Αποστολέας Θέμα: To toolwatch μου.  (Αναγνώστηκε 8783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
To toolwatch μου.
« στις: Ιούνιος 30, 2011, 15:20:18 μμ »
Οταν πριν από κανα δύο χρόνια ασχολήθηκα λίγο σοβαρά με τα ρολόγια, βρέθηκα σε ένα δίλημμα. Ηταν να προβώ σε αγορά ρολογιού και το budget δεν με έπαιρνε πάνω από ένα χιλιάρικο :(. Προτάσεις και επιλογές αρκετές σε εκείνο το εύρος, αλλά έλα που εγώ αποφάσισα ότι θα έπαιρνα 2 ρολόγια αντί για ένα. Κατέληξα λοιπόν σε επιλογές Ιαπωνικής "κουλτούρας" γιατί μπόρεσα και έκανα την δουλειά μου. Και ένα dress ρολόι πήρα αλλά πήρα και ένα ρολόι "απ' όλα" που θα λέγαν μερικοί :D.

Το ρολόι που πήρα ως toolwatch είναι το παρακάτω:

By tzistsam at 2011-06-30

Το ΒΥ0000-56L.
To αγόρασα γιατί καθαρά τότε μου άρεσε σαν ρολόι και συγκέντρωνε κάποια χαρακτηριστικά που με ενδιαφέραν, όπως διηνηκές ημερολόγιο, χρονογράφο και ξυπνητήρι. Αλλά εκτός τουτών ο μηχανισμός του είναι radio controlled και λαμβάνει σήμα από Ιαπωνία, Αμερική, Κίνα και Ευρώπη (που με ενδιέφερε και συγκεκριμένα από κεραία Γερμανίας).

Uploaded with ImageShack.us

Εδώ ξέφυγε λίγο ο φωτισμός, αλλά δεν ξέρω να βγάζω και τις καλύτερες φωτο  :(
Οπως βλέπεται το dial είναι καταφορτωμένο, κάτι που εμένα δεν με χαλάει και τόσο. Απεικονίζει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του ρολογιού και φυσικά είναι σε μπλέ χρώμα που τυγχάνει το αγαπημένο μου.

Σαν ποιότητα δεν έχω κανένα παράπονο. Στιβαρό, με πανέμορφο μπρασελέ (που δεν ακούγεται ευτυχώς) και μοναδικές παραφωνίες, την έλλειψη βιδωτής κορώνας και το κρύσταλλο που είναι ορυκτό με ανακλαστική επίστρωση. Είναι διπλοκορωνο για το εξής λόγο. Η κορώνα στην θέση 8 περιστρέφει μία εσωτερική στεφάνη με την οποία μπορείς να κάνεις διάφορους υπολογισμούς. Από ταχύτητα μέχρι και τετραγωνική ρίζα υπολογίζει ???

και μία καρπίσια

Το ρολόι κόστισε από Αμερική με τα μεταφορικά 360 ευρώ με επίσημη αντιπροσωπείας τότε τα 695 δολάρια, μιας και το συγκεκριμένο ρολόι προοριζόταν για την αγορά της αμερική μόνο. Συνολικά ΄ταν μια αγορά μου ικανοποίησε πλήρως. Παραθέτω και τα specs

•   Radio controlled: Receives standard time radio waves in Japan, United State, Germany and China
•   Eco-Drive Promaster: 4-year power reserve (in power save mode)
•   Mineral glass with non-reflective coating
•   26 cities world time
•   Coordinated Universal Time (UTC) display
•   Perpetual calendar
•   Daylight saving function (automatic in radio wave receivable zones, manual in other zones)
•   1/5 sec chronograph up to 60 min
•   Alarm, 12/24 hr time
•   Aviation slide rule operated by crown at 8 o'clock position
•   Regular automatic reception function
•   Reception level display
•   Overcharge prevention
•   Stainless Steel case and bracelet
•   WR200/20bar
•   Push button buckle
•   Screw case back
•   Low charge indicator

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: To toolwatch μου.
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 30, 2011, 16:11:48 μμ »
Τα χει ολα και συμφερει!

καλοριζικο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 30, 2011, 17:17:21 μμ »
Δεν είναι ακριβώς και καινούργιο Γιώργο, αλλά ευχαριστώ. Βασικά το ρολόι κάνει ακριβώς αυτό που αναφέρεις. Τα έχει όλα και συμφέρει. Σκυλί μαύρο είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 30, 2011, 19:01:47 μμ »
Να πω ότι τους έκλεψες δεν έχει νόημα, αφού το ξέρεις από πρώτο χέρι. Το ρολόι κάνει τα πάντα, είναι προσεγμένο, ποιοτικό και "μελετημένο".  Με κάτι τέτοιες δημιουργίες, έχει πιάσει η citizen, τη στρατόσφαιρα στις πωλήσεις της.
Σου εύχομαι να συνεχίσεις να το ευχαριστιέσαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 30, 2011, 19:29:10 μμ »
Να πω ότι τους έκλεψες δεν έχει νόημα, αφού το ξέρεις από πρώτο χέρι.

Aς είναι καλά η παράλληλη.

Σου εύχομαι να συνεχίσεις να το ευχαριστιέσαι.

Εξυπακούεται.

Να τονίσω ότι το ρολόι είναι αρκετά πληθωρικό. 47mm αν θυμάμαι καλά είναι. Το eco-drive δουλεύει μια χαρά. Πρέπει να το δεις αν το βάλω κανα 2 μέρες στο σκοτάδι και το βγάλω από το κουτί. Σαν "διαολεμένο" κάνει να έρθει στην σωστή μέρα και ώρα. Και από lume μια χαρά. Γαλάζιο και δυνατό. Αυτό είναι το ρολόι που δεν πρόκειται να το αποχωριστώ ποτέ. Απλα ρε παιδί μου μια φορά μόνο συντόνισε με Γερμανία. Ρώτησα έναν λίγο πιο ψαγμένο και μου είπε ότι μπορεί να φταίει η κάσα που είναι ατσάλινη και δεν βοηθάει π.χ. σε σχέση με πλαστικό (Casio) που συντονίζουν με την μία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 30, 2011, 21:25:13 μμ »
φιλε μου να το χαιρεσαι. να σαι ρωτησω η στεφανη εχει τις ιδιες πληροφοριες που εχει και το noghthawk? η λουμινοβα σου ειναι c3 γιαυτο ειναι τοσο δυνατη.
και οσο για τον συνχρονισμο θα σου πω τι θα κανεις οσο τρλο και αν σου ακουγεται.. το εχω δοκιμασει αρκετες φορες, μενω κοντα στο αεροδρομιο, και οταν εχω το ρολοι να κοιταει προς τα κει συνχρονιζει κανονικα  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 30, 2011, 23:12:11 μμ »
Ηλία ρολογάρα! μαρέσει πολύ! 47χιλ ρε θηρίο κ στο καρπό σου δείχνει μικρό!

ο κόκκινος δείκτης του χρονογράφου μένει σταθερός στο 12 ή κινείτε κυκλικά (όταν δεν γράφει χρόνο)???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 01, 2011, 07:50:41 πμ »
φιλε μου να το χαιρεσαι. να σαι ρωτησω η στεφανη εχει τις ιδιες πληροφοριες που εχει και το noghthawk? η λουμινοβα σου ειναι c3 γιαυτο ειναι τοσο δυνατη.
και οσο για τον συνχρονισμο θα σου πω τι θα κανεις οσο τρλο και αν σου ακουγεται.. το εχω δοκιμασει αρκετες φορες, μενω κοντα στο αεροδρομιο, και οταν εχω το ρολοι να κοιταει προς τα κει συνχρονιζει κανονικα  :D

Ευχαριστώ πολύ. Απ' ότι βλέπω πρέπει να είναι η ίδια στεφάνη με την ένδειξη 60 ως αφετηρία στο nighthawk, κάτι που δεν έχει το δικό μου. Τώρα αυτό με το αεροδρόμιο κομματάκι δύσκολο το βλέπω, μιας και στην Κομοτηνή δεν υπάρχει αεροδρόμιο  :D

Ηλία ρολογάρα! μαρέσει πολύ! 47χιλ ρε θηρίο κ στο καρπό σου δείχνει μικρό!

ο κόκκινος δείκτης του χρονογράφου μένει σταθερός στο 12 ή κινείτε κυκλικά (όταν δεν γράφει χρόνο)???

Να' σαι καλά ρε φίλε. Ο κόκκινος δείκτης είναι σταθερός και ενεργοποιείται κατά την έναρξη του χρονογράφου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος CNR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 21, 2011, 03:05:32 πμ »
Απλα ρε παιδί μου μια φορά μόνο συντόνισε με Γερμανία. Ρώτησα έναν λίγο πιο ψαγμένο και μου είπε ότι μπορεί να φταίει η κάσα που είναι ατσάλινη και δεν βοηθάει π.χ. σε σχέση με πλαστικό (Casio) που συντονίζουν με την μία.

Πολύ ωραίο, να το χαίρεσαι.

Σχετικά με τον συγχρονισμό, η κάσα δεν έχει καμία σχέση, είναι καθαρά θέμα σήματος-κεραίας (σου) .
Ο DCF77 στην Φρανγκφούρτη εκπέμπει σε χαμηλή συχνότητα (77,5kHz) και αυτές οι συχνότητες δεν περνούν μέσα από συμπαγείς όγκους (όπως τοίχους, βουνά κλπ) αλλά σκεδάζονται γύρω τους. Το να προσπαθείς να συγχρονίσεις μέσα στο σπίτι σου, είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας με εσωτερική κεραία.

Βάλε το ρολόι σε ένα παράθυρο, με το "πλάι" της κεραίας του (τον εγκάρσιο άξονά της) να κοιτάει ΒΔ , αργά το βράδυ μετά τις 0:00 (όσο πιο αργά, τόσο καλύτερα) και ασε το εντελώς ακίνητο όσο συγχρονίζει.

Εγώ συγχρονίζω από την Αθήνα με την πρώτη και με ένδειξη σήματος "High" , και είμαι και 200χλμ μακρύτερα από σένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 21, 2011, 08:30:00 πμ »
Βάλε το ρολόι σε ένα παράθυρο, με το "πλάι" της κεραίας του (τον εγκάρσιο άξονά της) να κοιτάει ΒΔ , αργά το βράδυ μετά τις 0:00 (όσο πιο αργά, τόσο καλύτερα) και ασε το εντελώς ακίνητο όσο συγχρονίζει.

Πρώτον ευχαριστώ. Δεύτερον δεν προσπαθω να συγχρονίσω μέσα από το σπίτι. Στο μπαλκόνι κοιτάζοντας όπως λες ΒΔ και περιμένω. Το βράδυ τολμώ να πω δεν το έχω προσπαθήσει. Θα το δοκιμάσω πάντως και μακάρι να πετύχει. Στην τελική γ' αυτό το πλήρωσα το άτιμο ;).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 21, 2011, 09:55:33 πμ »
O συγχρονισμός γίνεται βράδυ μεταξύ 3 με 4.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 21, 2011, 09:59:26 πμ »
εγω λεω να ερθεις για καφε σαλονικα και να δυνχρονισουμε το ρολοι σου  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 21, 2011, 10:23:45 πμ »
O συγχρονισμός γίνεται βράδυ μεταξύ 3 με 4.
O αυτόματος συντονισμός γίνεται αν θυμάμαι καλά το βράδυ ανα μία ώρα από τις 2 εως τις 5.
Για χειροκίνητο μιλάω πάντα.
εγω λεω να ερθεις για καφε σαλονικα και να δυνχρονισουμε το ρολοι σου  ;D

Καλά θα ήταν αλλά το καλοκαιράκι δεν την κόβω να κατεβαίνω καθόλου. Από Σεπτέμβριο με το καλό. Μία φράπα κάτω παραλία θα είναι λουκούμι και άσε τον συγχρονισμό να κουρεύεται :D :D.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 21, 2011, 10:39:44 πμ »
ωραιος.. αντε να μαζευτουμε να κανουμε κανα meeting
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 21, 2011, 14:12:21 μμ »
Αμήν να τσιμπίσω καμιά μέρα άδεια παραπάνω να είμαι άνετος. Ολο κατεβαίνω για 2 μέρες και δεν προλαβαίνω να δω κανέναν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions