Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 1995364 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

capt-dim

• Επισκέπτης
Απ: Seiko
« Απάντηση #11565 στις: Αύγουστος 17, 2017, 15:14:27 μμ »
Επιςης στην Κίνα ειχα καθημερινά 500 κινέζους που δούλευαν χαμαλίκι για 12 ώρες την ημερα μεσα στα αμπάρια και στα διπυθμενα το πλοίου για 3 δολ την ημερα .....!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11566 στις: Αύγουστος 17, 2017, 15:25:14 μμ »
Οταν σε εργατικό ατύχημα σκοτώθηκε ενας fitter ...  ( έκοβε κομμάτι επάνω στην λαμαρίνα του καταστρώματος που πάταγε .... ) οταν έφτασε στο τελος το κόψιμο και κόπηκε το κομμάτι....  έφυγε μαζι με την λαμαρίνα απο το κατάστρωμα επάνω και έπεσε μεσα στο αμπάρι απο ύψος 25 μέτρα .....!!!!!

Οταν το έμαθα έπαθα εγκεφαλικό .... Ειπα τελος εδω θα αφήσω τα Κόκκαλα μου ......!!!!

Ήρθε ο εργοδηγός και μου λέει "don't worry Captain .... " εχουμε άπειρους απο αυτούς .... Θα έρθει άλλος να συνεχίσει να κόβει ......!!!!

Εκατομμύρια......    Ανειδίκευτα ... Ανεκπαίδευτα ... Φτηνά εργατικά χέρια ......!!!!!

Η αντίστοιχη ειδικότητα στην Ευρώπη πέρνει μεροκάματο 150-200 ευρώ την ημερα ....!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #11567 στις: Αύγουστος 17, 2017, 21:59:11 μμ »
Αλλάζουν γρήγορα τα πράγματα Καπταιν

https://mobile.nytimes.com/reuters/2017/08/13/business/13reuters-northkorea-labour-china-insight.html

"North Korean workers at the now shuttered Kaesong industrial zone just across the border from South Korea received wages ranging from a minimum of around $75 a month to an average of around $160, compared to average factory wages of $450-$750 a month in China."

Μπορεί βέβαια να δεις τα ίδια με Βορειοκορεατες σύντομα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11568 στις: Αύγουστος 17, 2017, 22:32:16 μμ »
Πραγματικά Γιώργο ... Ίσως σημερα τα πραγματα να ειναι λιγο διαφορετικά απο το 2001 οταν ειχα παει εγω στην Κίνα ....!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11569 στις: Αύγουστος 17, 2017, 22:44:30 μμ »
Οταν σε εργατικό ατύχημα σκοτώθηκε ενας fitter ...  ( έκοβε κομμάτι επάνω στην λαμαρίνα του καταστρώματος που πάταγε .... ) οταν έφτασε στο τελος το κόψιμο και κόπηκε το κομμάτι....  έφυγε μαζι με την λαμαρίνα απο το κατάστρωμα επάνω και έπεσε μεσα στο αμπάρι απο ύψος 25 μέτρα .....!!!!!

Οταν το έμαθα έπαθα εγκεφαλικό .... Ειπα τελος εδω θα αφήσω τα Κόκκαλα μου ......!!!!

Ήρθε ο εργοδηγός και μου λέει "don't worry Captain .... " εχουμε άπειρους απο αυτούς .... Θα έρθει άλλος να συνεχίσει να κόβει ......!!!!

Εκατομμύρια......    Ανειδίκευτα ... Ανεκπαίδευτα ... Φτηνά εργατικά χέρια ......!!!!!

Η αντίστοιχη ειδικότητα στην Ευρώπη πέρνει μεροκάματο 150-200 ευρώ την ημερα ....!!!!

Βρε τον ατιμο τι ειπε, δεν σε καθησυχασε που σκοτωθηκε ο αλλος, αλλα οτι δεν θα καθυστερησει η εργασια... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11570 στις: Αύγουστος 18, 2017, 01:23:54 πμ »

Βρε τον ατιμο τι ειπε, δεν σε καθησυχασε που σκοτωθηκε ο αλλος, αλλα οτι δεν θα καθυστερησει η εργασια... ::)
Ωραίο πράγμα ο καπιταλισμός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #11571 στις: Αύγουστος 18, 2017, 09:00:15 πμ »

Κομμουνισμό έχουν στη Κίνα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SHMAIOFOROS

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11572 στις: Αύγουστος 18, 2017, 09:38:45 πμ »

Κομμουνισμό έχουν στη Κίνα

Ούτε καπιταλισμός είναι αυτό...ούτε κομμουνισμός...
Είναι ο σημερινής αντίληψης νέο-φιλελευθερισμός...και κάποιοι "σωτήρες"... θέλουν να επιβάλλουν και στην Ελλάδα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουν: ο χρόνος, ο άνεμος, η τύχη και η γυναίκα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #11573 στις: Αύγουστος 18, 2017, 10:12:54 πμ »
Ξέρετε πόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες από Έλληνες και τούρκους εργάτες στη Γερμανία; Όχι οποιουσδήποτε Έλληνες και τούρκους. Κυρίως εκείνους που στον τόπο τους δεν τους προσλάμβανε κανείς ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια , αφού οδηγήθηκαν στην ξενιτειά , αγκαλιά με τον Καζαντζίδη.

Ε, αυτά τα αυτοκίνητα ΗΤΑΝ made in W.Germany.
Με ενόχλησε πολύ το σχόλιο σου. Έγραψα ένα σεντόνι και το ξανάσβησα γιατί πιστεύω πως δεν αξίζει το κόπο να σου απαντήσω αναλόγως.. Πολύ υποτιμιτικό σχόλιο για εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων. Αν έχεις ελάχιστη αίσθηση του ατοπήματος σου απλά θα ζητήσεις συγνώμη. Είσαι ανιστόρητος. Ο πατέρας μου εργάστηκε στη BMW και προσβάλλεις κι εμένα και τη μνήμη του.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 18, 2017, 10:15:58 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11574 στις: Αύγουστος 18, 2017, 11:54:19 πμ »
Συγνώμη, δε βλέπω τι σε ενόχλησε. ???

Σε ενόχλησε το γεγονός ότι οι άνθρωποι που στον τόπο τους δεν αξιολογήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν , ήταν εκείνοι που έχτισαν τη φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας; ???

Το ίδιο δε συμβαίνει και σήμερα; Έλληνες με λαμπρές σπουδές, που κόστισαν στο ελληνικό κράτος αμύθητα ποσά , παράγουν υπεραξία για όλους τους δυτικούς λαούς, συμπιέζοντας το κόστος της εξειδικευμένης εργασίας. Όχι; ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11575 στις: Αύγουστος 18, 2017, 12:21:01 μμ »
...και εγώ δεν το σχολίασα, γιατί θα ήμουν πολύ καυστικός και ίσως και απρεπής.

...και ακόμα μία φορά, θα ήμουν

Αλλά, μια και το ανέφερε ο Στέφανος, θα τα πώ ΚΑΙ εγώ !

Δεν πήγαν οι "άχρηστοι" μετανάστες. Πήγαν όσοι ήταν από περιοχές, που το να ζήσεις ήταν αδύνατο. ή τους είχε χαρακτηρίσει το τότε κράτος "ανεπιθύμητους" και αδυνατούσαν να εργαστούν οπουδήποτε.

Και οι περισσότεροι από αυτούς διέπρεψαν, έκαναν οικογένειες, μόρφωσαν παιδιά, έστειλαν συνάλλαγμα και στήριξαν την Ελλάδα και την ανοικοδόμησή της στην περίοδο που η φτώχεια και ο αγώνας για την επιβίωση ήταν αγωνιώδης.

Οπότε, λίγος σεβασμός, στους ανθρώπους που δούλεψαν σε απάνθρωπες συνθήκες, στις βιομηχανίες και στα ορυχεία, χωρίς να ξέρουν την γλώσσα, μακριά από τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους φίλους, δεν θα έβλαπτε.

Ο Καζαντζίδης, και κάποιοι άλλοι, πχ Μοσχολιού, που μου έρχονται πρόχειρα στον νου, κλπ. τραγούδησαν ( θρηνικού περιεχομένου ) τραγούδια, περιγράφοντας τον πόνο και τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν οι μετανάστες.

Υποθέτω, πως όλες οι οικογένειες έχουν κάποιους που "έφυγαν", προσπαθώντας να βιοποριστούν, και κάποιοι από αυτούς, δεν κατάφεραν να γυρίσουν πίσω. Γιατί τους "πρόλαβε" η ζωή.

Και υπάρχουν ακόμη οι απόγονοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που πλέον, ΔΕΝ έρχονται, μια και οι δεσμοί, χαλάρωσαν, ή εξέλιπαν.

Και τι κατάφερε το κράτος ? Να στερήσει από το δυναμικό του, την παρουσία / την εργασία / την προσφορά, αυτών των ανθρώπων και των παιδιών / εγγονών τους. Αλλού πλέον ζούν, αλλου εργάζονται, και συμμετέχουν στην ανάπτυξη / πρόοδο άλλων χωρών.

Και το χειρότερο !

Και οι σημερινοί, κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ! Εξαναγκάζουν με τις λάθος πολιτικές που ακολουθούν, τα παραγωγικά άτομα να μεταναστεύσουν. Και στερούν το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό από την χώρα, και κατα συνέπεια και τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, κλπ εις το μέλλον.

Φίλε nikonian, και αυτοί που "φεύγουν" τώρα, είναι και αυτοί οι μη ικανοί "ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια" ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11576 στις: Αύγουστος 18, 2017, 13:21:43 μμ »
Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω τα ελληνικά μου, γιατί τελικά το λακωνίζειν εστί παρεξηγήσιμο.
Τι έγραψα εγώ και τι κατάλαβαν οι άλλοι ;

Ακριβώς τα ίδια λέμε, αλλά άλλοι τα λένε σε δυο γραμμές και άλλοι τα αναλύουν . 

Αν είχα το χρόνο θα ανέλυα κι εγώ τους λόγους για τους οποίους , θα πρέπει να εκτιμήσουμε διπλά τους παλιούς μετανάστες από τους νέους. Με λίγα λόγια:
 Είναι άλλο να φεύγεις για μια καλλίτερη ζωή, γνωρίζοντας τη γλώσσα , έχοντας μια κάποια επαφή με χώρες και λαούς και αφήνοντας πίσω δυο γονείς και άλλο να αφήνεις  οικογένεια και φίλους , που είναι η ζωή σου όλη, για να πας στο αφιλόξενο άγνωστο. Οι μετανάστες των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών , δεν έφευγαν αν δεν είχαν προηγουμένως εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές για επιβίωση. Έφευγαν απελπισμένοι.(αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά που αναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα και γι' αυτό τους ξεχωρίζω).
Όσο δε για τον Καζαντζίδη, ήταν στήριγμα, ήταν ο σύνδεσμος με την πατρίδα, κάτι που οι νέοι μετανάστες δεν έχουν , γι' αυτό και  σύντομα θα αφομοιωθούν.

Σημ. Δεν είπα πουθενά ότι οι μετανάστες δεν ήταν ικανοί "ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια", αλλά δεν υπήρχε ούτε καν αυτό ως επιλογή.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 18, 2017, 13:41:25 μμ από nikonian »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11577 στις: Αύγουστος 18, 2017, 13:59:51 μμ »
Ξέρετε πόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες από Έλληνες και τούρκους εργάτες στη Γερμανία; Όχι οποιουσδήποτε Έλληνες και τούρκους. Κυρίως εκείνους που στον τόπο τους δεν τους προσλάμβανε κανείς ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια , αφού οδηγήθηκαν στην ξενιτειά , αγκαλιά με τον Καζαντζίδη.

Αυτό που διάβασα λέει, ότι Ελληνες και Τούρκοι, ειδικά οι μη δυνάμενοι να βρούν εργασία "ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια", ( προφανώς λόγω ανικανότητας / μειωμένης αντίληψης κλπ ), έφτιαχναν αυτοκίνητα που ΗΤΑΝ ....................( εδώ τονίζεται ότι εθεωρήθησαν ποιοτικά ).

Ετσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ. Εφυγαν γιατί λόγω χαμηλού επιπέδου "παραγωγικότητας" δεν τους προσλάμβανε κανείς.

Παρόλα αυτά, τα προϊόντα τους, μας τα "πλάσαραν" για ποιοτικά.

Οπότε, ή μας κορόϊδεψαν, ή, λόγω διαδικασιών, ακόμα ΚΑΙ αυτοί, διορθώθηκαν, και έφτιαξαν καλά προϊόντα.

Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη, και επειδή απασχολούμε ένα νήμα με άλλο τίτλο, δεν θα συνεχίσω.

Και βάζω και ένα ποιοτικό προϊόν, SEIKO 39 ετών.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11578 στις: Αύγουστος 18, 2017, 14:17:46 μμ »

Αυτό που διάβασα λέει, ότι Ελληνες και Τούρκοι, ειδικά οι μη δυνάμενοι να βρούν εργασία "ούτε για να γυαλίζουν παπούτσια", ( προφανώς λόγω ανικανότητας / μειωμένης αντίληψης κλπ ), έφτιαχναν αυτοκίνητα που ΗΤΑΝ ....................( εδώ τονίζεται ότι εθεωρήθησαν ποιοτικά ).

Ετσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ. Εφυγαν γιατί λόγω χαμηλού επιπέδου "παραγωγικότητας" δεν τους προσλάμβανε κανείς.

Παρόλα αυτά, τα προϊόντα τους, μας τα "πλάσαραν" για ποιοτικά.

Οπότε, ή μας κορόϊδεψαν, ή, λόγω διαδικασιών, ακόμα ΚΑΙ αυτοί, διορθώθηκαν, και έφτιαξαν καλά προϊόντα.

Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη, και επειδή απασχολούμε ένα νήμα με άλλο τίτλο, δεν θα συνεχίσω.

Και βάζω και ένα ποιοτικό προϊόν, SEIKO 39 ετών.  :)

Αυτό που ήθελα να πω εξαρχής , είναι ότι:
Αν οι Γερμανοί δεν είχαν την παραγωγή τους στη Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα , ή την Τουρκία, απασχολώντας τους ίδιους ανθρώπους που θα έμεναν στον τόπο τους θα είχαν υποδεέστερη παραγωγή, ή μεγαλύτερο κόστος;
Πειράζει αν οι Ελβετοί στήσουν την παραγωγή τους (υπό επίβλεψη, βέβαια) στην Κίνα; Θα είναι καλλίτερα να χρησιμοποιήσουν στα εργοστάσιά τους στην Ελβετία ξεριζωμένους Κινέζους;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sneakysneaky

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11579 στις: Αύγουστος 19, 2017, 00:11:19 πμ »
Οφ τοπικ,  αλλά νομίζω ότι και οι 2 παρεξηγήσατε πλήρως αυτό που είπε ο νικονιαν.  Δεν υποτίμησε τους μετανάστες,  κάθε άλλο. 

Από εκεί και πέρα διαφωνώ με το τελευταίο επιχείρημα του νικονιαν.  Αν έφτιαχναν "ξεριζωμένοι" Κινέζοι στην Ελβετία τα ρολόγια,  ναι έχει μεγάλη διαφορά.  Το πρόβλημα με το made in china είναι πρωτίστως ηθικό.  Διότι αμφιβάλλω ότι τα εργοστάσια με "υψηλές προδιαγραφές ποιότητας" δίνουν κάποιο εξτρα κίνητρο στους εργαζόμενούς τους σε σχέση με τα υπόλοιπα.  Κάποιος που εργάζεται υπό συνθήκες σκλαβιάς (ή μήπως δεν είναι έτσι στην Κίνα?) ποτέ δεν θα δώσει περισσότερη προσοχή απ'όση του επιβάλλεται.

Ο αντίστοιχος εργάτης στην Ελβετία,  όπου θα δουλεύει υπό ανθρώπινες συνθήκες,  θεωρώ θα κάνει καλύτερη δουλειά. 

Αυτά από έναν μετανάστη ιατρό που δούλεψε και στην Ελλάδα και τώρα είναι στην Ελβετία  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions