Αποστολέας Θέμα: ήρθε η ώρα να καταλήξω  (Αναγνώστηκε 16727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: ήρθε η ώρα να καταλήξω
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:33:24 πμ »
Παράθεση
Γιάννη κοίταξε,
Ψωνίζω από εκεί που κρίνω ότι με συμφέρει. Το E-bay τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακριβό (και κρύβει και παγίδες). Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.
Έχω εντοπίσει μερικά ιντερνετικά "μαγαζιά" τα οποία θεωρούνται φθηνά και αξιόπιστα. Από αυτά ψωνίζουν και πολλοί φίλοι "γνώστες" από το forum εδώ,
αλλά και από άλλα ωρολογο-fora (τι είπες τώρα...) Μη νομίζεις, κι εγώ "καινούργιος" είμαι. Θέλει ψάξιμο, ενημέρωση και υπομονή...

Π.χ. 2 από τους E-bay πωλητές που παράθεσες έχουν και δικά τους e-shops: www.mywatcheshub.com και ο www.dutyfreeislandshop.com (και ο jomashop φυσικά).
Εγώ θα τα προτιμούσα. Ψάξε, σύγκρινε τις τιμές κι αποφάσισε. Σου παραθέτω και 2-3 πολύ αξιόπιστα sites ακόμα, για να ψάξεις:
www.creationwatches.com
www.21jewels.com
www.chronograph.com
www.skywatches.com.sg

Για την μετατροπή νομίσματος-ισοτιμία:
Όταν η διαδικασία σε πάει στον Paypal για να πληρώσεις, θα δεις κάπου στο κέντρο της σελίδας με μπλε γράμματα την επιλογή "Other Conversion Options".
Μπαίνεις εκεί και τσεκάρεις τη 2η επιλογή: "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." Π.χ. για μια αγορά ~200 € η διαφορά είναι της τάξης των 10-15 €.
Θα μου πεις σιγά το ποσό, αλλά γιατί να μην τα γλυτώσεις;

Για την προπληρωμένη κάρτα:
Κάθε φορά που της βάζεις χρήματα, η τράπεζα κρατάει προμήθεια 1-2 €, δηλ. τώρα έχεις 218 € για αγορές. Ειδικά η Πειραιώς κρατάει και κατά την αγορά άλλα τόσα.
Πάλι θα μου πεις "δε μασάω για 4 €..." Αν όμως κάνεις 20-30 αγορές το μήνα, (όπως κάνει η γυναίκα μου μ' όλες αυτές τις ανοησίες που παίρνει...), μαζεύονται... :D
Χρησιμοποιείς λοιπόν μια απλή καρτούλα λογαριασμού ταμιευτηρίου, απ' αυτές που έχουμε για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Κάρτα αναλήψεων, debit ή όπως αλλιώς τη λένε.
Φυσικά, δε θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα του λογαριασμού που έχεις τα λεφτά σου! Αν έχεις κανέναν παλιό λογαριασμό ανενεργό, βάλε απ' αυτόν, ή αλλιώς άνοιξε έναν
καινούργιο και έχε τον αποκλειστικά για τις ιντερνετικές αγορές σου. Καταθέτεις λεφτά, ψωνίζεις, τελείωσες.
Τελείωσα κι εγώ με την πολυλογία. Πιάστηκε και το χέρι μου... -Θ.

φιλε όσο ψαχνεις μαθαίνεις, εγω τσεκαρα τουλαχιστο 5 ρολογια citizen χθες στο oroloi.gr σε σχεση με το e-bay, να πιστεψεις οτι δεν ηταν μεγαλη η διαφορα, εχεις δικιο που λες οτι το ebay εχει ακριβύνει τα τελευταια χρονια, πριν 3 χρονια ειχα ψαχτει για ρολογια και ειχε ποιο μεγαλες διαφορες 40 ευρω περιπου (αν και δεν πήρα γιατι κατι στραβωσε τοτε με τα οικονομικα), και το καλο ειναι οτι αυτοι λενε οτι εχουν και μαγαζι στο κεντρο της Αθηνας.
Το καλοσκεφτηκα λοιπον και ειπα οτι για ενα ρολοι 160-200 ευρω χαλαλι να χασω 40 ευρω και να ειμαι σιγουρος.
Να περιμενω μέρες να ερθουν  >:(, να μην ξερω σε τι κατάσταση θα ειναι αυτο που θα παρω  >:(,  και αν ειναι ενταξη και χαλασει ποιος θα με καλυψη με την εγγυηση.
Δεν ξερω θα το σκεφτω και θα καταληξω.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 13, 2013, 11:37:49 πμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 12:10:04 μμ »
Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις...: Θα έχεις και "σωστή", εγχώρια εγγύηση και, στην τελική, ο φόρος που θα πληρώσεις,
θα πάει στο Ελ. Κράτος και όχι στη Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ κλπ. Όπως και να το κάνουμε, έτσι είναι το σωστό...
Όπως λες κι εσύ, θέλει μελέτη, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε αγορά είναι ξεχωριστή περίπτωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 12:32:21 μμ »
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, φίλε μου, ευχαριστώ πολύ! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Προσωπικά δεν ήξερα για την χρεωστική κάρτα. Την δηλώνεις στο paypal? Γιατί νόνιζα ότι δεν την δέχεται. Της βάζεις 'η έχεις λεφτά στον λογαριασμό της και την χρεώνεις/αγοράζεις κανονικά?

