Γιώργο το συγκεκριμένο Ω δεν έχει καμιά σχέση με τα ρολόγια που έβγαζε η Ωμέγα στο παρελθόν ...
... το Aqua Terra με την Master Co-Axial 8500 ... είναι ρολογαρα σε όλα τα σημεία ... το θεωρώ τουλάχιστον ίσο με το Datejust ... αν και έχω την εντύπωση ότι στο θέμα της μηχανής ίσως είναι και ανώτερο από το ρολεξ ... 
Captain, καμία αντίρρηση στο θέμα της τεχνολογίας της μηχανής. Εισαι ψαγμένος,
και το σέβομαι απόλυτα,

μπορεί να είναι καλύτερη στην χρονομετρία και σε φινίρισμα, ή σε σχεδιασμό (Co-axial ), αλλά άν φάει δύο-τρείς γερές σφαλιάρες, μείνει 7 -10 χρόνια αλάδωτο, και σε συνθήκες από τον καυτό ήλιο, μπλούμ στην θάλασσα, θα αντέξει ? Δεν το ξέρω, αν κάποιος τα έχει βιώσει, μας το λέει.
Και για να μην ακούγομαι "ο τα ξέρει όλα και συμφέρει",
το Vs εξετάζει το overall, και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ την μηχανή.Στο
criteria matrix, και στο κριτήριο
μηχανή πχ ας πούμε ότι θα βάζαμε 90/100 στο Ω και 40/100 στο R. Λόγω τεχνολογίας έναντι "μουλαριού".
Στο
weight matrix, στην αξιοπιστία κάτω από "συνθήκες μάχης", τι θα βάζαμε ?
Κάνεις μανούβρες, και στην κρίσιμη στιγμή, η νέας τεχνολογίας κίνηση-μετάδοση,
σε ένα emergency stop - full astern, σε προδίδει, γιατί το εγχειρίδιο προβλέπει 30" μεταξύ κινήσεων, λόγω λεπτεπίλεπτης - τεχνολογικής κατασκευής και υψηλού ιξώδους του συνθετικού υδραυλικού. Ναι στο every day normal, καλή είναι, στο abnormal και στον πανικό οχι. ( Τραβηγμένο, αλλά αληθινό )
Μέχρι να αποδειχθεί από την χρήση η αξιοπιστία και διάρκεια της co-axial, και
η υποστήριξη του service ( ταχύτητα - κόστος ), εγώ θεωρώ overall πακέτο τουλάχιστον ένα κλικ το R πάνω από το Ω, και για αυτό ανέφερα αναλυτικά έναν έναν τους τομείς. Δεν είπα ΑΥΤΟ, ΤΕΛΟΣ.
Δεν ανέφερα τεχνολογία,
ούτε μου αρέσει το συγκεκριμένο Datejust. Στο Vs απήντησα, με πλήρη ανάλυση, για να δοθεί η ευκαιρία να γίνει και διάλογος, όπως εδώ.
Και ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια.
-----------------------------------------------
Σημ. Από την παρέα των τόσων ετών, είχαν "αγοραστεί" πάνω από 9-10 Ω. Ειτε σαν δώρα για το πανεπιστήμιο, είτε αποφοίτησης, δώρα γάμου, κλπ.
Από αυτά, επέζησαν, και πιθανόν επιζούν ακόμη τα moon επειδή τα πρόσεχαν και τα κανάκευαν. Ετσι ζεί και ο κούκος της γιαγιάς.

Τα άλλα, που αντιμετώπισαν συνθήκες μάχης,
εντάξει πιο σκληρές από τις του μέσου κατόχου, 
, ( ξέρεις, πανάκι, δεν το βρέχω, το φοράω μόνον στο γραφείο), τα έφτυσαν. Και οι τέως κάτοχοι, παρά την απέχθειά τους προς τα R, τελικά τα αγόρασαν. Και είδαν "φως".
Τι λάδι, τι πετρέλαιο, τι grude, τι σεντίνα, τι 55-άρια, τι σεντίνες, τι cargo, τι γκατζόκλειδα, χαμπάρι. Αλλά μιλάμε και 25-35 χρόνια πρίν.
Πιθανόν τα πράγματα να άλλαξαν, αλλά δεν έχω ακόμη γνώμη. Ισως να έχω σε 10 χρόνια