Αποστολέας Θέμα: Tudor  (Αναγνώστηκε 701304 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Tudor
« Απάντηση #5115 στις: Μάιος 29, 2022, 16:41:51 μμ »
Η αλήθεια είναι πάντως πως ειδικά το bb58 απέχει παρασάγγας απ´ το χαρακτηρισμό του tool watch.
Εννοώ είναι από τα τελευταία diver που σου «βγάζουν» τέτοιο χαρακτήρα. Μαζί με το BREITLING SOH για παράδειγμα και μπόλικα αλλά diver-γραφείου…

Για να αρχίσουμε από τα στοιχειώδη, δε νοείται diver χωρίς diving extension στο μπρασελέ, οπότε η συζήτηση τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Ένα όμορφο vintage-look diver είναι το 58, για όλες τις ώρες.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι χαράσσεται γελοιωδώς εύκολα ακόμα και σε χρήση…γραφείου.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω και το μεγάλο ξενέρωμα  για τα hairlines σε ένα ρολόϊ. Εκτός φυσικά αν μιλάμε για ιδιοκτήτες των οποίων η πρώτη προτεραιότητα είναι  να αγοράσουν ένα ρολόϊ, να το φορέσουν ελάχιστα & μετά να το πουλήσουν. Οπότε θέλουν να είναι σαν καινούργιο.

Μου θυμίζει αυτό το πραγματικά φανταστικό σε αγγελίες divers: δεν έχει βραχεί ποτέ :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5116 στις: Μάιος 29, 2022, 17:25:49 μμ »
Έχοντας αλλάξει κάμποσα tudor ας πω και εγώ την άποψη μου. Ειχα το black bay 58 σε μαύρο και σε μπλέ. Ειχα φτάσει μεχρι hairlines. Προφανώς το rotation ειχε αρκετά ρολογια. Αλλά και παλι δεν τα πηρα ως tool watch. Θεωρώ οτι ελάχιστοι θα το πάρουν ως tool watch. Οτιδήποτε φοριέται καθημερινά θα αποκτήσει σημάδια οπότε αυτο δεν ειναι θέμα. Το pelagos fxd δεν ξερω τι βαθμο τιτανιου εχει, αλλα δεν γρατζουνιεται εύκολα. Το tudor pro δεν εχει hairlines και έχει φορεθεί καμία 20αρια φορες. Για τα θεματα της μηχανης του gmt οντως είναι θέμα. Από την άλλη τα 5 χρονια εγγύηση σε εξασφαλίζουν. Μεγαλο συν της εταιρίας που οταν από 2 χρονια εγγυηση τα εκανε 5, αναβάθμισε σε συν 18 μηνες εγγύηση τους κατόχους tudor που εθχαν αγοράσει μέχρι τότε ρολογια της εταιρίας. Για το ότι δεν κραταγαν σωστο power reserve δεν το εχω ακουσει αλλά για να το λέει ο Άλεξ κατι θα ξέρει. Από εκεί και πέρα υπάρχει η εγγύηση που αναφέρω παραπάνω. Ξενέρωμα βέβαια να σου τύχει κάτι τέτοιο, αλλά μεγαλύτερο ξενέρωμα θα ήταν αν έπρεπε να πληρώσει κάποιος για κάτι τέτοιο. Γενικά πάντως τα tudor είναι κυρίως για νορμαλ χρήση και οχι κατι extreme. Για tool watch θεωρώ ότι κάποιος θα πρέπει να ψαχτει για κάτι, πέρα από τις luxury εταιρείες. Προσωπικά δεν ειχα κάποιο θέμα με όσα tudor εχω - είχα.

Στάλθηκε από το LM-G810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,jb,
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5117 στις: Μάιος 29, 2022, 17:58:32 μμ »
Εγώ από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα το παρουσιάζουν το GMT και το μυαλό του Άλεξ..
 :D   :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5118 στις: Μάιος 29, 2022, 18:09:57 μμ »
Εγώ από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα το παρουσιάζουν το GMT και το μυαλό του Άλεξ..
 :D   :D
Tudor Black Bay 58: Movement Problem & Service Concern
In June, 2020 I purchased a Tudor Black Bay 58. I have worn the piece regularly over the past eight months and noticed in February, 2021 it was losing 3 seconds a day. I thought the watch might be running slow because I really never gave it a full wind, so I wound the watch 40 turns and decided to test the 70 hour power reserve at this time. To my surprise, 51 hours later, after sitting upright on my desk, not on my wrist, the watch had stopped. I wore the watch a few more days and tested the PR again, giving the watch 60 full turns and the low PR surprised me again...this time it lasted 52 hours–nowhere near the 70 hour power reserve the Tudor in-house MT5402 movement should have. In early March, 2021 I took the watch to the Rolex Service Center in NYC and they sent the watch back for repair. The staff at the Rolex Service Center in NYC were what you would expect; very kind and helpful. They said the watch would be returned in 7 weeks, but to my surprise 10 days later I was notified that the watch was ready for pickup! The repair was made under the Tudor 5 year warranty but here is what really shocked me and quite frankly disappointed me: When I picked up the watch I requested an overview of what service was done to the watch and what part(s) were replaced. The agent paused for a moment and said “well to be honest, in the notes it says you got a ‘Geneve Movement’ which means they replaced the movement with a new one.” I asked if this was because there was a problem with the movement that was essentially beyond repair to which the agent informed me that “no, it’s really just more efficient and cost-effective to replace the movement.”

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5119 στις: Μάιος 29, 2022, 18:11:19 μμ »
Από φόρουμ της ρολεξ το από πάνω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5120 στις: Μάιος 29, 2022, 18:11:36 μμ »
Αμα ψάξετε σε φόρουμ,δεκάδες προβλήματα με τους μηχανισμούς

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5121 στις: Μάιος 29, 2022, 18:12:51 μμ »
one of my best friends who got a Tudor Pelagos LHD just over two years ago, recently started to notice that the watch is sometimes stopped in the morning when he wakes up. Of course he wears it all time, so there is no valid reason why the power reserve would be completely down after one night of sleep... despite what the ignorant sales person kept telling him when he went back to the AD and who insisted that he should wind the watch every morning to avoid this issue!! ::facepalm2::
- on top of these two examples, I know of two more people who had to send back their Pelagos under warranty after movement and power reserve issues.

Από φόρουμ της Omega το παραπάνω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5122 στις: Μάιος 29, 2022, 18:13:22 μμ »
Πριν ανοίξουμε το στοματάκι μας,καλό είναι να είμαστε σίγουροι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5123 στις: Μάιος 29, 2022, 18:20:54 μμ »
Βέβαια σχετικά με το power reserve καπου εχω διαβάσει ότι δεν πιάνουν το full reserve με κουρδισμα. Για λόγους ασφαλείας για το μηχανισμό. Με κούνημα στο χέρι το πιάνει. Δεν ξέρω αν είναι τέτοιες περιπτώσεις αυτες που αναφέρει ο Αλεξ. Δεν ειχα δοκιμάσει ποτέ τα ρολογια. Αυτό με την αντικατάσταση μηχανισμού το διαβάζω όλο και πιο συχνά σε εταιρείες. Μάλλον τους συμφέρει καλύτερα.

Στάλθηκε από το LM-G810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5124 στις: Μάιος 29, 2022, 18:22:24 μμ »
Overall it seems that there are indeed some problems with the Tudor movements at least although most of them are kept under wraps with the press refusing to even acknowledge that they exist...
every publication seems to still rave about the BB’s GTM amazing movement without a mention about the date issue...

Από φόρουμ πάλι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5125 στις: Μάιος 29, 2022, 18:33:23 μμ »
Το χαρακτηριστικό σε όλα τα παράπονα για αυτούς τους μηχανισμούς ξέρετε ποιο είναι?
Ότι για κάθε παράπονο υπάρχουν 40 νοματαιοι να προσπαθούν να πείσουν το αντίθετο!!!!!!
Και τι κοινό έχουν όλοι αυτοί???
Έχουν οοοοοολοι τους ή ρολεξ η Tudor.
Η αισχρή νοοτροπία της εταιρίας μεταφέρεται στους πελάτες της.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions