Γεια χαρα και απο εδω. Δεδομενου οτι ειμαι νεος στον χωρο, αλλα-πιστευω- αρκετα συνειδιτοποιημενος αναφορικα με την προσεγγιση μου προς το ρολοι, σκεφτηκα να γραψω εδω, καθως μου φανηκε η σωστοτερη ενοτητα για να αρχισω.Βεβαια εαν οι κ.κ. συντονισται εχουν αλλη αποψη παρακαλω να μεταφερθει το νημα οπου κρινετε σωστο.
Κατ'αρχας να πω δυο λογια για την σχεση μου με τα ρολογια. Η προσεγγιση μου ισως μπορει να χαρακτηριστει εως και αιρετικη, απο καποιους. Μου αρεσει τα ρολογια μου να τα φοραω καθημερινα. Σιγουρα ενα καινουριο ρολοι το φορω εισαγωγικα, διστακτικα στην αρχη μεχρι να γινουν τα πρωτα σημαδακια, και μετα βουρ

Επειδη η δουλεια μου ειναι χειρωνακτικη και σε δυσκολο περιβαλλον, προτιμω να φορω κατι ανθεκτικο. Αυτο για μενα προσωπικα προϋποθετει το ρολοι να μην ξεφευγει απο ενα συγκεκριμενο ευρος τιμης. Σχετικα με τις μηχανες να πω πως περισσοτερο με ενδιαφερουν τα χαρακτηριστικα της μηχανης, παρα η προελευση της. Το λεω αυτο γιατι τελευταια εχουν ξεπεταχθει ορισμενες αξιολογες(αμφιλεγομενες ισως) μηχανες ασιατικης προελευσης, οι οποιες μου επιτρεπουν να ασχοληθω μαζι τους, κατ'αρχας λογω τιμης/αποδοσης αλλα και καθως ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενα σχεδια.
Στο δια ταυτα: Οι γνωσεις μου μεχρι στιγμης περιοριζονται στο οτι εχω ανοιξει μερικα ρολογια μπαταριας για την αλλαγη της, ενα αυτοματο της πλακας για να το καθαρισω επειδη πηρε νερο(μη φανταστειτε λυσιμο, στεγνωμα στον ηλιο εγινε και καθαρισμα εσωτερικα στο κρυσταλλο) και ενα μηχανικο για να βγαλω ενα σκουπιδακι απο το καντραν. Μεχρι τωρα, με μικρες πληροφοριες που πηρα απο το ιντερνετ, εκανα τις δουλειες αυτες χωρις να εχω κανει καποια ζημια. Τωρα λοιπον, σκεφτηκα να κανω ενα βηματακι παραπερα. Δεδομενου οτι πιανει το χερι μου, σκεφτηκα να αγορασω ενα κιτ(κασα/καντραν/δεικτες) και να βαλω μια μηχανη Seagull ST36 η οποια ειναι ουσιαστικα αντιγραφο της Unitas 6497. Αυτο γιατι εχω ηδη ενα ρολοι με παρομοια μηχανη και μου αρεσει πολυ, εχει μεγαλα απαρτια οποτε ειναι πιο ευκολη στον χειρισμο καθως και λογω μεγεθους συναδει με την τρεχουσα μοδα.
Αναφορικα με τα οσα εγραψα παραπανω, θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε καταρχας τη γνωμη σας. Κατοπιν, πληροφοριστε με, εαν θελετε, με λινκ απο βιντεο, κειμενα η οτιδηποτε εχετε υπ'οψιν σας αναφορικα με τα πρωτα βηματα καποιου, ποιες ειναι οι αρχικες κακοτοπιες που καποιος μπορει να την πατησει ευκολα και πως να τις αποφυγει, καθως και ποια ειναι τα βασικα αρχικα εργαλεια που πρεπει καποιος να εχει οπωσδηποτε. Εχω ηδη κανει μια βολτα απο τις αλλες ενοτητες και εχω διαβασει οτιδηποτε τεχνικο βρηκα. Σχολιαστε χωρις φοβο και παθος. Ευχαριστω πολυ