Αποστολέας Θέμα: Breitling,Omega...τα συν και τα πλην  (Αναγνώστηκε 11960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Breitling,Omega...τα συν και τα πλην
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 28, 2011, 00:24:07 πμ »
Νικ ωραία ανάλυση και τεκμηριωμένη.
Ένας τέτοιος άρτιος (γραπτός) λόγος εμπνέει σεβασμό ακόμα και σς κάποιον που δε θα συμφωνούσε.

Εγώ συμφωνώ πάντως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 28, 2011, 00:44:42 πμ »
Για την Β01 σε σχέση με 8500 και 9301 είναι νωρίς. Αν ήταν να ποντάρω στα τυφλά το ένστικτό μου θα λεγε Ω. Δε σημαίνει όμως αυτό κατι. Αντιθέτως μέχρι τώρα βλέπω περισσότερη προστιθέμενη αξία σε ΕΤΑ/coaxial σε σχέση με ΕΤΑ/kelec.  Ειδικά η 2500 βρίσκεται ήδη στην 4η έκδοσή της, τι στο καλό ακόμα προβλήματα θα χει; Συνεπώς Ω.

1)2500

Ηταν η 1η μηχανη που φορεσε η Ωμεγα το coaxial .Το συστημα ειχε δοκιμαστε στην αρχη ,κυριως σε μηχανες με 18.000 bph,....το co-axial προστεθηκε στην 2892-2 και δεν σχεδιαστηκε για αυτη.....λογικο να εχει προβληματα...στη νεα σειρα 8500,η μηχανη σχεδιαστηκε πανω στο co-axial ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 28, 2011, 00:48:18 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 28, 2011, 00:45:59 πμ »
Μεταπωλητική αξία:
Συμφωνώ με kokstas που είπε ότι επειδή είμαστε χομπίστες και όχι έμποροι και καλό θα ήταν να μην το υπολογίζουμε και πολύ όταν πάμε να αγοράσουμε ρολόι αφού το κάνουμε κυρίως επειδή γουστάρουμε. Μπορεί για κάποιους να είναι σημαντικό κριτήριο σύγκρισης εταιρών ή αγορών αλλά εγώ το αφήνω στην άκρη.

εχει αξια,γιατι σαν χομπιστας,οταν θα θελησεις να αλλαξεις ρολοι,το πιο πιθανο ειναι να πουλησεις καποιο αλλο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 28, 2011, 09:52:38 πμ »
Νίκο, κατέληξες στο PO γιατί το B ήταν 46άρι. Αν ήταν 42-44 έχω την υποψία ότι σε αυτό θα είχες καταλήξει... ;D

Ωστόσο η ανάλυσή σου είναι εμπεριστατωμένη και στα περισσότερα σημεία συμφωνώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 28, 2011, 10:37:51 πμ »
Κάπως έτσι  ;)
Βασικά κοιτούσα το heritage 38 αλλά παραήταν μικρό. Έτσι έμειναν αυτά τα 2, σε αυτές τις εκδόσεις:

Uploaded with ImageShack.us

By nikos1978 at 2011-06-12
και διάλεξα το δεύτερο. Αυτά τα εξογκώματα στη στεφάνη δεν μου πολυαρέσουν, άλλοι τα θεωρούν σούπερ και πολύ matcho.

Αν υπήρχε τότε αυτό (42μμ):

By nikos1978 at 2011-06-12

τα πράγματα θα ήταν πολύ περίπλοκα!!

Ωστόσο ακόμα και οι φίλοι της Β οφείλουν να παραδεχτούν ότι αυτό:

είναι πισωγύρισμα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 28, 2011, 10:43:56 πμ »

Ωστόσο ακόμα και οι φίλοι της Β οφείλουν να παραδεχτούν ότι αυτό:

είναι πισωγύρισμα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο!

Αυτο το μοντελο που ουσιαστικα αν του αφαιρεσεις το σημα δε θυμιζει σε τιποτα Breitling,ειναι ο ''Δουρειος Ιππος'' κατα την εταιρεια για να προσελκυσει πελατες νεαρης ηλικιας και ευκαταστατους.Να διευρυνει το πελατολογιο σε ηλικιες που δεν ειχε μεχρι τωρα.
Δεν μπορω να πω οτι τρελλαινομαι φυσικα αλλα εχω δει και πολυυυ χειροτερα ρολογια απο μαρκες ανωτερες της Βreitling.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 28, 2011, 10:46:33 πμ από eisenberg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 28, 2011, 10:55:08 πμ »
Το συγκεκριμένο ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα μοντέλα της B που δεν μου αρέσουν.
Το ότι εκτιμώ μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι όλα της τα μοντέλα ταιριάζουν στο γούστο μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 28, 2011, 11:37:01 πμ »
Σαφώς και δεν μπορεί να σου αρέσουν όλα από μια εταιρία. Oύτε από τις πιο αγαπημένες μου Panerai, Ω, IWC μου αρέσουν όλα (και η Bretiling κοντά είναι). Όπως καταλαβαίνω και το σκεπτικό του eisenberg ότι έγινε για προσπάθεια προσέλκυσης νεότερων αγοράστών. 
Το σχόλιο μου πήγαινε για τη διαδοχή, σε σύγκριση με το μοντέλο superocean που αντικατέστησε θεωρώ το νέο μοντέλο ένα πισωγύρισμα. Ας βγάζαν το νέο σαν πιο νεανικό ρολόι με άλλο όνομα. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:53:10 μμ »

Το σχόλιο μου πήγαινε για τη διαδοχή, σε σύγκριση με το μοντέλο superocean που αντικατέστησε θεωρώ το νέο μοντέλο ένα πισωγύρισμα. Ας βγάζαν το νέο σαν πιο νεανικό ρολόι με άλλο όνομα.

Συμφωνω οτι κακως αντικαταστηθησαν τα προηγουμενα Superocean/Steelfish,ηταν απο τα αγαπημενα των σκληροπυρηνικων της μαρκας και η Β δεχτηκε εντονη κριτικη γι αυτη την κινηση στα ξενα φορα.
Ευτυχως ομως εβγαλε το Heritage στα 42mm οποτε καλυπτει καπως το κενο.
Ετσι εχει το νεο superocean στα 42/44,το Heritage στα 38/42/46,το superocean GMT και για εξτριμ καταδυτικα το Seawolf.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 28, 2011, 13:17:19 μμ »
Το συγκεκριμένο ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα μοντέλα της B που δεν μου αρέσουν.
Το ότι εκτιμώ μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι όλα της τα μοντέλα ταιριάζουν στο γούστο μου.

+++
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 28, 2011, 13:19:41 μμ »
Μεταπωλητική αξία:
Συμφωνώ με kokstas που είπε ότι επειδή είμαστε χομπίστες και όχι έμποροι και καλό θα ήταν να μην το υπολογίζουμε και πολύ όταν πάμε να αγοράσουμε ρολόι αφού το κάνουμε κυρίως επειδή γουστάρουμε. Μπορεί για κάποιους να είναι σημαντικό κριτήριο σύγκρισης εταιρών ή αγορών αλλά εγώ το αφήνω στην άκρη.

εχει αξια,γιατι σαν χομπιστας,οταν θα θελησεις να αλλαξεις ρολοι,το πιο πιθανο ειναι να πουλησεις καποιο αλλο...

+++ στο Γιώργο

Νίκο συμφωνώ σε όλα που έγραψες κ τα έβαλες σε μια τάξη, διαφωνώ στη μεταπώληση αν κ (ακόμα?) δεν είμαι από αυτούς που πουλάνε τα ρολόγια τους ή το σκέπτονται θέλω να ξέρω ότι το ατσαλάκι που φοράω κ ακριβοπλήρωσα μετά από λίγα χρόνια θα έχει ακόμα αξία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 28, 2011, 14:25:36 μμ »

Καποτε ηθελα να αγορασω αυτο

Breitling Blackbird chrono

Αλλα τελικα αγορασα αυτο

Omega America's cup chrono

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 28, 2011, 15:11:37 μμ »
Ας δούμε πρώτα αυτό: από τη εξαρτάται η τιμή μεταπώλησης; Από τη «σπανιότητα» του ρολογιού που μας ενδιαφέρει, δηλαδή πόσο μας παιδεύει να βρούμε ένα διαθέσιμο και από την μελλοντική ζήτηση (αν μπορούμε να το μαντέψουμε εμείς αυτό).
Άρα η αλήθεια είναι ότι σε ρολόγια αυτού του
 επιπέδου, δηλαδή από εταιρία με καλό όνομα σαν την Ω και την Β και αξία ρολογιού ας πούμε  3000-5000 λιανική η χασούρα είναι δεδομένη. Δε μιλάμε λοιπόν για επένδυση αλλά για ελαχιστοποίηση χασούρας.  Ας το παραδεχτούμε και μην έχουμε αυταπάτες.  Διότι η παραγωγή είναι χιλιάδες κομμάτια η διαθεσιμότητα είναι  σίγουρη και η όποια ζήτηση μπορεί να καλυφθεί άνετα.  Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα ΠΟ ή ένα avenger βράζουν σε πολύ διαφορετικό καζάνι. Εδώ ακόμα και η “limited “ edition 007 βγήκε σε 10007 κομμάτια. (*)

Πόσο σημαντικό κριτήριο μπορεί να είναι η ελαχιστοποίηση της χασούρας; Ξεκινώντας στη χειρότερη περίπτωση με ένα 25% έκπτωση στο καινούριο, ένα μεταχειρισμένο ρολόι ακόμα σε υπεράριστη κατάσταση και ηλικίας κάτω των 2 ετών δύσκολα θα πουληθεί σε τιμή καλύτερη από 40% έπτωση. Δέχομαι ότι το ένα μπορεί να πιάσει το 55% της αρχικής τιμής (45% έκπτωση) και το άλλο 50% της αξίας του (50%). Μιλάμε δηλαδή για 200 ευρώ διαφορά αν η αρχική τιμή καταλόγου είναι 4000 και για τα 2!
Αν ψάχνεις για τέτοιο ρολόι, θα κοιτάξεις το design, το πως κάθεται στον καρπό, την ποιότητα κατασκευής, τη μηχανή ή το διακοσάρικο πάνω ή κάτω που θα έχεις διαφορά μετά από 4-5 χρόνια όταν κι αν  θα θέλεις να το ανταλλάξεις;   Για μένα, τον eis και τον kkostas το τελευταίο δεν θα παίξει ρόλο στην επιλογή.

Αν είναι κάποιος συλλέκτης, κηνυγά μόνο σπάνια κομμάτια και limited/special editions   εκεί ναι μπορώ να δεκτώ ότι αυτός θα κοιτάξει και τη μεταπώληση αλλά είναι σίγουρα μειοψηφία.

(*) Εξαιρέσεις η Ρόλεξ και η Πανεράι. Η πρώτη λόγω του πολύ βαριού ονόματος και η δεύτερη παίζοντας έξυπνα με την χαμηλή παραγωγή, τις πολύ μικρές εκπτώσεις και τη «συλλεκτικότητα» των μοντέλλων της.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 28, 2011, 15:18:32 μμ »
limited/special editions  δεν ειναι απαραιτητα κατι το σπανιο και εκλεκτο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 28, 2011, 20:37:27 μμ »

Καποτε ηθελα να αγορασω αυτο

Breitling Blackbird chrono

Αλλα τελικα αγορασα αυτο

Omega America's cup chrono

Φίλε Γιώργο το Ω της φωτογραφίας δεν είναι το America's Cup είναι το 2594.52 και βέβαια κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανες τότε και επέλεξες Ω και όχι Β και λόγω εμφάνισης αλλά κυρίως και λόγω μηχανής 33xx έναντι της 7750 (όσο βαριά τροποποιημένη κι αν είναι!)
Ως κάτοχος έχω να πω τα καλύτερα!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions