Έβαλα για πρώτη φορά Platinum 36-άρι DD σήμερα, με τη γαλάζια πλάκα η οποία φέρει και διαμάντια. DD II σε πλατίνα δεν υπήρχε.
Κατόπιν έβαλα το DD II (41mm) σε white gold με την ασημί πλάκα η οποία παρομοίως φέρει διαμάντια, όπως και τα αντίστοιχα DD II σε yellow αλλά και rose gold.
Στο τέλος, δοκίμασα για πρώτη φορά δύο κομμάτια που δεν είχα φορέσει ποτέ, ένα ΥΜ μισό-μισό και ένα Day Date από την καινούργια σειρά (Basel 2013) με τα δερμάτινα λουράκια. Δοκίμασα τα μπλε (white gold case) και πράσινο (yellow gold case), και τα δύο φυσικά είχαν ιδίου χρώματος δερμάτινο λουράκι.
Δεν έχω φωτό, ζήτησα αλλά ευγενικά μου αρνήθηκαν. Οι εντυπώσεις μου:
- το 36-άρι πλατινένιο είναι απογοητευτικά βαρύ, δεν το περίμενα και δεν τολμώ πλέον να φανταστώ πόσο πιό βαρύ θα είναι το ίδιο σε 41mm DD II (το οποίο διαβάζω πως είναι 290gr.)
- το DD II σε WG / YG / RG το νιώθω πολύ λογικό στο χέρι, αναφορικά με το βάρος. Δεν έχω νούμερα εύκαιρα, αλλά δεν δείχνει να είναι βαρύτερο του Deep Sea, και φυσικά έχει πολύ καλύτερη κατανομή βάρους από το Deep Sea. Κάθεται επίσης πάρα πολύ ωραία, χωρίς να δίνει εντύπωση ρολογιού με πολύ μεγάλο πάχος.
- Η κάσα του YM αγκαλιάζει ακόμη πιό ωραία τον καρπό, αλλά το ρολόι είναι πιό παχύ και η αίσθηση του ατσαλιού δεν συγκρίνεται με τον χρυσό (παίζει ρόλο και το μπρασελέ President στα άλλα).
- Καταπληκτικά τα καινούργια 36-άρια DD με τα δερμάτινα λουράκια, μεθυστικά dials και δείκτες ώρας/λεπτών. Κομμάτια που αξίζει να δοκιμάσει ή και να αγοράσει κανείς. Πολύ σωστά στημένα και μελετημένα από την εταιρία.
- Το DD II WG ήταν ο ξεκάθαρος νικητής σήμερα, και αυτό μπαίνει πλέον στη μονομαχία με το Patek από εδώ και μέχρι νεωτέρας.