αν εχεις τα χρηματα να αγορασεις ενα ρολοι εχεις, εχεις και τα χρηματα που χρειαζεται για το service του.
μπορει η διαδηκασια αλλαγης μπαταριας να ειναι πιο φθηνη, ομως παλι θα θελει και στεγανωποιηση και φλαντζες, χωρια που αν παθει το παραμικρο το πετας γιατι δε θα βρεις καλιμπρα για να κανεις αλλαγή.
να τα λεμε και αυτα
μην το λες!
ειναι τοσο ακριβα?
αν γινει σε ενα αυτοματο ,τι κοστος θα εχει?μικρο?
το ιδιο. ακριβως
αν ειχα να επιλεξω αναμεσα σε δυο ρολογια ,ενα αυτοματο ιαπωνικο και ενα eco-drive,της ιδιας αξιας ,μετα απο μια 5ετια το αυτοματο θα ειχε ενα κοστος συντηρησης
υ.γ
ειναι ενα παραδεγμα και μονο
Γιωργο οκ. εγω σου λεω το αλλο, σε 7 χρονια σου παρουσιαζει ενα προβλημα το quartz. τι κανεις??
το θεμα μας ειναι οτι το παθος μπορει να το εχει καποιος και με ηλεκτρονικά και με μηχανικά.
ακόμα, ρολογοφιλοι θεωρούνται και οι δυο.
το τι αρεσει στον καθενα απο εμας δεν ειναι κανονας για τον αλλο.
και παμε στα των μηχανών.....
θέλω να ακούσω ποια τα προτερήματα ενος μηχανικού απέναντι σε ενα ηλεκτρονικό.
εγω θα πω τα προτερήματα του ηλεκτρονικού.
1) φθηνότερο στην αγορά του.
2) φθηνότερο σέρβις.
3) πιο ανθεκτικό σε σκληρές δουλειές.
4) ακριβέστερο σε χρονομετρία.
5) μεγαλύτερη αυτονομία.
6) πιο εύχρηστο.
1)το φθηνο στο τελος βγαινει ακριβο
2)ισως συχνοτερο servise
3)αυτο ειναι σχετικο, στο everest πηγε πρωτα αυτοματο, το ιδιο και στις μαριανες, το ιδιο και στο διαστημα
4)τα δευτερολεπτα δε παιζουν και τοσο σημαντικο ρολο στη καθημερινωτητα των περισωτερων, εχω αυτοματα που ειναι στο +-5, μια φορα την εβδομαδα ρυθμιζω την ωρα απλα και τελος
5)ουτε καν, το quartz απροσδοκιτα σταματα να δουλευει, φαντασου να το χρειαζεσαι και να τελειωσει η μπαταρια
6)αυτο ειναι καθαρη προτιμηση του καθενος
δεν ειμαι κατα των quartz, απλα δε μπορει να με συγκινήσει ενα ηλεκτρικό κύκλωμα.
εξαιρέσεις υπαρχουν βεβαια, breitling airwolf πχ
μπορω να φερω αρκετα παραδείγματα