Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 22769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

kkostas

• Επισκέπτης
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 10:52:10 πμ »

Το πλάνο είναι ακόμη πιό αναλυτικό σε άλλες σελίδες, με τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν σε ένα ρολόι (functions, water resistance, strap or metal bracelet, κλπ.) Ο Ναυτίλος είναι το ιδανικότερο σαν επιλογή μέχρι στιγμής, αφού είναι στα 120 μέτρα και του βάζω και το tropical strap οπότε κάθε μέρα στη Σιγκαπούρη και γραφείο (πρωί) και πισίνα (ακόμη πιό πρωί). Έλα όμως που δεν αναδυκνείει τον καρπό μου, τουναντίον ο καρπός σπρώχνει για να αναδυκνείεται ο Ναυτίλος, οπότε λες να το κάνω να μην το κάνω το βήμα (και ξέρεις ότι μάλλον δεν πρέπει να το κάνεις απλά γιατί δίνοντας τόσα χρήματα πρέπει να πάρεις ένα ρολόι που πάνω από όλα να σου πηγαίνει κιόλας αρκετά).

Μια καλή εναλλακτική είναι και αυτό:

Μεγαλύτερο από τον ναυτίλο και στη μισή περίπου τιμή, εξίσου αριστοκρατικό, μηχανή jlc...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 11:35:47 πμ »
Το πλάνο είναι ακόμη πιό αναλυτικό σε άλλες σελίδες, με τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν σε ένα ρολόι (functions, water resistance, strap or metal bracelet, κλπ.) Ο Ναυτίλος είναι το ιδανικότερο σαν επιλογή μέχρι στιγμής, αφού είναι στα 120 μέτρα και του βάζω και το tropical strap οπότε κάθε μέρα στη Σιγκαπούρη και γραφείο (πρωί) και πισίνα (ακόμη πιό πρωί). Έλα όμως που δεν αναδυκνείει τον καρπό μου, τουναντίον ο καρπός σπρώχνει για να αναδυκνείεται ο Ναυτίλος, οπότε λες να το κάνω να μην το κάνω το βήμα (και ξέρεις ότι μάλλον δεν πρέπει να το κάνεις απλά γιατί δίνοντας τόσα χρήματα πρέπει να πάρεις ένα ρολόι που πάνω από όλα να σου πηγαίνει κιόλας αρκετά).

αν ειναι ετσι...

Τα Roger Dubuis (ειδικά το rose gold LE που δοκίμασα) είναι εντυπωσιακό και εν συντομία σε κάνει να λες "...γιατί να ακολουθήσω την περπατημένη και να πάω να πάρω πάλι ένα Ρόλεξ έστω κι αν είναι χρυσό..." Μετά βάζεις το λευκόχρυσο Submariner και βλέπεις πόσο διακριτικό είναι, φοριέται παντού, βλέπεις την Πατέκ να κόβει πολύ ωραία μοντέλα σαν το 5960 ώστε του χρόνου το Μάρτιο που έχει τα 175 χρόνια της και θέλει να βγάλει καινούργια references, και λες τί να κάνω...

Το 5960 είναι φοβερό κομμάτι αλλά στα $67,000 ιντερνετική τιμή Αμερικής (rose gold black dial version) και με το πολύ φρέσκο νέο ότι τα σταματάνε, η τιμή μόνο να πέσει δεν πρόκειται (κι έχεις 3-4 μήνες το πολύ για να τα βρεις).

Είδωμεν...

το Rolex σου παει,γνωστο..ειναι η ευκολη λυση,αλλα ψαχνεις κατι διαφορετικο!το 5960 πως ειναι στο χερι σου?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 12:38:43 μμ »
To 5960 ούτε που το καταλαβαίνεις στο χέρι... Είναι απίθανο, αλλά κάνει 67,000 Δολλάρια στην Αμερική, κι από 'δω και πέρα θα είναι και πιό δυσεύρετο. Είναι 25 μέτρα αδιάβροχο (δηλαδή χαίρετε) αλλά με τέτοια complications που έχει πάνω δεν θες τίποτε άλλο.

Τέλος πάντων. Έχουμε άλλα νέα, από το μέτωπο των επισκευών.

Πρώτη επισκευή που έσκασε είναι με το GMT II που έχω από το '95. Το ρολόι έχει περάσει 85-90% της ζωής του στη θυρίδα. Ήμουν Ελλάδα πριν 2 εβδομάδες και το έφερα μαζί μου (έχω πάρει 4 πολύ ωραία straps και θέλω να του φορέσω ένα). Πάω να φτιάξω την ώρα, ο κοντός ωροδείκτης να δουλεύει καλά. Πάω να ρυθμίσω τα λεπτά, να είναι το ρολόι και η κορώνα τόσο σκληρά λες και πήγαινες να γυρίσεις κάτι κολλημένο. Το ρολόι με σέρβις στη Ρόλεξ στην Αθήνα το 2005 κι από τότε φορεμένο ούτε μία μέρα, θυρίδα κατευθείαν. Τό'δωσα εδώ εχθές, 200 Ευρώ κόστος, έλειπε κάτι από μέσα...

Δεύτερη (και επικείμενη) επισκευή, ένα Citizen JDM που πήρα 3 μήνες πριν. Eco-Drive, titanium, κλπ. πήγα να το βάλω προχθές που ετοιμαζόμουν να φύγω για Ιαπωνία, τίποτα. Δεν κουνιέται τίποτε... Το πήρα μαζί μου στο Τόκυο, ούτε χρόνο είχα να πάω στο Yodobashi ούτε τίποτα. Θα το κοιτάξω στη Σιγκαπούρη, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.

Πες πως έχεις ένα Πατέκ, ή ένα Lange, ή ακόμη κι ένα ΑΡ που σήμερα ο Ben Lee από το TRF μου είπε ότι η μπουτίκ της ΑΡ εκεί δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Πες λοιπόν πως αυτό το οτιδήποτε που το έχεις πληρώσει κατ'ελάχιστον 20-30,000 Ευρώ κολλάει και θέλει φτιάξιμο. Αν είσαι Σιγκαπούρη, Hong Kong, κλπ. πάει στο καλό. Αν είσαι αλλού, τί γίνεται? Το 16710 τό'δωσα χθες, σήμερα ξέρω τί έχει (δεν το πήγα στο επίσημο RSC στο Πουσάν, αλλά σε ανεξάρτητο μάστορα). Αν είχα Lange, τί θα γινόταν?

Αυτά προς το παρόν...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 12:46:17 μμ »
Τό'δωσα εδώ εχθές, 200 Ευρώ κόστος, έλειπε κάτι από μέσα...

::)

Αν είχα Lange, τί θα γινόταν?

παντα θα υπαρχει ενα ρισκο,αλλα αυτο σε αποτρεπει σε τετοιο βαθμο,που δε θα αγορασεις ενα Lange,PP και αλλα ακριβα ρολογια ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 15:08:53 μμ »
Δεν νομίζω πως μπορεί να με αποτρέψει ουσιαστικά, ομολογώ όμως πως η ευκολία του σέρβις και της εν γένει πολυχρηστικότητας ενός Ρόλεξ είναι κάτι που πάντα δυσκολεύει (από λίγο έως πολύ) να απομακρυνθεί κανείς από την εν λόγω μάρκα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 15:14:14 μμ »
Δεν νομίζω πως μπορεί να με αποτρέψει ουσιαστικά, ομολογώ όμως πως η ευκολία του σέρβις και της εν γένει πολυχρηστικότητας ενός Ρόλεξ είναι κάτι που πάντα δυσκολεύει (από λίγο έως πολύ) να απομακρυνθεί κανείς από την εν λόγω μάρκα...
Αν ειναι ανασταλτικος παραγοντας,πολυ απλα Rolex
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 15:15:46 μμ »
Εχω την εντυπωση,οτι τα Rolex ειναι και πιο ανθεκτικα,αφου δεν εχουν ουτε πολυπλοκοτητες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 16:39:00 μμ »
Ευτυχώς που δεν έχω Σίτιζεν και δυστυχώς που έχω ένα Σαμπ και κάθεται. Μάλλον θα πάω για ΑΡ.

Πάντως θα χρειαστείς αρκετό ψάξιμο σε μαγαζιά και φόρα ακριβών ρολογιών για να ακούσεις και διαβάσεις περί αξιοπιστίας των υποψηφίων ρολογιών. Όσο για το σέρβις, σκέψου που μπορει να βρίσκεσαι τα επόμενα χρόνια. Κάπου  όπως η Σιγκαπούρη, η Σαγκαη και το Ντουμπάι ή στο Τιμπουκτού, την Ουλάν Μπαντόρ και το Άλμα Άτι;

Sent from my bed wearing fluffy bunny slippers
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 20:10:30 μμ »
Εννοείται πως πιθανοί μελλοντικοί τόποι κατοικίας είναι κι αυτοί σε εξέταση προτού αγοραστεί το επόμενο κομμάτι. Όχι μόνο για θέμα συντήρησης αλλά και για θέμα ασφάλειας. Λίγα μέρη παρέχουν την ασφάλεια που έχεις στην Κορέα, στην Ιαπωνία, στη Σιγκαπούρη, στο Dubai.

