Αποστολέας Θέμα: Rolex Dj 116200 Vs Omega Aquaterra  (Αναγνώστηκε 26508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Rolex Dj 116200 Vs Omega Aquaterra
« Απάντηση #135 στις: Ιούνιος 16, 2016, 23:42:41 μμ »
Rolex,κλασσικό

Πιο ομορφο το ομεγκα αλλα οχι τοσο που να "υπερφαλαγγισει" το πρεστιζ του ονοματος Rolex στο dial..Οποτε θα συμφωνησω με george_.... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #136 στις: Ιούνιος 16, 2016, 23:46:35 μμ »
σχεδόν ισάξια ρολόγια ...

είναι θέμα αισθητικής ... προσωπικά  αυτήν την περίοδο θα έπαιρνα το datejust ... αλλά όχι αυτό του Vs ...

αλλά ένα απο τα παρακάτω ...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιούνιος 16, 2016, 23:59:21 μμ »
Rolex
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιούνιος 17, 2016, 00:56:05 πμ »
Εννοείται Rolex.

Γιατί ?

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Χρήση-Παντού
Service
Ανταλλακτικά
Αντοχή
Αξία διαχρονική - σχέδιο
Διάρκεια
Χρονομετρία
Αθραυστο

Για κάποιους μετράνε και τα
Μεταπώληση
Κεφαλογυριστής

Επειδή τα έχω βιώσει και τα δύο, το Rolex είναι πραγματικά vfm, παρά την αρχική πιθανόν, ακριβότερη τιμή του.
Κανένα τυπικό Ω δεν επιβιώνει στις συνθήκες που επιβιώνει ένα τυπικό Rolex.

Δεν μιλάμε για ειδικές κατασκευές, αλλά τα standard series.

Αλλο DNA η μέν, άλλο η δε.

Ξέρω ότι θα πέσουν κάποιοι να με φάνε, αλλά οι αστοχίες των Ω δεν μου έτυχαν ποτέ με τα άλλα. Τύχη ? Σύμπτωση ? Συνωμοσία ?

Και, εντάξει, άλλο να τα διαβάζεις ή να είσαι προκατειλημμένος εναντίον των κορωνάτων, και άλλο να τα έχεις βιώσει στην ωρολογιακή σου διαδρομή, τα τελευταία .........τόσα χρόνια, στην ( ακριβή ) ενασχόληση μας.

Ω με νερά παρά την πιστοποίηση, σπασμένα main springs, αδυναμία του service, είναι ΒΑΣΙΚΑ σημεία στην απρόσκοπτη χρήση ενός καθημερινού "συντρόφου". Και μπορεί κάποιες από τις συνθήκες, να μην ήταν ακριβώς "γραφείου", αλλά γιατί τα μέν αντέχουν και τα άλλα όχι ?.

Ισως να μην μας αρέσουν οι φλώροι ή οι επιδειξίες με τα R, αλλά θα πρέπει να μετράμε και αν τα λεφτά μας, "πιάνουν τόπο".

Αποψή μου, δια πυρός και σιδήρου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιούνιος 17, 2016, 01:17:19 πμ »
Αφού έχεις  προσωπική εμπειρία, καλά  κανεις και τα λες
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 17, 2016, 01:43:33 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #140 στις: Ιούνιος 17, 2016, 09:36:04 πμ »
Εννοείται Rolex.

Γιατί ?

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Χρήση-Παντού
Service
Ανταλλακτικά
Αντοχή
Αξία διαχρονική - σχέδιο
Διάρκεια
Χρονομετρία
Αθραυστο

Για κάποιους μετράνε και τα
Μεταπώληση
Κεφαλογυριστής

Επειδή τα έχω βιώσει και τα δύο, το Rolex είναι πραγματικά vfm, παρά την αρχική πιθανόν, ακριβότερη τιμή του.
Κανένα τυπικό Ω δεν επιβιώνει στις συνθήκες που επιβιώνει ένα τυπικό Rolex.

Δεν μιλάμε για ειδικές κατασκευές, αλλά τα standard series.

Αλλο DNA η μέν, άλλο η δε.

Ξέρω ότι θα πέσουν κάποιοι να με φάνε, αλλά οι αστοχίες των Ω δεν μου έτυχαν ποτέ με τα άλλα. Τύχη ? Σύμπτωση ? Συνωμοσία ?

Και, εντάξει, άλλο να τα διαβάζεις ή να είσαι προκατειλημμένος εναντίον των κορωνάτων, και άλλο να τα έχεις βιώσει στην ωρολογιακή σου διαδρομή, τα τελευταία .........τόσα χρόνια, στην ( ακριβή ) ενασχόληση μας.

Ω με νερά παρά την πιστοποίηση, σπασμένα main springs, αδυναμία του service, είναι ΒΑΣΙΚΑ σημεία στην απρόσκοπτη χρήση ενός καθημερινού "συντρόφου". Και μπορεί κάποιες από τις συνθήκες, να μην ήταν ακριβώς "γραφείου", αλλά γιατί τα μέν αντέχουν και τα άλλα όχι ?.

Ισως να μην μας αρέσουν οι φλώροι ή οι επιδειξίες με τα R, αλλά θα πρέπει να μετράμε και αν τα λεφτά μας, "πιάνουν τόπο".

Αποψή μου, δια πυρός και σιδήρου.

Γιώργο το συγκεκριμένο Ω δεν έχει καμιά σχέση με τα ρολόγια που έβγαζε η Ωμέγα στο παρελθόν ...

... το Aqua Terra με την Master Co-Axial 8500  ... είναι ρολογαρα σε όλα τα σημεία ... το θεωρώ τουλάχιστον ίσο με το Datejust ... αν και έχω την εντύπωση ότι στο θέμα της μηχανής ίσως είναι και ανώτερο από το ρολεξ ... :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #141 στις: Ιούνιος 17, 2016, 10:36:11 πμ »
Γιώργο το συγκεκριμένο Ω δεν έχει καμιά σχέση με τα ρολόγια που έβγαζε η Ωμέγα στο παρελθόν ...

... το Aqua Terra με την Master Co-Axial 8500  ... είναι ρολογαρα σε όλα τα σημεία ... το θεωρώ τουλάχιστον ίσο με το Datejust ... αν και έχω την εντύπωση ότι στο θέμα της μηχανής ίσως είναι και ανώτερο από το ρολεξ ... :)
+100
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιούνιος 17, 2016, 10:53:25 πμ »

Captain, καμία αντίρρηση στο θέμα της τεχνολογίας της μηχανής. Εισαι ψαγμένος, και το σέβομαι απόλυτα, μπορεί να είναι καλύτερη στην χρονομετρία και σε φινίρισμα, ή σε σχεδιασμό (Co-axial ), αλλά άν φάει δύο-τρείς γερές σφαλιάρες, μείνει 7 -10 χρόνια αλάδωτο, και σε συνθήκες από τον καυτό ήλιο, μπλούμ στην θάλασσα, θα αντέξει ? Δεν το ξέρω, αν κάποιος τα έχει βιώσει, μας το λέει.

Και για να μην ακούγομαι "ο τα ξέρει όλα και συμφέρει", το Vs εξετάζει το overall, και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ την μηχανή.

Στο criteria matrix, και στο κριτήριο μηχανή πχ ας πούμε ότι θα βάζαμε 90/100 στο Ω και 40/100 στο R. Λόγω τεχνολογίας έναντι "μουλαριού".

Στο weight matrix, στην αξιοπιστία κάτω από "συνθήκες μάχης", τι θα βάζαμε ?

Κάνεις μανούβρες, και στην κρίσιμη στιγμή, η νέας τεχνολογίας κίνηση-μετάδοση, σε ένα emergency stop - full astern, σε προδίδει, γιατί το εγχειρίδιο προβλέπει 30" μεταξύ κινήσεων, λόγω λεπτεπίλεπτης - τεχνολογικής κατασκευής και υψηλού ιξώδους του συνθετικού υδραυλικού. Ναι στο every day normal, καλή είναι, στο abnormal και στον πανικό οχι. ( Τραβηγμένο, αλλά αληθινό )

Μέχρι να αποδειχθεί από την χρήση η αξιοπιστία και διάρκεια της co-axial, και η υποστήριξη του service ( ταχύτητα - κόστος ), εγώ θεωρώ overall πακέτο τουλάχιστον ένα κλικ το R πάνω από το Ω, και για αυτό ανέφερα αναλυτικά έναν έναν τους τομείς. Δεν είπα ΑΥΤΟ, ΤΕΛΟΣ.

Δεν ανέφερα τεχνολογία, ούτε μου αρέσει το συγκεκριμένο Datejust. Στο Vs απήντησα, με πλήρη ανάλυση, για να δοθεί η ευκαιρία να γίνει και διάλογος, όπως εδώ.

Και ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια.

-----------------------------------------------
Σημ. Από την παρέα των τόσων ετών, είχαν "αγοραστεί" πάνω από 9-10 Ω. Ειτε σαν δώρα για το πανεπιστήμιο, είτε αποφοίτησης, δώρα γάμου, κλπ.
Από αυτά, επέζησαν, και πιθανόν επιζούν ακόμη τα moon επειδή τα πρόσεχαν και τα κανάκευαν. Ετσι ζεί και ο κούκος της γιαγιάς. :D

Τα άλλα, που αντιμετώπισαν συνθήκες μάχης, εντάξει πιο σκληρές από τις του μέσου κατόχου,  ;), ( ξέρεις, πανάκι, δεν το βρέχω, το φοράω μόνον στο γραφείο), τα έφτυσαν. Και οι τέως κάτοχοι, παρά την απέχθειά τους προς τα R, τελικά τα αγόρασαν. Και είδαν "φως".

