Η σαν εναλλακτικός τίτλος, ''το suunto του φτωχού''Πριν από ένα χρόνο και κάτι και ενώ περιεργαζόμουν ένα φυλλάδιο γνωστής Γερμανικής αλυσίδας supermarket (που έχει καταστήματα σε όλες σχεδόν τις πόλεις τις Ελλάδας) το μάτι μου έπεσε σε μια φωτογραφία από ένα ψηφιακό ρολόι, η φάτσα του μου θύμισε κατευθείαν ακριβό μοντέλο άλλης γνωστής φίρμας και μου κίνησε αρκετά την περιέργεια ενώ άλλες φορές προσπερνούσα αντίστοιχες προσφορές, έτσι άρχισα να διαβάζω λεπτομέρειες κλπ χαρακτηριστικά.....σαν ρολόι trekking το παρουσίαζε και μάλιστα φορτωμένο με ένα κάρο λειτουργίες που δεν σε αφήνουν αδιάφορο, όπως:
-διπλή ώρα
-χρονόμετρο
-αντίστροφή μέτρηση
-αρκετά ξυπνητήρια
-πυξίδα
-υψόμετρο
-βαρόμετρο
-εξωτερική θερμοκρασία
-full dot φωτιζόμενη οθόνη με λειτουργία κινούμενων παραστάσεων
-αδιάβροχο
-κασα και λουράκι από συνθετικό ανθεκτικό πλαστικό μαζί με μεταλλικά μέρη
-3 χρόνια εγγύηση
-κατασκευάζεται Γερμανία
και πάει λέγοντας....
Η τιμή του πακέτου; μόλις 25 ευρώπουλα και κάτι λεπτά. 
Σαφώς σαν τρελαμένος με τα ρολόγια (και ακόμη πιο πολύ γκατζετάκιας) δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να πάω και να αγοράσω ένα, τα λεφτά ήταν αστεία σε σχέση με αυτά που υποσχόταν το φυλλάδιο, οπότε πιο πολύ από περιέργεια αλλά και για να δω με 25 ευρω τι θα κρατούσα στα χέρια μου και αν όντως τα άξιζε πήγα και το πήρα.
Η αρχική μου έκπληξη μετά το άνοιγμα του πακέτου (το οποίο ήταν πλήρες με την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης), συνεχίστηκε και μετά όταν περιεργαζόμουν τα υλικά, το φινίρισμα και φυσικά όλες τις λειτουργίες του.
Για να μην αραδιάζω σεντόνια και γίνομαι κουραστικός θα πω τα εξής....το ρολόι το πήρα από περιέργεια και πιο πολύ για να το επεξεργαστώ παρά να το βάλω στο καθημερινό μου πρόγραμμα παρέα με τα υπόλοιπα (αρκετά ακριβότερα ρολόγια που κάνανε τα ιδια πράγματα με αυτό...g shock κλπ) λογικό είναι πως παρά τα όσα έταζε η τιμή του θα προδιάθετε τον οποιονδήποτε που έχει ασχοληθεί λίγο με το αντικείμενο να έχει τις αμφιβολίες του, παρόλα αυτά όμως και μετά από ένα χρόνο και κάτι συμβίωσης το ρολόι βρήκε αρκετό χρόνο στο χέρι μου και μάλιστα (λόγω χαμηλής τιμής επειδή δεν είχα την έγνοια μην το χτυπήσω η το χαλάσω) το φορούσα σε αρκετά δύσκολες και βασανιστικές δουλειές (σκαψίματα-μαστορέματα-κλπ) αλλά και αθλητικές δραστηριότητες (μπάλλα-ποδήλατο) αντικαθιστώντας κάποιο από τα g που φόραγα μέχρι τότε σε παρόμοιες φάσεις, το ρολόι όχι μόνο δεν έπαθε κάτι αλλά βγήκε παραπάνω από αντάξιο του τιμήματος που ζήτησε και συνεχίζει ακάθεκτο χωρίς ίχνος φθοράς η κάποια δυσλειτουργία.!!!
Να σημειώσω πως αν και αδιάβροχο, (βάση του manual του δεν είναι για θαλάσσιες δραστηριότητες), παρόλα αυτά και στα πλαίσια των πειραμάτων (να δω ποτε και αν θα τα φτύσει...

) δεν το έβγαλα από το χέρι μου σε αρκετά καλοκαιρινά μπάνια χωρίς να πάθει το παραμικρό.!!!
Όλες οι λειτουργίες του (υψόμετρο-πυξίδα κλπ) καλιμπράρονται κανονικότατα και οι ενδείξεις τους (συγκρινόμενες με αλλα ρολόγια και με gps) δεν έχουν να ζηλέψουν από ακρίβεια ακόμη και τους γίγαντες του είδους.
Κάποιοι ίσως έχετε δοκιμάσει ένα τέτοιο στο χέρι σας (ίσως από περιέργεια όπως εγώ) για τους υπολοίπους ακολουθούν κάποιες φώτο για να πάρετε μια ιδέα για το ρολόι και τις λειτουργίες του.
Και τελειώνοντας πάμε σε 2 ΚΑΛΑ ερωτήματα... 
1.Το θεωρείτε ταμπού να φορέσετε ένα ρολόι από supermarket στο χέρι σας
την στιγμή που σας ικανοποιεί σαν καθημερινό ΑΛΛΑ έχετε πολύ ακριβότερα στα συρτάρια σας;
(μήπως φοβάστε πως θα σας χαρακτηρίσει ο φίλος - φίλη σας; μήπως ντρέπεστε επειδή το ίδιο ακριβώς ρολόι παίζει να το δείτε και στο χέρι του αλλοδαπού εργάτη στην στάση του λεωφορείου δίπλα σας; )
2.Το noname ρολόι των 25 ευρώ ανταποκρίνεται στην τιμή του, Η ΜΗΠΩΣ τα ρολόγια των 100 - 200 η και παραπάνω ευρώ είναι αρκετά υπερτιμημένα στο βωμό του branding και του marketing και αυτή είναι η τιμή που θα έπρεπε να κοστολογείται ένα τέτοιο ρολόι;
Πιστεύω έδωσα ήδη αρκετή τροφή για κουβέντα και σχόλια, οπότε απομένουν οι φώτο...