Αποστολέας Θέμα: Ενα καταδυτικο πιο "ψαγμενο" εως 1000 ευρω?  (Αναγνώστηκε 32597 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ενα καταδυτικο πιο "ψαγμενο" εως 1000 ευρω?
« Απάντηση #75 στις: Ιούλιος 17, 2013, 08:29:18 πμ »

από τη στιγμή που δεν υφίσταται κάποιο σοβαρό ρίσκο, γιατί να μην κάνεις το επόμενο βήμα ?

Μιλάμε για ελβετικές εταιρείες οι οποίες -άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο- κουβαλούν μια ιστορία
και επιπλέον εξασφαλίζουν ένα -κατ'ελάχιστον- καλό επίπεδο ποιότητας, τότε.... ποιος θα μπορούσε να είναι ο ανασταλτικός παράγοντας ?

πως το εννοεις το 'σοβαρο ρισκο'?

θα σου πω εγω πως το σκεφτηκα το πραγμα με το aquadive.
ξεκαθαριζω οτι δεν εχω τη δυνατοτητα να εχω 20 ρολογια να τα κοιταζω, ουτε μπορω να ξοδευω χιλιαδες ευρω σε αυτα καθε χρονο.

αρχικα, θα αγοραζα κατι το οποιο εχω δει μονο σε φωτο. αυτο απο μονο του δεν ειναι οτι καλυτερο.
ηταν κατι πολυ ειδικο και ιδιαιτερο και ειναι ρισκο το αν θα μου αρεζε τελικα αλλα και το πως θα μου καθοταν στο χερι.

ας πουμε χοντρικα οτι το bs100 το αγοραζα 1700 ευρω.
περιμενω καναδυο βδομαδες να ερθει. ανεβαζω σχετικο θεμα στο φορουμ, μου γραφετε ολοι απο κατω σχολια του τυπου 'ρολογαρα αδερφε', 'καλως να τα δεχτεις', 'μας τρελανες ολους', 'να ξερεις δεν θα το μετανιωσεις'.
ερχεται, το δοκιμαζω και δεν μου αρεσει. αν το βαλω πισω στο κουτι, εκει θα μεινει και θα ξεχαστει.
αν το βαλω αγγελια θα το παρει κανεις?... εσενα που σου αρεσει, αν το εβαζα 1500ευρω την πρωτη μερα που το εχω στα χερια μου θα το επαιρνες?

εγω νομιζω οτι θα το ειχα αγγελια κανα 3μηνο και μετα θα το πουλουσα εξωτερικο.

με τα παραπανω θελω απλως να τονισω οτι μπορει το χομπι μας να ειναι ανορθοδοξο ουτως η αλλως, παρολα αυτα ομως πρεπει να κινουμαστε και βαση λογικης καποιες φορες. εκτος αν καποιος εχει τοσα λεφτα που δεν τον νοιαζει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούλιος 17, 2013, 08:30:55 πμ »
ωραια τα mido.

το πρωτο ειναι το ocean star, το δευτερο?
ποσο εχουν περιπου αυτα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:38:41 πμ »
Παρε οτι σου αρεσει.και να ξερεις οτι τα aquadive και γενικα τα περισσοτερα micro brands φευγουν σχετικα ευκολα και χωρις πολλες απωλειες στο εξωτερικο.μην περιμενεις με τιποτα να το πουλησεις στην ελλαδα.παρε αυτο που εστω και στις φωτο σου αρεσει πολυ.δες κυριως ξενα reviews και αν μπορεις και video και πραξε αναλογως.ασε το θεμα της μεταπωλησης στην ακρη.νομιζεις οτι τα mido,glycine κτλπ θα πουληθουν καλυτερα επειδη ειναι λιγο ποιο μεγαλες εταιριες?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:58:13 πμ »
Ενα quadive πιστευω θα πουληθει και Ελλαδα, το προβλημα εδω ειναι οταν γινεται ξεφορτωμα καθώς η αγορά ειναι μικρή. Δειτε για παραδειγμα τα squale, τα πρώτα εφυγαν σε χρονο ρεκορ, τα υπολοιπα ειναι  ακομα στις αγγελίες.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:58:14 πμ »
Σύντομα θα βγεί και το νέο Dreadnought GMT από Timefactors. Δεν ξέρουμε τιμή ακόμη, αλλά δε νομίζω να είναι πάνω από €1Κ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:00:27 πμ »
Aν ήθελα να εξαντλήσω το χιλιάρικο, θα επέλεγα Oris (γνωστή, αξιόπιστη εταιρεία, όμορφα ρολόγια και κρατάνε τιμή στα καταδυτικά). Μετά κάποιο Mido ή εναλλακτικά Certina (οι λόγοι γνωστοί, εταιρείες του γκρουπ, άρα σίγουρα προσεγμένα και αξιόπιστα). Υπάρχει όμως αντιπρόσωπος στην Ελλάδα να το δοκιμάσεις (Mido)?
Aν όμως ήθελα να μην ξοδεψω το χιλιάρικο και να πάρω γνωστή εταιρεία, "ψαγμένη" με σίγουρη αξιοπιστία και όμορφο, η επιλογή είναι μόνο μία για μένα, το Stowa Seatime (γερμανός, 300άρι και με την αλλαγή τόσων στεφανών, έχεις άλλο ρολόι καθε φορά για να μη βαριέσαι....)  ;)
Το stowa prodiver, εξαιρετικό και πανέμορφο και με πολλές επιλογές στεφάνης και καντράν, αλλά φτάνουμε πάλι στο χιλιάρικο, οπότε έχουμε κι άλλες επιλογές πιο γνωστές.....  :-\
Επίσης squale, το 1521 με τα μισά σχεδόν λεφτά του μπάτζετ σου. Πιο "ψαγμένο" δεν σκέφτομαι! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 17, 2013, 10:05:52 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:09:50 πμ »
πως το εννοεις το 'σοβαρο ρισκο'?

θα σου πω εγω πως το σκεφτηκα το πραγμα με το aquadive.
ξεκαθαριζω οτι δεν εχω τη δυνατοτητα να εχω 20 ρολογια να τα κοιταζω, ουτε μπορω να ξοδευω χιλιαδες ευρω σε αυτα καθε χρονο.

αρχικα, θα αγοραζα κατι το οποιο εχω δει μονο σε φωτο. αυτο απο μονο του δεν ειναι οτι καλυτερο.
ηταν κατι πολυ ειδικο και ιδιαιτερο και ειναι ρισκο το αν θα μου αρεζε τελικα αλλα και το πως θα μου καθοταν στο χερι.

ας πουμε χοντρικα οτι το bs100 το αγοραζα 1700 ευρω.
περιμενω καναδυο βδομαδες να ερθει. ανεβαζω σχετικο θεμα στο φορουμ, μου γραφετε ολοι απο κατω σχολια του τυπου 'ρολογαρα αδερφε', 'καλως να τα δεχτεις', 'μας τρελανες ολους', 'να ξερεις δεν θα το μετανιωσεις'.
ερχεται, το δοκιμαζω και δεν μου αρεσει. αν το βαλω πισω στο κουτι, εκει θα μεινει και θα ξεχαστει.
αν το βαλω αγγελια θα το παρει κανεις?... εσενα που σου αρεσει, αν το εβαζα 1500ευρω την πρωτη μερα που το εχω στα χερια μου θα το επαιρνες?

εγω νομιζω οτι θα το ειχα αγγελια κανα 3μηνο και μετα θα το πουλουσα εξωτερικο.

με τα παραπανω θελω απλως να τονισω οτι μπορει το χομπι μας να ειναι ανορθοδοξο ουτως η αλλως, παρολα αυτα ομως πρεπει να κινουμαστε και βαση λογικης καποιες φορες. εκτος αν καποιος εχει τοσα λεφτα που δεν τον νοιαζει.

Θεωρώ πως όλοι μας αναγνωρίζουμε πως από τη "χασούρα", δεν υπάρχει κέρδος...
Εννοώ πως ασχολούμαστε με ένα χόμπυ το οποίο ούτως ή άλλως είναι κάπως ακριβό και πως δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε κέρδος -σε λογικά πλαίσια- από αυτό.
Με βάση αυτή τη λογική θεωρώ πως στο πλαίσιο τιμών που αναφερόμαστε στο παρόν ζήτημα (~1.000€), η όποια ζημία εκ των πραγμάτων δε μπορεί να είναι τόσο σοβαρή.

Το παρόν νήμα ξεκίνησε με τη λογική κάποιου αγοραστή ο οποίος έχει 1-2 diver αναγνωρισμένων εταιρειών και αυτή τη φορά ψάχνει κάτι πιο ιδιαίτερο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
...in the words of Herbert von Karajan, the most beautiful of all symphonies...

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:16:20 πμ »
ωραια τα mido.

το πρωτο ειναι το ocean star, το δευτερο?
ποσο εχουν περιπου αυτα?

αυτό είναι το all dial diver
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:42:41 πμ »
Επίσης squale, το 1521 με τα μισά σχεδόν λεφτά του μπάτζετ σου. Πιο "ψαγμένο" δεν σκέφτομαι! ;D

Εχει ηδη squale 1521, το οποιο ειναι στις αγγελιες καιρο.

Ενα aquadive πιστευω θα πουληθει και Ελλαδα, το προβλημα εδω ειναι οταν γινεται ξεφορτωμα καθώς η αγορά ειναι μικρή. Δειτε για παραδειγμα τα squale, τα πρώτα εφυγαν σε χρονο ρεκορ, τα υπολοιπα ειναι  ακομα στις αγγελίες.

Δυσκολα θα πουληθει αν η εκπτωση δεν ειναι τουλαχιστον ενα 30-35%. 

συμφωνω απολυτα στο δευτερο σκελος.
Οσο καιρο γραφω το εχω παρατηρησει με τα squale και τα Tuna αυτο.

Θεωρώ πως όλοι μας αναγνωρίζουμε πως από τη "χασούρα", δεν υπάρχει κέρδος...
Εννοώ πως ασχολούμαστε με ένα χόμπυ το οποίο ούτως ή άλλως είναι κάπως ακριβό και πως δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε κέρδος -σε λογικά πλαίσια- από αυτό.
Το παρόν νήμα ξεκίνησε με τη λογική κάποιου αγοραστή ο οποίος έχει 1-2 diver αναγνωρισμένων εταιρειών και αυτή τη φορά ψάχνει κάτι πιο ιδιαίτερο...

Προφανως και δε μιλαω για κερδος.
εγω ειπα, αγοραζω κατι χωρις να το δω, παραλαμβανω, δεν μου αρεσει. που θα το πουλησω και ποσο?
συγκεκριμενα για το aquadive. το παιρνω 1700 σημερα και αυριο το βαζω αγγελια 1500, θα φυγει πιστευεις?

στα μικρα ποσα, προτιμω να σκεφτομαι με ποσοστα παρα με απολυτα νουμερα.

το θρεντ νομιζω πως εχει ηδη ενδιαφεροντα ρολογια και σιγουρα θα προταθουν και αλλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:57:59 πμ »

το tourby εχει ιδια κασα με το aegir?

οτι φωτιες και να μου αναβετε, το επομενο μου ρολογακι θα ειναι το jp-2004 8)

Καμμία σχέση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούλιος 17, 2013, 11:11:16 πμ »
MK II.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούλιος 17, 2013, 11:24:06 πμ »

Προφανως και δε μιλαω για κερδος.
εγω ειπα, αγοραζω κατι χωρις να το δω, παραλαμβανω, δεν μου αρεσει. που θα το πουλησω και ποσο?
συγκεκριμενα για το aquadive. το παιρνω 1700 σημερα και αυριο το βαζω αγγελια 1500, θα φυγει πιστευεις?

στα μικρα ποσα, προτιμω να σκεφτομαι με ποσοστα παρα με απολυτα νουμερα.

το θρεντ νομιζω πως εχει ηδη ενδιαφεροντα ρολογια και σιγουρα θα προταθουν και αλλα.

Δε διαφωνώ μαζί σου πως ένα ρολόι "τύπου" aquadive, θα χάσει περισσότερο από ένα 20 %, εάν μιλάμε για ρεαλιστικές πιθανότητες να φύγει...
Πιστεύεις όμως πως υπάρχει κάποιο ρολόι της κατηγορίας αυτής, που θα έχανε λιγότερο από αυτά που παρατέθηκαν ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιούλιος 17, 2013, 11:33:33 πμ »

Δε διαφωνώ μαζί σου πως ένα ρολόι "τύπου" aquadive, θα χάσει περισσότερο από ένα 20 %, εάν μιλάμε για ρεαλιστικές πιθανότητες να φύγει...
Πιστεύεις όμως πως υπάρχει κάποιο ρολόι της κατηγορίας αυτής, που θα έχανε λιγότερο από αυτά που παρατέθηκαν ?

μεχρι και τα ορις που ειναι σαφως πιο εμπορικα, χανουν μεγαλο μερος της αξιας τους.

ωραια και τα mkii. αξιζουν τα λεφτα τους?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Ιούλιος 17, 2013, 11:47:59 πμ »

μεχρι και τα ορις που ειναι σαφως πιο εμπορικα, χανουν μεγαλο μερος της αξιας τους.

ωραια και τα mkii. αξιζουν τα λεφτα τους?

απο σχεδιο... ρολεξ, και απο μηχανη... την πολυ σπανια ΕΤΑ!
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιούλιος 17, 2013, 12:05:12 μμ »
H2O orca και helberg ch1  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions