Αυτό με τα “μπαλάκια” που είπε ο Αλέξανδρος να το εξηγήσω λίγο στον υπόλοιπο κόσμο γιατί σίγουρα τα 70% δεν κατάλαβε. Εννοεί το κεραμικό κούμπωμα. Τα κεραμικά μπαλάκια που λέει ο Αλέξανδρος κλείνουν το πρώτο και δεύτερο κούμπωμα στο clasp. Αυτά εδώ

Έχουν πραγματικά την καλύτερη αίσθηση από οποιοδήποτε ρολόι έχω φορέσει ή δοκιμάσει. Πραγματικά επειδή αυτό το κούμπωμα το έχει και η Rolex τα τελευταία χρόνια (βασικά πρώτα η μαμά και μετά η κόρη, για να μην παρεξηγηθώ), είναι από τους λόγους να επιλέξει κάποιος ένα τελευταίο μοντέλο σε σχέση με ένα παλαιότερο.
Στο θέμα του Αλέξανδρου πάλι. Ανέφερε ότι άνοιγε με το παραμικρό το δεύτερο κούμπωμα, δηλαδή το ασφαλείας, το μικρό. Αυτό σε περίπτωση που τα ρολόγια ήταν μεταχειρισμένα, μπορεί να οφείλεται στην χρήση που έχουν δεχτεί. Είναι λογικό να υπάρχει κάποια φθορά. Το έχω δει σε πολλά ρολόγια δικά μου να ανοίγει πιο εύκολα. Όχι με το παραμικρό, απλώς πιο εύκολα. Δεν είναι κάτι. Στα κεραμικά το πιο πιθανό να μαλάκωσε το ελατήριο από μέσα. Ίσως να άνοιξε προς τα έξω το κούμπωμα και να μην εφαρμόζει 100%. Για έναν τεχνικό μπορεί να είναι λίγα δευτερόλεπτα υπόθεση. ΔΕΝ θεωρώ λοιπόν πρόβλημα το συγκεκριμένο, εφόσον είναι μεταχειρισμένο ένα ρολόι. Το θεωρώ πρόβλημα όμως αν είναι καινούργιο.- Το θέμα ας πούμε με τα gmt ήταν όντως θέμα και μαλιστα πολύ σοβαρό. Αυτό λογίζεται στα μείον. Τώρα για τος γρατζουνιές επαναλαμβάνομαι και γίνομαι κουραστικός. Ποιο ρολόι όμως δεν μαζεύει γρατζουνιές αν ο ιδιοκτήτης το χρησιμοποιεί;
Sent from my iPhone using Tapatalk