Αγαπητά μέλη,
Είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνω και ζητώ τη βοήθειά σας. Πρόκειται για ένα FORTIS marinemaster χρονογράφο με την οδοντωτή στεφάνη.
Το ρολόι παρουσιάζει από την ημέρα που το αγόρασα το εξής πρόβλημα στην ένδειξη της ώρας:
Αρχικά ρυθμίζω το δείκτη των λεπτών πάνω στη γραμμή του λεπτού έχοντας σταματήσει τα δευτερόλεπτα στα 60. Όπως είναι προφανές κανονικά ο δείκτης των λεπτών θα πρέπει να πέφτει ακριβώς σε γραμμή λεπτού κάθε 60 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς στο ρολόι μου ο δείκτης του λεπτού χάνει τη γραμμή του λεπτού συχνά μέσα στην ίδια ώρα (άλλες φορές πάει λίγο πιο μπροστά και άλλες λίγο πιο πίσω χωρίς κανόνα). Το ρολόι δεν χάνει και σε όλες τις μετρήσεις βγαίνει οκ.
Σε όποιους έχω πει το πρόβλημα λένε ότι το ακούν πρώτη φορά και πωλητές και τεχνίτες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Ψάχνοντας το internet βρήκα ότι το πρόβλημα ονομάζεται hand drift. Εμφανίζεται κυρίως στα valjoux 7750 (εξαιτίας της παρεμβολής γραναζιών μεταξύ του άξονα του δείκτη των λεπτών και του άξονα του δείκτη των δευτερολέπτων, αν κατάλαβα καλά). Σαν πρόβλημα φαίνεται να μην είναι πολύ συχνό. Έχω και άλλα valjoux που είναι οκ.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Είναι πολύ σπαστικό ένα ρολόι πάνω από 2000 ευρώ να έχει πρόβλημα στην ευθυγράμμιση των δεικτών……