προσφατα, σε μια επισκεψη που εκανα στους δικους μου, ανακαλυψα σε ενα συρταρι του πατερα μου τα 2 αυτα ρολογια που ειχε αγορασει καπου το 1976 απο Σαουδικη Αραβια. με συνοπτικες διαδικασιες τα εκανα δικα μου (με τις ευχες του πατερα μου που δεν τα φορουσε πλεον)
πρεπει να τα ειχε σε αχρηστια για πανω απο 15 χρονια, παρολα αυτα και τα 2 λειτουργουν
το μεν SEIKO το λατρεψα απο την πρωτη στιγμη. ειναι πληρως λειτουργικο, ο χρονογραφος λειτουργει κανονικα, καθως και η μερα-ημερομηνια (μαλιστα την ημερα την δειχνει και με αραβικα γραμματα και με αγγλικα) αλλα η φθορα της χρησης ειναι ορατη πανω του, ειδικα στο κρυσταλλο που ειναι κυριολεκτικα σακατεμενο.
το CITIZEN ενω λειτουργει, ο χρονογραφος του δεν επιστρεφει στο "12" οταν παταω το reset, και αν το πατησω 2-3 φορες συνεχομενες, μετακινειται περιπου 3-4 λεπτα τη φορα. επισης του λειπει η κορωνα
βαζω και μερικες φωτο του SEIKO (που με ενδιαφερει και περισσοτερο) για να μου πειτε την γνωμη σας για την κατασταση του και ισως καποια εκτιμηση του κοστους επισκευης. δεν με ενδιαφερει τοσο να γινει τελειο (αλλωστε τα σημαδια αυτα ειναι ενα μικρο κομματι του πατερα μου) αλλα να "συμμαζευτει" λιγο, και υποθετω θα χρειαζεται ισως και καποια συντηρηση εσωτερικα (απο οσο διαβαζω λιπανση γινεται σωστα?)