Χαιρετώ την παρέα.
Ήρθαν πρόσφατα στα χέρια μου δυο παρατημένα ρολόγια σε κατάσταση που μπορούν όμως να ξαναπάρουν λίγη ζωή.
Η χρηματική τους αξια μικρή, αλλά η οικογενειακή ιστορία μεγάλη και γι'αυτό το λόγο θέλω να ασχοληθώ μαζί τους.
Τι ΔΕ σκοπεύω να κάνω με αυτά τα 2 ρολόγια:
- Να τα πουλήσω κ να πιάσω την καλή με τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψα!

- Να τα λιώσω στη σκληρή, καθημερινή χρήση κ ταλαιπωρία
Τι σκοπεύω να κάνω:
- Να τα ξαναφέρω σε μια ωραία αισθητική και λειτουργική κατάσταση
- Να τα βοηθήσω να μείνουν για ακόμα περισσότερα χρόνια στην οικογένεια κουβαλώντας την ιστορία των αρχικών κατόχων τους
- Να περάσω μερικές ευχάριστες ώρες με την αγαπημένη μας ασχολία
Όπως είπα είναι 2 τα ρολόγια κ σε αυτό το thread θα ασχοληθώ με το πρώτο:
Tag Heuer Formula 1 WA1210
Ελάχιστη ιστορία για το μοντέλο:
Η σειρά F1 είναι η πρώτη που κατασκεύασε η Heuer μετά την απόκτησή της απο την TAG (Techniques d’Avant Garde) το 1985, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τα Swatch.
Σταμάτησε η παραγωγή της το 2000.
Το WA1210 νομίζω κατασκευάστηκε το 1992. Το συγκεκριμένο αγοράστηκε στην Αθήνα το 1994.
Είναι στα 38 mm, αδιάβροχο 200 μέτρα, quartz, με ημερομηνία κ λουράκι σιλικόνης

.:.

Και μια στο χέρι μου

Απο τότε που μπήκε στο συρτάρι (πριν πολλααααα χρόνια) δεν έχει αλλαχτεί η μπαταρία του...
Η στεφάνη είναι κολλημένη κ δε γυρίζει (δυστυχώς δεν έχω βρει πουθενά αν είναι unidirectional ή οχι)
Θέλει ένα πλυσιματάκι
Το lume στον ένα δείκτη έχει γρατζουνιστεί / ξεφτίσει (δεν έχω καταλάβει πως!)
Το κρύσταλλο πάντως είναι άθικτο!
Η κύρια ερώτηση είναι, το πάω σε μάστορα; Αξίζει; Αν ναι σε ποιο; Στο service της tag στην Ερμού ή σε κάποιον ανεξάρτητο;
Μήπως απλά θέλει αλλαγή μπαταρίας; Να το ανοίξω εγώ και να μη μπλέξω με μαστόρια κ ιστορίες για αγρίους;
Επίσης, να το καθαρίσω λίγο εγώ πριν το δώσω ή μπορεί να του κάνω παραπάνω ζημιά; Δεν ξέρω η στεγανότητα του σε τι επίπεδα είναι.
Για το χαλασμένο lume, να άλλαζα το δείκτη ή οχι; Προσωπικά δε με ενοχλεί και δε θα ήθελα να επέμβω και πάρα πολύ και να δείξει 'brand new'
Αυτά

Τεράστιο post συγγνώμη, μπράβο σε όποιον έφτασε μέχρι εδώ κάτω!