Ταπεινή άποψη ενός χομπίστα, εν συντομία για να μην επαναλαμβάνομαι:
Ποιότητα κατασκευης:
Μπορώ να δεχτώ ότι η Breitling είναι ένα κλικ πιο πάνω, έχω εντυπωσιαστεί όσες φορές έχω πιάσει Β στα χέρια μου. Πάντως και η Ω είναι πολύ καλή, κανένα παράπονο. Στο κρύσταλλο θα λεγα ισοπαλία (και στις 2 ξεγελιέσαι και νομίζεις ότι δεν υπάρχει τζάμι, φαντατικό αποτέλεσμα)
Φινίρισμα:
Πάλι Β, ειδικά στην κάσα. Νομίζω κορυφαία μαζί με Panerai σε αυτό το level εταιρών (όχι PP, VC, AP, Lange κτλ)
Μηχανές:
Για την Β01 σε σχέση με 8500 και 9301 είναι νωρίς. Αν ήταν να ποντάρω στα τυφλά το ένστικτό μου θα λεγε Ω. Δε σημαίνει όμως αυτό κατι. Αντιθέτως μέχρι τώρα βλέπω περισσότερη προστιθέμενη αξία σε ΕΤΑ/coaxial σε σχέση με ΕΤΑ/kelec. Ειδικά η 2500 βρίσκεται ήδη στην 4η έκδοσή της, τι στο καλό ακόμα προβλήματα θα χει; Συνεπώς Ω.
Κύρος και αναγνωρισιμότητα:
Ισοπαλία. Στην ψαροκώσταινα Ω αλλά δεν το μετράω
Ιστορία και παράδοση: Ω
Μεταπωλητική αξία:
Συμφωνώ με kokstas που είπε ότι επειδή είμαστε χομπίστες και όχι έμποροι και καλό θα ήταν να μην το υπολογίζουμε και πολύ όταν πάμε να αγοράσουμε ρολόι αφού το κάνουμε κυρίως επειδή γουστάρουμε. Μπορεί για κάποιους να είναι σημαντικό κριτήριο σύγκρισης εταιρών ή αγορών αλλά εγώ το αφήνω στην άκρη.
και στο πιο υποκειμενικό κριτήριο: design/στυλ
Για μένα Ω
άρα 3-2. για την Ω και μια ισοπαλία. Συνεπώς αν είχα λεφτά για ένα ρολόι και ήταν να διαλέξω μεταξύ των 2 εταιριών μεγαλύτερες πιθανότητες θα συγκέντωνε το γεγονός να επιλέξω κάτι από Ω. Έτσι έγινε το 2009 όταν μετα από πολύ σκέψη κατέληξα στο ΠΟ αντί για το Superocean αφού είχα αποκλείσει πρώτα καμιά 10αριά ακόμα από άλλες εταιρίες.
Είμαι ευτυχής κάτοχος Ω αλλα μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να αποκτήσω και ένα Breitling στο μέλλον

Κθαρά προσωπική άποψη και χωρίς καμία διάθεση για έντονη αντιπαράθεση.