Αποστολέας Θέμα: Περί γνησιότητας .Seiko ..made in Japan ..  (Αναγνώστηκε 27150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nicholas.d

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Περί γνησιότητας .Seiko ..made in Japan ..
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 07, 2014, 18:03:57 μμ »
οπως και να εχει αν εχεις την επιλογη στην ιδια τιμη να ειναι japan made ή μη προτιμας (λογικα) το japan οπως γινεται και με το swiss ακομα και αν η ποιοτητα ειτε ειναι made in japan ειτε ειναι made in china ιδια!

ΟΧΙ !!!

casio g-shock το ειχα στην κατοχη μου 5-6 χρονια και κοντα στον 6 ο χρονο απλα σαπισε και διελυθηκε...

μαντεψε που ηταν φτιαγμενο..

το ιδιο συνεβη και με την σονυ ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη...
για καποιο λογο διελυθηκε το καπακι μπαταριων....και η βαση του φακου...την ειχα αγορασει 180  ευρω...
μανττεψε που ηταν φτιαγμενη...
απλα κρατησα την παλια μου w-12 που μαντεψε που ειναι φτιαγμενη και δουλευει ακομα αψογα...
το ιδιο συνεβη και με την dvd cαmera  που ειχε αυτονομια 15 λεπτων .Οχι δεν εφταιγε η μπαταρια ,εφταιγε το κυκλωμα διαχειρησης ενεργειας(ετσι μου ειπαν... ) και η εσωτερικη μπαταρια...μνημης..μαντεψε που ηταν φτιαγμενη...
το ιδιο συμβαινει με τα αυτοκινητα
τις τοστιερες
τις καφετιερες
τις σκουπες...
ο siemens που γραφω τωρα ειναι του 2006 ...made in germany.. δεν εχει κανει κιχ
το νετμπουκ που εχω της hp..εχει αλλαξει 3!!! φορες πληκτρολογιο και 2 format...μοντελο 2012...μαντεψτε που ειναι φτιαγμενο..
and the list goes on &on&on
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ανθρωπος χωρις παρελθον μια δεν αξιζει...
η ρίζα κάμει το δεντρό και το δεντρό καρπίζει.

Αποσυνδεδεμένος g_squared

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 07, 2014, 18:04:18 μμ »
Κύριοι αν δεν ηταν το internet , όλοι θα είχαμε το k και θα ήμασταν ευχαριστημένοι , αφού η seiko αυτο έχει επιλέξει για την δική μας αγορά , όπως τα nike που πωλούνται ειναι ολα Malaysia ή Vietnam , δεν θυμάμαι να έχω δει made in USA ,
Τώρα αν τα j ειναι καλύτερα ποιοτικά επειδή φτιάχνονται στην Ιαπωνία σε σχέση με τα αλλά που φτιάχνονται όπου φτιάχνονται κι αυτο εικασία ειναι , δεν νομίζω να περνάνε διαφορετικής κλίμακας ποιοτικό έλεγχο , μαζική παραγωγή ειναι και στα εργοστάσια της Ιαπωνίας και αλλού .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 07, 2014, 18:08:44 μμ »
Κύριοι αν δεν ηταν το internet , όλοι θα είχαμε το k και θα ήμασταν ευχαριστημένοι , αφού η seiko αυτο έχει επιλέξει για την δική μας αγορά , όπως τα nike που πωλούνται ειναι ολα Malaysia ή Vietnam , δεν θυμάμαι να έχω δει made in USA ,
Τώρα αν τα j ειναι καλύτερα ποιοτικά επειδή φτιάχνονται στην Ιαπωνία σε σχέση με τα αλλά που φτιάχνονται όπου φτιάχνονται κι αυτο εικασία ειναι , δεν νομίζω να περνάνε διαφορετικής κλίμακας ποιοτικό έλεγχο , μαζική παραγωγή ειναι και στα εργοστάσια της Ιαπωνίας και αλλού .

δηλαδη ενα τουοτα που παει αμερικη εχει τις ιδιες προδιαγραφες και ποιοτητα με ενα ερχεται ελλαδα?

τα προιοντα με τις καλυτερες προδιαγραφες και την καλυτερη ποιοτητα προοριζονται για καλους πελατες(χωρες)...
και αυτο συμβαινει σε ολα τα προιοντα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 07, 2014, 18:12:44 μμ »
Εγώ σας προτείνω να πάρετε Prospex ή Grand Seiko για να έχετε σιγουριά για το .....made in Japan! :D
αυτο ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα!αλλαζει η ποιοτητα και η τιμη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 07, 2014, 18:14:03 μμ »
απο τα 124 στα 144 ευρω ειναι διαφορα καπου στα 14%....μικρη,πολυ μικρη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 07, 2014, 18:17:14 μμ »

δηλαδη ενα τουοτα που παει αμερικη εχει τις ιδιες προδιαγραφες και ποιοτητα με ενα ερχεται ελλαδα?

τα προιοντα με τις καλυτερες προδιαγραφες και την καλυτερη ποιοτητα προοριζονται για καλους πελατες(χωρες)...
και αυτο συμβαινει σε ολα τα προιοντα.
Το αυτοκίνητο ειναι άλλη κατηγορία , φυσικά και δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές , αλλά αυτο δεν έχει να κάνει με το πελατολόγιο κατ´ ανάγκην αλλά με τις νομοθεσίες τις κάθε χώρας ,
Πάντως δεν πιστεύω οτι υπάρχει seiko α διαλογής και β διαλογής , γιατί στην ουσία αυτο λέμε , οτι τα καλά τα κρατάει για την εγχώρια αγορά και τα β για την Ευρώπη και αλλού .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 07, 2014, 18:31:21 μμ »
ποιος μιλησε για διαλογη ?

οχι.

οι προδιαγραφες των χωρων ειναι αυστηρες για δυο πραγματα στα οποιοα πρεπει να συμμορφονεται ο κατασκευαστης.

καυσαερια(ρυποι)
ασφαλεια επιβατων&πεζων
τιποτα αλλο

κλεισε λοιπον μια πορτα σε μια τουρκικη μερσεντες
και σε μια γερμανικη.
το αθλημα το ξερω καλα ειμαι τεχνικος αυτοκινητων.

μεχρι και οι αρμοκολες που μονταρουν τα σασι ειναι διαφορετικες&φυσικα οχι ιδιας ποιοτητας

ενας φιλος μου εχει το prw -2500 αλλα ειναι ταιλανδεζικο...
το δικο μου ιαπωνικο
ιδια μοντελα και τα δυο

μαντεψε ποιανου επηρεαζεται απο τον ηλιο πιο ευκολα....
το ταιλανδεζικο αρχιζει να μην διακρινεται ευκολα το dial με την ιδια εκθεση στον ηλιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 07, 2014, 18:40:05 μμ »
Οταν συνεπάγεται οτι το j ειναι καλύτερο απο το k , τότε μιλάμε για διαλογή , άλλο όμως αυτο κι άλλο το πόσο ευσυνείδητος ειναι ο Ιάπωνας εργάτης και πόσο ο κινέζος ή ο μαλαισιανος , εκεί ναι δέχομαι οτι μπορεί να υπάρχει διάφορα άρα και το προϊόν ίσως να διαφοροποιείται ποιοτικά, τι γίνεται όμως οταν στο ρολόι που έχω εγώ τυγχάνει ο μαλαισιανος να ειναι πιο ευσυνείδητος απο τον Ιάπωνα? θα έχω ένα k ποιοτικότερο απο το j,
 Αυτο που λέω ειναι , οτι ειναι στη σφαίρα του τυχαίου η διάφορα στην ποιότητα , το j απο μόνο του δεν λέει κάτι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 07, 2014, 19:38:01 μμ »
Οταν συνεπάγεται οτι το j ειναι καλύτερο απο το k , τότε μιλάμε για διαλογή , άλλο όμως αυτο κι άλλο το πόσο ευσυνείδητος ειναι ο Ιάπωνας εργάτης και πόσο ο κινέζος ή ο μαλαισιανος , εκεί ναι δέχομαι οτι μπορεί να υπάρχει διάφορα άρα και το προϊόν ίσως να διαφοροποιείται ποιοτικά, τι γίνεται όμως οταν στο ρολόι που έχω εγώ τυγχάνει ο μαλαισιανος να ειναι πιο ευσυνείδητος απο τον Ιάπωνα? θα έχω ένα k ποιοτικότερο απο το j,
 Αυτο που λέω ειναι , οτι ειναι στη σφαίρα του τυχαίου η διάφορα στην ποιότητα , το j απο μόνο του δεν λέει κάτι

οχι. και παλι

αν εχεις ενα μοτερ ...
παρε για παραδειγμα το fan του επεξεργαστη

ειναι ιδια μαρκα

το ιδιο μοντελο...

το ενα ειναι διαιρουμενο

και το αλλο φιξ.

δηλαδη το ενα επισκευαζεται η μπορεις να το ανοιξεις και να το συντηρησεις-φυσηξειςς-λιπανεις

και το αλλο απλα περιμενεις να χαλασει και οταν χαλασει δεν ανοιγει να επισκευαστει...

οσο ομως δουλευουν και τα δυο εχουν την ιδια αποδοση..

ειναι καποιο απο τα δυο διαλογης?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 07, 2014, 19:55:14 μμ »
Mαλιστα!

Νομιζω οτι αυτη η απαντηση απο την Seiko βαζει τα πραματα στη θεση τους-τουλαχιστον οσον αφορα την επισημη θεση της εταιρειας.

Εμενα παντως πολλα πραγματα δε μου ''καθονται'' καλα οσον αφορα τα J/K και πιστευω εχω το δικαιωμα να διατηρω καποιες επιφυλαξεις-εστω για τον εαυτο μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 07, 2014, 20:16:43 μμ »
Παίδες μην μπερδεύεστε με αξίες κλπ κλπ και αλλοιώνετε το τι θέλει να γράψει εδώ ο Νικόλας...για πηγαίνετε στο νήμα seiko....κάποιοι γράφανε ότι το made in japan σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ρολόγια φτιάχνονται Μαλαισία (όπως και τα υπόλοιπα που δεν γράφουν κάτι) και ότι απλά το γράφανε για να ξεχωρίζουν τα ρολόγια που απευθύνονται για την αγορά της Ιαπωνίας ενώ τα άλλα προορίζονται για άλλες αγορές κλπ κλπ (κάπιοι διαβάζουν πολύ wus  :D )

Πιστεύω πλέον ξεκαθάρισε οτι τα made in Japan είναι όντως αυτό που γράφουν, από εκεί και πέρα το ότι η εταιρία έχει θεσπίσει ποιοτικά πρότυπα σε όλα τα εργοστάσια κατασκευής της είναι φυσικό αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι άλλο ένα ρολόι να φτιάχνεται στην γενέτειρα εταιρία και άλλο σε θυγατρική (βλέπε toyota και τα παρατράγουδα που είχαν τα μοντέλα της που γινόντουσαν Τουρκία κατα κύριο λόγο και Αγγλία κατα δεύτερο) με ότι αυτό συνεπάγεται, από εκεί και πέρα δεδομένης της όποιας (φυσιολογικής κατεμέ) διαφορά τιμής ο καθένας επιλέγει τι και από που θα το αγοράσει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (007 - 009) επειδή μιλάμε για ένα ρολόι χαμηλής αξίας εμένα (εν γνώση μου και εν γνώση όλων των παραπάνω) δεν με πειράζει να μην είναι φτιαγμένο στην γενέτειρα αλλά κάπου αλλού, μιας και σταματημένο να μου ερχότανε ξέρω ότι με 5 άντε 10 ευρώ θα το έφερνα στα ίσια του, εκεί που θα ψαχνόμουνα θα ήταν σε ακριβότερο ρολόι που θα είχε και ψηφιακά μέρη μέσα, πράγμα στο οποίο η ποιότητα του μαμά εργοστασίου και τα iso του θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην μακροζωία του, εδώ ναναι καλά η 726S έχουμε να κάνουμε με στανταρ χειροπιαστά πράγματα που και τελείως να διαλυθεί ένας καλός μάστορας της γειτονιάς το κάνει σαν καινούριο στο άψε σβήσε.... ;)

οπως και να εχει αν εχεις την επιλογη στην ιδια τιμη να ειναι japan made ή μη προτιμας (λογικα) το japan οπως γινεται και με το swiss ακομα και αν η ποιοτητα ειτε ειναι made in japan ειτε ειναι made in china ιδια!

Όχι...υπάρχει διαφορά τιμής στα seiko (προς τα πάνω) για τα made in Japan, από εκεί και πέρα είναι προσωπικό του καθενός τι θέλει, εξήγησα πιο πίσω τι και πως.
οποτε ο καθενας κρινει και αναλογα με την τσεπη του και το κατα ποσο τον επηρεαζει το where it is made τι θα παρει

..........................
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 07, 2014, 20:23:59 μμ »
δεν ξερω γιατι το εκανες αυτο με τι παραθεσεις που λεμε το ιδιο πραγμα! παντως οταν μπηκα στο νημα δεν διαβασα τιποτα παρα το πρωτο ποστ του νικολα!
φιλικα στελιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 07, 2014, 20:32:41 μμ »
Mαλιστα!

Νομιζω οτι αυτη η απαντηση απο την Seiko βαζει τα πραματα στη θεση τους-τουλαχιστον οσον αφορα την επισημη θεση της εταιρειας.

Εμενα παντως πολλα πραγματα δε μου ''καθονται'' καλα οσον αφορα τα J/K και πιστευω εχω το δικαιωμα να διατηρω καποιες επιφυλαξεις-εστω για τον εαυτο μου.
η εταιρια ειπε αυτα που επρεπε,λογικο ειναι και φυσικα εχω την ιδια αποψη με εσενα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 07, 2014, 20:45:57 μμ »
Mαλιστα!

η εταιρια ειπε αυτα που επρεπε,λογικο ειναι και φυσικα εχω την ιδια αποψη με εσενα
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 07, 2014, 21:09:30 μμ »
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions