Αποστολέας Θέμα: Τουρκια,Ελλαδα ποσο κοντα ειμαστε?  (Αναγνώστηκε 16481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Τουρκια,Ελλαδα ποσο κοντα ειμαστε?
« Απάντηση #60 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:16:35 μμ »
Πάντα φταίνε οι άλλοι.Ο ελληνικός στρατός που έφτασε μέχρι το Εσκί-Σεχιρ δεν πολεμούσε με σφαίρες,πετούσε λουλούδια στον εχθρό

+1000000

ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δώσει διαταγή να βγάζουνε τις κόρες των ματιών από τα πρόσωπα των εχθρών ενόσω ήταν ζωντανοί.

παιδιά ξυπνάτε.
και αναφέρομαι στους:

Κύπριους που μισούνε τους Έλληνες.
Έλληνες που μισούνε τους Τούρκους.
Τούρκους που μισούνε τους Έλληνες.
Έλληνες που μισούνε τους Γερμανούς.

με το μίσος, την έχθρα κ.λ.π. κανείς ποτέ δεν προόδευσε. Καλή η μελέτη της ιστορίας, χρήσιμη για να εξαγάγεις τα συμπεράσματά σου και να συγκρίνεις παρόμοιες καταστάσεις κ.λ.π.
ΟΚ φτάνει όμως.
Καλός ο Παρθενώνας, η Ακρόπολη, η χώρα της δημοκρατίας, η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα αυτά τα ρομαντικά, φτάνει όμως δείτε τώρα ποιοί είμαστε και τί είμαστε; ποιά είναι τα πιστεύω μας, οι αξίες μας, με τί αρχές διαπαιδαγωγούμε τις νέες γενιές παιδών.

Με το να αναλύετε τί έγινε 5645765875845 χρόνια πριν, δεν βγαίνει κάτι.

Όσο και αν σας ενοχλεί η Τουρκία είναι πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα.
Όποιος πιστεύει το αντίθετο, ας ενημερωθεί γιατι έχει μείνει πίσω και απλά αναπαραγάγει την καραμέλα " οι Τουρκαλάδες...."
Η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά. Έχει την καλύτερη θέση στον κόσμο, έχει ωραία γή, έχει τρομερά μυαλά, έχει νησιά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη, αν καταφέρει να ξεφορτωθεί όλη τη σαπίλα από το εσωτερικό του πολιτικού συστήματος θα τα πάει περίφημα σε όλους τους τομείς !

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι την κατάσταση στις μικροκοινωνίες που ζούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 13:25:49 μμ από ted »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:26:32 μμ »
   Χιλιομετρικά είμαστε πολύ κοντά (ειδικά εδώ που μένω εγώ είναι 2 τσιγάρα δρόμος). Μέχρι εκεί όμως κατά την γνώμη μου. Οι δείκτες ανάπτυξης μιας χώρας δεν αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της κουλτούρας και της νοοτροπίας ενός λαού.
   Ούτε αν στην Πόλη υπάρχουν καταπληκτικά εστιατόρια δυτικού και όχι μόνο τύπου, ούτε αν γενικά μπορείς να βρεις τα ίδια ή και περισσότερα από αυτά που βρίσκεις  σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. 
   Αν τα πράγματα ήταν έτσι τότε και στην Σαουδική Αραβία μόνο το αλκοόλ και το χοιρινό λείπει, γιατί κατά τα άλλα, οι παγκόσμιες αλυσίδες καταστημάτων, τα απίστευτα Mall και τα εστιατόρια υπάρχουν και εκεί.
   Η Κων/πολη με πληθυσμό στα 15Μ πλέον είναι μια πόλη τεραστίων αντιθέσεων  που έχει αρκετά δυτικά στοιχεία αλλά και πάρα πολλά που είναι εντελώς μακρυά απο ότι γνωρίζουμε. όσο ποιο ανατολικά ταξιδέψεις τόσο περισσότερο η κατάσταση αλλάζει προς το "ξένο", το διαφορετικό.
   Εδώ στην Ελλάδα αν ταξιδέψεις θα δείς λογική και νοοτροπίες εντελώς διαφορετικές. Πόσο μάλλον σε ένα κράτος όπως η Τουρκία.

Και προσωπικά όχι η Τουρκία δεν είναι επ ουδενί πιο μπροστά απο την Ελλάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 13:28:59 μμ από nostradamus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:43:51 μμ »
Ο καθένας έχει την άποψή του βέβαια αλλά να υπενθυμίσω ότι δε έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια από τότε που ελευθερώθηκαν π.χ. τα νησιά.
Θυμάμαι ακόμα έναν θείο μου να μου εξιστορεί πως ήταν η ζωή στη Λήμνο υπό τουρκική κατοχή, όπως την είχε ζήσει παιδί.
Με τη λογική αυτή η Ελλάδα θα ήταν τώρα μόνο η Πελοπόνησος, άντε και η Στερεά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:49:45 μμ »
ποιός μίλησε για εστιατόρια και mall ρε παιδιά. Αυτά τα έχουμε και εμείς και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονική και στην Πάτρα.

Στην Τουρκία φτιάχνονται ανεμογεννήτριες, υπάρχουνε εργοστάσια συναρμολόγησης της mercedes, της toyota, το 1980 είχε και η renault. Ίσως να έχουνε και άλλες εταιρίες που να μην γνωρίζω. Γίνονται έργα ενεργειακά, πετρελαϊκά, μονάδες παραγωγής ρεύματος...Τεράστιες βιοτεχνίες ρούχων.

τί λέμε τώρα ;
στην Ελλάδα τί ακριβώς από όλα αυτά έχουμε;

μια εθνική οδό Κόρινθο-Πάτρα προσπαθούμε να φτιάξουμε τα τελευταία δεν ξέρω και γω ποσα χρόνια και ακόμα τίποτα.
Πότε είχαμε ανάπτυξη στην Ελλάδα; την ψευτοανάπτυξη του Ανδρέα Παπανδρέου μήπως; του μεγαλύτερου διαφθορέα όλων των εποχών.

Κάποτε συναρμολογούσαμε και κάτι nissan sunny στον Βόλο που για να τσεπώσει χρήματα ο Θεοχαράκης τα έκανε σαν τα μούτρα του.
Πειραϊκή-πατραϊκή έκλεισε, ΙΖΟΛΑ έκλεισε, Pirelli που φτιάχναμε εδώ έκλεισε, όλη η βιομηχανική περιοχή της Πάτρας που σπουδάζω την κατέστρεψαν.

και όποια από τις άπειρες προσπάθιες έγιναν στο παρελθόν για ελληνική βιομηχανία αυτοκινήτου πάντα ναυαγούσε. Σκόνταφτε στη σαχλή γραφειοκρατία του κράτους ή αλλιώς σκόνταφτε στις εντολές που είχε η εκάστοτε κυβέρνηση να εμποδίζει κάθε μορφής ανάπτυξη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 14:07:29 μμ από ted »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:52:36 μμ »
είμαστε τραγικοί, παω στοίχημα οτι ουτε οι μισοί εδω μεσα δεν ξέρουν σε πιο μερος της ελλαδας υπάρχει έρημος!!! ;)
Αυτό είναι εύκολο. Στην Τάκλα Μακαν  ;)
Χαχαχα!! Αυτή ανήκει στην αλησμόνητες πατρίδες!
Να πώ εγώ, να πώ??!!!

ΟΧΙ!!!!!!!!

ΜΗ μιλήσεις!!!!!!!
ελα?!που ?

https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BD%CE%BF&client=firefox-a&rls=org.mozilla:el:official&source=lnms&sa=X&ei=xZi9UY1ki8o91ouAkAk&ved=0CAYQ_AUoAA&biw=1280&bih=658#client=firefox-a&rls=org.mozilla:el%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BD%CE%BF&oq=%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7&gs_l=serp.1.1.0j0i30l3.14691.23856.0.26724.10.9.0.1.1.0.225.1686.0j7j2.9.0...0.0...1c.1.17.psy-ab.Xx8zGcaYP9U&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47883778,d.ZWU&fp=917251ff6cf95529&biw=1280&bih=658

οι λημνοι ειναι αγνοί άνθρωποι και το νησι τους ειναι απο τα ωραιοτερα μερη στην ελλαδα για οικογενειακές διακοπες!!

μονο καλα εχω να θυμαμαι απο εκει!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 13:56:03 μμ από time_ keeper »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:53:04 μμ »
   Χιλιομετρικά είμαστε πολύ κοντά (ειδικά εδώ που μένω εγώ είναι 2 τσιγάρα δρόμος). Μέχρι εκεί όμως κατά την γνώμη μου. Οι δείκτες ανάπτυξης μιας χώρας δεν αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της κουλτούρας και της νοοτροπίας ενός λαού.
   Ούτε αν στην Πόλη υπάρχουν καταπληκτικά εστιατόρια δυτικού και όχι μόνο τύπου, ούτε αν γενικά μπορείς να βρεις τα ίδια ή και περισσότερα από αυτά που βρίσκεις  σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. 
   Αν τα πράγματα ήταν έτσι τότε και στην Σαουδική Αραβία μόνο το αλκοόλ και το χοιρινό λείπει, γιατί κατά τα άλλα, οι παγκόσμιες αλυσίδες καταστημάτων, τα απίστευτα Mall και τα εστιατόρια υπάρχουν και εκεί.
   Η Κων/πολη με πληθυσμό στα 15Μ πλέον είναι μια πόλη τεραστίων αντιθέσεων  που έχει αρκετά δυτικά στοιχεία αλλά και πάρα πολλά που είναι εντελώς μακρυά απο ότι γνωρίζουμε. όσο ποιο ανατολικά ταξιδέψεις τόσο περισσότερο η κατάσταση αλλάζει προς το "ξένο", το διαφορετικό.
   Εδώ στην Ελλάδα αν ταξιδέψεις θα δείς λογική και νοοτροπίες εντελώς διαφορετικές. Πόσο μάλλον σε ένα κράτος όπως η Τουρκία.

Και προσωπικά όχι η Τουρκία δεν είναι επ ουδενί πιο μπροστά απο την Ελλάδα.
και καποτε ελεγαν οτι το χρηματιστηριο της Ελλαδας ειχε τζιρο που εφτανε αυτο της Γερμανιας,αλλα μετα εσκασε η φουσκα!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:17:25 μμ »
τότε να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε είναι "πολύ μπροστά" κάποια χώρα σε σχέση με κάποια άλλη.

Τα "έργα" (ανεμογεννήτριες, πετρέλαιο, αέριο, σταθμοί παραγωγής κτλ κτλ) είναι ένδειξη ανάπτυξης μίας χώρας. Είναι και αυτά ένδειξή αλλαγής αλλά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
   Η παρουσία εταιρίων με μονάδες παραγωγής εκεί, πάλι δεν λέει κάτι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν γραμμές παραγωγής και σε Ινδία, και ανατολική Ασία που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι κάτι λίγα δολάρια τον μήνα. Και οι μεγαλύτεροι οίκοι ραπτικής ράβουν σε κάτι χώρες τύπου Μπαγκλαντές. Φτηνά εργατικά χέρια και γραμμές παραγωγής το λένε και κατά καιρούς μαθαίνουμε ότι πεθαίνουν κατά εκατοντάδες στα ερείπια κτιρίων και στα υπόγεια. Και δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας στην ζωή τους.

Για να συνοψίζω και να κλείσω την σκέψη μου.
Για μένα χώρα που είναι "μπροστά" έχει:

Δημοκρατία (Όχι δημοκρατική ασυδοσία). 
Ελευθερία
Ισονομία
Αξιοκρατία
Ανεξιθρησκεία
Ιστορία
Πολιτισμό
Ανάπτυξη (με φυσιολογικές διακυμάνσεις)
Σταθερά χαμηλούς δείκτες ανεργίας (με φυσιολογικές διακυμάνσεις)

Προφανώς και η Ελλάδα δεν είναι μπροστά αλλά σίγουρα και η Τουρκία δεν είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:18:09 μμ »

[/quote]και καποτε ελεγαν οτι το χρηματιστηριο της Ελλαδας ειχε τζιρο που εφτανε αυτο της Γερμανιας,αλλα μετα εσκασε η φουσκα!
[/quote]

Α γεία σου..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:22:30 μμ »
εις αναμονή του σκασίματος της φούσκας....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:26:34 μμ »
Ελευθερία
Ισονομία
Αξιοκρατία
Ανεξιθρησκεία
Ιστορία
Πολιτισμό

σωστα τα λες.τελικα καλυτερα να μεινουμε στην Ελλαδα,τσαμπα καναμε επανασταση καποτε? ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:29:04 μμ »
nostradamus συμφωνώ μαζί σου σε όλα αλλά και μια έκρηξη φούσκας είναι πολύ πιθανή στην Τουρκία. Τουλάχιστον όμως προς το παρόν βλέπεις δραστηριότητα. Στην Ελλάδα τί είδαμε ; τί βλέπουμε ;

σε 8μήνες από τώρα τελειώνω το Πολυτεχνείο. Μηχανολόγος Μηχανικός. Θα βρώ δουλειά εδώ Ελλάδα; αυτό είναι το θέμα.
Στην Τουρκία καλώς ή κακώς δουλειά θα βρώ.

Εδώ ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε αν υπάρχει πετρέλαιο, αν είναι εκμεταλεύσιμης ποιότητας, αν αξίζει να ασχοληθούμε με την πανάκριβη και επικίνδυνη εξόρυξη του από την θάλασσα και πολλά ακόμη ΑΝ και ΑΛΛΑ. Μια ζωή εμπόδια.
Τόοοοοοσα χρόνια, τώρα περιμέναμε να ασχληθούμε με το όποιο πετρέλαιο της Θάσου, του Πατραϊκού κ.λ.π.

Εγώ την Ελλάδα την αγαπώ. Δεν έχω ΚΑΜΙΑ όρεξη να ξενιτευτώ και να μιλάω αλαμπουρνέζικες γλώσσες ( αγγλικά, γερμανικά κ.λ.π. ) για να βγάλω τα άπειρα λεφτά στο εξωτερικό. Θα ήθελα να πάω και Αγγλία και Γαλλία και νησιά Ζίου Ζίτσου Μπου και όπου σκατά θες αλλά για διακοπούλες 1-2-3 βδομάδες όχι να αναγκαστώ να μείνω εκεί για 5-10 χρόνια γιατί η Ελλάδα έχει πεθάνει.

Η ίδια μου η χώρα όμως αναγκαστικά με διώχνει. Και πίστεψε με εκφράζω την πλεοψηφία των νέων σήμερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 14:30:41 μμ από ted »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούνιος 16, 2013, 14:32:51 μμ »
Ελευθερία
Ισονομία
Αξιοκρατία
Ανεξιθρησκεία
Ιστορία
Πολιτισμό

σωστα τα λες.τελικα καλυτερα να μεινουμε στην Ελλαδα,τσαμπα καναμε επανασταση καποτε? ::)

Ναι Γίωργο οταν και αν πετύχουμε κάποια απο τα παραπάνω τότε πραγματικά θα μένουμε στο καλύτερο μέρος του κόσμου.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούνιος 16, 2013, 15:12:38 μμ »
nostradamus συμφωνώ μαζί σου σε όλα αλλά και μια έκρηξη φούσκας είναι πολύ πιθανή στην Τουρκία. Τουλάχιστον όμως προς το παρόν βλέπεις δραστηριότητα. Στην Ελλάδα τί είδαμε ; τί βλέπουμε ;

σε 8μήνες από τώρα τελειώνω το Πολυτεχνείο. Μηχανολόγος Μηχανικός. Θα βρώ δουλειά εδώ Ελλάδα; αυτό είναι το θέμα.

Εδώ ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε αν υπάρχει πετρέλαιο, αν είναι εκμεταλεύσιμης ποιότητας, αν αξίζει να ασχοληθούμε με την πανάκριβη και επικίνδυνη εξόρυξη του από την θάλασσα και πολλά ακόμη ΑΝ και ΑΛΛΑ. Μια ζωή εμπόδια.
Τόοοοοοσα χρόνια, τώρα περιμέναμε να ασχληθούμε με το όποιο πετρέλαιο της Θάσου, του Πατραϊκού κ.λ.π.

Εγώ την Ελλάδα την αγαπώ. Δεν έχω ΚΑΜΙΑ όρεξη να ξενιτευτώ και να μιλάω αλαμπουρνέζικες γλώσσες ( αγγλικά, γερμανικά κ.λ.π. ) για να βγάλω τα άπειρα λεφτά στο εξωτερικό. Θα ήθελα να πάω και Αγγλία και Γαλλία και νησιά Ζίου Ζίτσου Μπου και όπου σκατά θες αλλά για διακοπούλες 1-2-3 βδομάδες όχι να αναγκαστώ να μείνω εκεί για 5-10 χρόνια γιατί η Ελλάδα έχει πεθάνει.

Η ίδια μου η χώρα όμως αναγκαστικά με διώχνει. Και πίστεψε με εκφράζω την πλεοψηφία των νέων σήμερα.

Αγαπητέ μου φίλε καταρχήν με το καλό να πάρεις το πτυχίο σου, και αν έχεις τα περιθώρια να κάνεις και ένα μεταπτυχιακό με ειδίκευση σε κάποιον τομέα.
   Επέστρεψα πριν λίγο καιρό από εργασία στην Ρουμανία (αναβάθμιση διυλιστηρίου) με Ιταλική εταιρία. ελπίζω να μπορέσω να φύγω ξανά για κάποιο άλλο έργο το συντομότερο δυνατόν.
   Ναι η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με απίστευτα θετικά. Λόγω δουλείας έχω μείνει ανά διαστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, έχω ζήσει στην Αγγλία, την Ρουμανία, και από εκεί και πέρα σαν τουρίστας (με περιορισμένη δηλαδή οπτική) αρκετές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, μέρος των Βαλκανίων, και φυσικά την Τουρκία.
   Ουσιαστικά λοιπόν οι εικόνες μου είναι αρκετά περιορισμένες σε σχέση με πολλούς που έχουν ταξιδέψει και στις 4 γωνίες του πλανήτη.
   Θα πω λοιπόν το εξής. Η "οικειότητα" της χώρας μας, είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει σε στρεβλές οπτικές για τα υπόλοιπα είτε εκθειάζοντας άλλους και υποβαθμίζοντας την "Ελλαδίτσα", είτε το ανάποδο ακριβώς, να υμνούμε εμάς και να κατηγορούμε τους άλλους.
   Για μένα όλα είναι διαφορετικά όπου και να πας. Με τα καλά τους και τα άσχημα τους. Το ζήτημα είναι να μπορείς να "ζηλεύεις" υγιώς και να μπορείς να υιοθετείς και να φέρεις πίσω για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους θετικές νοοτροπίες και βιώματα απ' όπου και αν τα λαμβάνεις. Έτσι ίσως κάτι να αλλάξει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούνιος 16, 2013, 15:14:21 μμ »

Αγαπητέ μου φίλε καταρχήν με το καλό να πάρεις το πτυχίο σου, και αν έχεις τα περιθώρια να κάνεις και ένα μεταπτυχιακό με ειδίκευση σε κάποιον τομέα.
   Επέστρεψα πριν λίγο καιρό από εργασία στην Ρουμανία (αναβάθμιση διυλιστηρίου) με Ιταλική εταιρία. ελπίζω να μπορέσω να φύγω ξανά για κάποιο άλλο έργο το συντομότερο δυνατόν.
   Ναι η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με απίστευτα θετικά. Λόγω δουλείας έχω μείνει ανά διαστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, έχω ζήσει στην Αγγλία, την Ρουμανία, και από εκεί και πέρα σαν τουρίστας (με περιορισμένη δηλαδή οπτική) εχω δει αρκετές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, μέρος των Βαλκανίων, και φυσικά την Τουρκία.
   Ουσιαστικά λοιπόν οι εικόνες μου είναι αρκετά περιορισμένες σε σχέση με πολλούς που έχουν ταξιδέψει και στις 4 γωνίες του πλανήτη.
   Θα πω λοιπόν το εξής. Η "οικειότητα" της χώρας μας, είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει σε στρεβλές οπτικές για τα υπόλοιπα είτε εκθειάζοντας άλλους και υποβαθμίζοντας την "Ελλαδίτσα", είτε το ανάποδο ακριβώς, να υμνούμε εμάς και να κατηγορούμε τους άλλους.
   Για μένα όλα είναι διαφορετικά όπου και να πας. Με τα καλά τους και τα άσχημα τους. Το ζήτημα είναι να μπορείς να "ζηλεύεις" υγιώς και να μπορείς να υιοθετείς και να φέρεις πίσω για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους θετικές νοοτροπίες και βιώματα απ' όπου και αν τα λαμβάνεις. Έτσι ίσως κάτι να αλλάξει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούνιος 16, 2013, 15:30:45 μμ »
Μιλάς πολύ σωστά !

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions