Και ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η παραπομπή σου. Την διάβασα, και κάποια στιγμή αργότερα, θα την μελετήσω.
Ειναι γεγονός ότι σε κάποια "παρασκευαστήρια" φαγητού, χρησιμοποιούν τέτοια υλικά. Παράδειγμα, πχ το ψητοπωλείο στην περιοχή μου / delivery, που τα προϊόντα του, και αναφέρομαι στα "αγνά", φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινά φιλετάκια κλπ. που είναι αυτά της αγοράς, έχουν άλλη γεύση, είναι ζουμερά και τρυφερά.
Δεν αναφέρομαι στα "σκληρά", κάτι παρασκευές "πολίτικης" κουζίνας ( ειναι Κων/πολίτες ) , που από τα μπαχάρια παίρνεις φωτιά και δεν καταλαβαίνεις γεύση.
Το "ζουμερόν" και "τρυφερόν", σημαίνει μαρινάδα, με διάφορα οξέα που σπάνε τις ίνες, αλλά ταυτόχρονα διαποτίζουν και το υλικό ώστε να συντηρείται και να μην στεγνώνει στην δυνατή φωτιά οπότε το εσωτερικό βράζει, μετά την εξωτερική θωράκιση. Και τα παραγγέλνουμε μερικές φορές, ξέροντας ότι έχουν υποστεί "επαγγελματική" επεξεργασία, που στο σπίτι δεν κάνουμε, όχι γιατί δεν ξέρουμε, αλλά την αποφεύγουμε, όπως πχ να χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα.
Εγώ, πάντα μαγείρευα, φαγητά "επιβίωσης", σε κάποια περίοδο λόγω σχέσης έμαθα και κάποια επαγγελματικά μυστικά, και πλέον, προχωρώ πιο βαθιά έχοντας διαβάσει ( ...και εξακολουθω ) την χημεία / φυσική κάθε υλικου, συμπεριφορά ανα βαθμό θερμοκρασίας, ασφαλείς θερμοκρασίες βρώσης κλπ.
Απέκτησα θερμόμετρα φούρνου, έχω δεί χιλιάδες βίντεο Ελλήνων και ξένων Σεφ, και προσαρμόζω τις προτάσεις τους στα οικογενειακά μας δεδομένα.
πχ τα παιδιά, ξετρελάθηκαν με τις ψαρόσουπες που κανω εγώ, τα συκώτια, τα Κινέζικα ρύζια, και όλα τα "στον ατμό".
Φυσικά, μπροστα στον
@yannisb δεν πιάνω μία, τα δικά μου είναι "μαμαδίστικα", γευστικά μεν, αλλά ας το πούμε "καθημερινά". Ενώ του προαναφερθέντος, είναι ψαγμένα πιάτα καλου εστιατορίου. Εγώ, δεν ξέρω, και δεν ασχολουμαι με τέτοια.
Πάντως, και ένας άσχετος, μπορεί να μάθει βασικά πράγματα αν έχει ενδιαφέρον. Ειναι θέμα ασφαλους διατροφής, που ο πολύς κόσμος δεν ξερει, και εκτίθεται σε κινδύνους υγείας.
Ας πω ένα παράδειγμα για να μην το αφήνω στον αέρα. Πόσοι ξέρουν ότι ένα φαγητό, δικό μας από χθές, που βάλαμε στο ψυγείο, ή αν έχει μείνει εκτός, για κάποιες ώρες, ΑΠΑΙΤΕΙ συγκεκριμενες θερμοκρασίες αναθέρμανσης προκειμενου να γίνει ασφαλές ?
Πάντως, υπάρχουν πολλά βιδεος, από Κινα, Ιαπωνία, Αραβικές χώρες, Τουρκία, Αζεμπαϊζαν, κλπ που παρακολουθώ για ώρες. Ειδικά με τους Ανατολιτες, που τρώνε βασικά αρνιά + βουτυρα+σάλτσες, πραγματικά απορείς πως δεν παθαίνουν όλοι έμφραγμα !
Και είναι και ο Burak Özdemir Turkish Chef που έχει πλάκα.