Αποστολέας Θέμα: Διαθεσιμότητα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.  (Αναγνώστηκε 2214 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Από την παρασκευή γίνεται χαμός. Απεργίες, πορείες. αντιδράσεις.
http://egionews.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2367.html
Ποια η άποψή σας?
Εμένα προσωπικά με επηρεάζει άμεσα καθώς είμαι στη λίστα αλλά θα ήθελα την άποψή σας. Εσάς πιστεύετε ότι σας επηρεάζει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Διαθεσιμότητα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 09, 2013, 10:22:25 πμ »
Η γνωστή μέθοδος πασαλίματος "κι όποιον πάρει ο χάρος".
Εδώ και 3+ χρόνια αντί να καθίσουν να αξιολογήσουν (όπα, αυτό θέλει δουλειά) ποιες δημόσιες θέσεις είναι άχρηστες και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έιναι ικανοί και ποιοι όχι (και να πάνε σπιτάκι τους), ξεκινάμε τη σκούπα. Έτσι κε υπουργέ το δημόσιο θα λειτουργήσει άψογα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 09, 2013, 13:17:00 μμ »
Η γνωστή μέθοδος πασαλίματος "κι όποιον πάρει ο χάρος".
Εδώ και 3+ χρόνια αντί να καθίσουν να αξιολογήσουν (όπα, αυτό θέλει δουλειά) ποιες δημόσιες θέσεις είναι άχρηστες και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έιναι ικανοί και ποιοι όχι (και να πάνε σπιτάκι τους), ξεκινάμε τη σκούπα. Έτσι κε υπουργέ το δημόσιο θα λειτουργήσει άψογα.

διοτι αν τα ειχαμε κανει ολα αυτα πιο νωρις,δε θα ειχαμε φτασει σε αυτο το σημειο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 09, 2013, 16:09:08 μμ »
   Το θέμα που άνοιξες είναι από αυτά που αποτελούν "καυτή πατάτα" και θέλουν λεπτούς χειρισμούς για να μην ξεφύγει η κουβέντα.
   Προσωπικά ήμουν ανέκαθεν στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε μια σχετική αβεβαιότητα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μου από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι. Τώρα που μιλάμε, είμαι ήδη 9 μήνες σε "αναζήτηση" και έχω υπερβεί τα δικά μου προσωπικά όρια (οικονομικά, υπομονής, αντοχής κτλ) από κάθε άποψη. Να προσθέσω το ότι εδώ και καιρό συζητάμε για το οτιδήποτε και όχι μονό στον χώρο ειδίκευσης μου.
   Είναι πραγματικά θλιβερό το να βρίσκεται κανείς στο κατώφλι της ανεργίας και ότι αυτό συνεπάγεται από εκεί και πέρα. Δεν είμαι υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά συμφωνώ με την λογική της αναδιοργάνωσης του, άρδην. Μιλάω όμως για εκείνες τις περιπτώσεις που μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια (τύπου ΑΣΕΠ) και δεν αποτελούν πολιτικά ρουσφέτια ανεξαρτήτου χρώματος.
   Από εκεί και πέρα:

Συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, εποχικοί κτλ κτλ: Εξαιρετικά παράλογο και ακραίο να φωνάζει κανείς για κάτι που είχε ημερομηνία λήξης. Η κοπέλα μου (μητέρα 2 ανήλικων παιδίων) δουλεύει με αυτόν τον τρόπο χρόνια. Ξέρει κάθε φορά ότι τώρα τέλος και μετά βλέπουμε και δόξα τον θεό να λέμε. όσο δεν προκυρήσουν μόνιμές θέσεις αυτό υπάρχει αυτό μπορώ να κάνω.
   Επίορκοι που περιμένουν να εκδικαστεί επί χρόνια η υπόθεση τους: Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφερθώ κάν.
   Δημοτικοί αστυνομικοί: Δεν βλέπω θέμα στην μεταφορά τους στο δημοσίας τάξης σε πόστα γραφείου. Θεωρητικά αν γίνει αυτό θα βγουν αστυνομικοί στους δρόμους.
   Ανενεργές υπηρεσίες χωρίς αντικέιμενο: Επίσης χωρίς σχόλιο.

Γενικά μιλώντας. Όχι δεν θέλω απολύσεις στο δημόσιο τομέα γιατί δεν είανι πρόβλημα ο αριθμός τους αλλά ο τρόπος που είναι δομημένος(αν θέλεις και εγωιστικά ως ένα βαθμό γιατί είμαστε ήδη περί το 1.5 εκκατομύρια άνεργοι του ιδιωτικού και να μειωθούμε ψάχνουμε σαν νούμερο όχι να αυξάνουμε). Θέλω όμως αξιοκρατία και δικαιοσύνη.  Θέλω δημόσιους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ και όχι ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ που περιμένουν να πάει 15:00 και να πάνε σπίτι. Θέλω δημόσια Διοίκηση άμεση και ευέλικτη και άτομα άξια και ικανά να κάνουν την δουλειά τους για να μπορεί να γίνει και η δουλεία η δική μου.
   Οποίος δεν μπορεί και δεν έπρεπε να είναι εκεί τότε κακώς βρίσκεται.
   και κάτι τελευταίο. Είμαί ενάντια στις οριζόντιες λύσεις που τσουβαλίαζουν τους πάντες και τα πάντα. Αξιολόγηση και μετά δράσεις. Όχι δεν προλαβαίνω πάρε άλλες 2 000 κόσμο στον δρόμο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 09, 2013, 16:17:44 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 09, 2013, 17:20:35 μμ »
   Το θέμα που άνοιξες είναι από αυτά που αποτελούν "καυτή πατάτα" και θέλουν λεπτούς χειρισμούς για να μην ξεφύγει η κουβέντα.
   Προσωπικά ήμουν ανέκαθεν στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε μια σχετική αβεβαιότητα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μου από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι. Τώρα που μιλάμε, είμαι ήδη 9 μήνες σε "αναζήτηση" και έχω υπερβεί τα δικά μου προσωπικά όρια (οικονομικά, υπομονής, αντοχής κτλ) από κάθε άποψη. Να προσθέσω το ότι εδώ και καιρό συζητάμε για το οτιδήποτε και όχι μονό στον χώρο ειδίκευσης μου.
   Είναι πραγματικά θλιβερό το να βρίσκεται κανείς στο κατώφλι της ανεργίας και ότι αυτό συνεπάγεται από εκεί και πέρα. Δεν είμαι υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά συμφωνώ με την λογική της αναδιοργάνωσης του, άρδην. Μιλάω όμως για εκείνες τις περιπτώσεις που μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια (τύπου ΑΣΕΠ) και δεν αποτελούν πολιτικά ρουσφέτια ανεξαρτήτου χρώματος.
   Από εκεί και πέρα:

Συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, εποχικοί κτλ κτλ: Εξαιρετικά παράλογο και ακραίο να φωνάζει κανείς για κάτι που είχε ημερομηνία λήξης. Η κοπέλα μου (μητέρα 2 ανήλικων παιδίων) δουλεύει με αυτόν τον τρόπο χρόνια. Ξέρει κάθε φορά ότι τώρα τέλος και μετά βλέπουμε και δόξα τον θεό να λέμε. όσο δεν προκυρήσουν μόνιμές θέσεις αυτό υπάρχει αυτό μπορώ να κάνω.
   Επίορκοι που περιμένουν να εκδικαστεί επί χρόνια η υπόθεση τους: Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφερθώ κάν.
   Δημοτικοί αστυνομικοί: Δεν βλέπω θέμα στην μεταφορά τους στο δημοσίας τάξης σε πόστα γραφείου. Θεωρητικά αν γίνει αυτό θα βγουν αστυνομικοί στους δρόμους.
   Ανενεργές υπηρεσίες χωρίς αντικέιμενο: Επίσης χωρίς σχόλιο.

Γενικά μιλώντας. Όχι δεν θέλω απολύσεις στο δημόσιο τομέα γιατί δεν είανι πρόβλημα ο αριθμός τους αλλά ο τρόπος που είναι δομημένος(αν θέλεις και εγωιστικά ως ένα βαθμό γιατί είμαστε ήδη περί το 1.5 εκκατομύρια άνεργοι του ιδιωτικού και να μειωθούμε ψάχνουμε σαν νούμερο όχι να αυξάνουμε). Θέλω όμως αξιοκρατία και δικαιοσύνη.  Θέλω δημόσιους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ και όχι ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ που περιμένουν να πάει 15:00 και να πάνε σπίτι. Θέλω δημόσια Διοίκηση άμεση και ευέλικτη και άτομα άξια και ικανά να κάνουν την δουλειά τους για να μπορεί να γίνει και η δουλεία η δική μου.
   Οποίος δεν μπορεί και δεν έπρεπε να είναι εκεί τότε κακώς βρίσκεται.
   και κάτι τελευταίο. Είμαί ενάντια στις οριζόντιες λύσεις που τσουβαλίαζουν τους πάντες και τα πάντα. Αξιολόγηση και μετά δράσεις. Όχι δεν προλαβαίνω πάρε άλλες 2 000 κόσμο στον δρόμο.

Μια διόρθωση για την ιστορία.
Το ενδεχόμενο η Δημοτική Αστυνομία να πάει στο Δημοσίας Τάξης απλά ξέχνα το. Απλά θέλουν να χρυσώσουν το χάπι και να το καταπιούμε πιο εύκολα. Για αυτό το λόγο βαφτίζουν την απόλυση -> εφεδρεία - κινητικότητα. Ακόμη και αν γίνει, το ποσοστό θα είναι πολύ μικρό για αυτό δεν αναφέρεται και πουθενά, επίσημα τουλάχιστον. Η Ελληνική Αστυνομία αντιδράει σε αυτή τη μετακίνηση. Όλα τα άλλα είναι φήμες και σενάρια. Το μόνο δεδομένο είναι ότι εφεδρεία ίσον απόλυση.
Δημοτικός Αστυνομικός είμαι (τουλάχιστον για κανένα 2μηνο ακόμη) και προσλήφθηκα το 2009 εννοείτε μέσω Α.Σ.Ε.Π. για αυτό το λέω.
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 09, 2013, 17:23:20 μμ από jimkar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 09, 2013, 18:06:59 μμ »
Το δέχομαι και έχω να αντιπαραβάλλω μόνο τις δηλώσεις υπουργών και αρμοδίων σε ΜΜΕ και φόρα, ότι ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς στόχος τους είναι ένα 10% να περάσει σε άλλες υπηρεσίες των δήμων, και οι λοιποί στο Υπουργείο Δημοσίας τάξης μετά από επαναξιολόγηση ώστε ο πιθανός τελικός αριθμός αποχωρήσεων να είναι σημαντικά μικρός. Επίσης ότι το υπουργείο Δημοσίας τάξεως είναι θετικό σε μία τέτοια προοπτική ώστε να βγάλει ενεργά στελέχη από θέσεις γραφείου. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι εκ των έσω μπορεί να έχετε καλύτερη πληροφόρηση.

Μου επιτρέπεις μια ερώτηση ωστόσο? Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι ερώτηση που κρύβει κάτι και είναι ειλικρινής απορία. Αν δούμε λίγο την χώρα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως μια επιχείρηση η οποία "ανοίγει" κατά καιρούς διάφορες θυγατρικές που άλλες πάνε καλά άλλες όχι και τελικά το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για την μαμά εταιρία είναι ελλειμματικό. Η κατάργηση και το κλείσιμο κάποιων από τις εταιρίες δεν είναι λογική κίνηση σε μια προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος?? δεν είναι λογικό ότι πλεονάζον προσωπικό πρέπει να φύγει?? Και μια δεύτερη ερώτηση. ένας δήμος έχει ας πούμε δημοτικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, άλλες υπηρεσίες του δήμου, έχει ανοιχτεί με δημοσία έργα, τα καταστήματα κλείνουν, τα δημοτικά τέλη μειώνονται λόγω μη καταβολής, κ γνωρίζεις καλύτερα από μένα ότι είναι σε μαύρα χάλια. Τι κατά την γνώμη σου πρέπει να γίνει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 09, 2013, 19:06:19 μμ »
Το δέχομαι και έχω να αντιπαραβάλλω μόνο τις δηλώσεις υπουργών και αρμοδίων σε ΜΜΕ και φόρα, ότι ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς στόχος τους είναι ένα 10% να περάσει σε άλλες υπηρεσίες των δήμων, και οι λοιποί στο Υπουργείο Δημοσίας τάξης μετά από επαναξιολόγηση ώστε ο πιθανός τελικός αριθμός αποχωρήσεων να είναι σημαντικά μικρός. Επίσης ότι το υπουργείο Δημοσίας τάξεως είναι θετικό σε μία τέτοια προοπτική ώστε να βγάλει ενεργά στελέχη από θέσεις γραφείου. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι εκ των έσω μπορεί να έχετε καλύτερη πληροφόρηση.

Μου επιτρέπεις μια ερώτηση ωστόσο? Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι ερώτηση που κρύβει κάτι και είναι ειλικρινής απορία. Αν δούμε λίγο την χώρα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως μια επιχείρηση η οποία "ανοίγει" κατά καιρούς διάφορες θυγατρικές που άλλες πάνε καλά άλλες όχι και τελικά το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για την μαμά εταιρία είναι ελλειμματικό. Η κατάργηση και το κλείσιμο κάποιων από τις εταιρίες δεν είναι λογική κίνηση σε μια προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος?? δεν είναι λογικό ότι πλεονάζον προσωπικό πρέπει να φύγει?? Και μια δεύτερη ερώτηση. ένας δήμος έχει ας πούμε δημοτικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, άλλες υπηρεσίες του δήμου, έχει ανοιχτεί με δημοσία έργα, τα καταστήματα κλείνουν, τα δημοτικά τέλη μειώνονται λόγω μη καταβολής, κ γνωρίζεις καλύτερα από μένα ότι είναι σε μαύρα χάλια. Τι κατά την γνώμη σου πρέπει να γίνει?

Αν το δούμε καθαρά από οικονομική πλευρά εννοείτε ότι πρέπει να μειώσει τα έξοδα (μείωση πλεονάζοντος προσωπικού) και είναι λογικότατη η κατάργηση και το κλείσιμο κάποιον εταιριών όπως αναφέρεις. Το θέμα όμως πάει να γίνει πολύ μεγαλύτερο. Όταν καταργείς το πιο κερδοφόρο τμήμα σου τι σκοπό έχεις? Όταν τα έσοδα από τι Δημοτική Αστυνομία έφτασαν πανελλαδικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ? Μήπως σκέφτονται για ιδιωτικοποίηση (μια εικασία κάνω)? Αυτά τα λεφτά πως θα τα αναπληρώσουν οι Δήμοι? Αύξηση δημοτικών τελών? Υπηρεσίες επί πληρωμή (εδώ το καλό πιστοποιητικό γέννησης κύριε... μόνο 5 ευρουλάκια....)? Η μήπως θα πει το κράτος ότι  επειδή γλυτώσαμε κάποια εκατομμύρια (μισθοί οι οποίοι χάθηκαν από την αγορά της Ελλάδος) θα σου μειώσω τα τέλη και τους φόρους? Και εννοείτε ότι οι παροχές προς τους πολίτες ολοένα και μειώνονται ( όχι βέβαια ότι ήταν ποτέ υψηλές για να λέμε την αλήθεια).
Όσων αφορά το δεύτερο, ο πατέρας μου έλεγε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος τον πράξεων του. Για να φτάσουμε ως εδώ δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και εμφανίστηκε το πρόβλημα. Κάποιοι μας έφεραν ως εδώ αλλά σίγουρα φταίνε και οι παλαιότερες γενιές που έκαναν το ρουσφέτι άθλημα και θεωρούσαν μαγκιά το χρησιμοποιούν βύσμα. Για το τι πρέπει να γίνει, σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλα άτομα από εμένα να απαντήσουν. Αλλά ότι και να γίνει θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για ΟΛΟΥΣ (και όταν λέω όλους εννοώ ΟΛΟΥΣ) σε όσο το δυνατόν περισσότερη κλίμακα. Αυτό είναι που πάσχουμε περισσότερο στην Ελλάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 09, 2013, 19:10:48 μμ από jimkar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 09, 2013, 19:56:59 μμ »
Συμφωνούμε λοιπόν ότι πρέπει κάτι να γίνει. Κάθε 4 χρόνια (συνήθως νωρίτερα βεβαία εδώ και καμιά 10ετία και βάλε) έχουμε μία ευκαιρία στην "μοναξιά" της κάλπης να γινόμαστε (θεωρητικά) ρυθμιστές του μέλλοντος μας. Εγώ είμαι συμμέτοχος τα τελευταία 18 χρόνια περίπου άρα και συνυπεύθυνος σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι διαφορετικά κατά την γνώμη μου, από τις κατά τα άλλα μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά καιρούς. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω γι αυτό είναι ότι εκείνη την ώρα και μακριά από "ψυχολογία όχλου", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο καθένας θυμάται ένα μπάρμπα στην Κορώνη που επί τριάντα χρόνια βάζει ψωμί στο τραπέζι, το δικό μας, της μάνας μας της αδερφής μας, του κουμπάρου μας κτλ κτλ.
Προσοχή δεν μιλάω για όλους, απλά χρησιμοποιώ λίγο την υπερβολή για να δώσω έμφαση.
Στο δια ταύτα. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να αλλάξουμε εμείς στον μικρόκοσμό μας. Να φύγουμε από αυτό που θεωρώ ότι χαρακτηρίζει την χωρά μας, ότι δηλαδή μέχρι να έρθει το αυγό στον κ@λο μας σφυρίζουμε αδιάφορα. 
Ξέρεις τι θα ήθελα πραγματικά να δώ?? Μια οργανωμένη εκπροσώπιση ΣΟΒΑΡΩΝ υπαλλήλων, που αντί να βγαίνει στα κανάλια και να λέει "θα μας βρουν μπροστά τους", "θα χυθεί αίμα", " θα τους κλ@σουμε τα παπάκια", "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" και άλλα τέτοια όμορφα και γραφικά θα βγάλει μια σοβαρή ανακοίνωση, θα προτείνει άλλες λύσεις που εκ των πραγμάτων θα είναι εφαρμόσιμες, θα μιλήσει με στοιχεία για το έργο και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας τους, και θα δείξει ότι καίγεται για το σύνολο και όχι για το δικό της "μαγαζί". Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει την προσοχή σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλους τους χώρους. Όσο φαίνεται ότι κανείς παλεύει μόνο για το δικό του μαγαζί, τότε το μόνο που προκαλεί είναι αντιπάθεια στους λοιπούς.
 Ξανά λέω και πάλι ότι δεν μιλάω επί προσωπικού και ούτε για την υπηρεσία σας.

Σκέψου το εξής. Η Κατσέλης έκλεισε πριν 15 μέρες και έβγαλε 500 άτομα στο δρόμο. Πού "έπαιξε" αυτό, σε τι έκταση, και σε ποιο τηλεοπτικό βήμα μπορούν να μιλήσουν οι άνθρωποι αυτοί?? Σκέψου λίγο πως ακούγεται το προβοκατόρικό που λένε τα κανάλια ότι "μπαίνουν" σε εφεδρεία για 8 μήνες αντί για 12 με το 75% του μισθού τους και μπορεί να επιστρέψουν ξανά. Μπορεί και όχι.  Αλλά για 8 μήνες και όσο θα ψάχνεις για κάτι άλλο 8α παίρνεις 75% ενώ ένας του ιδιωτικού θα πάρει ένα @ όταν απολυθεί (και μιλάω για περιπτώσεις που δεν δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας των 300 ευρώ).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 09, 2013, 20:12:04 μμ »
και μια τυχαία αναζήτηση στον ιστό για επίσημα στοιχεία είναι η κάτωθι:

http://www.express.gr/news/finance/555647oz_20120122555647.php3

Καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα είναι κατά βάση εδώ. Αντίστοιχά είναι και προφανές ότι η συλλογή 100 εκατ. πανελλαδικά από την Δημοτική Αστυνομία είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αυτα να μαζέψουνε μόνο απο τους 4500 πρώτους της λίστας αρκεί για 14 παραγωγικά χρόνια της υπηρεσίας σας, Δεν μειώνω το έργο της αλλά προσωπικά την Δημοτική Αστυνομία θα την ήθελα όχι σαν εισπρακτικό μηχανισμό για τα άδεια ταμεία αλλά για περισσότερο κοινωνικό έργο και ρόλο στην υπηρεσία του δήμου (υλική και όχι μόνο).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 09, 2013, 20:56:41 μμ »
Στο δια ταύτα. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να αλλάξουμε εμείς στον μικρόκοσμό μας. Να φύγουμε από αυτό που θεωρώ ότι χαρακτηρίζει την χωρά μας, ότι δηλαδή μέχρι να έρθει το αυγό στον κ@λο μας σφυρίζουμε αδιάφορα. 
Ξέρεις τι θα ήθελα πραγματικά να δώ?? Μια οργανωμένη εκπροσώπιση ΣΟΒΑΡΩΝ υπαλλήλων, που αντί να βγαίνει στα κανάλια και να λέει "θα μας βρουν μπροστά τους", "θα χυθεί αίμα", " θα τους κλ@σουμε τα παπάκια", "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" και άλλα τέτοια όμορφα και γραφικά θα βγάλει μια σοβαρή ανακοίνωση, θα προτείνει άλλες λύσεις που εκ των πραγμάτων θα είναι εφαρμόσιμες, θα μιλήσει με στοιχεία για το έργο και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας τους, και θα δείξει ότι καίγεται για το σύνολο και όχι για το δικό της "μαγαζί". Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει την προσοχή σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλους τους χώρους. Όσο φαίνεται ότι κανείς παλεύει μόνο για το δικό του μαγαζί, τότε το μόνο που προκαλεί είναι αντιπάθεια στους λοιπούς.
 Ξανά λέω και πάλι ότι δεν μιλάω επί προσωπικού και ούτε για την υπηρεσία σας.

Σκέψου το εξής. Η Κατσέλης έκλεισε πριν 15 μέρες και έβγαλε 500 άτομα στο δρόμο. Πού "έπαιξε" αυτό, σε τι έκταση, και σε ποιο τηλεοπτικό βήμα μπορούν να μιλήσουν οι άνθρωποι αυτοί?? Σκέψου λίγο πως ακούγεται το προβοκατόρικό που λένε τα κανάλια ότι "μπαίνουν" σε εφεδρεία για 8 μήνες αντί για 12 με το 75% του μισθού τους και μπορεί να επιστρέψουν ξανά. Μπορεί και όχι.  Αλλά για 8 μήνες και όσο θα ψάχνεις για κάτι άλλο 8α παίρνεις 75% ενώ ένας του ιδιωτικού θα πάρει ένα @ όταν απολυθεί (και μιλάω για περιπτώσεις που δεν δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας των 300 ευρώ).

Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Αλλά γίνεται τέτοιο παιχνίδι με τα ΜΜΕ και τέτοια προβοκάτσια που μας στρέφει ο ένας εναντίον του άλλου. Ιδιωτικός εναντίον Δημόσιου, Ιδιωτικοί εναντίων Ιδιωτικών, Δημόσιοι εναντίον Δημόσιων. Μέχρι να καταλάβουμε ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, χλωμό το τοπίο.
Και εννοείται ότι δεν παρεξηγώ ότι και αν ειπωθεί. Κουβέντα κάνουμε και μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική άποψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions