Αποστολέας Θέμα: Προσιτό καταδυτικό. Ποιο από τα δύο;  (Αναγνώστηκε 16551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Προσιτό καταδυτικό. Ποιο από τα δύο;
« Απάντηση #30 στις: Ιούνιος 27, 2011, 00:01:58 πμ »
Χαρη θετεις ερωτηματα που ανοιγω καθε Ιουνιο... :D

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο mitsman.  :)
Αλλα γιά κάτσε, γιατί "κάθε" Ιούνιο; Δεν καταλήγεις ποτέ; Άμα είναι έτσι, άσε δεν τη θέλω τη γνώμη σου.  :D

Μακρια απο  Glycine Combat...δες το απο κοντα στον αντιπροσωπο στο Κολωνακι και μετα ποσταρε εντυπωσεις να γελασουμε μαζι.. >:(
Απαραδεκτη ποιοτητα απλα...

Αμάν!
Δεν το περίμενα αυτό.
Πού είναι ακριβώς ο αντιπρόσωπος;

Δυο φορες κατεληξα να παρω ιαπωνικο..ο λογος? πολυ τιμιοτερα και ποιοτικοτερα σε αυτην την κατηγορια τιμης. Αν επαιρνες ιαπωνικο σκεψου και αυτο που εχω στο αβαταρ. Ειναι το καλυτερο ρολοι δεδομενης της τιμης του που εχω αγορασει ποτε...Αν αναλογιστω οτι το glycine που ποσταρες εχει τα διπλα θα βαλω απλα τα γελια...
Οποτε αν θες αρχιζουμε τα ποστς με προτασεις.
Επιπλεον τα ρολογια που προτεινεις δεν πιστευω οτι σου πανε οπως ειπαν τα παιδια...

Ο αντιπροσωπος ειναι ο Καπετανακης στη Χαριτος στο  Κολωνακι...κανε μια δοκιμη...και πες μας τη γνωμη σου! ;)

Επισης αν θες να κανεις χρηση οντως καταδυτικη μαλλον καλυτερα να στραφεις στην εταιρια που ειναι οροσημο....citizen...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 27, 2011, 00:46:52 πμ »
Xάρη, είμαι μεγάλος φαν της Glycine. Και της σειράς combat, ειδικά του χρονογράφου....
Όμως το combat diver, ενώ δεν με αφήνει αδιάφορο αισθητικά, ιδίως το καινούριο με τους ίσιους πιο παχείς δείκτες, θα προτιμούσα τον Αρχιμήδη και μάλιστα τον καινούριο με την μεταλλική στεφάνη και μάλιστα σε μπλε/πορτοκαλί! ;D

http://archimede-uhren.de/EN/SportTaucher-family.htm

Γιατί? Μου φαίνεται απλά πιο στιβαρός ο Αρχιμήδης από το Glycine. Και πιο μεγάλος. Και πιο όμορφος με την κορώνα στο 4, την πιο "γκουμουτσάτη" στεφάνη κλπ., αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Και πιο οικονομικός, που αυτό δεν είναι... ;D
Επίσης το Glycine είναι στεγανό στα 200μ., ο Αρχιμήδης στα 300μ. Κατά τη γνώμη μου ένα διόλου ευκαταφρόνητο συν, και μην πεις "έλα μωρέ πού θα μου χρειαστεί??" Πουθενά, εγώ σου λέω. Το ξέρεις όμως, ότι δεν είναι αυτό το θέμα... ;)

ΥΓ. Ο Αρχιμήδης έχει αλλάξει πολύ καιρό τώρα, αυτός που έχεις ποστάρει είναι ο παλιός. Ο καινούριος έχει την στεφάνη της παραπάνω φωτό (δες το λινκ).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 27, 2011, 01:06:00 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούνιος 27, 2011, 01:48:30 πμ »
Ευχαριστώ όλους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 27, 2011, 01:50:16 πμ »
και ?τι θα παρεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Ιούνιος 27, 2011, 08:49:46 πμ »
με τοσα χρηματα εχεις τοσες επιλογες. ολα τα seiko , orient star , prometheous jellyfish , orsa
δεν ξερω κατα ποσο τα ρολογια που εδειξες ειναι καλυτερα απο καποιο με τα μισα περιπου χρηματα  :-X

Υπάρχουν κάποιες διαφορές όμως.
Swiss made , ETA ,
ιστορία της Glycine
κάσες by Archimede
ναι ωραια ενταξει. υπαρχει ομως η διπλασια διαfορα στην ποιοτητα απο ενα sumo? η η τετραπλασια απο ενα monster?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιούνιος 27, 2011, 09:30:53 πμ »
Τι άλλο θα πω εγώ τώρα?  ;D

Ο Αρχιμήδης (287 π.Χ.-212 π.Χ.) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς, φυσικούς και μηχανικούς της αρχαιότητας. Γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στις Συρακούσες, την μεγάλη ελληνική αποικία της Σικελίας.

Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι βγαίνει ακόμα και με το παλιό bezel.Η κάσα μπορεί να φορέσει και τα δύο bezel οπότε μπορεί να γίνει αλλαγή σε μεταλλικό εύκολα.Αυτό μόνο στα Sport Taucher της καινούργιας γενιάς,τα πρώτα μοντέλα έχουν άλλες διαστάσεις κάσας.

Επίσης έχει προστεθεί double AR ζαφείρι στις καινούργιες εκδόσεις.

Από κεί και πέρα είναι θέμα γούστου.

Δεν ξέρω εαν η Archimede που είναι σήμερα αν αύριο θα υπάρχει,πάντως η μαμά εταιρία υπάρχει από το 1924 και ίσως να έχει φτιάξει την κάσα από το ρολόι που φοράμε.

Τώρα εαν έχει διπλάσια ποιότητα από ένα Sumo ή τετραπλάσια από ένα Monster λόγω τιμής είναι σαν λέμε ότι το submariner έχει διπλάσια ποιότητα από το PO.Στο θέμα τιμής πέρα από κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.

Αν σ'αρέσει ναι αξίζει να δώσεις.Αν είσαι στο ντεμί οχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Ιούνιος 27, 2011, 09:42:36 πμ »
μα το θεμα ειναι οτι το sub εχει μια τεραστια ιστορια απο πισω του που να δικαιολογει και αυτο το φασμα τιμης. πληρωνεις την αναγνωρισιμοτητα και και και. σαβως το sub εχει και απιστευτο φινιρισμα και ειναι προσεγμενο παντου. δεν ξερω εαν ειναι 10 φορες καλυτερο απο το sumo παντως εχει διαφορα.
τεσπα. ειναι αυτο που ειπες περι ορεξεως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Ιούνιος 27, 2011, 09:45:54 πμ »
μα το θεμα ειναι οτι το sub εχει μια τεραστια ιστορια απο πισω του που να δικαιολογει και αυτο το φασμα τιμης. πληρωνεις την αναγνωρισιμοτητα και και και. σαβως το sub εχει και απιστευτο φινιρισμα και ειναι προσεγμενο παντου. δεν ξερω εαν ειναι 10 φορες καλυτερο απο το sumo παντως εχει διαφορα.
τεσπα. ειναι αυτο που ειπες περι ορεξεως

η σύγκριση ήταν μεταξύ sub και PO που έχουν και τα 2 όλα αυτά που αναφέρεις, και οχι με άλλα ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Ιούνιος 27, 2011, 09:58:45 πμ »
ναι ωραια ακομα και αυτη την συγκριση να κανουμε παλι η rolex εχει ποιο ηψηλη τιμη στα ρολογια της απο την omega. και σου εξηγησα πιο πανω το τι πληρωνεις. τωρα εαν εχει διπλασια ποιότητα δεν ξερω παντως οταν καποιος παει να αγορασει ενα po η ενα sub ΔΕΝ το αγοραζει για τα χαρακτηριστικα του σαν ρολοι, το αγοραζει γιατι ειναι απο πισω ενα ονομα, οποτε το να συγκρινεις ποιοτητα σε τέτοιου είδους ρολογια ειναι ανουσιο, εδω παλι λειτουργει το περι ορεξεως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:26:01 πμ »
μα το θεμα ειναι οτι το sub εχει μια τεραστια ιστορια απο πισω του που να δικαιολογει και αυτο το φασμα τιμης. ...

Με αυτή τη λογική, και η Glycine μια χαρά τη δικαιολογεί την τιμή λόγω της ιστορίας της.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:31:47 πμ »
ναι μπορείς να το πεις και αυτό, αναλογικά η κάθε εταιρεία με την ιστορία και την αναγνωρισιμότητα που εχει προσθέτει τιμη στο προϊόν.
για εμενα αυτο δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο για καποιον αλλο παιζει δυνατα.
ειπαμε περι ορεξεως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:42:11 πμ »
ναι ωραια ενταξει. υπαρχει ομως η διπλασια διαfορα στην ποιοτητα απο ενα sumo? η η τετραπλασια απο ενα monster?
Γιατί ρε παιδιά διπλάσια διαφορά από sumo? Μιλάμε για διαφορά ποιότητας σε σχέση βέβαια με την τιμή.
Περίπου 500 € δεν έχει το sumo (αν το βρεις, χωρίς κουτί ή χαρτιά και εγγύηση)??
565€ έχει ο Αρχιμήδης με ΕΤΑ2824 αντί 6R15, ζαφείρι με διπλή AR αντί hardlex, 300m. αντί 200m. στεγανό.
Θεωρείτε ότι όλα αυτά δεν αξίζουν τη σχετικά μικρή διαφορά?
Και για να μη παρεξηγηθώ, το sumo μου αρέσει πιο πολύ απ' τα καταδυτικά της seiko.... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 27, 2011, 11:45:15 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:44:09 πμ »
Η αλήθεια είναι οτι προσωπικά αδυνατώ να μπω στην λογική οτι οι μεγάλες και ακριβές εταιρίες είναι στο απυρόβλητο πίσω από ένα όνομα ενώ τις λιγότερο γνωστές πρέπει να τις ελεγξουμε εξονυχιστικά κάτω από το μικροσκόπιο.

Θεωρώ οτι οι ΕΤΑ είναι ακριβότερες από τις 7s26 και 6R15,το ζαφείρι ακριβότερο από το Hardlex,το κόστος παραγωγής στην Ελβετία και στην Γερμανία ακριβότερο από το αντίστοιχο κόστος στην Σιγκαπούρη και στην Μαλαισία.

Η Seiko παράγει εκατομμύρια ρολόγια μειώνοντας το κόστος παραγωγής εν αντιθέσει με Glycine και Archimede.

Τέλος είναι άδικο να γίνεται σύγκριση τιμών παράλληλης αγοράς Seiko με τιμών αντιπροσωπείας Glycine και Archimede.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:52:33 πμ »
Η αλήθεια είναι οτι προσωπικά αδυνατώ να μπω στην λογική οτι οι μεγάλες και ακριβές εταιρίες είναι στο απυρόβλητο πίσω από ένα όνομα ενώ τις λιγότερο γνωστές πρέπει να τις ελεγξουμε εξονυχιστικά κάτω από το μικροσκόπιο.

Θεωρώ οτι οι ΕΤΑ είναι ακριβότερες από τις 7s26 και 6R15,το ζαφείρι ακριβότερο από το Hardlex,το κόστος παραγωγής στην Ελβετία και στην Γερμανία ακριβότερο από το αντίστοιχο κόστος στην Σιγκαπούρη και στην Μαλαισία.

Η Seiko παράγει εκατομμύρια ρολόγια μειώνοντας το κόστος παραγωγής εν αντιθέσει με Glycine και Archimede.

Τέλος είναι άδικο να γίνεται σύγκριση τιμών παράλληλης αγοράς Seiko με τιμών αντιπροσωπείας Glycine και Archimede.

το θεμα ειναι το τι φτανει στον τελικο καταναλωτη.
τα υπολοιπα περι κοστους και λοιπα δεν με αφορουν γιατι δεν ειμαι εταιρεια.
περι των συγκρισεων που κανεις για τις μηχανες και τα κρυσταλλα μπορει να εχεις ενα δικιο για την μηχανη , το κρυσταλλο ομως ειναι 20$ υποθεση. και για να κανουμε την συγκριση λιγο ποιο ρεαλιστικη να βαλουμε απεναντη το orient star
Γιατί ρε παιδιά διπλάσια διαφορά από sumo? Μιλάμε για διαφορά ποιότητας σε σχέση βέβαια με την τιμή.
Περίπου 500 € δεν έχει το sumo (αν το βρεις, χωρίς κουτί ή χαρτιά και εγγύηση)??
565€ έχει ο Αρχιμήδης με ΕΤΑ2824 αντί 6R15, ζαφείρι με διπλή AR αντί hardlex, 300m. αντί 200m. στεγανό.
Θεωρείτε ότι όλα αυτά δεν αξίζουν τη σχετικά μικρή διαφορά?
Και για να μη παρεξηγηθώ, το sumo μου αρέσει πιο πολύ απ' τα καταδυτικά της seiko.... ;D
405 ευρω http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC005/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC005.html
και το sumo ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:59:54 πμ »

το θεμα ειναι το τι φτανει στον τελικο καταναλωτη.
τα υπολοιπα περι κοστους και λοιπα δεν με αφορουν γιατι δεν ειμαι εταιρεια.

Σε αφορούν, διότι το κόστος η εταιρεία το μετακυλίει σε σένα που είσαι τελικός καταναλωτής.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 27, 2011, 12:01:59 μμ από ennea »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions