Το ζαχάρωνα εδώ και πολύ καιρό μιας και ήθελα 1) german made, 2) tool watch-daily beater, 3) τιτάνιο με μπρασελέ.
Το συγκεκριμένο τηρούσε τις παραπάνω προυποθέσεις και είχε σαν επιπλέον προτέρημα την πολύ ενδιαφέρουσα κάσα.
Η αγορά του είχε μπει στον πάγο αφού συγκέντρωνα χρήματα για το πολυπόθητο Panerai, όμως οι τελευταίες εξελίξεις με ανάγκασαν να σπεύσω.
Η αγορά του έγινε από AD της Tutima που βρήκα στο chrono24.
Παρότι ήταν ο μοναδικός AD από τους 4 συνολικά πωλητές που διέθεταν το ρολόι, έκανε την καλύτερη έκπτωση απ' όλους.
Η δε Tutima ούτε καν μπήκε σε κόπο να απαντήσει στην ερώτησή μου εαν μπορώ να αγοράσω απευθείας από αυτούς.
Παλαιότερα μου είχε απαντήσει θετικά αλλά δεν ήξερα αν το είχε πια σε stock.
Ο πωλητής απλά άψογος και πραγματικός Γερμανός. Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται του στέλνω σχετικό λινκ.
Πλήρωσα με paypal στις 2 Μαΐου και ο τύπος εντός μίας ώρας (!) είχε ταχυδρομήσει με DHL το ρολόι και μου είχε στείλει σχετικό mail με το tracking link.
Πρωί 8 Μαΐου είχα το ρολόι στο γραφείο μου.
Απλό και όμορφο κουτάκι, χαρτιά-απόδειξη-εγγύηση Tutima όλα κομπλέ.
Μου είχε στείλει κι ένα συμπαθητικό καπέλο Tutima.
To ρολόι ήταν σε μια όμορφη δερμάτινη θήκη.
Το οποίο ρολόι με εξέπληξε θετικά.
Α-Ψ-Ο-Γ-Ο σε όλα.
Λίγα λόγια για το Tutima DI300 λοιπόν, το οποίο ακόμα δεν το έχω φορέσει κανονικά γιατί δεν έχω ευκαιρήσει να πάω σε ρολογά να μου κοντύνει το μπρασελέ. Δεν το δοκιμάζω μόνος μου γιατί δεν θέλω να δοκιμάσω με το καλημέρα τις αντοχές του τιτανίου σε ενδεχόμενη "στραβοτιμονιά" μου.
To ρολόι φοράει την ETA 2836-2 με day-date.
Ελαφρύ και άνετο λόγω τιτανίου αλλά βαρύτερο απ' ότι περίμενα.
Έχει διάμετρο 43.5mm χωρίς την κορώνα αλλά φοριέται σαν μικρότερο λόγω της "έλλειψης" lugs.
Η απόσταση lug-to-lug είναι 45mm (σαν το 007 για να καταλάβετε) και έχει πάχος 12.5mm.
Η κάσα αν και αναφερόταν σαν bead blasted στο site της Tutima είναι στην πραγματικότητα brushed όπως μου είχε πει και ο Thomaskr πριν από λίγο καιρό με p.m.
To dial είναι μαύρο ματ, η λουμινόβα δυνατή αλλά όχι στα επίπεδα της Seiko, το καπάκι του από τιτάνιο, η στεφάνη με 60 κλικ ενώ υπάρχουν οι σχετικές μικρορυθμίσεις στο κούμπωμα του μπρασελέ και καταδυτική επέκταση.
Να επισημάνω ότι η κορώνα έχει φανταστική αίσθηση και μου έκανε εντύπωση ότι βιδώνει με 2-3 στροφές.
Έχω διαβάσει και μου έχουν επιβεβαίωσει ότι οι μπαρέτες του αφαιρούνται με σχετική δυσκολία αλλά δεν βρίσκω λόγο να αφαιρέσω αυτό το άψογο μπρασελέ σύντομα.
Συγχωρέστε με για τις μέτριες φωτογραφίες αλλά δεν το κατέχω το σπορ.