Ο συνάδελφος που είχε την ίδια θέση με τον υπογράφων αλλά σε Κίνα και Hong Kong (Area a Manager), πριν μερικούς μήνες ανέλαβε Το αντίστοιχο πόστο σε Αργεντινή & Βραζιλία. Τρόμος, μόνο και μόνο στη σκέψη. Ωραίο το Ρίο για να ζεις, ζεστοί και φιλικοί άνθρωποι, το Δεκέμβριο που μας πέρασε όμως είχα συναντηθεί με τον Regional Manager που έχουμε για Βόρειο & Νότιο Αμερική, ο οποίος κι αυτός μένει στο Ρίο. Μου είπε πως βάζουν ένα απλό τζην κι ένα λευκό t-shirt κι έτσι βγαίνουν έξω. 20-30 Δολλάρια στην τσέπη, καθόλου μα καθόλου τιμαλφή στους καρπούς ή στο λαιμό, κι αυτό είναι. Οτιδήποτε άλλο είναι πρόκληση και ρίσκο.

Οπότε όλα είναι σχετικά. Αν σκάσει τέτοια μετάθεση, όλα πάνε στη θυρίδα για μιά τριετία κατ'ελάχιστον (ακόμη και το Frogman). Τί να το κάνεις το καινούργια Πατέκ, με το που θα το βγάλεις από τη θυρίδα σε 3-4 χρόνια θα θέλει σέρβις για λάδια-ξύδια.

Το καλό με αυτή την αναζήτηση είναι πως αφ'ενός μεν δοκιμάζεις διάφορα κομμάτια που υπό άλλες συνθήκες και σε άλλα γεωγραφικά πλάτη και μήκη δεν θα είχες την ευκαιρία να φορέσεις, όπως και το ότι μέσω της όλης διαδικασίας απομυθοποιείς κάποια πράγματα. Όταν, λ.χ., ακούς πως η κατ'ελάχιστον χρέωση για τα περισσότερα Richard Mille που στέλνονται για service είναι 6 χιλιάδες δολλάρια Αμερικής, τότε το σκέπτεσαι είσαι τριπλούν να μπεις στο χορό. Καλός κι Άγιος ο εν λόγω μαρκετίστας, αλλά στο κάτω-κάτω sorry δηλαδή, ποιός είναι ο κύριος ρε παιδιά? Έξι χιλιάρικα το minimum service? Μα είμαστε καλά???

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 20:17:42 μμ »
Όταν, λ.χ., ακούς πως η κατ'ελάχιστον χρέωση για τα περισσότερα Richard Mille που στέλνονται για service είναι 6 χιλιάδες δολλάρια Αμερικής, τότε το σκέπτεσαι είσαι τριπλούν να μπεις στο χορό. Καλός κι Άγιος ο εν λόγω μαρκετίστας, αλλά στο κάτω-κάτω sorry δηλαδή, ποιός είναι ο κύριος ρε παιδιά? Έξι χιλιάρικα το minimum service? Μα είμαστε καλά???

Οταν ενα ''μεσο'' R Mille κοστιζει 250.000Ε λογικο ειναι να εχει σερβις 6.000$...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 22:54:49 μμ »
Όταν, λ.χ., ακούς πως η κατ'ελάχιστον χρέωση για τα περισσότερα Richard Mille που στέλνονται για service είναι 6 χιλιάδες δολλάρια Αμερικής, τότε το σκέπτεσαι είσαι τριπλούν να μπεις στο χορό. Καλός κι Άγιος ο εν λόγω μαρκετίστας, αλλά στο κάτω-κάτω sorry δηλαδή, ποιός είναι ο κύριος ρε παιδιά? Έξι χιλιάρικα το minimum service? Μα είμαστε καλά???

Οταν ενα ''μεσο'' R Mille κοστιζει 250.000Ε λογικο ειναι να εχει σερβις 6.000$...

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 00:16:17 πμ »
Ευτυχώς που δεν έχω Σίτιζεν και δυστυχώς που έχω ένα Σαμπ και κάθεται. Μάλλον θα πάω για ΑΡ.

Πάντως θα χρειαστείς αρκετό ψάξιμο σε μαγαζιά και φόρα ακριβών ρολογιών για να ακούσεις και διαβάσεις περί αξιοπιστίας των υποψηφίων ρολογιών. Όσο για το σέρβις, σκέψου που μπορει να βρίσκεσαι τα επόμενα χρόνια. Κάπου  όπως η Σιγκαπούρη, η Σαγκαη και το Ντουμπάι ή στο Τιμπουκτού, την Ουλάν Μπαντόρ και το Άλμα Άτι;

Γιατί ευτυχώς που δεν έχεις citizen?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 10:44:49 πμ »
Επειδή χαλάνε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:18:14 πμ »
Δημήτρη, το Aqualand I επί 23 χρόνια καθημερινό ρολόι που πέρασε τα πάντα όλα, αν εξαιρέσεις τις μπαταρίες που τις καταπινε σαν στραγάλια, δεν χάλασε ποτέ !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:57:38 πμ »
Είσαι φωτεινή εξαίρεση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions