Αποστολέας Θέμα: Γιατί in-house?  (Αναγνώστηκε 8181 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Γιατί in-house?
« στις: Ιούνιος 28, 2011, 01:00:22 πμ »
Γιατί μας νοιάζει τόσο πολύ αν ένα ρολόι φοράει μηχανισμό in-house?
Tι παραπάνω μας προσφέρει ένας μηχανισμός που είναι in-house από μια ETA που είναι χιλιοδοκιμασμένη,αξιόπιστη και με καλή χρονομετρία?

Αντιλαμβανόμαστε κάτι παραπάνω ως χρήστες-καταναλωτές στην πράξη?

Αν για παράδειγμα μας δώσουν 2 ρολόγια με κλειστό καπάκι που το ένα έχει ΕΤΑ και το άλλο in-house
και δεν μας πουν ποιο είναι ποιο
πώς θα καταλάβουμε διαφορά αν και η χρονομετρία τους είναι παραπλήσια?

Αποτελεί πανάκεια η in-house ή ακόμα και μια τροποποίηση μπορεί να αποδεικτεί πιο αξιόλογη?

Στα αυτοκίνητα πολλές φορές παρουσιάζεται ως προσόν ότι το τάδε μοντέλο φοράει για παράδειγμα μηχανή της bmw ή της mercedes.

Γιατί οι seiko,citizen και οι ρώσικες δεν θεωρούνται Top αφού έχουν δικούς τους μηχανισμούς και μάλιστα πολύ καλούς?

Προβληματισμό και απορία θέτω και όχι άποψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Γιατί in-house?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 28, 2011, 01:12:43 πμ »
Οταν πας σε ακριβα ρολογια,θα ηθελες να εχεις μια μηχανη που εφτιαξε η ιδια η εταιρια .Γιατι?Γιατι θα δωσεις ενα καρο λεφτα!!

Θα μου πεις ειναι παντα καλυτερη απο μια ΕΤΑ?Φυσικα και οχι!!!!

Το θεμα αλλαζει λιγο,αν ειναι χρονογραφος...εχει να κανει με την ικανοτητα μιας εταιριας,να κατασκευασει κατι πολυπλοκο και λειτουργικο...

Γιατί οι seiko,citizen και οι ρώσικες δεν θεωρούνται Top αφού έχουν δικούς τους μηχανισμούς και μάλιστα πολύ καλούς?

Γιατι οι Ιαπωνες εχουν μια τελειως διαφορετικη αντιληψη!Δεν ειναι πολυ του "φαινεσθαι"

Γιατι οι Ελβετοι ειναι πιο ικανοι να πουλουν αιγλη,γιατι ειναι πιο πολλα χρονια στην αγορα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 28, 2011, 01:16:33 πμ »
Ας προσπαθήσω να εξηγήσω το πως το βλέπω. Το in-house για τους περισσότερους δεν αποτελεί το ιερό ευαγγέλιο, ώστε να μην καταδεχόμαστε τις μηχανές που είναι "για όλους τους υπόλοιπους". Ωστόσο οι μηχανές της ΕΤΑ έχουν συγκεκριμένες και λογικές τιμές -λόγο μαζικής παραγωγής, και όχι μόνο- με αποτέλεσμα να μας φαίνεται "κάπως" όταν ρολόγια που τις χρησιμοποιούν είναι πολύυυ  ακριβά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 28, 2011, 08:16:50 πμ »
In-house, η μεγαλύτερη μούφα που κυκλοφορεί ανά τα φόρα παγκοσμίως. Ανεξαρτήτως χρημάτων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 28, 2011, 09:09:57 πμ »
για την inhouse η εταιρεια δαπανησε χρονο ,χρημα, εκανε ερευνες και μελετες για να μπορεσει κα κατασκευασει εξολοκληρου και απο το μηδεν ενα ρολοι. οταν αγοραζουμε ενα ρολοι με λιγα χρηματα δεν μας πολυ ενδιαφερει εαν ειναι inhouse η οχι , αυτο που μας ενδιαφερει ειναι η χρονομετρια και η αντοχη στον χρονο. οταν ομως θα διναμε 5.000 θα ηθελε κανεις το ρολοι που θα αγορασει να φοραει την μηχανη του ρολογιου που κανει 500 ?
εγω παντως οχι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 28, 2011, 11:06:29 πμ »
Το ρολοι ειναι ενα χομπι οπου οι λεπομερειες εχουν μεγαλη σημασια.
Οταν δινεις ενα σωρο λεφτα θελεις το ρολογακι σου να εχει εναν αποκλειστικο μηχανισμο σε σχεση με τους υπολοιπους μαζικης παραγωγης.Να δικαιολογεισαι οτι τα χιλιαρικακια σου επιασαν τοπο και δεν επεσες θυμα του marketing και ξερεις να διαλεγεις ρολογια απο τον σωρο.Δεκτον.
Θελεις ομως να εχεις και την αξιοπιστια,την ακριβεια,τη σταθεροτητα,την επισκευασιμοτητα των μηχανων γενικης χρησης...εδω αρχιζουν τα ζορια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 28, 2011, 11:21:46 πμ »
Παρθενογέννηση δεν υπάρχει.

Και οι in-house μηχανές όσο πειραγμένες και αν είναι έχουν βάση σε μια ΕΤΑ.

