Καλησπέρα και από μένα και καλώς σας βρήκα!!
Λοιπόν μόλις έφτασε στα χέρια μου από Αγγλία (μεταχειρισμένο) το Citizen Skyhawk AT Red Arrows - JY0100-59E
http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=JY0100-59E Ένα ρόλοι που είχα βάλει στο μάτι εδώ και λίγο καιρό μιας και λάτρης της Citizen και των eco drive. O μηχανισμός είναι ο U-600 eco drive.
Λειτουργίες:
ΑΤ Πτήσεις 24 ωρών, χρονόμετρο 1/100 και μέχρι 24 ώρες, αντίστροφη μέτρηση (timer), radio controlled με αυτόματη ρύθμιση ώρας σε 43 χώρες, perpetual calendar με αυτόματη ρύθμιση της ημερομηνίας μέχρι το 2100, ώρα Greenwich, αυτόματη ή χειροκίνητη ρύθμιση θερινής-χειμερινής ώρας, μόνιμο μετρητή ενέργειας (power reserve), 2 ξυπνητήρια με δυνατότητα αφύπνισης στην ώρα της χώρας που επιθυμούμε, 2πλή ώρα+ώρα Greenwich.
Eco Drive:
Για μέρα χρήσης
Φως λάμπας φόρτιση 35 λεπτά, με συννεφιά 11 λεπτά και ηλιοφάνεια 3 λεπτά.
Από άδειο σε πλήρη φόρτιση
Φως λάμπας φόρτιση 150 ώρες , με συννεφιά 60 ώρες και ηλιοφάνεια 20 ώρες.
Πλήρης φόρτιση ισούται με 180 (6 μήνες) μέρες κανονικής λειτουργιάς και 2,5 χρονών σε κατάσταση power save
Power save:
Όταν το ρολόι είναι στο σκοτάδι, για εξοικονόμηση ενέργειας, μετά από μισή ώρα, σβήνουν οι δύο οθόνες. Μετά από 7 ημέρες στο σκοτάδι σταματούν και όλοι οι δείκτες μαζεύονται στην θέση 12 μέχρι να πέσει κάποιο φως στο ρολόι και τότε οι δείκτες γυρίζουν στην σωστή ώρα. Με αυτές τις 2 λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας (ρower save), μπορεί να μείνει στο απόλυτο σκοτάδι για 2,5 χρόνια.
Όσον αφόρα τον υπολογισμό πτήσεων, αποστάσεων, κατανάλωσης κτλ δεν έχω καταλάβει τίποτα μιας και δεν έχω διαβάσει το Manual αλλά και δεν θα μου χρειαστούν άμεσα μιας και τώρα να μαζεύω λεφτά να αγοράσω το αεροπλάνο μου....!!!
Αρνητικά:
Το σκούρο χρώμα του καντράν σε δυσκολεύει να διαβάσεις τις lcd σε χώρους με χαμηλό ή περίεργο φωτισμό χωρίς να πατήσεις να ανάψει το φωτάκι των lcd