Αυτό που πάει Ιαπωνία για σέρβις, και όχι στην Σταδίου ?
Ποια SEIKO, ( τα ξέρω από το τέλος 60-αρχές 70 ), τα φοράς 24/7, σε θάλασσα, κλπ, και ζούνε ?
Και το Panerai 233 που έχω ούτε καν το ακουμπάνε στην Ελλάδα (από προσωπική εμπειρία). το ρολόι του πατέρα μου - Seiko 5 - το αγόρασε το 1972 και με αυτό κολυμπούσε και γενικά δεν το έβγαζε ποτέ με το μπρασελέ του (επίσης από προσωπική εμπειρία). Επίσης έχω τουλάχιστον άλλα 3 Seiko από συγγενικά πρόσωπα αγορασμενα τη δεκαετία του 70 που δεν έκαναν ποτέ service μέχρι να φτάσουν στα χέρια μου που ήταν καρφωμένα με πιρτσινια στα χέρια των θείων μου σε κάθε δραστηριότητα τους και λειτουργούσαν άψογα. Για την αντοχή των Seiko φαντάζομαι δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Πονάει αλλά η αλήθεια είναι ότι με πολύ λιγότερα χρήματα τα Seiko προσφέρουν τα βασικότερα: αξιοπιστία, αντοχή, απροβληματιστη λειτουργία.
Βάλε πάντως δίπλα - δίπλα ΜΜ και sub και πες μου την ειλικρινή σου ετυμηγορία.
Αααα και κάτι τελευταίο, το ΜΜ ποτέ δεν παρουσίασε έντονα θέματα ώστε να χρήζει άμεσης συντήρησης. Οπότε η Ιαπωνία δε μας χρειάστηκε ... άσε που είναι πλέον ο κόσμος μας ένα χωριό και βέβαια θα φύγει αν χρειαστεί μέσω του επίσημου ...