Λοιπόν Δημήτρη,
OVM vs SUMO (για την καστομιά τα είπαμε, ξέχνα το):
Και τα 2 ρολόγια είναι στην ίδια κατηγορία: "dressy" divers, σπορ ρολόγια που προσαρμόζονται σχεδόν σε κάθε περίσταση.
Δε σου φωνάζουν "beat me", παρόλ' αυτά φοριούνται άνετα με τα πάντα, ακόμα και με κουστούμι. Άνετα.
Το sumo είναι σταθερή αξία. Περίτεχνη κάσα, μηχανάρα, χαρακτήρας (μέχρι και η περίεργη γραμματοσειρά στη στεφάνη το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο).
Vfm, περνάει για πολύ ακριβότερο. Δεν το έχω (ακόμα), όταν το δοκίμασα πάντως του βρήκα ένα μειονέκτημα: Μεγάλο ρολόι με στενό μπρασελέ.
Αν ήταν 22άρι θα μιλάγαμε για το ιδανικό ρολόι. Πάντως, αν το πάρεις, δε θα το μετανιώσεις...
Το OVM είναι πιο κλασσικό στην εμφάνιση. Πιο ισορροπημένο (42άρι με 22άρια lugs), ποιότητα υπεράνω κριτικής (δε φτάνει όμως του sumo...),
ωραίο μπρασελέ και μια Ελβετική μηχανή που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται σε μια συλλογή. Επίσης vfm και ακόμα φθηνότερο από το sumo.
Για το "βινταζέ" dial (που είναι και θέμα υποκειμενικό αν αρέσει ή όχι...) έχω να πώ ότι εδώ το έκαναν η Ωμέγα, η Ζεζέ κλπ.,
ε, νομίζω πως μπορούμε να το συγχωρήσουμε στη Steinhart... Πάντως χάρη σ' αυτό το dial, τα OVM πουλάνε σα ζεστά ψωμάκια.
Εντυπώσεις μετά από 5 μήνες κατοχής: Rolex-ίζει. Rolex-ίζει υπερβολικά και με χάλασε. Κι ας έλεγα εγώ μέσα μου "δε rolex-ίζει, Milsub-ίζει, έχει sword hands"
και λοιπες WIS ανοησίες... Οι 9 στους 10 που το έιδαν (κυρίως άσχετοι), έκαναν σχόλια του τύπου
"wow, rolex! πόσο το πήρες...;"και ο 10ος (που γνώριζε) είπε:
"Ρε ρεμάλι, πού βρήκες εσύ λεφτά για... rolex;".Επειδή όμως δεν το πήρα για το σχόλιαζουν οι άλλοι αλλά για να το χαίρομαι εγώ, σου λέω: Πάρτο, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...!
Go for OVM: Γκομενορίχτης. Για πότε πάει το μάτι της γυναίκας πάνω του, δε σου λέω... Ό,τι πρέπει για σένα!
Go for SUMO: Πάρε ένα μπλέ, φχαριστήσου το 6 μήνες κι ύστερα βάλτου ένα pepsi bezel απ' τον Yobokies, κι έχεις ένα ρολόι που ξεχωρίζει από την πλέμπα...!