Ευχαριστώ και πάλι.

Μα ακριβώς γι'αυτό ρωτάω , δεν συμπαθώ καθόλου τα βαριά ρολόγια 
Κατάλαβα. Όχι, δεν έχεις φόβο. Το ρολόι, κάτω από αυτό το σκεπτικό, είναι αρκετά ως πολύ ελαφρύ. Το 5711 είναι ακόμη πιό ελαφρύ κι ελάχιστα ακόμη πιό λεπτό, οπότε εκεί θέλει λίγο προσοχή (τείνει να είναι ακόμη πιό λεπτεπίλεπτο και ελαφρύ).
Τα πάχη (case thicknesses) είναι ως εξής:
5711: 8.3 mm (date aperture, sweeping secs)
5712: 8.6 mm (moonphase / PR)
5726: 11.27 mm (Annual)
5980: 12.60 mm (chrono, discontinued 2014)
Τα πάχη του ατσάλινου μπρασελέ αυξάνονται ανάλογα, το μπρασελέ δεν είναι το ίδιο σε όλα αυτά τα μοντέλα. Ξέρω σίγουρα πως πηγαίνοντας από το 5712 προς το 5726, το μπρασελέ αυξάνει σε πάχος.
Τα έχω δοκιμάσει όλα επανειλημμένα, εκτός του 5711. Από το 5726 (Annual) και πάνω το ρολόι βαραίνει αρκετά, η κάσα γίνεται πιό παχειά, το μπρασελέ έχει πιό μεγάλο πάχος επίσης. Δεν είναι θέμα βέβαια, αλλά απλά το τί προτιμά κανείς. Με ατσάλινα ρολόγια έχουμε εμπειρία και μπορούμε πάνω-κάτω να σταθμίσουμε τί ζητάμε.
L-R: 7010/1R (ladies), 5712/1A, 5726^^ Η φωτό είναι από το Φιλιππινέζικο φόρουμ, σε ένα παρόμοιο νήμα, περισσότερα
εδώ.
Πάμε να το δούμε σε σύγκριση με ένα Rolex GMT II 16710, όπως και με ένα Citizen Eco-Drive Duratect titanium perpetual calendar:

Ζυγίζοντάς το πρόχειρα με το χέρι και συγκρίνοντάς το με τα 2 ξυράφια, το κόβω γύρω στα 90 γραμμάρια. Το Citizen είναι το πιό ελαφρύ (τέτοιου τύπου) ρολόι που έχω, λίγο ως αρκετά πιό ελαφρύ από όσο θα έπρεπε (λόγω τιτανίου), η κάσα του Citizen όμως είναι σαν του ΑΡ ROC 41mm (26320), ας πούμε 10.8 - 11.0mm.