....οι μεγάλες εταιρίες, που έχουν και μονάδες παραγωγής / συναρμολόγησης σε άλλες χώρες, από ρολόγια μέχρι αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές / ποτά, κλπ, έχουν την επίβλεψη / ποιοτικό έλεγχο με ομοεθνείς ή/και εξειδικευμένους τοπικούς.
Η κλασσικές λύσεις παραγωγής εξαρτημάτων ή και sub-assemblies όπου είναι πιο οικονομικό ή υφίστανται πρώτες ύλες / ενέργεια / φθηνό εργατικό και ευνοϊκοί νόμοι εγκατάστασης / ανάπτυξης / φορολογίας ( ....ακούνε οι Ελληνες πολιτικοί ? ), ή και παράδοσης ( ιστορικότητας ), και αποστολή κοντά ή στους τόπους κατανάλωσης, για τελικά φινιρίσματα / απόκτηση του " made ή assembled in ..............., ( ωραία μπλόφα ! ), είναι βασικές αρχές πλέον στην λειτουργία.
Οι ανάγκες αυτές, οδήγησαν στην ανάπτυξη του supply chain + Logistics, που πριν μερικά χρόνια δεν υφίσταντο.
Παράδειγμα φανταστικό μεν , αλλά δίνει μια εικόνα.
Θέλω να πουλάω Γερμανική μπύρα στην Ελλάδα. Παραδοσιακή, Γερμανική μπύρα, σε μπουκάλι. Με την φήμη των Γερμανικών μπυρών, την εξειδίκευση, το όνομα που πουλάει, κλπ. Αρα κιβώτιο πλαστικό και 20 φιάλες.
Κάθε μονάδα θα είναι 20 φιάλες Χ 350 γραμ + κιβώτιο 1800 γρα.+ 20 Χ 500 γραμ προϊόν = 18.800 γραμ. = 18,8 κιλά, από τα οποία τα 8,8 είναι "νεκρό βάρος".
Και πληρώνω για την μεταφορά, από Γερμανία στην Ελλάδα, πχ 2.500 Ευρώ, και στο όριο των 24 τόνων, μεταφέρω 1276 κιβώτια, με το 46,8 % να είναι φορτίο χωρίς κέρδος.
Εναλλακτικά, μεταφέρω
ένα βυτίο μπύρας από Γερμανία στην Ελλάδα, ήτοι 24 τόννοι "ζουμιού", που μου δίνουν 2400 κιβώτια, ( 24000 λίτρα / 10 ανα μονάδα ), τα εμφιαλώνω σε έναν τοπικό μπουκαλά, ( φασόν - synergies ) και στην ετικέτα γράφω,
Brewed in Germany ( ζυθοποίηση στην Γερμανία ). 
Χωρίς να λέω ψέματα, κάνω την δουλειά μου, και εξοικονομώ οικονομοτεχνικά το κόστος 1124 κιβωτίων την φορά.

Αυτή είναι η βασική αρχή.
Δεν επενδύω σε μηχανήματα / παραγωγή στον νέο τόπο, αποστέλλω και συναρμολογώ, εκμεταλλεύομαι τις θετικές πλευρές ( ....όσο υπάρχουν ).
Συγνώμη για το

, αλλά το θέμα αυτό, επανέρχεται συνεχώς, και πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι πλέον τυποποιημένη διαδικασία.

....και ένα τέτοιο προϊόν.

Δουλεύει σωστά, είναι φθηνό, και ........πουλιέται παντού στην γή .