Όμως έχω την απορία σχετικά με την πληρωμή από paypal, όπως την περιγράφεις. Συνήθως τα γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά, τιμολογούν σε δολλάρια ΗΠΑ και όχι σε δολλάρια Σιγκαπούρης. Δηλαδή, με τον τρόπο που προτείνεις, θα σε χρεώσει το paypal σε US $, αντί σε € ? Το ίδιο και για αγορές από Αγγλία, ισοτιμία GBP - € ?
Επομένως τα 10-15 € "κέρδος" που λες, θα προκύψουν μόνο από την διαφορά ισοτιμίας US$/GBP - € ? Δεν νομίζω ότι βγαίνει....  ???
Ναι, έχει μια διαφορά στη μετατροπή που κάνει το paypal, αλλά όσες φορές το έκανε σε μένα (κυρίως από λίρες Αγγλίας σε ευρώ) δεν ξεπέρασε τα 2-3 ευρώ.

Όσον για τις προπληρωμένες κάρτες έχεις δίκιο, τις χρησιμοποιώ κι εγώ, και ειδικά από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Μόνο που σε χρεωνει 2€ μόνο στη φόρτιση της κάρτας, όχι και στην αγορά.  :-[
@Ilias-G:
1. Ναι, κανονικότατα. Αρκεί να είναι από τις γνωστές (Visa, Maestro κλπ.). Τη δηλώνεις στο Paypal, τηλεφωνείς μετα από 2 μέρες να σου δώσουν
τον 4ψήφιο κωδικό, τον βάζεις κι αυτόν και είσαι έτοιμος για τα 3 κλικ! Α, ξέχασα, πρέπει να βάλεις και λεφτά... Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα... :D

2. Όπως έγραψε κι ο Πάνος, εξαρτάται από το ποσό και από την διαφορά στην ισοτιμία εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα.
Τον Αύγουστο αγόρασα από Chino ρολόι 240$. Η ισοτιμία Paypal €-$ ήταν ~1,28 και η ισοτιμία Visa (Visa είναι η debit κάρτα μου) ήταν ~1,33
Βγαίνει μια διαφορά 8,5 €. Σκέψου τώρα να αγοράσεις ένα ΜΜ300 από Seiya στα 2000 $. Do the math...

3. Από το site της Πειραιώς για την "Πειραιώς Prepaid Reloadable Card":  Χρέωση 5€ για κάρτα, 2€ για φόρτιση, 2€ για εκφόρτιση...
http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/propliromenes-kartes?ft=Β1
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 13, 2013, 12:44:36 μμ από WhiteLionR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 20:13:44 μμ »
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, φίλε μου, ευχαριστώ πολύ! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Προσωπικά δεν ήξερα για την χρεωστική κάρτα. Την δηλώνεις στο paypal? Γιατί νόνιζα ότι δεν την δέχεται. Της βάζεις 'η έχεις λεφτά στον λογαριασμό της και την χρεώνεις/αγοράζεις κανονικά?

Όμως έχω την απορία σχετικά με την πληρωμή από paypal, όπως την περιγράφεις. Συνήθως τα γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά, τιμολογούν σε δολλάρια ΗΠΑ και όχι σε δολλάρια Σιγκαπούρης. Δηλαδή, με τον τρόπο που προτείνεις, θα σε χρεώσει το paypal σε US $, αντί σε € ? Το ίδιο και για αγορές από Αγγλία, ισοτιμία GBP - € ?
Επομένως τα 10-15 € "κέρδος" που λες, θα προκύψουν μόνο από την διαφορά ισοτιμίας US$/GBP - € ? Δεν νομίζω ότι βγαίνει....  ???
Ναι, έχει μια διαφορά στη μετατροπή που κάνει το paypal, αλλά όσες φορές το έκανε σε μένα (κυρίως από λίρες Αγγλίας σε ευρώ) δεν ξεπέρασε τα 2-3 ευρώ.

Όσον για τις προπληρωμένες κάρτες έχεις δίκιο, τις χρησιμοποιώ κι εγώ, και ειδικά από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Μόνο που σε χρεωνει 2€ μόνο στη φόρτιση της κάρτας, όχι και στην αγορά.  :-[
@Ilias-G:
1. Ναι, κανονικότατα. Αρκεί να είναι από τις γνωστές (Visa, Maestro κλπ.). Τη δηλώνεις στο Paypal, τηλεφωνείς μετα από 2 μέρες να σου δώσουν
τον 4ψήφιο κωδικό, τον βάζεις κι αυτόν και είσαι έτοιμος για τα 3 κλικ! Α, ξέχασα, πρέπει να βάλεις και λεφτά... Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα... :D

2. Όπως έγραψε κι ο Πάνος, εξαρτάται από το ποσό και από την διαφορά στην ισοτιμία εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα.
Τον Αύγουστο αγόρασα από Chino ρολόι 240$. Η ισοτιμία Paypal €-$ ήταν ~1,28 και η ισοτιμία Visa (Visa είναι η debit κάρτα μου) ήταν ~1,33
Βγαίνει μια διαφορά 8,5 €. Σκέψου τώρα να αγοράσεις ένα ΜΜ300 από Seiya στα 2000 $. Do the math...

3. Από το site της Πειραιώς για την "Πειραιώς Prepaid Reloadable Card":  Χρέωση 5€ για κάρτα, 2€ για φόρτιση, 2€ για εκφόρτιση...
http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/propliromenes-kartes?ft=Β1
Ποιον 4ψήφιο κωδικό εννοείς?

Εγώ έχω την WeBuy, είναι virtual κάρτα, όχι κανονική, και θέλει 2€ στη φόρτιση-εκφόρτιση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 21:41:56 μμ »
εγώ πάντως χθες που προσπαθούσα να αγοράσω κάτι άσχετο με ρολόγια με την paypall δεν μπορουσα να κανω την συναλαγη, εγινε περισσοτερο για να κανω την πρωτη μου συναλλαγή με paypall, εβαλα λοιπον το mail μου και το κωδικο εισοδου μου στο paypall  και δεν γινοταν η συναλλαγή, προφανως κατι εκανα λαθος. Στην paypalλ εχω επιλεξη την webuy για να τραβαει € απο εκει.Τωρα τι παιζεται θα σας γελασω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 21:43:20 μμ »
εγώ πάντως χθες που προσπαθούσα να αγοράσω κάτι άσχετο με ρολόγια με την paypall δεν μπορουσα να κανω την συναλαγη, εγινε περισσοτερο για να κανω την πρωτη μου συναλλαγή με paypall, εβαλα λοιπον το mail μου και το κωδικο εισοδου μου στο paypall  και δεν γινοταν η συναλλαγή, προφανως κατι εκανα λαθος. Στην paypalλ εχω επιλεξη την webuy για να τραβαει € απο εκει.Τωρα τι παιζεται θα σας γελασω
ποτε δεν ειχα προβλημα,πολυ ευκολα ...3 κλικ! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 23:07:23 μμ »
ποτε δεν ειχα προβλημα,πολυ ευκολα ...3 κλικ! :)
Kι εγώ έχω τη webuy στο paypal και είναι ο.κ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 03:40:15 πμ »
Όταν δηλώνεις μια καινούργια κάρτα, ο Paypal για λόγους ασφαλείας-επιβεβαίωσης, σου κάνει μια τυπική χρέωση (~1€).
Η συναλλαγή αυτή έχει έναν κωδικό, τον οποίο ο Paypal σου τον ζητάει. Όταν λοιπόν σου έρθει ο λογαριασμός στο σπίτι
(ή στο pc, ή, αν βιάζεσαι παίρνεις στην Τράπεζα και σου τον δίνουν), τον δηλώνεις κι αυτόν και μόνο τότε η κάρτα σου είναι
έτοιμη για αγορές κλπ. (Μετά, σου επιστρέφουν και το 1€ στο balance). Αυτό γίνεται μια φορά, στην αρχή, ή κάθε φορά
που δηλώνεις μια νέα κάρτα. Κάπως έτσι είναι η διαδικασία, αν θυμάμαι καλά (είναι κάτι χρόνια που την έκανα...).
Φίλε Γιάννη, καίταξε μήπως αυτό είναι το πρόβλημα. -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 07:50:31 πμ »
A, μάλιστα, αυτόν το κωδικό εννοείς! Τη γνωρίζω τη διαδικασία, ευχαριστώ και πάλι! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 09:08:49 πμ »
Όταν δηλώνεις μια καινούργια κάρτα, ο Paypal για λόγους ασφαλείας-επιβεβαίωσης, σου κάνει μια τυπική χρέωση (~1€).
Η συναλλαγή αυτή έχει έναν κωδικό, τον οποίο ο Paypal σου τον ζητάει. Όταν λοιπόν σου έρθει ο λογαριασμός στο σπίτι
(ή στο pc, ή, αν βιάζεσαι παίρνεις στην Τράπεζα και σου τον δίνουν), τον δηλώνεις κι αυτόν και μόνο τότε η κάρτα σου είναι
έτοιμη για αγορές κλπ. (Μετά, σου επιστρέφουν και το 1€ στο balance). Αυτό γίνεται μια φορά, στην αρχή, ή κάθε φορά
που δηλώνεις μια νέα κάρτα. Κάπως έτσι είναι η διαδικασία, αν θυμάμαι καλά (είναι κάτι χρόνια που την έκανα...).
Φίλε Γιάννη, καίταξε μήπως αυτό είναι το πρόβλημα. -Θ.
Μάλλον αυτο θα ειναι, θα το κοιταξω thanks
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 11:49:01 πμ »
Καποια γνωμη απο καποιον για το ποιο μοντελο citizen eco drive  να επιλεξω στα 44mm, απο αυτά που εχω βάλει ή καποιο άλλο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 12:29:37 μμ »
Καποια γνωμη απο καποιον για το ποιο μοντελο citizen eco drive  να επιλεξω στα 44mm, απο αυτά που εχω βάλει ή καποιο άλλο?
οποιο σου αρεσει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 13:15:27 μμ »
οποιο σου αρεσει!
Πολλα e-shop λένε στους σχολιασμούς για τα χαρακτηριστικα των ρολογιών οτι οι διαστασεις διαμετρου των ρολογιων τους ειναι: πχ 40mm και με ην κορονα 44mm, άλλα e-shop λένε 45mm απευθείας, αυτά μάλλον θα εννοούν  45mm με την κορόνα.Για τις διαστασεις 21,5cm του χεριου μου θα πρεπει να επιλεξω 43mm και πανω ετσι δεν ειναι?

1) http://www.skroutz.gr/s/387586/Citizen-Super-Titanium-Eco-Drive-Watch-BM6900-58B.html
2) http://www.roloi4u.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3771&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
3) http://www.actionitems.gr/vmchk/CITIZEN-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1/Citizen-Eco-Drive-AT0956-50A.html
4) http://www.ebay.com/itm/Citizen-BM0980-51E-Marinaut-Herrenuhr-/181221548325?hash=item2a31a56125
πειτε ποιο απο αυτα?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 14, 2013, 13:24:02 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 13:24:35 μμ »
Σταμπαρα μερικα ποιο κατω
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 14, 2013, 13:27:19 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 14, 2013, 13:25:24 μμ »
Παράθεση
οποιο σου αρεσει!
[/quote]
Πολλα e-shop λένε στους σχολιασμούς για τα χαρακτηριστικα των ρολογιών οτι οι διαστασεις διαμετρου των ρολογιων τους ειναι: πχ 40mm και με ην κορονα 44mm, άλλα e-shop λένε 45mm απευθείας, αυτά μάλλον θα εννοούν  45mm με την κορόνα.Για τις διαστασεις 21,5cm του χεριου μου θα πρεπει να επιλεξω 43mm και πανω ετσι δεν ειναι?

1) http://www.skroutz.gr/s/387586/Citizen-Super-Titanium-Eco-Drive-Watch-BM6900-58B.html
2) http://www.roloi4u.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3771&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
3) http://www.actionitems.gr/vmchk/CITIZEN-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1/Citizen-Eco-Drive-AT0956-50A.html
4) http://www.ebay.com/itm/Citizen-BM0980-51E-Marinaut-Herrenuhr-/181221548325?hash=item2a31a56125[/quote]

πειτε ποιο απο αυτα θα παίρνατε ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions