεν κατηγορεί κάποιος τη Seiko. Τέθηκε μια ερώτηση τεχνικού ενδιαφέροντος και σε αυτό επάνω συζητάμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε.
Σε ό,τι αφορά τη δικιά μου χελώνα, την είχα παραγγείλει κι εγώ από εξωτερικό σε πολύ καλή τιμή όντως (λίγο κάτω από 300 για τη J έκδοση) και έδωσα ίσως άλλα τόσα για να την κάνω όπως θέλω... και δεν έχω μετανιώση ούτε για ένα ευρώ από αυτά.
αν δεν το βλέπω με το μάτι δεν με ενδιαφέρει.
καλά έκανες κ τα έδωσες αν σε ευχαριστεί το αποτέλεσμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18072 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:45:38 πμ »
Το θέμα misalignment απλά έχει γίνει λίγο κουραστικό οπότε είπα να θέσω τα πράγματα σε λογική βάση. Τεχνικά το θέμα συνεχίζω να λέω ότι λύνεται εύκολα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του αγοραστή να ελέγξει το προϊόν πριν αγοράσει! Δεν υπερασπίζομαι τη Seiko, θεωρώ ότι θα έπρεπε να βρει τεχνικά/κατασκευαστικά κάποια λύση (π.χ. τρύπες στο dial και ποδαράκια στα chapter rings) ώστε να λύσει το θέμα αλλά το να "πιπιλίζουμε" το ίδιο συνέχεια είναι κουραστικό για μένα!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Gnl1977,
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18073 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 09:54:47 πμ »
Συμφωνώ μαζί σου και προσωπικά είναι ένα θέμα που δεν μπαίνω στη διαδικασία να το συζητάω έτσι γενικά γιατί όντως δεν έχει νόημα.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται.
Είναι ένας φίλος που το ρολόι του έχει misalignment και θέλει να μάθει πως μπορεί να το διορθώσει.
Πιστεύεις ότι κακώς έθεσε την ερώτηση στο φόρουμ ή ότι κακώς απάντησα εγώ από την προσωπική μου εμπειρία?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18074 στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 10:01:45 πμ »
Συμφωνώ μαζί σου και προσωπικά είναι ένα θέμα που δεν μπαίνω στη διαδικασία να το συζητάω έτσι γενικά γιατί όντως δεν έχει νόημα.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται.
Είναι ένας φίλος που το ρολόι του έχει misalignment και θέλει να μάθει πως μπορεί να το διορθώσει.
Πιστεύεις ότι κακώς έθεσε την ερώτηση στο φόρουμ ή ότι κακώς απάντησα εγώ από την προσωπική μου εμπειρία?
Πολύ καλά έκανες φίλε και απάντησες! Απλά με μια απλή αναζήτηση μπορεί να βρει άπειρες απαντήσεις όμοιες με την πολύ σωστή που έδωσες κι εσύ!
Για να ξέρεις πόσο συμφωνούμε, κι εγώ αγόρασα έναν "αστερία" πολύ φθηνά και έδωσα σχεδόν τα διπλά της αγοράς για να του βάλω ζαφείρι, να του κάνω service και ρύθμιση! Μαζί σου είμαι να ξέρεις!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sub50,