Ο Μεσογειακός βυθός, προσφέρει "γεύση" στα ζωντανά που τρέφονται φυσιολογικά από δαύτον !
Τα υπόλοιπα, απλώς, είναι σαν να τρώς κανένα πόδι από το τραπέζι. 
Οι τεχνικές, επιβάλλουν κάποια "μυρωδικά" και κρασάκι, στον βρασμό τους , για να δώσεις την κάποια από την γεύση που λείπει.
Ο @yannisb , παρακαλείται να μοιραστεί τις τεχνικές. 
Το χταποδι ειναι απ τα πιο ευκολα στο μαγειρεμα αρκει να δωσουμε λιγη προσοχη σε καποιες λεπτομερειες .
ΠΑΝΤΑ το μαγειρευουμε σε φουρνο/ κατσαρολακι (για να μαλακωσει), ακομα κι αν μετα θα το κανουμε αλλιως.
Επειδη την εχει πατησει γνωστος μου, και στα καρβουνα -γκριλ να το θελουμε, πρωτα το περναμε απο μαγειρεμα. Αλλιως θα θες αδεια οπλοφοριας για να το κυκλοφορεις.
ΜΑγειρεμα απλο : κατσαρολακι, το χταποδι που χουμε καθαρισει, δαφνη, πιπερι κοκκους, λιγο ξυδι. Επειδη βγαζει ΠΟΛΥ νερο το ιδιο, αν ειμαστε προσεκτικοι να μη μας κολλησει (χαμηλη θερμοκρασια, λιγο "κουνημα") δε χρειαζεται καν νερο θα μαγειρευτει στα ιδια του τα υγρα. Αν το φοβομαστε, η εχουμε να κανουμε και κανα αλλο μεζε/ πλακωσαμε τα τσιπουρα και ξεχνιομαστε, ελαχιστο νερακι στον πατο θα βοηθησει.
Εναλλακτικα μπορουμε και σε φουρνο σε καλα κλειστο σκευος.
Η ωρα εξαρταται και απ οτο φουρνο/ματι μας, αλλα κι απο το χταποδι, οποτε σχετικα μετρια φωτια για κανα 40λεπτο χοντρικα. Ομως απαραιτητο ειναι να το τσεκαρουμε που και που να δουμε την υφη του να ναι αυτη που θελουμε.
Αλλοι το θελουν πιο μαστιχωτο , αλλοι πολυ μαλακο - εγω ειμαι στους πρωτους.
ΑΦΟΥ βγει, μπρουμε μετα που θα κρυωσει να το κανουμε ξυδατο με απλα λαδακι ξυδακι ( με τοσα λιγα υλικα, ενα καλο ξυδι θα το βοηθησει πολυ !) , να το ψησουμε σχαρα κτλ.
Για πιο γκουρμεδιαρικη εκδοχη, εγω το χω κανει στο παρελθον σουβλακι, στο τελος του ψησιματος το αλειφω με σως τεριγιακι που αγηνω να καραμελωσει πανω απ τη φωτια και σερβιρισμα με γουακαμολε
Φυσικα εκτος απ την πολυφορεμενη φαβα, παει με ολα τα οσπρια !
Επισης να σημειωθει οτι ειναι απ τα λιγα θαλασσινα που ενα "καλο" κατεψυγμενο δεν ειναι κακο, γιατι η καταψυξει το "σπαει" και το μαλακωνει .
Το φρεσκο πρεπει να ναι καλα χτυπημενο κι εχω και φιλο ψαρα που τα βαζει καταψυξη ουτως η αλλως για εξτρα μαλακωμα ( πιανει και πολλα, οποτε και για συντηρηση)