Τι λάδι, τι πετρέλαιο, τι grude, τι σεντίνα, τι 55-άρια, τι σεντίνες, τι cargo, τι γκατζόκλειδα, χαμπάρι. Αλλά μιλάμε και 25-35 χρόνια πρίν.

Πιθανόν τα πράγματα να άλλαξαν, αλλά δεν έχω ακόμη γνώμη. Ισως να έχω σε 10 χρόνια   
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #143 στις: Ιούνιος 17, 2016, 11:07:20 πμ »

+100
+100000
Και θα συμφωνήσω με τον captain. Rolex αλλά όχι αυτό του  vs. Αν ήταν κάνα Explorer απέναντι ή κάνα nd  δε θα το συζηταγα καν. Το συγκεκριμένο, δε πα να ναι κεφαλογυριστης και να κρατάει αξία, εγώ δε θα το φοραγα...

Και για να απαντήσω στα υπόλοιπα που γράφεις φίλε Γιώργο, δε θα διαφωνήσω καθόλου άλλωστε είναι και ο λόγος που τα βλέπεις στους καρπούς τόσων σπουδαιων και διαφορετικής φιλοσοφίας ανθρώπων. Αυτά όμως τα κάνει κι ένα seiko 5 που είχε ο παππούς μου, και σε υπερθετικο βαθμο. Άρα η μοστρα είναι που μετράει, τα υπόλοιπα "αντέχουν κτλ"  είναι να χαμε να λέγαμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιούνιος 17, 2016, 12:40:24 μμ »

+100
+100000

Και θα συμφωνήσω με τον captain. Rolex αλλά όχι αυτό του  vs. Αν ήταν κάνα Explorer απέναντι ή κάνα nd  δε θα το συζηταγα καν. Το συγκεκριμένο, δε πα να ναι κεφαλογυριστης και να κρατάει αξία, εγώ δε θα το φοραγα...

Και για να απαντήσω στα υπόλοιπα που γράφεις φίλε Γιώργο, δε θα διαφωνήσω καθόλου άλλωστε είναι και ο λόγος που τα βλέπεις στους καρπούς τόσων σπουδαιων και διαφορετικής φιλοσοφίας ανθρώπων. Αυτά όμως τα κάνει κι ένα seiko 5 που είχε ο παππούς μου, και σε υπερθετικο βαθμο. Άρα η μοστρα είναι που μετράει, τα υπόλοιπα "αντέχουν κτλ"  είναι να χαμε να λέγαμε...

Απάντησα στον Captain, και απαντώ και σε εσένα φίλε μου Βαγγέλη.

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. Συμφώνησα. Και το συγκεκριμένο, ΟΥΤΕ αξία κρατάει, ΟΥΤΕ μου αρέσει.

Για ND, ουτε συζήτηση, έχω το 5513, αρα ΣΥΜΦΩΝΩ. EXPLORER, χμ, το συζητάω.

Οσο δε για το SEIKO, μαζί σου. Μην ξεχνάς, ότι έχω ακόμη το SEIKO, από το 1979, είχα και παλιά ( το έχω αναρτήσει ), αρα είμαι πολυρολογικός  :), έχεις δει πόσα έχω και σε τι εύρος, απλώς εξέφρασα απόψεις στο συγκεκριμένο συγκριτικό. Δεν σημαίνει ότι είμαι και σωστός.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #145 στις: Ιούνιος 17, 2016, 12:53:46 μμ »
Πάντως,στα μάτια μου το ΑΤ δείχνει πολύ πιο όμορφο απ το DJ.
Και είναι εξαιρετικά ποιοτικό,έχοντας δοκιμάσει live και τα δύο ρολόγια το λέω βέβαια...
Όσο για μηχανή...ε,εντάξει τι να λέμε,co-axial 8500....
Τώρα για θέμα "υποστήριξη του service ( ταχύτητα - κόστος )" που λέει ο Γιώργος,ναι εκεί έχει ένα point ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
Rolex Dj 116200 Vs Omega Aquaterra
« Απάντηση #146 στις: Ιούνιος 17, 2016, 14:15:24 μμ »
Οποιοδήποτε Rolex απέναντι σε οποιοδήποτε αντίστοιχου στυλ  Ω.
Sorry Ω,είσαι ¨ λίγη ¨ απέναντι στο αφεντικό της Ελβετιας.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιούνιος 17, 2016, 15:41:30 μμ »

Sent from my iPad using Tapatalk

+1000
Δεν το ελεγα για να μην χαρακτηριστω λεζαντας.. 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιούνιος 17, 2016, 15:43:21 μμ »
Στελακο,δεν ειναι αυτο που νομιζεις! :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #149 στις: Ιούνιος 17, 2016, 15:52:30 μμ »
Συμφωνώ εν μέρει...αυτό μπορεί να ισχύει στα σπορ και καταδυτικα.Αλλά:

1)Speedmaster πολύ θα ήθελε να έχει η Rolex,
2)Σε dress ρολόγια,η R είναι περίπου ανύπαρκτη...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions