Λοιπόν απο κάτω προς τα πάνω σε κυβικά και στα χρηματα που αναφερεις :
Suzuki V-strom 650. Πολλές επιλογες σε μεταχ. μηχανακια. Το έχει καλός φίλος και το εχω οδηγήσει περιστασιακά. Πολύ καλό στο δρόμο, οχι ιδιαίτερες δυνατοτητες στο χώμα, αλλα με προσοχη θα σε παει και θα περασει απο παντου. Φορτωνεται σαν γαιδουρι, ταξιδευει αξιοπρεπέστατα και σε γενικές γραμμες απο τα πλεον αξιολογα μηχανακια. Αν βρείς πάρε με ΑΒS.
Honda Transalp 700. Το εχω οδηγησει για λίγο απο φίλο. Λιγοτερο καλό στον δρόμο απο το προηγούμενο, καλύτερο στο χώμα απο το σουζουκι, αξιοπιστος κινητηρας, αρκετά "αδύναμος" για τα γούστα μου αλλα δεν σπαει δεν χαλαει.
Honda transalp 650. Πανω κάτω τα ιδια με το προηγούμενο απλα παλαιοτερο μοντελο χωρις τεράστιες διαφορες απο το καινούργιο. Το βρήσκεις σε καλύτερες τιμές. Δεν το εχω οδηγησει.
Υamaha Tenere 660. Πολύς κόσμος πίνει νερό στο ονομά του. Εξαιρετικές δυνατότητες εκτός χώματος, αξιοπρεπες στην ασφαλτο (μονοκυλινδρο). Δεν το έχω οδηγήσει αλλα αισθητικά μου αρέσει πολύ γιατί δέιχνει πολύ "μάχημο".
BMW 650 GS. Αξιολογο παει παντου αλλα δεν το εχω οδηγήσει. Καιει "αερα" απο καταναλωση.
Πάμε τώρα στα "μεγάλα"
KTM 950 Adventure : ΟΠΛΟ!!! ασφαλτο και χωμα κανει "παπάδες"!! Φορτωνεται, ταξιδεύει, και ξεφτυλίζει σχεδόν τα πάντα αρκεί να μην το φοβάσαι αλλα να το σεβαστεις. Το εχω οδηγήσει πάρα πολυ (πήγα και Γερμανια με ενα τετοιο πριν 3 χρονια) και είναι ΕΡΩΤΑΣ!! σε σχέση με το επόμενο μοντέλο το 990 λόγω καρμπυρατερ και όχι ψεκασμού έχει και καλύτερη συμπεριφορα στις χαμηλές και καταναλώνει λιγότερο καυσιμο (τσεκαρισμένο στο ταξίδι στην Γερμανια που ηταν μαζι ενα 990). Μπορω να γράφω ώρες οπότε το αφήνω καπου εδω...
TRIUMPH 955i. Το βρίσκεις στα μισά λεφτά με αυτά που διαθέτεις. Οι περισσότεροι λένε τα καλύτερα. Κανει τα παντα παρα πολύ καλά και είναι και αρκετα αξιοπιστο μηχανολογικά. Δεν το εχω οδηγησει.
Honda Varadero. Περισσοτερο ασφαλτο και λιγοτερο χώμα. ταξιδευει υπεροχα και φορτωνεται καλά. Πολυ καλα λογια και γι αυτο απο τους περισσοτερους. "βαρυ" μηχανακι δεν σε ψήνει να το βαλεις χωμα ευκολα. εχω συνταξιδεψει (μεχρι Κων.πολη) δεν το εχω οδηγησει.
BMW 1150/1200 GS. Απο τις καλύτερες μοτοσυκλετες all around, ακριβα σερβις, αλλα γενικά αξιόπιστα. Απεφυγε μοντελα με σερβοφρενα εβγαλαν πολλα θέματα. Κανει τα παντα αξιοπρεπως.
Suzuki V-strom 1000/ Kawasaki KLV 1000. Συμπραξη των 2 εταιριων. το ιδιο και το αυτο. Τα σουζουκι είχαν θέματα με την καμπανα. Γενικά βαρυ περισσότερο για δρόμο και λιγοτερο για χώμα.
Απο εκει και περα εχεις απειρες επιλογες σε μονοκυλινδρα απο 400 εως 650 κυβικα (εντουρακια κατα βαση) που ειναι φτηνα και αξιοπιστα και κανουν τα παντα εκτος απο ταξιδια (αν και ειναι θεμα αναβατη και οχι μηχανης να γυρισει τον κοσμο).