Επειδή έχω εμπειρίες από τα Rolex, αλλά και από άλλες μάρκες, υποθέτω ότι μου επιτρέπεται να εκφράσω μια άποψη.
Αγοράζεις Rolex είτε επειδή σου το "είπαν", είτε επειδή έτυχε να έχεις καποιες γνώσεις, έναν φίλο που έχει και το έχεις βιώσει, μια κάποια εμπειρία.
Δεν το αγοράζεις επειδή το είδες στην βιτρίνα και το ερωτεύτηκες.
Πρίν 30-40 χρόνια, που ενεπλάκην με τα ρολόγια, είχε χαρακτηριστικά, που τα άλλα ΔΕΝ είχαν. Ηταν στεγανό, είχε χρονομετρία, είχε service.
Τώρα πια, και το πιο φθηνό, έχει τα δύο πρώτα τουλάχιστον, ειδικά, μετά την εξάπλωση των quartz.
Οπότε, ποιός ο λόγος να αγοράσει κανείς ΣΗΜΕΡΑ ένα τέτοιο ρολόϊ σε αυτές τις τιμές, σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες ?
1ον πρέπει να έχει ΑΡΚΕΤΑ λεφτά, και το αύριο σχετικά εξασφαλισμένο
2ον θέλει να επιβραβεύσει τον εαυτό του με κάτι που έχει κάποια αξία, και αναγνώριση
3ον να κάνει μια επένδυση. ( αυτό δεν το πιστεύω)
Δεν το αγοράζει για να βλέπει την ώρα. Το αγοράζει για προσωπική ευχαρίστηση, ή για να τον βλέπουν.
Εγώ αγόρασα πολλά στο παρελθόν, αλλά σήμερα, ΔΕΝ θα αγόραζα.
1ον γιατί με το Ελβετικό, ακρίβυναν πολύ
2ον γιατί τα νέα σχέδια δεν είναι αρμονικά / όμορφα. Τα θεωρώ τερατώδη
3ον είναι παρά το δέον γυαλισμένα - μόστρα
Σχετικά με την ποιότητα, έχουν άδικο όσοι λένε ότι δεν ήταν ποιοτικά.
Μπορεί το μπρασελέ να έμοιαζε με γκαζοτενεκέ, αλλά είναι καλύτερο από τα σημερινά, κατα την γνώμη μου. Εκανε γκλίν-γκλίν μερικές φορές, αλλά δεν σπάει-δεν χαλάει, γυαλίζει με σφουγγαράκι 3Μ, και είναι και ελαφρύ.
Και από ένα σημείο και έπειτα έβαζα ΠΑΝΤΑ το μπρασελέ του SD με τα solid links - 93150.
Οσο για τις κεφαλές και τους μηχανισμούς, δεν θα σχολιάσω εγώ.
Αφήνω την κρίση σε αυτούς που έρχονται από τα ξένα, και με δημοσιεύσεις αναζητούν β' χέρι ρολόγια.
Εχετε δεί τι μάρκες ζητούν ? Ρίχτε μια ματιά, και θα δείτε ποια ρολόγια αντέχουν στον χρόνο.
Πρίν δύο χρόνια, βρήκα ένα NOS Oyster Date με ωραίο μπλέ καντραν και παραλίγο να το πάρω στα 2.500.
Θα ήταν ιδανικό καθημερινό, διακριτικό, και σπόρ και επίσημο, με όλα τα καλά της μάρκας. ΚΑι σε αυτήν την τιμή tamam ! Δεν είχε ανατιμηθεί το SFR.
Και ήταν ακόμη με τα αυτοκόλλητα. Δίστασα επειδή δεν ήταν Datejust, και τελικά η αγορά ακυρώθηκε.