Από κει και πέρα ο καταναλωτής αποφασίζει εαν αξίζει να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό σε in-house ή οχι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 28, 2011, 11:25:08 πμ »
δεν ειναι μονο η eta. υπαρχουν αρκετοι ακομα τυποι. η προσωπικη μου εκτιμηση εκφραζει το οτι εαν με 500 ευρω μπορω να παρω ενα ρολοι δεν θα δωσω 5000 για ενα ρολοι που εχει την ιδια μηχανη και φτιαχνεται απο τα ιδια υλικα μονο και μονο για το ονομα.. θα πρεπει να μου δωσει και κατι παραπανω. πχ η κασα του να μην ειναι φασον οπως επίσης και η μηχανη του
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 28, 2011, 11:34:47 πμ από SYZo »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:22:47 μμ »
In-house, η μεγαλύτερη μούφα που κυκλοφορεί ανά τα φόρα παγκοσμίως.

Ολίγον τι αφοριστικό, Δημήτριε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:25:15 μμ »
Και οι in-house μηχανές όσο πειραγμένες και αν είναι έχουν βάση σε μια ΕΤΑ.

Φίλε Θωμά, υπάρχουν μηχανές που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν (πολύ) πριν οι ETA ακουστούν καν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:26:14 μμ »
Ρε παιδιά μην πάτε μακρυά. Οι εταιρείες (τουλάχιστον οι Ελβετικές) λόγω μαρκετινκ, πουλάνε ρολόγια με In-house και καρπώνονται πολλάπλάσια τιμολογιακά, απ' ότι με μία τροποποιημένη ΕΤΑ. Πετάν μέσα τον χρόνο έρευνας και δοκιμών και σου λένε δημιουργήσαμε την καλύτερη μηχανή. Με τόσα παραδείγματα που έχετε αναφέρει κατα καιρούς για τις in-house μηχανές και τα προβλήματα τους, εγώ τίνω περισσότερο να πάω σε μία ΕΤΑ, που και πιο δοκιμασμένες είναι και πιο συμφέρουσες τιμολογιακά και γενικότερα έχουν ευκολότερο σέρβις. Δεν λέω οι καινοτομίες συνήθως από in-house μηχανισμούς προέρχονται, αλλά αξίζουν τα λεφτά τους?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:45:02 μμ »
Πάντως για χάρη της κουβέντας, υπάρχει και η συλλογιστική στην οποία δεν χωράει το σκεπτικό ότι ένα ρολόι με βασική ΕΤΑ κόστους 85 ευρώ  ::) που πωλείται π.χ. 850 ευρώ έχει μεγαλύτερη "αξία" από ένα ρολόι με in-house μηχανή.

Νομίζω ότι το αν οι in-house αξίζουν τα λεφτά τους ή αν οι ETA είναι συμφέρουσα επιλογή, είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει μόνο ο καθένας από μας στον εαυτό του.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 28, 2011, 13:43:53 μμ »
οι ΕΤΑ μπορεί να είναι καλύτερες μηχανές σε όλα από άλλες κ να έχουν αποδείξει την αξία τους στο χρόνο
προσωπικά έχω το κόλημα του in house όμως, είτε είναι από ένα φτωχό vostok είτε φτάνει σε ένα πανάκριβο patek.
ο κάθε χομπίστας το βλέπει διαφορετικά και είναι σεβαστό, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έπαιρνα ένα iwc με τροποποιημένη αλλά πρώτα θα κοιτούσα ένα jlc με την δική του in house.
Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να πάρει μια πρέσα, στοκαρισμένες μιγιότα ή έτα κ να φτιάχνει ρολόγια, κάνει κ ένα καλό φινίρισμα, βάζει κ ένα καλό λουράκι κ έτοιμο το πακέτο.
όμως προτειμώ να ξέρω ότι το ρολόι που φοράω φοράει μια δική του μηχανή πάνω στην οποία έχουν δουλέψει άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα. βλέπω διαφορετικα τότε την εταιρεία αυτή πως να το κάνουμε, νοιώθω ότι δε με κοροιδεύει πλασάροντάς μου ένα τυποποιημένο προϊόν αλλά κάτι στο οποίο έχει δώσει σημαντική ενέργεια, χρήμα, κόπο, γνώση κλπ η αίσθηση που αποκομίζω γενικά είναι διαφορετική.

πλέον δεν εντυπωσιάζομαι κ με τα αεροπλανάκια, καραβάκια, φανταράκια, ιστορίες κλπ τόσο όσο παλιότερα, δε μου λένε τίποτα, ίσα ίσα ότι με κοροιδεύουν πάλι νοιώθω, φτιάχνεις κύριέ μου ρολόγια ή συναρμολογείς?
αυτό το ερώτημα θέτω στον εαυτό μου κάθε φορά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 28, 2011, 13:47:46 μμ »
In-house, η μεγαλύτερη μούφα που κυκλοφορεί ανά τα φόρα παγκοσμίως. Ανεξαρτήτως χρημάτων.

γιατί το λες αυτό?
εδώ η αγαπημένη σου έπιασε αυτό το παλμό κ κινείτε πλέον προς τα εκεί
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 28, 2011, 13:52:03 μμ »

πλέον δεν εντυπωσιάζομαι κ με τα αεροπλανάκια, καραβάκια, φανταράκια, ιστορίες κλπ τόσο όσο παλιότερα, δε μου λένε τίποτα, ίσα ίσα ότι με κοροιδεύουν πάλι νοιώθω, φτιάχνεις κύριέ μου ρολόγια ή συναρμολογείς?
αυτό το ερώτημα θέτω στον εαυτό μου κάθε φορά

ασπαζομαστε τις ιδιες αποψεις :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions